makaron smażony - 5576 przepisów (strona:56/372)

Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym - danie z jednej patelni. 660

tymianek -odrobina oleju -odrobina wody Sposób przygotowania: Piersi myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy przyprawy i jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dolewamy wody i wrzucamy makaron. Gotujemy aż makaron będzie miękki. W razie potrzeby dolać wody ponownie. Gdy makaron będzie już dobry dolewamy śmietanę i dodajemy ser. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku

Magia jedzenia.
Makaron z wędzonym łososiem, szpinakiem i kremowym serkiem (Fit) 322

kosteczkę. Szpinak myjemy, odcinamy twarde końcówki i siekamy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła i dodajemy wędzonego łososia. Podsmażamy około minutki i dorzucamy szpinak. Smażymy, aż zwiędnie. Do wody z makaronu dodajemy 3 łyżki kremowego serka i mieszamy. Wylewamy na patelnie i dodajemy makaron. Całość mieszamy, czekamy aż zacznie się gotować i wyłączamy kuchenkę. Możemy delikatnie doprawić świeżo mielonym

Kolizje Smaków
Bakłażany nadziewane makaronem. 143

kostkę kroimy wycięte środki bakłażana, wcześniej opłukując je pod bieżącą wodą. Rozgrzewamy na patelni odrobinę oliwy z oliwek i wrzucamy na nią paprykę i pokrojonego bakłażana. Smażymy aż staną się kruche. Ugotowany makaron i przesmażone warzywa mieszamy razem w misce i dodajemy cząber, pieprz, ostra paprykę, skrapiamy sojowym sosem grzybowym i dobrze mieszamy. Farsz nakładamy do połówek bakłażana i kładziemy

vegetanie
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-czosnkowym 1007

Pieprz 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 250 g pieczarek 1 papryka czerwona 2 łyżki wody 250 g mrożonego lub świeżego szpinaku 500 g makaronu (ja dałam świderki) Olej do smażenia Przygotowanie: Czosnek posiekać dość drobno, wymieszać ze śmietaną, odstawić, aby smaki się przeszły. Następnie pokroić w kostkę piersi z kurczaka. Kawałki kurczaka doprawić pieprzem i solą, tymiankiem(...)pokrojoną   w kostkę paprykę, trochę posolić i smażyć chwilę do momentu aż odparuje woda.  Następnie dodać do warzyw kurczaka, 2 łyżki wody i śmietanę z czosnkiem. Dusić chwilkę by smaki się połączyły. Ewentualnie posolić i popieprzyć jeszcze do smaku.  Sos wymieszać z ugotowanym w osolonej wodzie i odcedzonym makaronem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Łazanki z Kapustą i Grzybami 238

Kapustą i Grzybami - Składniki: farsz: nieduża główka kapusty (ok. 1 kg) ok. 60- 100 g suszonych grzybów (najlepiej borowików) 3 nieduże cebulę masło do smażenia (ok. 50 g) sól  pieprz 500 g makaronu łazanki duża cebula + masło na omastę   Łazanki z Kapustą i Grzybami - Sposób przygotowania: Grzyby zalewamy 1 litrem wrzącej wody - moczymy przez całą noc. Kapustę szatkujemy(...)grzyby drobno siekamy (można je także zmielić). Następnie pokrojone grzyby dodajemy do kapusty z cebulą i całość smażymy do momentu wyparowania wywaru (ok. godzinę). Całość należy dość często mieszać, aby farsz nie przypalił się.  Na końcu doprawiamy solą oraz pieprzem. Makaron ł azanki gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu ( do wody warto dodać ok. 2 łyżki oleju

Słodka Strona
Makaron z sosem dyniowym 195

cebula 3-4 ząbki czosnku łyżeczka swieżego imbiru 2 garście rodzynek kilka plastrów bekonu  250g makaronu świderki 250ml śmietany papryka słodka, papryka ostra (do smaku) szczypta kurkumy szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej tymianek, szałwia, rozmaryn (so smaku) sól, pieprz parmezan olej do smażenia Przygotowanie: Dynie oczyścić i obrać, pokroic na mniejsze kawałki i upiec aą będzie miękka (ja zrobiłam(...)wszystko dokładnie wymieszać, w razie potrzeby podlać wodą. Dodać zioła i przyprawy, dobrze posolić i popieprzyć. Rodzynki odcedzić i dodać do masy dyniowej, delikatnie wymieszać. Dodać makaron, wymieszać z dynia i podlać śmietanś. Smażyć jeszcze chwilę, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą, doprawić w razie potrzeby. Na koniec dodać bekon pokrojony w kostkę. Podawać posypane parmezanem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Makaron z sosem pomidorowym. 153

czosnek granulowany, papryka ostra mielona Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pomidory kroimy na małe kawałki i wrzucamy na patelnie z odrobiną oliwy, posypujemy przyprawami i smażymy do momentu, w którym powstanie sos. Makaron odcedzamy wykładamy na talerz polewamy sosem i posypujemy kukurydzą - mieszamy. Obiad gotowy w 15 minut :) Smacznego

Moje-pitraszenie
Makaron na ostro 120

nich znajdzie się kawałek kiełbasy) łyżeczka papryki ostrej łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka czosnku granulowanego odrobina chilli (w zależności od upodobań) kilka listków bazylii łyżka tłuszczu do smażenia ulubiony ser żółty do posypania makaronu Wędlinę kroimy w kostkę lub w paski, jak nam wygodniej. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i wrzucamy pokrojoną wędlinę. Podsmażamy ją, aby zrobiła się chrupiąca i rumiana

PatiGotuje
Makaron soba z tofu i szpinakiem 146

SOBA z TOFU  i SZPINAKIEM Składniki: opakowanie makaronu soba 1/2 kostki tofu 200 g świeżego szpinaku typu baby 1-2 ząbki czosnku oliwa do smażenia sól, pieprz, sok z cytryny do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.Tofu kroimy w kostkę. Szpinak płuczemy, lekko osuszamy, kroimy w paski, ale niezbyt drobno (chyba ,że ktoś woli w formie pesto

Bon appetit mon amie
Dla zabieganych. Makaron z zielonymi warzywami i boczkiem 187

plasterki. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na odrobinie tłuszczu. Do chrupiącego boczku dodać plasterki cukinii i smażyć przez 1 minutę. Dodać brukselkę i smażyć kolejną minutę. Dolać śmietanę i makaron i razem wszystko dusić 2-3 minuty na dużym ogniu, aby część płynu wyparowała. Zdjąć z palnika i przyprawić solą i pieprzem. Posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać

Posadzone i zjedzone
Zapiekanka makaronowa z białą kiełbasą 188

smalec i podsmażamy na nim cebulą, a gdy stanie się lekko złota dodajemy kiełbasę. Smażymy przez 3 - 4 minuty po czym dodajemy czosnek i majeranek, chwilę smażymy. Zawartość patelni przekładamy do odcedzonego makaronu. Dodajemy natkę, śmietanę, ser (3 łyżki wcześniej odkładamy) i pieprz, dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypujemy odłożonym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Czary - gary w kuchni
Zapiekanka z makaronem 345

firmy Międyzbrodzki 1 puszka pomidorów krojonych 200 g mięsa mielonego wieprzowego 2 szt. cebuli białej 2 ząbki czosnku 200 g sera żółtego Olej do smażenia Przyprawy do smaku: oregano, bazylia, cząber, sól i pieprz Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 7 minut. Następnie go odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy cebulę, krojąc ją w drobną(...)kostkę i podsmażając na złoto na oleju. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso mielone i smażymy przez ok. 15 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pomidory i przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem przez 5 minut. W tym czasie smarujemy naczynie żaroodporne olejem i przesypujemy do niego makaron, a następnie sos. Wszystko ze sobą mieszamy, a wierzch posypujemy startym żółtym serem. Naczynie zakrywamy

Emcia Pichci
Czarny ryżowy makaron z szafranowymi krewetkami na ostro 183

też będzie niesmaczny. Na patelni rozgrzewamy smalczyk. Dodajemy posiekany czosnek , papryczkę chili raz szczyptę szafranu. Przesmażamy kilkanaście sekund. Wrzucamy oczyszczone krewetki , smażymy kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Podajemy gorące z ugotowanym makaronem! Smacznego! Smakowita pajda zaskoczyła mnie swoją „uniwersalnością” – nadaje się zarówno do smażenia pieczenia , ale też jest wspaniałym dodatkiem do świeżego pieczywa

Ostra na Słodko
Sałatka z makaronem z buraków z orzechami pekan 174

rynku. Do tej pory pojawiło się spaghetti z marchewki i z buraka. To bardzo fajny pomysł na danie warzywne; marchewkę i buraki w postaci długich makaronów możemy jeść na różne sposoby: na surowo, blanszowane, smażone... Dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę do przygotowania, której wykorzystałam buraki. Sałatka pysznie smakuje zarówno na zimno jaki i na ciepło. Serdecznie polecam 😋. Sałatka(...)makaronem z buraków Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 opakowanie spaghetti z buraków 3 ząbki czosnku 50 g sera feta 2 garści orzechów pekan olej do smażenia sól pieprz ocet balsamiczny Wykonanie: Na suchej patelni prażymy orzechy uważając, aby ich nie przypalić. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy zacznie ładnie pachnieć dodajemy

Kulinarne przygody Gatity
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 164

dania użyłam makaronu od firmy Malma .  Składniki: 5 papryk czerwonych 300 gram piersi z indyka 5 gniazd makaronu Malma-capellini nidi  200 gram pieczarek 200 gram sera żółtego Mała puszka kukurydzy Sól, pieprz Przyprawa do indyka Olej do smażenia Sposób(...)przygotowania: Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawą do indyka i obsmażamy na rumiany kolor na oleju. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Pieczarki kroimy w cienkie plastry podsmażamy na oleju po smażeniu mięsa, odkładamy na talerz. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, część sera odkładamy do posypania wierzchu, resztę łączymy

Bajeczna Kuchnia