świeży i prosty w przygotowaniu. Naprawdę warto przetestować. Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z kurczakiem – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti
nietylkopasta.plMakaron w stylu bolońskim to nasza wariacja na temat tego dania. Danie przygotowane jest na bazie mięsa z indyka, dzięki czemu jest znacznie zdrowsze i o
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prosty makaron z boczkiem z to jedno z tych dań, które przygotujemy w 10-15 minut. Szybko, prosto i bardzo smacznie. Pokażę Wam jak w prosty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron ryżowy z krewetkami to danie inspirowane kuchnią azjatycką. Danie przygotujemy bardzo szybko i a swój smak zawdzięcza wykorzystaniu dosłownie kilku składników i przypraw. Makaron ten
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zielony sos pochodzący z północy Włoch, klasycznie przygotowywany jest z bazylii, oliwy z oliwek, parmezanu oraz orzeszków pinii. Serwowany jest do chleba, sałat, serów, a przede wszystkim do makaronów, najczęściej penne. W dzisiejszym poście przedstawię trochę zmodyfikowane zielone pesto, z bardzo przyjemnym dla oka makaronem tzw. wstążeczkami. Składniki: Świeża bazylia (liście z jednej doniczki, którą najczęściej można kupić
Pause Gotowanie!Składniki: puszka konserwowej ciecierzycy puszka krojonych pomidorów 150 g makaronu mini penne rigate 1/2 pęczka natki z pietruszki, posiekanej 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki oliwy z oliwek kilka plastrów ulubionego sera sól do smaku Przygotowanie: Na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku, dodajemy pomidory z puszki odcedzoną ciecierzycę i suszone oregano, dusimy na małym ogniu
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 100g makaronu mini penne rigate średniej wielkości cukinia 1/2 szklanki opłukanej z zalewy i osączonej czerwonej fasoli z puszki ząbek czosnku łyżeczka suszonego oregano szczypta chili z cayenne sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek do posypania dania posiekana, suszona natka z pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie
Moja smaczna kuchniamocno o swoją wagę, to po ugotowaniu jak ostygnie możecie wymieszać ją z 2-3 łyżkami jogurtu naturalnego, albo śmietany. Możecie do jej przygotowania wykorzystać dowolny makaron – nitki, penne, świderki, muszelki… taki jaki lubicie. Aby jeszcze bardziej pobudzić zmysły użyłem w swoim przypisie kolorowego makaronu w kształcie muszelek. Bardzo często dostaniecie go w marketach podczas akcji tematycznych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!robić o każdej porze roku. Sos z grzybami i białą kiełbasą smakował doskonale zaraz po przygotowaniu, jak i wtedy, kiedy go odgrzałam na drugi dzień. Wybrałam do dania makaron pióra (penne), który według mnie do takich sosów pasuje najlepiej, ale jest też moim ulubionym. Zobacz też: Makaron w sosie gorgonzola z boczkiem Makaron z białą kiełbasą i pomidorami Szybki makaron
Kuchnia Bazyliiróżyczki i blanszuj w lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. W drugim garnku ugotuj makaron al dente. Odcedź makaron i zachowaj szklankę wody od gotowania. Wybierz grubszy makaron jak penne , spiralki czy jak na zdjęciu trottole z mąki durum. Dodaj do sosu odcedzony kalafior, następnie makaron i wymieszaj. Jeśli sos jest za gęsty dodaj wodę. Podaj danie na gorąco
codojedzeniatowarzystwie sos od razu nam się kojarzy. Jednak pasta carbonara wyśmienicie smakuje nie tylko z makaronem spaghetti. Do przygotowania tej potrawy można wybrać innego rodzaju długiego makaronu, jak np. wstążki, a nawet penne, czy fussilli. Jak zrobić doskonały sos carbonara przepis Carbonara to klasyczny włoski sos na bazie jajek, czarnego pieprzu i boczku, który mieszany jest z gorącym makaronem(...)ściąć, a utworzyć kremowy sos i tylko trochę zgęstnieć. Makaron z sosem carbonara - wypróbowany, tradycyjny przepis. Zapisujcie i ulepszajcie go :) Polecam! Oto składniki na makaron carbonara SKŁADNIKI: 300g makaronu spaghetti, wstążki, penne 200g boczku (wędzonego lub suszonego np. pancetty) 2 ząbki czosnku, starte na tarce do jarzyn z małymi oczkami 4 surowe jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 60g startego
Moja Książka KucharskaSkładniki: 500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla 400 g żółtej fasoli szparagowej 1 duża cukinia 4 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej bazylii 2 łyżeczki suszonego cząbru 3 szczypty ostrej papryki, w proszku sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy Przygotowanie: Z fasolki szparagowej usuwamy "ogonki", kroimy(...)pół, przekładamy do garnka, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany makaron i fasolkę odcedzamy. Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku z cukinią pokrojoną w cienkie paski, dodajemy makaron i fasolkę szparagową, suszoną bazylię, cząber, ostrą paprykę i doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy, po 3 minutach gasimy płomień
Moja smaczna kuchniaPełnoziarniste penne z dodatkiem łososia i rukoli. Aromatyczne, zdrowe i przepyszne danie :) SKŁADNIKI 350 g pełnoziarnistego penne 300 g śmietanki 30% 200 g łososia wędzonego (najlepiej w kawałku) 2 duże garście rukoli sól pieprz cytrynowy PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed odcedzeniem odlewamy około 1/2 szklanki wody, w której gotował się makaron. Przekładamy makaron
Moje Kuchenne Rewelacjektóre urozmaicą naszą dietę. A Wy co lubicie ze sobą zabierać do pracy? Chętnie poznam Wasze pomysły. Składniki: ½ brokułu 1 duży pomidor 15dag sera żółtego 2 garście suchego makaronu , np. penne, świderki, kolanka Kilka plastrów szynki Puszka kukurydzy Sól Pieprz Oregano lub zioła włoskie Szczypta cukru 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Brokuł pokroić
Fabryka pomysłówJeśli nie macie ochoty stać długo w kuchni to polecam szybki i pyszny obiadek. Wystarczy ugotować makaron,podsmażyć cebulkę,dodać szpinak ,resztę składników i gotowe. Prawda że proste ? A jakie smaczne 😍 Składniki: ok 150 g makaronu np penne ok 200 g szpinaku mała cebulka 3 duże ząbki czosnku ok 50 g parmezanu 1/3 szklanki śmietany 30% sól
Niespełnione zdolności kulinarne