Przyrządzanie dań rybnych wydaje się być sztuką zarezerwowaną wyłącznie dla dobrych kucharzy. Wystarczy jednak poznać przepisy na proste potrawy z ryb, by móc przygotować je samodzielnie
Moja smaczna kuchniaMimo że ostatnio coraz bardziej zaskakuje mnie różnorodność kuchni roślinnej, to wciąż zdarza się przygotować czasem coś mięsnego. Ze względów zdrowotnych nie mogę jeść tyle strączków
Kuchnia EllieRosół to zupa, która gości co niedzielę w każdym polskim domu. To również najlepszy posiłek podnoszący naszą odporność w wszelakich chorobach, ponieważ uważany jest za bombę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jesień w pełni, nadszedł więc czas na potrawy sycące i bardzo rozgrzewające. Z mojego doświadczenia wynika, że nic nie rozgrzewa bardziej niż porządne indyjskie curry. Tym
karmelowyZima zbliża się wielkimi krokami. Na zewnątrz coraz chłodniej, za oknem coraz ciemniej. Rozpoczyna się również czas zakupów i gromadzenia zapasów na zimę. Podróże do pracy
Moja Mama GotujePierogi. Z mięsem. Pyyyszne :) Ja pierogi uwielbiam i to chyba z każdym, najdziwniejszym nawet nadzieniem. Dziś jednak klasyka gatunku. Pierogi z mięsem oraz takie z kapustą
Ratunku obiadQuinoa - czyli komosa ryżowa należy do pokarmów o niezwykłych właściwościach odżywczych, a jej ziarna znane są od tysiącleci. Zawierają ok. 20 proc. pełnowartościowego białka, błonnik, antyoksydanty
ClauditteMissCookingWątróbka- mój koszmar od dzieciństwa, aż do teraz, bo trochę z przymusu udało mi się z nią zaprzyjaźnić :) Drobiowa wątróbka jest dużo delikatniejsza w smaku niż
Czerwona PorzeczkaDzisiaj dopadło mnie ogromne lenistwo. Aż wstyd o tym pisać, ale dzisiaj marzę tylko o tym by leżeć do góry brzuchem i nic nie robić. Niestety
Be Fit Be StrongPrzygotowywałam już kalmary mrożone - krążki kalmarowe; jadłam kalmary będąc we Włoszech czy Chorwacji. Niemniej pierwszy raz zajmowałam się kalmarem dopiero wczoraj, gdy M. postanowił być tak
Życie zamknięte w smakuśląsku podawane kiedyś w niemal każdą niedzielę – u mnie także często je przygotowywano, choć pochodzę z zupełnie innego rejonu kraju. Smak roladek zawsze przywołuje mi na myśl rodzinne obiady u mamy i babci. Smakują tak… domowo. Wbrew obawom młodych gospodyń i gospodarzy, wcale nietrudno je przygotować – gdy dokładnie rozbijemy mięso, nie będziemy mieć problemu ze zwijaniem(...)kasza gryczana i ogórki kiszone. * wewnętrzna strona udźca wołowego Zobacz także: Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu Polędwiczki to jedne z moich ulubionych rodzajów mięs. Są de... Makaron z sosem cytrynowym Makaron z sosem cytrynowym to danie z kuchni włoskiej, którą... Papryka faszerowana komosą ryżową Papryka faszerowana komosą ryżową to idealne jarskie danie. ... Tajemnice wołowiny "Panie, moja
Poezja smakuTacos znajdziecie w każdej meksykańskiej restauracji, budce czy food trucku. Podawane jako przystawka, przekąska lub pełne danie, w zależności od użytego nadzienia, to uliczne jedzenie szybko
Karo in the KitchenKulki ziemniaczane z serem żółtym to przepis na pyszną przekąskę. Panierowane kulki z gotowanych ziemniaków można wykorzystać również jako dodatek do dania głównego. Jak zrobić panierowane
Via GustoW Internecie istnieje wiele przepisów na zrazy wołowe. Dziś zmieniamy trochę tradycyjny przepis i dodajemy pastę z suszonych prawdziwków,które dodadzą potrawie niesamowitego smaku i aromatu
Niezły MłynekPrzepis na pyszny gulasz z wykorzystaniem moich ukochanych suszonych pomidorów - mega aromatyczny i sycący! :) W domu rodzinnym moja Mama dość często przygotowywała gulasz, ale ja
Cooking Monster