łosoś - 8862 przepisów (strona:356/591)

Potrawy wigilijne z różnych regionów Polski 14

bliskość Morza Bałtyckiego, charakteryzuje się odmiennymi tradycjami kulinarnymi, w których dominują ryby. Na pomorskim stole wigilijnym króluje przede wszystkim zupa rybna, przygotowywana z wielu gatunków ryb, takich jak dorsz, łosoś czy sandacz, co nadaje jej wyjątkowej głębi smaku. Ważnym daniem jest także śledź w różnych odsłonach – z cebulą, w śmietanie lub w oleju, zawsze aromatycznie przyprawiony i idealnie wpisujący

CityTaste
Surówka z kiszonych ogórków – idealna do każdego obiadu 15

dania, z którymi można ją podać: Dania obiadowe: Mięsa pieczone lub duszone: Schabowy, karkówka, pieczone udka z kurczaka czy duszona wołowina. Ryby: Smażone, pieczone lub grillowane, np. dorsz, łosoś czy pstrąg. Dania jednogarnkowe: Bigos, gulasz, czy potrawki na bazie kasz, ryżu lub ziemniaków. Potrawy wegetariańskie: Kotleciki warzywne: Z ciecierzycy, soczewicy, czy kalafiora . Zapiekanki: Z ziemniakami, warzywami i serem. Placki: Ziemniaczane

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka – jednogarnkowe dania, które robi wrażenie! 52

Polać zapiekankę śmietaną wymieszaną z granulowaną cebulę. Na wierzchu ułożyć listki szałwii. Zapiekać około 40 minut w piekarniku nagrzanym na 180ºC. Podawać zapiekankę na ciepło, do mięsa lub smażonego łososia. Smacznego! Czy skorzystałeś już z tego przepisu? Daj znać jak Ci poszło? Otaguj mnie na instagramie @codojedzenia The post Zapiekanka – jednogarnkowe dania, które robi wrażenie! first appeared on Blog kulinarny

codojedzenia
Nadwaga u nastolatków – jak wspierać zdrowe nawyki żywieniowe młodzieży 14

mięśni i regeneracji organizmu. Włącz do diety chude mięso, ryby, jajka oraz rośliny strączkowe. zdrowe tłuszcze – znajdziesz je w orzechach, awokado, oliwie z oliwek czy tłustych rybach, takich jak łosoś. Dobrym rozwiązaniem są diety oparte na zasadzie zbilansowania wszystkich grup produktów, bez eliminacji którejkolwiek z nich. Zamiast ograniczać kalorie, skup się na jakości spożywanych posiłków . Pamiętaj, że  ważne jest

Natka Pietruszki
Wina na zimę: najlepsze półsłodkie i półwytrawne wybory na chłodne wieczory 11

ziołach. Może być też świetnym wyborem do lekkich zimowych sałatek z dodatkiem sera koziego czy gruszek. Co więcej, jego delikatna kwasowość przyjemnie kontrastuje z tłustszymi daniami, takimi jak łosoś czy krewetki w maślanym sosie. 2. Cabernet Sauvignon Wina czerwone często dominują na zimowych stołach, a Cabernet Sauvignon w wersji półwytrawnej to jeden z najlepszych wyborów na chłodne wieczory. Łagodne taniny

smakowitehistorie.com
Zdrowa dieta na obniżenie cholesterolu: jakie produkty włączyć do codziennego menu? 15

zwiększają poziom LDL. Zamiast tego warto postawić na tłuszcze nienasycone, które wspierają zdrowie serca i pomagają w utrzymaniu równowagi lipidowej. Polecane produkty bogate w zdrowe tłuszcze: Tłuste ryby morskie : łosoś, makrela, sardynki – bogate w kwasy omega-3, które obniżają poziom trójglicerydów i wspierają funkcje serca. Orzechy i nasiona : migdały, orzechy włoskie, siemię lniane, pestki dyni. Oliwa z oliwek i olej

kuron.com.pl
Szybka sałatka z brokułem i pomidorami 12

połączenie z sałatkami. Pita: Pita nadziewana sałatką to szybka i smaczna przekąska. Dania główne: Grillowany kurczak: Połączenie delikatnego mięsa kurczaka z chrupiącą sałatką to zawsze dobry wybór. Ryba: Pieczony łosoś lub grillowana dorada będą doskonałym uzupełnieniem lekkiej sałatki. Tofu: Dla wegetarian tofu wędzone lub naturalne będzie świetną alternatywą dla mięsa. Zupy: Zupa krem: Lekka zupa krem, np. z pomidorów

e-PrzepisyKulinarne
Ceviche 22

Ceviche z łososia lub z dorsza, to przepyszna i bardzo ciekawa przekąska, którą polecam szykować na wyjątkowe okazje. Przepis jest wbrew pozorom bardzo prosty, a danie smakuje wyśmienicie

AniaGotuje.pl
Ryba po grecku - prosty przepis 22

wybrany link poniżej: zupa grzybowa wigilijna z makaronem krokiety z kapustą i grzybami tarta z grzybami i kiszoną kapustą śledź w sosie czosnkowym sałatka śledziowa z buraczkami marynowany surowy łosoś w przyprawach Więcej kulinarnych inspiracji na moim Instagramie Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/ . Zaobserwuj moje konto i zostań

Kulinarne przygody Gatity
Słone babeczki świnki efektowne i oryginalne 11

sztuki     Kruche babeczki na słono jak zrobić Podstawowe pytanie, czym nadziać kruche babeczki na słono ? Możliwości jest bardzo wiele. Możesz kupić już jakiś serek smakowy np. z łososiem, szynką, papryką i czym tam jeszcze lubisz. Możesz kupić zwykły śmietankowy np. Bieluch lub Mój Ulubiony i dowolnie doprawić czym tylko zapragniesz. Mój zestaw to tylko propozycja, którą także możesz

Dieta moja pasja
Jeszcze trochę dyni nie zaszkodzi, zwłaszcza jeśli to gofry! 25

miodem lub właśnie sezonową dynią, co dodaje im wyjątkowego smaku. Czasami smażę gofry bezglutenowe . W wersji wytrawnej eksperymentuję z różnymi dodatkami – świetnie smakują z kremowym serem, świeżymi ziołami, wędzonym łososiem, a nawet jajkiem sadzonym i awokado. Takie gofry to pyszna alternatywa na śniadanie, obiad czy kolację, a możliwości ich podania są praktycznie nieograniczone! Gofry dyniowe Drukuj Ilość porcji: 8 Czas

codojedzenia
Tatar z łososia - pyszna przekąska 17

Uwielbiam łososia w każdej postaci, na surowo również w sushi lub ceviche. Tym razem tatar którego spróbowałam w tej postaci na warsztatach Ramen, bardzo mi smakował i od tego czasu często ląduje na moim stole. Podałam go na papierze ryżowym ale jeśli wolicie możecie go podać na cienkiej grzance . Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Frytki po meksykańsku 18

meksykańska z krewetkami Burrito z kurczakiem Tacos z kurczakiem i guacamole Pieczone ziemniaki z guacamole Nachos z kurczakiem Sałatka meksykańska z kurczakiem Tacos z szarpaną wieprzowiną Bowl burrito z łososiem Fajitas z kurczaka Quesadilla z kurczakiem Zapiekane nachos z chilli con carne Enchiladas z kurczakiem Chilli con carne Guacamole Dynia pieczona z chilli con carne Quesadilla z rwanym kurczakiem Tacos

nietylkopasta.pl
Surówka z czerwonej kapusty – kolorowy dodatek do każdego posiłku 57

schabowymi, mielonymi, pieczeniami oraz roladami. Dzięki świeżości i chrupkości idealnie balansuje cięższe, mięsne smaki. Ryby – Surówka ta dobrze pasuje do ryb smażonych, pieczonych, a nawet grillowanych, takich jak dorsz, łosoś czy pstrąg. Jej lekkość podkreśla smak ryby, a jednocześnie dodaje orzeźwienia do dania. Dania z grilla – Czerwona kapusta, cebula, marchewka i jabłko komponują się wyśmienicie z grillowanymi mięsami, takimi

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania