łopatka duszona - 1112 przepisów (strona:40/75)

Jesienne suropieki 174

czytelników mam dzisiaj niespodziankę. Zniżkę w wysokości 10% na produkty Ambition  w sklepie Dajar   (rabat obowiązuje do 31.12.2017r. na hasło ZDROWA-JESIEŃ) SUROPIEKI Składniki: 600 g łopatki lub szynki wieprzowej 3 łyżki mąki sól i tłuszcz do smażenia sos: 1 marchew, pietruszka, mały seler i mały burak 100 g pieczarek 1 cebula 5-6 śliwek suszonych(...)rodzynki moczymy w ciepłej wodzie. Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w plastry i obsmażamy na patelni.  Marchew, pietruszkę, selera i buraka ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy dodając trochę tłuszczu . Następnie do warzyw dolewamy piwo i koncentrat rozprowadzony w śmietanie, a potem dodajemy pieczarki z cebulą oraz odsączone śliwki z rodzynkami i zioła.  Do sosu wkładamy

Bon appetit mon amie
Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią 173

Pyszne klopsiki o niecodziennym smaku i zaskakującym wnętrzu. Idealne jeśli lubimy klopsy ale znudziły nam się te w standardowej wersji. Składniki : 500g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko ¾ szklanki bułki tartej + około szklanki do obtaczania klopsików orzechy włoskie około 15 sztuk około 10 listków świeżej szałwii 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek, imbir olej do smażenia Sposób przygotowania: Szałwię drobno(...)masę formować w małe kulki pośrodku której umieszczamy połówkę orzecha. następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoto ze wszystkich stron. Gdy klopsiki będą podsmażone podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. W razie potrzeby dolać odrobinę wody

Pyry na Gaz
Naleśniki z mięsem mielonym pod pomidorowym beszamelem 706

też bardzo sycąca. NALEŚNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1/2 szklanki wody 2 łyżki oleju rzepakowego duża szczypta soli NADZIENIE: 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny mielony bazylia suszona olej do smażenia SOS BESZAMELOWY: 1 łyżka mąki pszennej(...)rozgrzany olej, a po chwili dodać drobno posiekaną cebulę. Smażyć, aż cebula się zeszkli i zmięknie, po czym dołożyć mięso. Lekko podsmażyć, wlać przecier pomidorowy, koncentrat i dobrze przyprawić. Dusić do momentu uzyskania gęstego sosu. Wykładać porcje na naleśniki i zawijać w ruloniki. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i ułożyć naleśniki z farszem. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę

https:KKuchniaMniam
Pasztet mięsny Ani 233

ugotowanym wcześniej mięsem z warzywami z dodatkiem jałowca, majeranku, ostrej papryki i vegety. 100% mięsa + warzywa. To nie może nie smakować:) Składniki (na dwa pasztety z keksówki): 130 g łopatki wieprzowej 0,5 kg boczku wieprzowego z kością i skórą 640 g podgardla wieprzowego bez skóry 2 podudzia z kurczaka 2 średnie cebule 1 marchewka 1 kajzerka + łyżka bułki tartej(...)pokrój w kostkę. Marchewkę i cebulę obierz. Wszystko razem z podudziami ułóż w garnku, zalej zimną wodą, dodaj liście, ziele, vegetę i jałowiec. Zagotuj, zmniejsz ogień i chwilę jeszcze duś na średnim ogniu. Następnie odstaw garnek i ostudź mięso, odstaw na noc do lodówki.    2. Następnego dnia wyjmij z wywaru liście laurowe i zmiel mięso wraz z warzywami

Zasmakuj Kuchni
Ciecierzyca po bretońsku 160

białej fasoli. Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszne danie na gorąco w wykorzystaniem cieciorki. SKŁADNIKI -0,5 kg dowolnej kiełbasy -kawałek mięsa (może być szynka wieprzowa, łopatka) -1 duża cebula -2 ząbki czosnku -1 duża marchew poszatkowana w cieniutkie plasterki -1 słoiczek koncentratu pomidorowego dobrej jakości -1 kubek 330ml suchej ciecierzycy-można dać więcej, ale ciecierzyca ładnie napęcznieje(...)wodą i gotujemy około 1 godzinę do miękkości. W osobnym garnku podsmażamy cebulkę, dodajemy pokrojoną kiełbaskę oraz mięso. Dodajemy też przepuszczony przez praskę czosnek, marchew. Wszystko podlewamy wodą i dusimy. Gdy ciecierzyca jest jędrna, ale po zmiażdżeniu miękka, dodajemy ją do mięsa. Wszystko zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie dodajemy koncentrat, przyprawy. W 0,5 szklanki wody rozpuszczamy czubatą łyżkę wody

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
KLOPSIKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI 192

pożywny obiad i bardzo smaczny SKŁADNIKI 40 dag zmielonej łopatki wieprzowej 1 jajko, 1 kajzerka, sól, pieprz, 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, 8 pomidorów suszonych Dagoma , 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 płaska łyżeczka majeranku, ½ łyżeczki słodkiej papryki, 1/3 czerwonej papryki, szczypta cukru, mąka, 1 łyżka śmietany, olej WYKONANIE  Bułkę moczymy w wodzie. Mięso wkładamy do miski, dodajemy odciśniętą bułkę(...)klopsiki, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej patelni na 3 łyżkach oleju. Smażymy z każdej strony, podlewamy gorącą wodą, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, paprykę słodką, cukier oraz majeranek. Dusimy ok. 15 minut pod przykryciem, doprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie oraz śmietaną.  Klopsiki podałam z ryżem basmati Cenos , który idealnie pasuje do takich dań

słodki bratek
Klopsiki w sosie koperkowym 133

natkę, drugi też ale kolendry :P), no i oczywiście jak tu przemycić warzywa...zetrzeć i dodać do całości :D Przeszło! :P  Składniki 300 g mięsa z łopatki wieprzowej 2 ząbki czosnku 1 duża marchew 1 cebula 1 mały seler 3/4 otrąb pszennych 1 jajko 5 łyżek mąki olej do smażenia 500 ml bulionu warzywnego 250 ml śmietany(...)pieprzem. Z tak przygotowanej mieszanki mięsno warzywnej formujemy klopsiki. Obtaczamy je w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Bulion warzywny doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, wkładamy klopsiki i dusimy na wolnym ogniu 15-20 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, podgrzewamy (nie gotujemy), zagęszczamy rozpuszczoną w zimnej wodzie, mąką ziemniaczaną. Koperek siekamy, dodajemy do całości i mieszamy. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Zupa gulaszowa z papryką 269

zupa, a gulasz Zupa jest pikantna, smaczna, rozgrzewająca, na jej widok cieknie ślinka. Do zupy podana była bagietka. Najlepsza Zupa gulaszowa z papryką: SKŁADNIKI: 50 dag łopatki wieprzowej 1 cebula 3 papryki kolorowe (czerwona, zielona, żółta) 250 ml wrzącej wody, 500ml bulionu lub rosołu, 3 ziemniaki, 1 płaska łyżeczka soli, Pieprz do smaku 1 łyżeczka tymianku lub majeranku 1 łyżeczka(...)Rozgrzewamy olej w dość wysokiej patelni, dodajemy mięso, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Doprawiamy całość solą i pieprzem, dodajemy ketchup pomidorowy, chwilkę przesmażamy, wlewamy ok. 250 ml wody i dusimy ok. 30 minut aż woda odparuje (jeśli mięso jest jeszcze twardawe uzupełniamy wrzącą wodę i dusimy dalej). Następnie wlewamy bulion, dodajemy przyprawy, pokrojoną paprykę, ziemniaki i gotujemy na małym ogniu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cukinia faszerowana w sosie pomidorowym 193

Mój ulubiony obiad Składniki - 4 cukinie - 1 woreczek ryżu - 0.5 kg mięsa mielonego z łopatki - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 200 g sera żółtego - mieszanka przypraw do dań chińskich - 2 puszki pomidorów krojonych w sosie własnym  (miałam swoje przepis w mojej kolekcji ) - 2 łyżki mąki - 2 łyżki masła lub margaryny - 1 łyżka papryki słodkiej - świeże zioła : - pęczek pietruszki - kilka(...)oleju wrzucić pokrojoną cebulkę smażyć  aż się zeszkli  dodać mięso podsmażyć mięso  - Dodać posiekane świeże zioła miąższ z cukinii i słoik  pomidorów  starty czosnek dusić wszystko razem doprawić mieszanką  przypraw  do dań chińskich solą i pieprzem  smażyć  do  odparowania wody  - Farsz mięsny wymieszać z ryżem 2. - Wydrążone cukinie oprószyć

W królestwie smaków Beaty
Kotlety mielone z boczniakami. 154

mojego męża i oczywiście teściową, która takie oto specjały przyrządzała od zawsze. Są przepyszne, więc polecam każdemu :-) Składniki na kotlety mielone z boczniakami 0,5 kg mięsa wieprzowego np. łopatki 0,25 kg boczniaków 1 wysuszona kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 jajko 1 średnia cebula pokrojona w drobną kosteczkę sól pieprz bułka tarta olej do smażenia(...)stron. Gdy już się ładnie zarumienią podlewamy wodą (około 100-200 ml) i dusimy pod przykryciem około 10-15 minut i gotowe :-) Z pozostałego płynu można zrobić sos, zagęszczając go mąką i przyprawiając do smaku. Pycha!!!      Polecam jeszcze przepis na  pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym , które są bardzo smakowite i soczyste

Rozpustne gotowanie
Danie mięsno-warzywne jednogarnkowe 284

Składniki : 3 spore ziemniaki 25 dag wędzonego boczku 30 dag wieprzowiny bez kości - może być łopatka, karczek lub biodrówka 10- 15 dag kiełbasy po strąku czerwonej i żółtej papryki płaska łyżka słodkiej sproszkowanej papryki strączek czuszki - jeśli mamy, a jak nie to można dodać chili 4 łyżki koncentratu pomidorowego cebula,sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, smalec- ale oczywiście może(...)przełożyć do garnka (najlepiej takiego z grubym dnem), wlać niewielką ilość wody, dodać liść laurowy, 3 ziarnka ziela, czuszkę, majeranek, paprykę w proszku, przekrojone na pół śliwki, przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu Cebulę pokroić i  przesmażyć, kiełbasę również, paprykę pokroić w paski  Gdy mięsa będą prawie miękkie dodać pokrojone ziemniaki oraz przesmażoną cebulę, kiełbasę

Proste Potrawy
Spaghetti alla bolognese 204

Spaghetti alla bolognese PRZEPIS  /na 2 porcje/ Składniki 200 g ulubionego makaronu (np. spaghetti, wstążki) 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 250 g mielonego mięsa wieprzowego (z szynki, łopatki lub wołowo-wieprzowego) 350 ml przecieru pomidorowego (użyłam przecieru pomidorowego własnej roboty) 100 ml wina czerwonego, wytrawnego 0,5 szkl. bulionu warzywnego (można połowę kostki rosołowej rozpuścić(...)drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy z oliwek (wsypać szczyptę soli), wrzucić posiekany czosnek.  Dodać mięso. Dolać wino, a zaraz potem przecier pomidorowy i bulion warzywny. Całość dusić ok. 20 minut. Mięso ma być uduszone, cebulka mięciutka. Doprawić do smaku przyprawami.  Nakładać na talerz makaron z sosem, ozdobić posiekaną natką pietruszki a do smaku obsypać startym parmezanem

coolinarnastrefa.blogspot.com
Spaghetti Z Sosem Meksykańskim 124

wieczorową pora zrobić, dobre, zdjęcie to cud, ale myślę że nie jest najgorzej i zjadliwe są te zdjęcia :D Składniki na 2 osoby: 250 g mięsa mielonego np. z łopatki lub szynki 1 puszka pomidorów (mogą być z bazylią) 1 mała puszka mieszanki fasoli czerwonej z kukurydzą (212 ml ) 1 mała czerwona papryka 1 cebula mała 1-2 ząbki czosnku(...)czosnek, następnie dodajemy, paprykę pokrojoną w kostkę i  mięso mielone, solimy i pieprzymy całość i przesmażamy. 3. Kiedy mięso się troszkę przysmaży dodajemy puszkę pomidorów, oraz przyprawy, całość dusimy z 10 minut. 4. Po tym czasie dodajemy kukurydzę wraz fasolą czerwoną, doprawiamy do smaku i przesmażamy do zgęstnienia. Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti

Gotowanie...to proste !
Zupa Węgierska 217

Zupa idealna na jesienne i zimowe wieczory. Mocno rozgrzewająca i sycąca. Po miseczce tej zupy nikt nawet nie spojrzy na drugie danie :) Składniki: - 500 g mięsa mielonego z łopatki - 2 papryki: żółta i czerwona - ogórek szklarniowy - 3 cebule - 3 ząbki czosnku - 1 średni ketchup pikantny - 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego - 3 liście laurowe - 5 ziarenek ziela angielskiego - sól, pieprz, chilli, tymianek(...)Wrzucam mięso do garnka. Na patelnię wlewam łyżkę oleju, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Czekam aż cebula się zeszkli.  Następnie dodaję pokrojoną w paski paprykę, duszę pod przykryciem razem z cebulą. Gdy papryka będzie półtwarda dodaję pokrojonego w kostkę ogórka i duszę jeszcze 5 minut.  Przerzucam warzywa do garnka.  Gotuję wszystko na małym ogniu

Cook&Love
Makaron z mięsem i pomidorami 191

pomidorowy pachnie oregano i bazylią. Wyczuwamy w nim również delikatną nutę czosnku. Składniki (3 porcje): 2 duże cebule 6 łyżek oliwy z oliwek extra vergine 500 g mielonej łopatki puszka pomidorów lub 500 g pomidorów świeżych 2 duże czubate łyżki świeżych, siekanych listków bazylii 2 czubate łyżeczki oregano 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól i pieprz do smaku(...)obieramy ze skórki, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Jeśli używamy pomidory z puszki, dodajemy również sos. Dodajemy bazylię, oregano i czosnek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i całość dusimy godzinę. Gdy sos jest gotowy, w osolonej wodzie gotujemy makaron tagliatelle. Pilnujemy, aby był al dente. Makaron odcedzamy i przekładamy do sosu. Całość mieszamy i chwilkę razem podgrzewamy. Makaron

Smak mojego domu
Potrawka z kury i czterech warzyw 193

dużej patelni - musi być pokaźnych rozmiarów, żeby zmieścić całość potrawki - rozgrzać łyżkę oleju. Na gorący olej wrzucić zamarynowane mięso. Smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając łopatką, do zarumienienia na złoto. Zdjąć z patelni na talerz i odstawić na bok. W międzyczasie ugotować w małym garnku z posolonym wrzątkiem na półtwardo pokrojoną fasolkę szparagową. Odcedzić i zostawić chwilowo(...)ugotowaną na półtwardo fasolkę szparagową oraz usmażonego kurczaka i dolać sok pomidorowy. Dołożyć przyprawy, łyżkę Sosu kebab-gyros ostry od Folwark i dokładnie wszystko razem wymieszać. Doprowadzić do zagotowania. Dusić całość na małym ogniu ok 15 minut bez przykrycia, aby nadmiar płynu wyparował i zrobił się gęsty sosik. Podawać z ugotowanym na sypko białym ryżem. Smacznego

Grunt to przepis!
Chrupiące sajgonki 181

zawiera makaronu sojowego, ponieważ bardzo trudno było mi go znaleźć... Mimo wszystko, naprawdę polecam. :) 2 opakowania papieru ryżowego (u mnie mały, okrągły) 400g mięsa drobno zmielonego (np. z łopatki wieprzowej, ale może być także indyk) 1 duża marchew 1 łyżeczka otartego, świeżego imbiru 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 pęczek świeżej natki pietruszki 2 duże szalotki (ew. zwykła biała cebula(...)szalotki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i czekamy, aż napęcznieją, po czym kroimy je na niezbyt duże kawałki. Na patelnię dodajemy pokrojone grzyby, otarty drobno czosnek oraz świeży imbir, całość dusimy na niewielkim ogniu. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, po czym także dodajemy na patelnię. Wszystko razem dobrze mieszamy i  dusimy jeszcze przez kilka minut. Następnie

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladka z łopatki w domowym sous vide z kremowym risotto 253

metodzie mięso stanie się dużo bardziej delikatne i soczyste, a cały smak pozostanie w środku mięsa. Składniki które potrzebujemy do przygotowania naszej roladki : 500 g. mielonego mięsa z łopatki 50 g. pomidorów suszonych czosnek granulowany sól pieprz świeży tymianek Mięso mieszamy ze wszystkimi drobno posiekanymi składnikami, a następnie rozkładamy na rozwiniętej folii spożywczej. i rolujemy tak aby całe mięso stworzyło(...)śmietany 200 ml. bulionu warzywnego 50 g. parmezanu Ryż wrzucamy na rozgrzane masło i krótko przesmażamy, następnie po trochu dodajemy bulionu, gdy ryż wchłonie cały bulion dodajemy śmietanę. Ryż dusimy aż do miękkości. Przed wydaniem całości roladki podsmażamy na masełku. Oczywiście bez folii ; ). Najlepsze w tym wszystkim jest to że obiad dla 4 osób jestemy w stanie przygotować za mniej

Full Smaku
Curry wieprzowe na ostro 186

składniki* 1 kg łopatki wieprzowej* 2 papryki czerwone* 2 młode cukinie* 5 marchewek* szczypior z 1-2 cebulek* 1/2 puszki kukurydzy* 1 ostra papryczka* 1 dojrzały pomidor* 4 łyżeczki czerwonej pasty curry* 2 łyżeczki przyprawy curry* kilka gałązek tymianku* 1/2 kminku mielonego* 1/4 imbiru mielonego* 1/2 łyżeczki przyprawy pięć smaków* 2 łyżeczki ostrego sosu piri piri* sól* 2 woreczki białego(...)oleju w garnku o grubym dnie, w którym będzie gotowane curry, pod koniec smażenia dodać pastę curry i chwilę podsmażyć, następnie dolać gorącej wody ok. 2/3 szklanki i dusić, aż mięso będzie miękkawe.W tym czasie umyć i obrać warzywa. Marchewkę i cukinię (ze skórką) pokroić na plasterki, jedną paprykę na większe paski, ostrą papryczkę w drobne paseczki, szczypior drobno

Mix smaku
Klopsiki z serem w ziołach prowansalskich i sosie pieczarkowym 197

ulubionych dań. Ponieważ mój Maksio ostatnio kręci nosem na większość mięsnych posiłków postanowiłam sama zrobić takie pulpety. To był strzał w dziesiątkę: Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (np. z łopatki, z udźca indyka) 1 jajko 1 cebula 1 mała sucha kajzerka sól, pieprz bułka tarta lub mąka do obtoczenia klopsów 15 dag sera ulubionego sera żółtego 20-30 dag pieczarek(...)bułce bądź mące. Obsmażamy z każdej strony. Niestety - przez żółty ser klopsy mogą się przypalać. Obsmażone wrzucamy na wrzątek. Dodajemy zioła prowansalskie oraz wcześniej lekko podduszone na maśle pieczarki. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu 20-30 minut. Jeśli jest potrzeba zaciągamy sos odrobiną mąki. Dodajemy 2-3 łyżki gęstej śmietany. Dusimy do zagotowania. Klopsiki podajemy z ulubionymi dodatkami

Kuchnia po mojemu
zupa gołąbkowa 195

oczywiście zrobić też teraz, do czego Was bardzo namawiam, ponieważ zupka jest wspaniała i bardzo pyszna. No to zaczynamy: SKŁADNIKI -500g mięsa (może być szynka wieprzowa lub łopatka) -0,5 główki kapusty -2 cebule -1 koncentrat pomidorowy dobrej jakości -3 marchewki -3 ząbki czosnku -troszkę oleju -łyżeczka słodkiej papryki -150g ryżu -dodatkowo wegetę, pieprz oraz maggi do smaku(...)pokrojoną cebulkę, smażymy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, kapustę kroimy na małe kawałki, mięso mielimy. Do podsmażonej cebulki dodajemy zmielone mięso, oraz marchewkę. Wszystko mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy kapustę i czosnek przepuszczony przez praskę. Dusimy całość chwilkę na małym ogniu.  Następnie dodajemy wodę. I gotujemy około 7 minut, po tym czasie dodajemy ryż i gotujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Bogracz. Tańsza wersja. Smaczny wieprzowy gulasz z papryką. 198

proponuję tańszą wersję i powiem nawet smaczniejszą z mięsa wieprzowego. Nie dość, że taniej to jeszcze znacznie szybciej. Najlepiej smakuje z pajdą ( albo dwoma ) świeżego chleba :) Polecam :) Składniki - łopatka wieprzowa 1,40 kg. - cebula 1 szt. duża ( lub 2 mniejsze ) - papryka 3 szt.( zielona + dwie czerwone ) - pomidory 4 szt. - ziemniaki 4 szt. - papryka mielona  słodka - papryka mielona  ostra(...)oleju i podsmażam mięso do zrumienienia, dodaje do niego pokrojona w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praską czosnek. Przyprawiam dużą ilością  majeranku, kminku mielonego, papryki słodkiej i ostrej. Chwilę duszę. Mięso przekładam do większego garnka, dodaję do niego w kolejności: pokrojoną w większą kostkę paprykę, sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Kiedy mięso i papryka jest już prawie miękkie

Kuchnia z widokiem na ogród
Curry z wieprzowiny -SHIKAR KARI 177

Danie dla miłośników kuchni hinduskiej. Pikantne, ale bardzo aromatyczne i smaczne. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 szklanki ciepłej wody 1 papryczka chilli bez pestek 1/2 łyżeczki zielonego kardamonu mielonego 1 łyżeczka nasion kolendry 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 1/2 cytryny sól,pieprz 1 łyżka masła klarowanego Wykonanie Mięso pokroić(...)rumiano cebuli dodać posiekaną papryczkę chilli, kardamon, imbir, cynamon i wyciśnięty sok z cytryny, a następnie mięso. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć aż mięso będzie rumiane. Wlać wodę i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem

O kuchni z uczuciem