Pyszne kremowe lody, o niebo lepsze niż sklepowe. Robię je bardzo często, a moja wnusia je uwielbia. Na dodatek są super szybkie w wykonaniu i potrzebne są do ich przygotowania tylko dwa składniki. Te lody o kremowej konsystencji to super pomysł na pyszny deser na letnie dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lody śmietankowe – składniki(...)przez około 5 minut na wysokich obrotach by napowietrzyć masę. Przelać do pudełka, zamknąć i schować do zamrażalnika na 6 lub więcej godzin, aby lody stężały. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Lody śmietankowe – tylko 2 składniki! pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!kilka chwil. SKŁADNIKI: - 1 gorące świeże espresso - 1 śmietankowy lód na patyku lub 2 gałki lodów śmietankowych bądź waniliowych - 1/2 szklanki malin - kilka malin do dekoracji - ewentualnie łyżka mleka Zaparz espresso, wlej do miksera dodaj gałkę lodów, bądź 1/2 loda na patyku (bez patyka hehehe)- zmiksuj. Przelej do szklanki. Maliny zmiksuj zresztą lodów, gdyby masa była
SMYKWKUCHNIz nutellą i tradycyjne lody na bazie żółtek o smaku kawy latte . W tym roku lodowe przepisy rozpocznę od banalnie prostych w wykonaniu dwuskładnikowych lodów śmietankowych. Są one pyszne same w sobie, ale stanowią również świetną bazę dla innych smaków. Mam tylko jedną uwagę, nie przeraźcie się podczas przygotowań, masa lodowa przed zamrożeniem jest strasznie(...)słodka (przynajmniej jak na mój gust ;)), jednak po zamrożeniu są po prostu idealne. Dwuskładnikowe lody śmietankowe – ze śmietanki i mleczka skondensowanego Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 400 ml słodzonego mleka skondensowanego (1 puszka) Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy tak jak pianę z białek – uważamy, żeby jej nie przebić. Dodajemy mleczko
PatiGotujemusimy ją odstawić do ostudzenia. Do blendera lub shakera wrzucamy kostki lodu/lód kruszony, mleko, ostudzoną kawę oraz syrop karmelowy. Wszystko miksujemy ze sobą. Następnie do tego dodajemy lody śmietankowe i ponownie całość mieszamy ze sobą. Do wysokiej szklanki przelewamy gotową mieszankę. Na górę dodajemy bitą śmietanę i delikatnie polewamy syropem karmelowym. Podajemy od razu po przygotowaniu
CookMagletnie dni proponujemy zimny sorbet lodowo-bazyliowy który na pewno zadowoli nie jedno podniebienie Składniki: - 1 l wody - 3 łyżki cukru - sok z połowy wyciśniętej cytryny - szczypta kardamonu - lody śmietankowe - bazylia Do wody wrzucamy cukier, kardamon i wlewamy sok z wyciśniętej cytryny, gotujemy do uzyskania syropu i po wystygnięciu przelewamy do pudełka i wkładamy do zamrażalnika. Najlepiej jest(...)syrop zamrozić dzień przed robieniem sorbetu. Do kubka od blendera wrzucamy trochę naszego zamrożonego syropu, dorzucamy lody śmietankowe, bazylię i miksujemy blenderem. Ilość składników zależy od tego jaki chcemy uzyskać smak – czy bardziej śmietankowy czy bardziej bazyliowy Smacznego
Kuchenne WariacjeNasze DOMOWE LODY ŚMIETANKOWE, podobnie jak domowe dania i wypieki,... Artykuł Domowe lody śmietankowe pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINElody i ponownie zmiksować. Krok po kroku: 1. Obrać i pokroić na kawałki truskawki i banana 2. Zblenderować owoce 3. Dodać lodów śmietankowych i ponownie zmiksować Pobierz wersję do druku: Pobierz Koktajl lodowy z truskawek i banana Artykuł Koktajl lodowy z truskawek i banana pochodzi
KuchniaWeDwoje.plśmietankowych Przygotowanie: Truskawki obrać, oczyścić z szypułek i zmiksować z bananem za pomocą blendera. Następnie dodać lody i ponownie zmiksować. Krok po kroku: 1. Obrać i pokroić na kawałki truskawki i banana 2. Zblenderować owoce 3. Dodać lodów śmietankowych i ponownie zmiksować Pobierz wersję do druku: Pobierz Koktajl lodowy z truskawek i banana Artykuł Koktajl lodowy
KuchniaWeDwoje.plprawda nie jest to żadne wyszukane ciasto, przypomina klasycznego wilgotnego murzynka, jest naprawde smaczne. Można wzbogacić jego smak, orzechami, żurawiną, czy suszonymi śliwkami, do tego dodać gałkę lodów śmietankowych i już mamy szybki i pyszny deser, co prawda nie w minutę, ale w 5-6 minut na pewno :) SKŁADNIKI ( 2 porcja) 3 łyżki mąki pszennej lub pełnozianistej 3 łyżki(...)łyżki mleka 1 jajko 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka miodu 20 ml rumu 20 ml gorącej wody dodatkowo lody śmietankowe świeża mięta jagody goi płatki czekoladowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rum, wymieszać z gorącą wodą oraz miodem. Powstałym syropem zalać żurawinę. W miseczce wymieszać suche składniki ( mąka, cukier, kakao, proszek
DefinicjaSmakudeserów. Z pewnością zachwyci każdego i będzie dużo ciekawszą propozycją niż klasyczne ciasto. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na napoje . Składniki : 200 g truskawek 3 duże gałki lodów śmietankowych 300 mleka 1 łyżka cukru Opis przygotowania: Na początku usuwamy z truskawek szypułki i dokładnie myjemy pod zimną i bieżącą wodą. Następnie kroimy je na pół i wrzucamy(...)kielicha od blendera. Do truskawek dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy również lody śmietankowe oraz mleko i ponownie całość miksujemy, aż do otrzymania gładkiej konsystencji. Gotowy koktajl przelewamy do wysokich szklanek. Możemy podawać bez dodatków jako napój bądź możemy też na końcu dodać bitą śmietanę lub ulubioną posypkę. Artykuł Shake truskawkowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneszklanki sól- 1 łyżeczka cukier waniliowy- 4 łyżeczki jajka 2 sztuki proszek do pieczenia- 3 łyżki 200 g ugotowanego białego ryżu 1 litr lodów śmietankowych Algida lody waniliowe- 200gram ( najlepiej zrobić samemu) Lody truskawkowe- 200gram ( najlepiej zrobić samemu) bita śmietana - 10 gram ( najlepiej zrobić samemu w syfonie śmietana 30%, syrop trzczinowy, dwa naboje) Sposób przygotowania(...)Rozpocznij od ugotowania ryżu. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rozetnij woreczek i odstaw do ostygnięcia. Pomieszaj ze sobą w misce mąkę, sól,cukier, lody śmietankowe,cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Dodaj wystudzony ryż. Zagniataj aż uzyskasz jednolitą, elastyczną konsystencję,dodaj jajka jak będzie ciężko zmiksuj mikserem. dodaj do foremki babkowej , rozgrzej piekarnik na 130 stopni i wrzuć
pichcisztośmietankowe. Sama maszynka to relikt dizajnu końca dwudziestego wieku- jakieś bladoróżowe schemaciki lodów, plastik, który nieco już pożółkł. Firma ok- Phillips. I co najważniejsze- silniczek działa. Metoda przygotowywania lodów w tym urządzeniu polega na włożeniu miski z płynem do zamrażarki, następnie wlania tam mieszanki składników i mrożenie ich w zamrażarce. Mniej więcej co pół godziny lody(...)miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Chłodzimy według instrukcji naszej maszyny do lodów, lub wstawiamy do zamrażarki i co jakiś czas wyjmujemy i miksujemy. Mieszanie w trakcie robienia lodów, jest konieczne aby zapobiec tworzeniu się dużych kryształków zamarzniętej wody. Do podania lodów zainspirowały mnie lody firmy Nordis, które jadłam dawno temu. Nazywały się Dafne
les mirabellesmaszynki do lodów . Wystarczy Wam mikser oraz kilka minut wolnego czasu. Lody mają idealną konsystencję, nie są twarde, a wręcz przypominają tradycyjne lody sklepowe. Ich pyszny posmak mleka zagęszczonego niesamowicie kusi oraz świetnie współgra z brzoskwiniowym variegato. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Domowe lody śmietankowe-brzoskwiniowe - składniki: (Pojemnik o pojemności(...)delikatnie przemieszać za pomocą łyżki. Mesę przełożyć do pojemnika. (Na wierzchu również można rozprowadzić odrobinę vergietto.) Pudełko z lodami szczelnie zamknąć oraz wstawić do zamrażarki minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Domowe lody śmietankowe-brzoskwiniowe - dodatkowe informacje: (*) Variegato, którego użyłam można mieszać z bazą lodową lub udekorować nim lody. Produkty
Di gotujeKawa mrożona z lodami i bitą śmietaną to doskonały sposób na doskwierające upały. Nie tylko jest pyszna i wspaniale chłodzi, ale również dodaje energii. Z lodami i bitą śmietaną to w zasadzie deser Jeśli dbacie o linię i chcecie by kawa była mniej kaloryczna, zamiast lodów śmietankowych wrzućcie kostki lodu. Polecam! Składniki: 3 pełne łyżki(...)kawy rozpuszczalnej 2 szklanki mleka 1 szklanka przegotowanej wody 2 – 3 łyżki cukru lody śmietankowe lub waniliowe bita śmietana odrobina mielonej kawy do posypania Przygotowanie: Kawę zalewamy wodą, słodzimy, mieszamy i dolewamy mleko. Do szklanek wkładamy po 2 – 3 gałki lodów i zalewamy przygotowaną kawą. Dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy kawą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakdomowe frappuccino z sosem karmelowym. Zafundujmy sobie w domu, namiastkę kawiarenki :) Składniki: 1 szklanka lodu (ok. 10 kostek) 1/4 szklanki mocnego espresso (schłodzonego) 1/4 szklanki mleka 3,2% 3 łyżki gęstego sosu karmelowego 1 łyżka waniliowego syropu do kawy 2 gałki lodów śmietankowych (ok.100 g) Do dekoracji: bita śmietana gęsty sos karmelowy Zaparzyć 1/4 szklanki espresso lub innej(...)Jeżeli zależy nam na czasie - można filiżankę z kawą przykryć i wstawić do lodówki. Do blendera wrzucić kostki lodu, schłodzoną kawę, mleko, sos karmelowy i syrop waniliowy. Blendować wszystko do momentu, aż lód się skruszy. Wyłączyć blender, dodać lody śmietankowe. Ważne, żeby lody miały kremową konsystencję i nie były mocno zmrożone. Ponownie, krótko wszystko zblendować, tylko
Świat Domowej Kuchni