likiery - 3834 przepisów (strona:141/256)

Kakaowy MAKOWIEC z orzechami 144

dużych jajek – osobno żółtka i białka 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 40g kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju 180g cukru Do nasączenia: 150ml mleka 70ml likieru migdałowego Masa makowa: 300g maku 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150g naturalnego miodu 2 łyżki cukru 200g masła roztopionego 4-5 kropli aromatu migdałowego lub 1/2 łyżeczki ekstraktu

Mała Cukierenka
Marcepan 113

Zapraszam po najprostszy przepis na domowy marcepan . Jest to słodka masa, którą zrobisz tylko z trzech składników. Masa marcepanowa to u mnie migdały, cukier i likier Amaretto.  - tylko 3 składniki - bardzo proste wykonanie - szerokie zastosowanie masy

AniaGotuje.pl
Co kupić na prezent? 8 praktycznych i dobrych pomysłów 148

tylko się kurzy – ale za to portfel czy zestaw do otwierania wina, to się na pewno sprawdzi Własnoręcznie przygotowany A może zaskoczyć bliskich i przygotować prezent własnoręcznie? Domowy likier czy wino przelane do pięknej butelki i zapakowane w urocze drewniane pudełko na pewno zostanie docenione. Przepisy znajdziecie na blogu Jednak… „Sztuka dawania podarunku polega na tym, aby ofiarować

Słodkie okruszki
Przepisy na Boże Narodzenie 112

masła. Ciasto na pierogi – Jak zrobić ciasto na pierogi Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z łososiem i szpinakiem Sałatka jarzynowa Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka jarzynowa z buraczkami. Likier kawowy Baileys homemade Artykuł Przepisy na Boże Narodzenie pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Miasto kwitnących pomarańczy 128

charakterystyczną kopułą z motywem pomarańczy, zlokalizowaną w samym środku targowiska. Tam również możemy kupić pyszny, świeżo wyciskany sok, z jednej z najsłodszych odmian pomarańczy o nazwie Valencia, a także likiery pomarańczowe czy miód tzw. miel de azahar. Kolejne miejskie targowis ko o nazwie Mercado de Colon pełne jest motywów pomarańczy. Dowodem na to jak ważne są te owoce jest Muzeum

Gotuj po hiszpańsku
Kawa gotowana z przyprawami 101

Zaparzoną kawę cedzę przez sitko lub filtr do kawy i słodzę do smaku.  Opcjonalnie możesz do niej dodać odrobinę ulubionego alkoholu,  choćby takiego jak np. domowy likier kawowy Kahlua . Buen provecho! Kawa gotowana z przyprawami

Cztery Fajery
Koktajl kawowy z truskawką 112

Dzień dobry 💪 dziś przepis na mocniejszą kawę ☕️ z odrobiną % i nutą truskawki 🍓   ⚡️Składniki⚡️  25 ml  wódki  50 ml  Kahlua  50 ml likier truskawkowy   70 ml mleka 3,2% 4 kostki lodu z kawy  ⚡️Przygotowanie⚡️ ✅ podwoje espresso ostudzić i przelać do pojemnika na lód - zamrozić  ✅ w sakerze  połączyć wszystkie składniki

Niezły Młynek
Tort hawajski z czekoladową bitą śmietaną,dżemem wiśniowym i wiórkami kokosowymi 105

czekolady gorzkiej 0,5 l śmietanki kremówki 36% 8 łyżek dżemu wiśniowego 0,5 szklanki wiórek kokosowych 0,5 szklanki przegotowanej wody z cytryną-można dodać kilka łyżek likieru kokosowego Przygotowanie: Czekoladę kruszymy,wrzucamy do śmietanki i podgrzewamy do momentu aż czekolada się rozpuści,ale nie gotujemy!!! Cały czas mieszamy.Zdejmujemy z ognia i studzimy,następnie chłodzimy w lodówce przez

Przepisy mojej mamy
Tort biszkoptowy z masą z białej czekolady i dżemem truskawkowym 105

pieczenia Oraz: 600 ml śmietany kremówki 36% słoik dżemu truskawkowego 2 tabliczki białej czekolady (200 g) serek mascarpone 3 łyżki cukru pudru pół szklanki przegotowanej wody z cytryną lub likierem owocowym Białka oddzielamy od żółtek.Następnie ubijamy białka na sztywną pianę ,stopniowo dodając cukier.Kiedy piana jest ubita dodajemy kolejno żółtka ,cały czas miksując. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia.Wsypujemy

Przepisy mojej mamy
Ciasteczka kakaowe z mąki owsianej 80

orzechów włoskich - 1 łyżka gorzkiego kakao - 100 gram cukru trzcinowego - 1/4 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 jajo - 1 łyżeczka miodu - 2 łyżki likieru kawowego ( ewentualnie miodu pitnego lub białego wina ) - 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich - 95 gram miękkiego masła Wykonanie: Do miski przesiewamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, solą i kakao. Mieszamy

Kronika Piekarnika
Kremowy sernik na zimno z czekoladą, polany karmelowymi procentami 103

mleka 1 1/2 łyżki żelatyny Polewa: 200 gram twarogu sernikowego - pozostałego z masy serowej 2 łyżeczki cukru pudru 1/4 szklanki śmietany kremówki 30 % - pozostałej z masy serowej 1/3 szklanki likieru - Krupnik "Słony karmel" 1 pełna łyżeczka żelatyny Wykonanie: Ciasteczka wkładamy do blendera razem z miękkim masłem i miksujemy do dokładnego połączenia (w zasadzie do zlepienia ). Masę wysypujemy do wyłożonej papierem

Kronika Piekarnika
Tort bezowy Ajerkoniak Maltesers 125

p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Krem ajerkoniakowy 300 ml gęstego likieru Advocat 350 g masła Masło ubijamy mikserem na puch. Cienkim strumieniem bardzo powoli wlewamy ajerkoniak. Masa będzie dość gęsta.    Dodatkowo: 100 g kulek w czekoladzie Maltesers WYKONANIE: blat bezowy

Domowe ciasta
Ciasto kokosowe na biszkopcie 241

Rozpływające się w ustach, mega delikatne ciasto kokosowe na biszkopcie nasączonym aromatycznym likierem Amaretto. To bez wątpienia super proste w przygotowaniu ciasto inspirowane pysznymi pralinkami Raffaello. Biszkopt jest bardzo lekki i niesamowicie puszysty. Masa mleczno – śmietanowa natomiast gęsta i bardzo delikatna. Wszystko idealnie komponuje się w jeden z najlepszych deserów, jakie przygotowaliśmy. Ciasto Raffaello to z pewnością piękny deser

Kuchnia Na Wypasie
Babka na zakwasie 127

Olej kokosowy lub margaryna 60 g Oliwa 20 g Zakwas 190 g Rodzynki 160 g Cukier/erytrytol 50 g Aromat pomarańczowy 1 łyżka Sól 1.5 łyżeczki Wino lub likier do namoczenia rodzynek Wieczór wcześniej nastawiamy na noc rodzynki do namoczenia, czyli zalewamy alkoholem i odstawiamy po przykryciem. Następnego dnia (gdy mamy dojrzały zakwas) mieszamy zakwas z mlekiem, oliwą i cukrem. Kiedy

rabarbarowo
Czarna porzeczka. Na sezon grypowy idealna 102

szczególnie poszukiwany do produkcji kuli, galaretki i dżemu. Może być również spożywany w postaci płynnej, z kremem z czarnej porzeczki używanym do wyrobu kirów lub nektarów, syropów lub likierów. Gotuje się go powoli w małej ilości wody lub soku. Zaleca się dodanie cukru po ugotowaniu, aby zmniejszyć kwaśny smak tych jagód. W stanie świeżym mogą być przechowywane w lodówce

ProstePesto.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję