likier - 5379 przepisów (strona:255/359)

(Wypij mnie) Browar Port Gdynia. 208

bardzo wyczuwalny chmiel, naprawdę za bardzo Pszeniczne - odrobinę niedowarzone(?) Ciemne- słodkie,zwyczajne, bez szału, jak to ciemne,zwyczajne po prostu piwo Amber - mało głęboki smak, Piwo z domieszką błękitnego likieru - ok. "Pospiesznie, bez sensu tak z mało smacznym piwkiem startować..." - twierdzili ze smutnymi minami,dodając: "Chmielowa goryczka zabiła niemalże wszystkie pozostałe nuty składające się na aromat złotego trunku..." Rozczarowane chłopy

Fiolka w kuchni
CIASTA WIELKANOCNE 231

rhum". Podbijając Europę w latach 70 XIX wieku trafiła do Neapolu, gdzie zadomowiła się jako baba napoletano. Przybrała ona kształt grzyba bądź czapki kucharskiej. Zawsze jest mocno nasączona likierem na bazie cytryn lub ponczem. jeśli jest to baba duża z dziurą w środku napełnia ja ja kremem i polewa sosem z owocami. Zdaniem Włochów to klasyczny przysmak neapolitański, symbol miasta

Ciastka - domowe słodkości
likier kajmakowy 162

amatorów słodkich likierów

Ugotujmy Coś
Tort piętrowy "Michałek biały" 161

szklanki mąki ziemniaczanej Krem "Michałek Biały" 400 ml śmietany 36% 300 gram Michałków Białych 100 gram białej czekolady 250 gram mascarpone Nasączenie: sok z 1 cytryny 3 łyżki likieru Limoncello lub innego o jasnej barwie i kwaśnym smaku Dodatkowo: 250 gram malin 1 szklanka konfitury malinowej, dość kwaśnej 150 gram Michałków Białych Przygotowanie biszkoptu jasnego Białka oddzielam od żółtek

Mango Papaja
Sweet Targi w Katowicach 2016 162

kursy ze światowej sławy dekoratorami tortów i ciasteczek oraz ma również sklep internetowy z akcesoriami cukierniczymi, bardzo polecam.     Na stoisku Monin można było posłuchać o nowych smakach likierów tej firmy i skosztować smacznej, pięknie przygotowanej lemoniady.     Na końcu zostałam poczęstowana fantastyczną kawą :), wspaniale podane cappuccino. Zapraszam na FILM .     Pozdrawiam serdecznie Natalia

Mała Cukierenka
mazurek z ajerkoniakową panna cottą 129

przez ok. 15 min. do zarumienienia. Po upieczeniu odstawiamy cisto do całkowitego wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ajerkoniakową panna cottę: 120 ml śmietany kremówki 120 ml likieru ajerkoniakowego (najlepiej domowego) 10 g żelatyny dodatkowo 2 łyżki kwaskowatego dżemu wykonanie: Żelatynę zalewamy ciepłą wodą, tylko do jej przykrycia i mieszamy, aż zacznie się rozpuszczać. Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzamy do wrzenia

Domowy Smak Jedzenia
Szampan z soku brzozy 238

czas przechowywać" Myślę, że uda się w tym roku poprosić o sok moje brzozy z działki. Daruję sobie też gęsie piórko;) Nie mam doświadczenia w przygotowywaniu napojów wyskokowych. Jedynie likier udało mi się zrobić. Jakie Wy macie doświadczenia z sokiem z brzozy

AZgotuj!
Likier cytrynowy z mlekiem. 122

szczelnie zamknij i odstaw w ciemne, chłodne  miejsce na 2 miesiące.  Zawartość słoja często wstrząsaj. Gdy osad opadnie na dno, płyn się sklaruje i nabierze cytrynowego koloru, likier przefiltruj przez filtr do kawy. Rozlej do czystych butelek, szczelnie zakorkuj i odstaw jeszcze na co najmniej 4 miesiące. Po tym czasie trunek jest gotowy do picia

Przepisy i porady kulinarne
ciasto adwokatowe 159

proszku do pieczenia krem: 700 ml mleka 1 szkl cukru cukier waniliowy 2,5 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 3 żółtka 200 g miękkiego masła 180 ml likieru jajecznego "adwokat" polewa: 100 g ciemnej, gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka ponadto: podłużne biszkopty filiżanka mocnej, słodkiej kawy kakao Jaja ubić z dodatkiem wody i cukru. Delikatnie wmieszać obie mąki

6niebo
Bezglutenowe babeczki na Dzień Kobiet 184

kwiatami z masy cukrowej wyglądają jak słodki bukiecik. Potrzebne nam: - 200 g mąki bezglutenowej - 2 jajka - 60 g cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 120 ml oleju - 50 ml likieru kokosowego (opcjonalnie) Krem maślany: - 100 g masła - 125 g cukru pudru - 1/2 łyżki śmietany 30% - aromat waniliowy Poza tym: - 200 g lukru plastycznego - barwniki spożywcze - kryształy z cukru Przygotowanie

W poszukiwaniu inspiracji
Grzane piwo z żółtkami 231

sobie humor odrobiną alkoholu. Grzane piwo z żółtkami jest przepisem bardzo starym i choćby dlatego warto go spróbować. Rozgrzewa bardzo intensywnie, jest mocno słodkie i jajeczne. Takie troszkę jak likier jajeczny. Polecam bo gdy za oknem zima i śnieg to ten słoneczny napój poprawi humor każdemu Przepis ten można odnaleźć w zimowym numerze Magazynu Aromat w moim artykule pt. Rozgrzej

sierotka maRysia w kuchni
Skąd pochodzą pączki i faworki? 118

mięsnych suto popijanych alkoholem. Pączki są znane na całym świecie. Oprócz nadzienia z róży możemy znaleźć w nich różnego rodzaju konfitury, owoce, czekoladę, karmel, kremy, budyń a nawet słodkie likiery czy bakalie. Posypuje się je cukrem pudrem, orzechami, migdałami, kandyzowaną skórką pomarańczową, oblewa czekoladą, lukrem lub kolorowymi polewami. Włosi mają swoje bomboloni i małe kuleczki zeppole nadziewane konfiturą z kremem

Moja smaczna kuchnia
Ciasto bounty 470

ciasto bounty <3 Składniki (blacha 20x30 cm): Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 125g cukru 100g mąki 40g kakao 50 g wiórków kokosowych Poncz: 1 szklanka mleka + kilka łyżek likieru Malibu (opcjonalnie) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 cukier wanilinowy 350 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy z cukrem (60 g) 200g masła Polewa:  1 tabliczka

Malinowo w kuchni
Pijana Śliwka pyszne czekoladowe ciasto 141

Przepyszne czekoladowe ciasto z suszonymi śliwkami i alkoholem:) Najpierw zacznimy o śliwek które zalewamy alkoholem i odstawiamy na noc. Alkohol może być różny, najlepiej sprawdza się wódka gdyż likiery są za słodkie. Śliwki kroimy czy w paski czy w talarki-dowolny sposób. Zalewamy na min. 4 godz alkoholem tak ok 2/3 szklanki. Może być też wersja bez alkoholu. Ja zawsze

Moje Słodkie Piekiełko

Proponowane wyszukiwania