likier kawowy - 642 przepisów (strona:4/43)

Sernik waniliowy z musem czekoladowym i likierem kawowym 149

Przepyszne połączenie aksamitnego spodu sernikowego i puszystego musu czekoladowego z nutką likieru kawowego Bailey's. Wygląda skomplikowanie? Nie jest :) Wykonanie sernika wymaga jedynie zmiksowania wszystkich składników i upieczenia. Na wystudzone ciasto wykładamy ubity mus czekoladowy i chłodzimy w lodówce. Deser jest idealny na zakończenie uroczystego posiłku :) Zachwycająca kompozycja pochodzi z książki "Moje wypieki i desery". Sernik: 500 g twarogu tłustego(...)minut, aż masą się zetnie, a wierzch będzie sprężysty. Wyjąć i wystudzić. Sernik najlepiej upiec dzień wcześniej. Mus: 400 ml śmietany kremówki 300 g gorzkiej czekolady 80 ml likieru kawowego Bailey's 3 łyżki cukru pudru Śmietankę doprowadzić do wrzenia. Dodać czekoladę i zdjąć z palnika. Wymieszać na gładki sos, gdy czekolada się rozpuści. Schłodzić w lodówce, aż masa zgęstnieje

Chocolate Muffin Blog
Lody kawowe z likierem 167

takie kawowe to jeszcze na podwieczorek :D Są mocno kawowe, nie za słodkie, kremowe i pyszne :) SKŁADNIKI 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 250 ml śmietanki kremówki 50 ml likieru kawowego (lub 1 łyżka kawy rozpuszczona w minimalnej ilości wody i 50 ml wódki) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Schłodzoną kremówkę lekko ubijamy (nie na sztywno). Powoli wlewamy mleko skondensowane i likier kawowy

DefinicjaSmaku
Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym 91

Tort cappuccino z kremem o smaku białej czekolady z likierem kawowym ;-) Inspiracja: Moje Wypieki Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 200g Mąka tortowa 200g Krem z białej czekolady i cappuccino Śmietana kremówka 500ml Biała czekolada 200g Cap The post Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Czekoladowo-kawowy krem serowy 113

ciasteczkową. Ja wykorzystałam krótkie rurki waflowe w gorzkiej polewie czekoladowej – pasowały idealnie:) 1 łyżka cappuccino rozpuszczona w 1-2 łyżkach gorącej wody. 2 pełne łyżki nutelli 50 ml likieru kawowego (w wersji dla dzieci pomijamy) 250 g mascarpone 250 g twarogu 50 g cukru 1op. rurek waflowych w polewie Nutellę podgrzewamy lekko w kąpieli wodnej. Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez(...)praskę. Mascarpone łączymy z rozpuszczoną i przestudzoną kawą cappuccino oraz likierem kawowym. Dodajemy również cukier i biały ser. Miksujemy krótko, tylko do połączenia, najlepiej na średnich obrotach miksera. Na koniec do masy serowej dodajemy nutellę, mieszamy niedbale łyżką, by w masie widoczne były kolorowe smugi. Przygotowany krem przekładamy do 3-4 pucharków naprzemiennie z połamanymi na mniejsze kawałki ciasteczkami. Przed

Smaki Na Talerzu
Babeczki kawowe 174

pszennej 60 g mąki krupczatki 80 g cukru łyżeczka ciemnego kakao kopiasta łyżka rozpuszczalnej kawy łyżeczka sody 150 g jogurtu naturalnego 50 g śmietany 18% pół szklanki oleju jajko likier kawowy W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki). Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach(...)suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. Każdą babeczki polewamy ok. łyżką likieru kawowego. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://mientablog.com/babeczki-kawowe/&blog=http://mientablog.com'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText

Mienta blog
Espresso Martini 192

modelce, która przyszła do baru i powiedziała do niego aby zrobił dla niej coś co ją pobudzi. Dlatego też do stworzenia tego drinka postanowił wybrać świeżo zaparzone espresso, likier kawowy, syrop cukrowy oraz dobrą wódkę. Wymieszanego w shakerze drinka podał w pięknym szkle typu martini. Tak właśnie powstało Espresso Martini. Mówi się że modelką, która wybrała tego drinka była sama(...)cukrowego (woda z cukrem 1:1) 1 filiżanka espresso Skórka pomarańczy oraz kilka ziaren kawy do dekoracji Sposób przygotowania: Świeżo zaparzone espresso wlewamy do shakera wypełnionego lodem wraz z likierem kawowym Kahlua oraz syropem cukrowym. Tak wykonanego drinka przelewamy do szklanki typu martini i dekorujemy kilkoma ziarnami kawy oraz skórką z pomarańczy. { "@context": "http://schema.org", "@type": "CreativeWork", "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tiramisu z malinami 189

podłużnych) – 250 g mascarpone – 150g malin (świeże lub mrożone) – 40 g cukru – 1-2 jajka – 1 ½ łyżki gorzkiego kakao – 1 ½ łyżki amaretto lub likieru kawowego – ¾ szklanki mocnej ostudzonej kawy Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mascarpone i wymieszaj mikserem. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę i delikatnie połącz z serkiem mascarpone(...)Zaparz kawę, ostudź i dodaj amaretto lub likier kawowy. Biszkopty maczaj w kawie i układaj na dnie małych pucharków ( u mnie szerokie literatki), przełóż masą mascarpone i malinami. Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów wcześniej maczanych w kawie wyłóż serek mascarpone posyp kakao i udekoruj wierzch kilkoma malinami. Smacznego !   Artykuł Tiramisu z malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kawowo-czekoladowe ombre... tort 288

drugiej części dodajcie kawę rozpuszczalną około 3-4 łyżek  ( musi być taka zmielona na proszek)  Trzecią część zostawcie, lub dodajcie 1 łyżeczkę pasty waniliowej.   Poncz czyli likier kawowy Możecie użyć gotowego likieru kawowego, lub zrobić sami 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 100 ml wody  80 g brązowego cukru 1 kieliszek (lub więcej jeśli chcecie bardziej alkoholowy) wódki(...)nasączcie. Będzie to nasza podstawa tortu, więc musi być stabilna. Biszkopt posmarujcie kremem czekoladowym, zostawiając kilka łyżek na posmarowanie boków. Na to połóżcie kolejny blat biszkoptowy. Nasączcie likierem i posmarujcie kremem kawowym- zostawcie kilka łyżek kremu na posmarowanie boków.  Na to kolejny krążek biszkoptowy. Ponownie nasączcie i posmarujcie kremem waniliowym, pozostawiając trochę kremu na posmarowanie boków. Schłodźcie tort

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort a la Tiramisu 152

/mniej, do smaku ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub płaska łyżka cukru wanilinowego około 60 g gorzkiej czekolady, startej * Nasączenie: 150 ml świeżo zaparzonej mocnej kawy ( ostudzonej ) 50 ml likieru kawowego ** kilka kropel olejku migdałowego Wykonanie: Biszkopt: Dno tortownicy o średnicy 21 - 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną(...)czekoladą. Dodatkowym elementem dekoracyjnym na moim torcie były róże z czekolady plastycznej. * zamiast dodawać startą czekoladę do kremu, można każdą warstwę masy posypać kakao ( jak w prawdziwym T iramisu ) ** likier kawowy można zastąpić likierem Amaretto ( wtedy już nie dodajemy olejku migdałowego ), a w razie braku jednego i drugiego można dodać zwykłej wódki, lub po prostu pominąć alkohol i zastąpić

Opowieści z piekarnika
Kawowe ciasto tiramisu na zimno 125

opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo parzonego espresso lub 1 szklanka kawy rozpuszczalnej ( 3 łyżki kawy ) 1 łyżka cukru 1 kieliszek likieru kawowego (niekoniecznie) 1 kubeczek schłodzonej śmietanki 30-36% -250 g 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone - 500 g 3 krople olejku waniliowego kakao do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotować kawę espresso lub rozpuścić 3 łyżki(...)kawy rozpuszczalnej w 1 szklance wrzątku. Dodać 2 łyżki cukru bo kawa ma być słodka. Wystudzić i wymieszać z likierem kawowym ( może być i bez likieru ) Przygotować masę ze śmietanki i maskarpone: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania (jak już będzie sztywna) dodać po łyżce cukieru pudru i 3 krople olejeku waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopty moczyć w zimnej kawie

zielonacukinka
Kawowe ciasto tiramisu na zimno 196

opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo parzonego espresso lub 1 szklanka kawy rozpuszczalnej ( 3 łyżki kawy ) 1 łyżka cukru 1 kieliszek likieru kawowego (niekoniecznie) 1 kubeczek schłodzonej śmietanki 30-36% -250 g 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone - 500 g 3 krople olejku waniliowego kakao do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotować kawę espresso lub rozpuścić 3 łyżki(...)kawy rozpuszczalnej w 1 szklance wrzątku. Dodać 2 łyżki cukru bo kawa ma być słodka. Wystudzić i wymieszać z likierem kawowym ( może być i bez likieru ) Przygotować masę ze śmietanki i maskarpone: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania (jak już będzie sztywna) dodać po łyżce cukieru pudru i 3 krople olejeku waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopty moczyć w zimnej kawie

zielonacukinka
Biszkopt z kawowo-miętową pianką 138

Kawa, orzeźwiająca mięta, czekolada i bita śmietana... Moje ulubione smaki w komplecie. Polecam. 1. Ciasto:  Biszkopt z 5-6 jajek 2. Krem kawowy: 2 szklanki mleka 2 szklanki likieru kawowego 2 budynie śmietankowe  6 łyżek cukru 2 żółtka Zagotować mleko z cukrem. Zmiksować likier kawowy z żółtkami i budyniem, wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż zgęstnieje. Gorący

Praktyczna pl
Likier czekoladowy z Nutelli 14472

wieczór i nie tylko. W przeciwieństwie do innych nalewek i likierów, ten nie wymaga długiego czasu leżakowania, bo nadaje się do picia od razu po przygotowaniu. Zobacz również przepisy: Likier kawowy , Shot Smerfetka , Vodka Sunrise . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Likier czekoladowy z Nutelli – Składniki: 200 g nutelli 60ml przegotowanej wody – ok. 1/4 szklanki 200 ml białego rumu(...)ciemnym miejscu. Można pić od razu. Smacznego! Wedle upodobania można dać do likieru więcej rumu lub więcej Nutelli. Proporcje można dowolnie zmieniać wedle swoich upodobań smakowych :) Zobacz również przepisy: Likier kawowy , Shot Smerfetka , Vodka Sunrise . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Likier czekoladowy z Nutelli appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tiramisu z likierem Bailey's 158

Zapraszam serdecznie :) Składniki na 4 porcje: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 szklanka mocnego naparu kawowego  1/2 szklanki likieru kawowego Bailey's gorzkie kakao do oprószenia Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec po łyżce dodawać cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone i zmiksować do otrzymania gęstego, gładkiego kremu(...)spodzie kieliszków układać biszkopty namoczone w naparze kawowym (wymieszanym z likierem) następnie warstwę kremu i ponownie biszkopty. Przykryć pozostałym kremem i obsypać kakao. Schłodzić w lodówce.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog