muszlę posypujemy warstwą bułki tartej. Naczynie z mulami wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut – masło powinno zacząć lekko wrzeć, a bułka lekko się zarumienić. Małże zapiekane gotowe :) Podawać posypane odrobiną natki pietruszki. Podobne przepisy Sałatka z krewetek Przegrzebki z pomidorową salsą Risotto z krewetkami Makaron z owocami morza .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important
Pociąg Do Kuchniktóre zestawione razem tworzą smaki idealne. Jednym z takich połączeń jest dla mnie trio figi (owoc :), serek kozi i miód. A jak jeszcze lekko zaostrzyć smak rukolą i octem balsamicznym - to już jest w pełni harmonijna sałatka. Taką sałatkę można podawać jako samodzielny posiłek, dodatek do dania lub przystawkę zmieniając jedynie ilość w zależności od potrzeb. No to jeszcze króciutko
Pełny talerzsamymi słodkościami człowiek żyje ;) I ja też od czasu do czasu lubię zamienić ukochane kruche ciasteczka na pyszną sałatkę . Dziś mam dla Was przepis na jedną ze swoich ulubionych – zdrowa , smaczna, lekka. Śmiało mogą pozwolić sobie na nią osoby będące na diecie. Jest świetnym pomysłem zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek czy też kolację. Sprawdzi się również jako dodatek
Ostra na Słodkopoczekaj z podaniem kilka minut. Żeby nie wystygła proponuje ją przykryć. Podawaj w towarzystwie np. Dorsza z sosem Velouté z trawy cytrynowej i sałatki z zielonego ogórka . * U mnie po 50 minutach ziemniaki i seler były lekko twardawe. Dlatego przykryłam je i dopiekałam przez kilka kolejnych minut, aż zmiękły. Dopiero wtedy posypałam serem i po 15 minutach wyciągnęłam z pieca
Moja DelicjaPyszna, prosta, szybka i bogata w składniki odżywcze sałatka. Nam bardzo posmakowała i będzie często gościła na naszym stole. Idealna na lekkie śniadanie, kolację czy przekąskę w ciągu dnia. Serdecznie polecam;) Składniki: 180 gramów miksu sałat (frisee, escarola, radicchio, roszponka, sałata rzymska) pół kostki sera typu feta pęczek szczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 duży pomidor
Krakowskie smaki Aniżyciu widziałam z bliska pole szparagowe ! I nawet weszłam w szkodę :) Zbierałam brokuły łodygowe, w sezonie zrobiłam z niego sałatkę z mozzarellą . Młode łodyżki można jeść na surowo, a liście doskonale smakują lekko zblanszowane. . Jarmużowe pole Tak prezentował się fioletowy jarmuż... A tak z bliska wygląda uprawa karczochów. Karczochy zawsze widziałam
Kulinarne przygody Gatitymnie swoim kolorem. Smakuje jak ten zwykły, biały, ale dania z takim kolorowym warzywem wyglądają intrygująco. Po Surówce z pomidorami i mozarellą oraz Sałatce z filetowym kalafiorem dzisiaj czas na fioletową zupę. Kremowa, z nutą jabłka, lekką ostrością - bardzo dobra ! Wiem, że niektórzy nie lubią takich kolorów na talerzu, ale to już kwestia gustu. Nam zupa bardzo smakowała i moim
Smaczna Pyzaosobiście bardzo lubię zielone szparagi, gdyż nie trzeba ich obierać, nie wymagają długiej obróbki, można je też jeść na surowo, doskonale pasują do sałatek. Szparagi z sosem holenderskim są również wyśmienite w smaku, sos holenderski jest lekki jak piórko mimo, że wyglądem przypomina ciężki majonez, przygotowuje się go na bazie żółtek, masła, a doprawia solą, białym pieprzem i wytrawnym winem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsłodko ( click ), uwielbiam tosty lub sucharki z dżemem lub słodkim serkiem, do tego obowiązkowo caffe latte. Około 10.00( w pracy) jakaś przekąska: owocowa sałatka ( click ), jogurt albo budyń. Staram się , aby drugie śniadanie było sycące i lekkie. Pracę mam biurową, więc nie muszę dostarczać organizmowi zbyt wiele kalorii, tylko tyle żeby “wytrzymać” do obiadu tj. do13.00-tej. Około 13.00 szybki obiad
Mia Cucina Sofietasałatka w moim rodzinnym domu i na wszelkich domowych imprezach jest sałatka ryżowa. Ja nazywam ją cytrusową:) Przygotowuje się ją znacznie szybciej niż sałatkę jarzynową, ale i smak ma zupełnie inny. Dzięki cytrusom i rodzynkom ma lekko słodki smak, bardzo ją lubię;) Składniki: 200g ryżu, 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka, puszka ananasów, puszka brzoskwiń, pomarańcza, puszka kukurydzy, sól, pieprz
Z miłości do słodkościbrzmi pysznie i wiosennie ? Do tego jeszcze pyszny, zielony sos i mamy zdrowe danie. Do tego ładne i cieszące oko. Taką sałatkę można podać na lunch, kolację czy nawet na śniadanie. Jest pyszna i lekka. Spróbuj koniecznie ! Zobacz także przepis na Wiosenną zupę szparagową ze stokrotkami . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaInstytut Wina 750 g oczyszczonego rostbefu, marynata do mięsa : kilka gałązek rozmarynu, 1,5 główki młodego czosnku, pieprz młotkowany (może być grubo mielony) sól wędzona, 3 łyżki miodu, sałatka z buraków : 5 – 6 ugotowanych młodych buraków, 3 okrągłe szalotki, 6 truskawek, 500 ml soku jabłkowego, 150 ml octu jabłkowego, 2 liście laurowe, kawałek cynamonowej kory, bazyliowy majonez : 1 jajko(...)odpoczęło. Następnie pokroić w cienkie plastry. Mięso powinno być krwiste, lub lekko krwiste. Grzanki : Chleb pokroić w cienkie kromki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i oprószyć solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 – 200 stopni na około 15 -20 minut, aż będą rumiane. Sałatka z buraków : Buraki i szalotki pokroić w cienkie plasterki. Włożyć do miski
królestwo garówsól, pieprz do smaku Buraczki obrać i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z jabłkiem, cebulą i ogórkami. Dodać cukru, lekko posolić i popieprzyć. Wymieszać wszystko z dowolną, posiekaną zieleniną ( u mnie koperek ) oraz z musztardą i olejem. Sałatka jest najlepsza drugiego dnia, a minimum po godzinnym odpoczynku. Można ją podawać do obiadu lub z dowolnym pieczywem
Kulinarne przemysleniamajonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego kremowego do smaku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem : Sałatka z brokułem i papryką Przygotowanie: Najpierw przygotuję brokuł: Umyty brokuł kroję na mniejsze kawałki. Następnie wrzucam do gotującej się wody, którą wcześniej lekko posoliłam (dwie szczypty soli) i posłodziłam (dwie szczypty cukru). Brokuł gotuję około 6 minut od momentu włożenia
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Propozycja na smaczną sałatkę z serem feta , makaronem i brokułem. Może stanowić samodzielne danie idealnie nadaje się na kolację lub lekki obiad . Będziemy potrzebować : 300 g makaronu kokardki 1 brokuł (około 500 g) 1 opakowanie sera feta (270 g) 1 pęczek szczypiorku 1 mały pęczek natki pietruszki na sos : 3 łyżki kopiaste majonezu (100 g) 3 łyżki kopiaste
Uwaga Babcia Gotuje