lekka salatka - 2636 przepisów (strona:25/176)

sałatka z arbuzem, fetą, szpinakiem i oliwkami 176

składniki: (2 porcje) 500 g arbuza, bez skórki 100 g sera feta ok.14 szt. czarnych oliwek 2 garście świeżych liści szpinaku wykonanie: Arbuza i ser feta

Domowy Smak Jedzenia
SAŁATKA Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM, RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM 172

SAŁATKA Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM, RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM to idealny pomysł na letnią przekąskę lub kolację przy kieliszku schłodzonego białego wina. Artykuł SAŁATKA Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM, RZODKIEWKĄ

COOKMAGAZINE
sałatka z arbuzem i fetą 161

składniki: (ok. 2 porcje) 200 g arbuza bez skórki 80-100 g sera feta świeże listki mięty wykonanie: Schłodzonego arbuza kroimy w kostkę i przy okazji

Domowy Smak Jedzenia
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ 186

Zielona wariacja – SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
lekka sałatka z białą kapustą 177

*składniki: 500 g białej kapusty 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 1 marchewka 1/2 słoiczka pieczarek konserwowych 3 – 4 łyżki jogurtu

Domowy Smak Jedzenia
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ 170

Zielona wariacja – SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Karmelizowana brukselka z dynią 161

KARMELIZOWANA BRUKSELKA Z DYNIĄ, orzeszkami pekan i suszoną żurawiną to... Artykuł Karmelizowana brukselka z dynią pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Kolorowa sałatka obiadowa (z kukurydzą i papryką) oraz kilka słów o przyprawach Galeo 171

  Nie wyobrażam sobie obiadu bez kolorowego, zdrowego dodatku. Dziś polecam Wam kolorową sałatkę obiadową (z kukurydzą i papryką). Kilka zdrowych składników, chwila krojenia, mieszania i

Słodkie okruszki
sałatka owocowa z roszponką 171

s kładniki: 2 pomarańcze 1 garść winogron 1 brzoskwinia 100 g świeżych liści roszponki wykonanie: Listki roszponki myjemy, osuszamy i układamy na półmisku. Pomarańcze obieramy z

Domowy Smak Jedzenia
sałatka z serem feta i jajkiem 157

składniki na ok. 4 porcje: 1 główka sałaty 1 opakowanie rukoli 200 g sera feta 4 jajka wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy

Domowy Smak Jedzenia
sałatka z truskawkami, rukolą, szpinakiem, fetą i oliwkami 175

składniki: ok. 200 g truskawek bez szypułek 1 garść rukoli 1 garść szpinaku 10 czarnych oliwek ok. 120 g sera feta świeżo zmielony pieprz do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Muscadet na gorące dni 109

Wino od kilku dni chłodziło się w lodówce co jest absolutnie konieczne. Wino o delikatnej słomkowej barwie. Dominują w nim przyjemne aromaty jabłkowe, cytrynowe, limonkowe, wyczujemy również brzoskwinię. Lekkie nuty drożdżowe to pozostałość po fakcie, że wino po fermentacji pozostawało jakiś czas na osadzie z drożdży. W ustach odnajdziemy również aromaty owoców cytrusowych i jabłek. Przyjemnie kwaskowe, ale jednocześnie dość(...)Dobrze schłodzone idealne na taki gorący dzień jak dziś. Można je pić samo jako aperitif, ale równie dobrze sprawdzi się rybami , owocami morza, można spróbować do sushi lub lekkich letnich sałatek. Byłoby dobrym uzupełnieniem do pstrąga po bieszczadzku którego jedliśmy kilka dni temu na wzgórzach otaczających bieszczadzkie Lutowiska.  Dziś musi wystarczyć „zwykły” pstrąg z grilla – ugrillowany na balkonie. Podsumowując

królestwo garów
lekka sałatka z truskawkami, awokado i fetą 120

składniki: 200 g truskawek bez szypułek 200 g świeżego szpinaku 1 dojrzałe awokado 100 g sera feta sok z cytryny wykonanie: Szpinak myjemy i osuszamy. Truskawki

Domowy Smak Jedzenia
Zdrowa czerwono-zielona sałatka z pestkami dyni 183

Stargany pełne pięknych warzyw i owoców. Korzystajmy z dobrodziejstw natury jak najwięcej. W końcu, to samo zdrowie. Dziś zapraszam Was na pyszną czerwono-zieloną sałatkę z

Słodkie okruszki
sałatka z truskawkami i szpinakiem 167

*składniki na 2-3 porcje: 80 g szpinaku, świeżych, młodych listków 250 g truskawek, świeżych 100 – 200 g białego sera 2 garstki płatów migdałowych miód

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania