Wierzch wyrównać. Na koniec udekorować tort. Przykładowa dekoracja: Boki tortu obsypać startą gorzką czekoladą. Następnie na środku tortu również za pomocą startej czekolady zrobić choinkę, zaś wokół osi tortu po zewnętrznej stronie duże gwiazdy, zaś po wewnętrznej małe gwiazdki. Na koniec na choince ułożyć białe perełki cukrowe tak by przypominały bombki choinkowe, zaś na każdej gwiazdce białą perełkę położyć(...)smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy zmielonymi migdałami lub cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Piec 10 - 12 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Jeśli mamy migdały ze skórką łatwo ją zdejmiemy jeśli zalejemy je wrzątkiem i odstawimy na około 5 minut, zdejmujemy skórkę. Następnie migdały schładzamy wodą i odcedzamy. Jeśli migdały chcemy posiekać na desce łatwiej nam będzie
Ciastka - domowe słodkościCzęść z naszych sprzętów kuchennych ma już swoje lata i coraz częściej odmawiają współpracy. Kiedy podliczyliśmy wydatki na zakup niezbędnego dla nas AGD, doszliśmy do wniosku
Cztery Fajery