łatwy tort - 1536 przepisów (strona:79/103)

GALARETKOWIEC NA BISZKOPCIE 112

delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretki -  dzień przed zrobieniem ciasta najlepiej rozpuścić galaretki. Przygotować trzy pojemniki lub głębokie talerze (w których łatwo się je pokroi w kostkę) lub foremki do kostek lodów lub pralin. Każdą galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, przelać do pojemników lub foremek, wystudzić i wstawić do lodówki(...)części. Na dolny spód ciasta przełożyć całą masę z galaretką wyrównać wierzch i przełożyć drugim blatem biszkopta rozsmarować 1/3 masy waniliowej. Na koniec torcik posypać pokruszonymi wafelkami. Tort przechowywać w lodówce

Ciastka - domowe słodkości
Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie 321

Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie. Dziś zapraszam Was na bardzo szybkie i niezwykle proste ciasto z owocami. Uwielbiane przez całą moją

Słodkie okruszki
104. Porzeczkowy kolorowy raj 230

Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa porzeczkowa: 250 ml. kremówki 1 galaretka Pink Margarita 1 szklanka dżemu

Jadło i czytadło
Kruchy placek na niedzielę, 3:2:1 START! 118

paszteciki czy słone przekąski z różnymi dodatkami. Tak samo wiele możliwości  jest, gdy kruche ma być bazą słodkiego deseru. Nadaje się na różnego typu ciasta, łącznie z kruchymi tortami, na ciasteczka, małe czy większe, markizy z kremem czy dżemem, można zawinąć je na kształt rurek do nadziewania, można piec babeczki czy najzwyczajniejszy placek z dowolnymi dodatkami, w zasadzie chyba(...)dalej. Forma do pieczenia nie musi być niczym wysypana, ilość tłuszczu stanowi odpowiedź na pytanie dlaczego, ale można używać papieru czy lekko smarować formy, jeśli chcecie łatwo wyjmować ciasto z formy i nie połamać delikatnych kawałków. Jednak piekąc z tego ciasta słodkie kruche babeczki najlepiej wykleić foremki bez smarowania, włożyć lekko nakłute do lodówki także już w foremkach przed pieczeniem

I tu będę miała takie te
Smaki jesieni na słodko – poznaj fajne pomysły na wykorzystanie żurawiny i dyni 117

nawet zupy na słodko. Dynia – poznaj przepis na smaczne ciasto, które pokochasz Dynia jest bazą wielu smacznych ciast i my mamy dla Was fajny przepis. Jest on bardzo łatwy w przygotowaniu. Bazą będzie dynia piżmowa. Kroimy ją na mniejsze kawałki, ale nie obieramy jej ze skóry. Gdy ten etap mamy za sobą, umieszczamy ją na blaszce pokrytej papierem do pieczenia(...)więcej, tym lepiej, bo wtedy smak będzie intensywniejszy. Optymalnie to około pół kilograma. Możecie też ciasto upiec w tortownicy i zyskacie fajny torcik. Przyda się jeszcze opakowanie na tort, najlepiej takie z okienkami. Dzięki temu wypiek będzie bardziej widoczny, a prezentuje się ciekawie, choć jest tak prosty. Czas na zupę – dynia w roli głównej Kolejny przepis także powinien Was zachwycić

sierotka maRysia w kuchni
BUŁKI ORKISZOWE Z PŁATKÓW OWSIANYCH. 158

Zapach świeżo upieczonych w nocy bułek rozchodzi się po całym domu, budzi domowników i zaprasza na śniadanie. Śniadanie od serca,bo któż normalny piecze w środku

W kuchni Karmel-itki
Najlepsze! Ciasto z połówkami jabłek 1778

OK! Najpierw będzie krótki wstęp. Ciasto z połówkami jabłek odnalazłam na jednej z kulinarnych grup. Od tygodnia internet szaleje na jego punkcie, a na grupach wciąż

Mojewlasne.pl
MAŁE BEZIKI NA NIERAFINOWANYM CUKRZE TRZCINOWYM 282

Moja najmłodsza Córcia jest wielką fanką bezy, specjalnie dla niej powstały więc malutkie beziki, które pochłonęła wręcz w zastraszającym tempie... Domowa beza jest bardzo łatwa do przygotowania i dużo mniej słodka niż te kupne. Dodatkowo przygotowałam ją na samym cukrze trzcinowym bez dodatku zwykłego białego, zawsze to trochę zdrowiej. Na ksylitolu niestety trudno ją wykonać, raz mi co prawda wyszła(...)krążek wyrównać lekko łyżką i uformować coś na kształt koła. By uzyskać małe beziki najlepiej nałożyć masę do woreczka z wyciętym narożnikiem i przełożoną przez niego końcówką do dekoracji tortów. Z takiej "szprycki" tworzyć małe kleksiki. Blaszki pieczemy w piekarniku (na dwóch poziomach równocześnie) nagrzanym do 180*C przez 5 minut (termoobieg) , następnie temperaturę zmniejszamy do 140*C i dosuszamy

Smaczne Zdrowe
Frużelina wiśniowa. 182

frużelinę można wykorzystać do deserów, naleśników, placków na słodko, lodów, białego twarogu na kanapki lub do bezy Pavlova. Znam takich, którzy potrafią pochłonąć taką frużelinę prosto ze słoika ;). Jest łatwa i szybka do zrobienia. Najdłużej dryluje się wiśnie, ale ja robię to za pomocą słomki do napojów, przy odrobinie wprawy szybko pozbędziecie się pestek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Frużelina wiśniowa(...)znajdziecie tutaj: Ciasto z wiśniami bez pieczenia. Pierogi z wiśniami. Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie . Ciasto czekoladowe z wiśniami Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy Sernik z wiśniami Kruche ciasto z wiśniami Nalewka wiśniowa Wiśniowe bułeczki z serem Artykuł Frużelina wiśniowa. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Puszyste ŁATWE Babeczki z BORÓWKAMI – Muffiny 299

Puszyste ŁATWE Babeczki z BORÓWKAMI – Zapraszam na pyszne, puszyste muffiny z borówkami. Babeczki są wilgotne, takie nawet soczyste, waniliowe i troszkę cytrynowe. Bardzo mi smakują. W przygotowaniu są proste i szybkie. Do śniadania są wspaniałe. Babeczki można również ozdobić bitą śmietaną i borówkami. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Puszyste ŁATWE Babeczki z BORÓWKAMI – Muffiny Składniki na 12 dużych babeczek: Ciasto: 130ml mleka 110ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pasty waniliowej lub 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią skórka starta z 1/2 cytryny 130g cukru 270g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 350g umytych

Mała Cukierenka
Biszkopt tradycyjny 122

Biszkopt to pyszne, puszyste i cudownie lekkie ciasto. Wykorzystywane to wszelkiego rodzaju tortów, rolad, oraz jako baza do ciast. Można go przyrządzić na nieskończenie wiele sposobów. Poprzez dodawanie różnorodnych składników do tego wspaniałego ciasta, możemy uzyskać wiele ciekawych połączeń smakowych. Poniższy przepis jest efektem mojej kilkumiesięcznej pracy nad idealnymi proporcjami tego ciasta. Wiele jaj zużyłam, aby uzyskać odpowiednią puszystość(...)cukru należy dodać tyle samo gram co waga białek. Print Biszkopt tradycyjny .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl sprawdzone przepisy Course Dessert Cuisine łatwe Keyword bez proszku do pieczenia, biszkopt Prep Time 10 minutes Cook Time 25 minutes Studzenie 30 minutes Total Time 35 minutes Servings 22 cm (średnica formy) Calories 100 kcal Ingredients

SmartBake.pl
Baked Alaska – deser w którym lód spotyka się z ogniem 118

Deser lodowy przyrządzony z lodów otoczonych bezą, którą następnie się zapieka, podstawą ciasta u mnie jest warstwa biszkoptu. Deser jest wspaniałym połączeniem smakowym i kolorystycznym i

Słodki Blog
Najprostsze muffinki czekoladowe 147

Łatwe i szybkie muffinki czekoladowe, które udadzą się każdemu! W przygotowaniu nie ma żadnej trudności – wystarczy wymieszać składniki łyżką, przelać do foremek i upiec. Są świetnym rozwiązaniem, gdy na szybko musisz przygotować coś słodkiego… dla siebie …dla rodziny …dla gości …na święta. Dla jeszcze smaczniejszego efektu, przed pieczeniem możesz dodać do ciasta garść siekanych orzechów(...)użyć formy stalowej lub dodatkowo włożyć w nie papierowe papilotki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone muffiny możesz udekorować kremem do tortów, posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki

Kulinarne S.O.S.
Najprostsze muffinki czekoladowe 147

Łatwe i szybkie muffinki czekoladowe, które udadzą się każdemu! W przygotowaniu nie ma żadnej trudności – wystarczy wymieszać składniki łyżką, przelać do foremek i upiec. Są świetnym rozwiązaniem, gdy na szybko musisz przygotować coś słodkiego… dla siebie …dla rodziny …dla gości …na święta. Dla jeszcze smaczniejszego efektu, przed pieczeniem możesz dodać do ciasta garść siekanych orzechów(...)użyć formy stalowej lub dodatkowo włożyć w nie papierowe papilotki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone muffiny możesz udekorować kremem do tortów, posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki

Kulinarny S.O.S.
Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 199

coraz większa ochotę na wypróbowanie konkretnych przepisów. Bo niestety, moje zapewnienia co do pyszności danego dania, nie zawsze są wystarczające. Te cztery lata to była długa droga. Nie zawsze łatwa - często sprawy osobiste i zawodowe odbierały chęć na blogowanie. Były więc przerwy, krótsze i dłuższe, ale zawsze wracałam. Bo blogowanie sprawia mi mnóstwo frajdy. Motywuje mnie do działania, do poszerzania(...)chałwę jadł pierwszy raz w życiu, i był lekko zdystansowany . Jeśli jednak ten sezamowy smak nie jest Wam obojętny, koniecznie zapiszcie sobie ten przepis. Ciacho może robić za tort - jest wysokie i ślicznie wyglądają te wszystkie warstwy. Jest też dość słodkie, więc mimo, że niewielkie, to podzielne. Polecam, nie tylko na urodziny. Ciasto z kremem chałwowym i wiśniami Składniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami 339

Dzisiaj mam dla Was kolejne ciasto z truskawkami. Bardzo smaczne i łatwe do zrobienia. Truskawki możecie zastąpić innymi sezonowymi owocami (maliny, jabłka, gruszki, śliwki) Za każdym razem będzie inny smak ciasta. Może się skusicie i upieczecie takie ciacho, kiedy jeszcze trwa sezon truskawkowy. Polecam! Ciasto 500 g mąki pszennej 250 g masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 czubata(...)stopni C aż ciasto będzie rumiane. Po wystudzeniu oprószyć ciasto cukrem pudrem kruche ciasto z budyniem i truskawkami Polecane ciasta kruche ciasto z połówkami jabłek malinowa fantazja tort naleśnikowy z kajmakiem i owocami truskawkowa niespodzianka

O kuchni z uczuciem
Marmolada z buraków – Battlefield V – kuchnia okupacyjna 204

Ten wpis jest dość wyjątkowy – ani nie odnosi się bezpośrednio do dań ukazanych w grze, ani nie jest recepturą na wyszukane, skomplikowane danie, które wzniesie

Nerds Kitchen