6+ 60 min Łatwe Tanie Przepis na kapuśniak ze skwarkami lub bez – ja zrobiłam ze skwarkami i było pysznie! 🙂 Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego pół
PysiaGotuje.pl4 15 min Łatwe Tanie Przepis na zupę owocową z makaronem i kisielem na bazie kompotu z wiśni. Składniki 0,5l wody kompot lub sok z
PysiaGotuje.pl6+ 10 min Łatwe Tanie Przepis na wiosenną surówkę z młodej kapusty z rzodkiewką. Składniki: główka młodej kapusty pęczek rzodkiewki 2-3 łyżki majonezu sól do
PysiaGotuje.pl4-5 10 min Łatwe Tanie Pyszny pomysł na śniadanie lub kolację. Lekkie i tanie danie! Składniki 10 jaj 4 pomidory 1 mała cebula 50g masła
PysiaGotuje.plUwielbiam galaretkę.Deser z nią wprost" pochłaniam".Jest zdrowa,świetnie działa żelatyna w niej się znajdująca , na paznokcie .Jest wspaniała.Dziś łatwy przepis , a
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiświeże śledzie ok 500 g 3/4 szkl piwa 1 jajko mąka sól pieprz sok z cytryny Śledzie myjemy i skrapiamy sokiem z cytryny. jajko wybijamy do
Gotowanie jest łatweWitam Kochani tego upalnego popołudnia Dziś przychodzę do Was z bardzo pysznym i szybkim w wykonaniu przepisem. Mam na myśli błyskawiczną pizzę. Jej przygotowanie jest
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuna zupę 1 litr rosołu 1 dynia hokkaido 2 ziemniaki 1 marchewka pół cebuli sól pieprz imbir słodka papryka szczypta chili 200 ml śmietany 22
Gotowanie jest łatwePierogi w wersji na słodko należą z pewnością do ulubionych. Miękkie ciasto, soczysty farsz i nic więcej nie trzeba do szczęścia :) Zapraszam! Pierogi z jabłkami -ciasto
Tagebuch po polskuZbliża się weekend, więc poczęstuję Was czymś na słodko ;) Łatwe do zrobienia, w miarę szybkie i przede wszystkim podzielne, bo każdy ma swoją "sztukę", a to ile ich zrobicie to już zależy tylko i wyłącznie od Was samych i Waszych zapotrzebowań. Składniki: Na 12 sztuk Ciasto: 200g mąki pszennej 60g cukru pudru 2 żółtka 120g masła lub margaryny szczypta soli
Kuchnia w czekoladzieCzasem wraz z rodziną mamy ochotę na porządna pizzę na grubym cieście z ulubionymi składnikami. Tym razem padło na szparagi, których wprost nie mogłam się już
Wielki apetytOstatni chleb bezglutenowy nie całkiem przypadł nam do gustu ponieważ był lekko suchy i łatwo się kruszył. Ten chlebek bezglutenowy z mieszanki różnych
Kuchenne Wariacjeciepłej wody, mieszamy i blendujemy. Jeśli nie da się łatwo zblendować powoli dolewamy troszkę wody i próbujemy ponownie natomiast jeżeli masa jest za rzadka dosypujemy trochę płatków. - masę wykładamy do kokilki lub dla łatwiejszego wyciągnięcia ciastka do kokilki wyłożonej sreberkiem aż po brzegi - kokilki z ciastem wkładamy do zamrażalnika - w tym czasie banana rozgniatamy widelcem
Pora na pora i pomidoraPyszne i zdrowe bułeczki, które łatwo zrobić. Idealne na śniadanie i kolację. Mi z podanych poniżej składników wyszło 11 bułek po 100 g. SKŁADNIKI Na podmłodę 220 ml wody 3-4 g drożdży 220 g mąki pszennej chlebowej typ 750 Na ciasto właściwe 200 ml wody 10 g drożdży 100 g otrębów pszennych (u mnie 60 g pszennych
Passions hobbies lifeLaura Zavan "Kuchnia włoska, Gotowanie krok po kroku" a druga to "Ciasta i desery, Gotowanie krok po kroku" Marianne Magnier-Moreno. Byłam ciekawa, czy t e dwie pozycje są mnie jeszcze w stanie czymś zaskoczyć? Już po chwili wiedziałam, że gotowanie z tymi książkami będ zie łatwą przyjemnością. Ze względu na ich instruktażową prezentację. Pod tytuł "Gotowanie
Bon Appetit Małgorzaty6-8 fraknfurterek lub innych dobrych kiełbasek 200 g białego sera 100 g sera feta lub sałatkowego 1 łyżka śmietany 1 jajko 1 łyżeczka suszonych pomidorów
Gotowanie jest łatwe1 szkl maślanki 1 jajko 0,5 szkl mąki gryczanej ok 1 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Jajko rozbić cukrem
Gotowanie jest łatwekoloru. Wymyte jagody przesypujemy 2 łyżkami stołowymi cukru i nie mieszamy. Ciasto porcjami, wałkujemy na grubość około 2 milimetrów. Wycinamy kółka, ja robię to szklanką o średnicy około 8 cm. Na każdy krążek nakładamy około 1/2 - 2/3 łyżki jagód z cukrem. Pierogi zaklejajcie od środka na boki, łatwej w ten sposób nie pogubić jagód. Gotowe pierogi gotujemy w wodzie
Kuba Gotujezimy bez powideł. Przygotowuję je z myślą o Pierniku Staropolskim, o cieście mojego dzieciństwa Pleśniaku, o moich szybkich zachciankach, uwielbiam świeżą bułkę, na której kładę dwa grube plastry sera białego, na który wykładam łyżeczkę powideł, to też smak z moich smarkatych lat. Dlaczego lubię przygotowywać powidła? Bo łatwo i szybko idzie usuwanie pestek. Bo nie ma presji czasu, że owoce
Blondynka Gotujeokoło 30-40 minut. Najwygodniej robić to w głębokiej blaszce do ciasta, bo pomidory puszczą trochę soku. Pilnujcie tylko, czy cebula się nie przypala. Warzywa będą finalnie mocno przypieczone. I naprawdę pyszne. W garnku zagotowujemy litr wody, dodajemy dwie kostki rosołowe. Upieczone pomidory pozbawiamy skórek (same odchodzą, łatwo je teraz zdjąć) i razem z czosnkiem, cebulą i całym sokiem który
Karo in the KitchenSkładniki: Ciasto i kruszonka: 2 szklanki mąki 0,5 kubka cukru 0,5 kostki miękkiego masła lub margaryny 2 kubki płatków owsianych Masa serowa: 50 dkg
Luźna Kuchniajednej dużej pomarańczy Masło musi być miękkie, żeby dało się łatwo zagnieść. Połowę migdałów (150g) mielimy w blenderze na kaszkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i zagniatamy. Z początku może się wydawać że to się nie uda. Wierzcie mi, wasze cierpliwe wyrabianie da wam fajne błyszczące ciasto. Z powstałego ciasta formujemy wałeczki o grubości takiej jaka nam odpowiada. Na blachę
ladykitchennazwał swój przepis Gordon Ramsay w swojej najnowszej książce „Bread Street Kitchen”, więc musiałam go wypróbować! I faktycznie, brownie wyszło absolutnie przepyszne, co więcej jest tak łatwe w przygotowaniu, że nie wymaga nawet użycia miksera:) Nie znam osoby, która nie lubiłaby brownie. Te wychodzą chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku, jednym słowem – idealne. Polecam gorąco(...)miskę z ognia i wmieszaj rózgą cukry, następnie dodaj jajka i ekstrakt waniliowy i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsyp przesianą mąkę, sól i ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitego ciasta. Przełóż masę do przygotowanej formy i wyrównaj tak by ciasto miało jednolitą grubość. Włóż do piekarnika i piecz przez 35-40 minut, obracając formę w połowie pieczenia. Jeżeli dodajesz dodatkową
karmelowyinspiracją do stworzenia wersji wegańskiej stał się przepis z bloga Hello Morning. Kuchnia Roślinna -> Pyszne wegańskie idealnie chrupiące gofry . Tym przepisem można się przekonać jak łatwa i przyjemna jest kuchnia wegańska , te gofry są błyskawiczne, nie trzeba ubijać białek na pianę ani się denerwować, że tylko te pierwsze będą chrupiące. W tym przepisie wszystkie są idealnie chrupiące(...)łyżki cukru szczypta soli cukier waniliowy albo odrobina ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Wykonanie: 1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy. Stworzy się ciasto o idealnej konsystencji. 2. Gofrownicę polecam natłuszczać (ja tego nie zrobiłam i mi przywierały gofry) i wylewamy ciasto na rozgrzaną gofrownicę i smażymy gofry jak zwykle. Usmażone posypujemy cukrem pudrem
Kawa z mlekiempocząwszy od ciast przez naleśniki aż po gulasze i zupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci, które są tradycyjną toskańską przekąską podawaną z serem ricotta. U mnie wersja bezglutenowa i bez nabiału za to doprawiona ciemnym kakaem. Jest to łatwy przepis na uzyskanie(...)trzepaczką. 2 Mąkę i kakao przesiewam przez sitko i mieszam dokładnie. 3 Dodaję po 1 łyżce mąki z kakao do płynnych składników dokładnie mieszając blenderem do połączenia składników. 4 Ciasto odstawiam na 15 minut. 5 Rozgrzewam suchą patelnię na średnim ogniu. 6 Wylewam 2-3 łyżki ciasta rozprowadzając je równomiernie po całej powierzchni. 7 Smażę ok. 2 minuty z jednej
Book of spells