kurkami - 1040 przepisów (strona:55/70)

Odkrywamy kalifornijskie wina II 149

otwiera pikantne zapachy toffi i wanilii, a następnie zaskakuje egzotycznymi nutami przypraw i melona. Wino wprost stworzone do rozmaitych połączeń z jedzeniem. Będzie pasować do ryb, risotto z kurkami, makaronów z dodatkiem śmietanowych sosów czy drobiu. Importer: Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics SA) Marimar Estate, La Masia Chardonnay 2009 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie

królestwo garów
Marynowane muchomory 182

Już niedługo maj i grzyby pojawią się w lasach a muchomory to jedne z pierwszych które królują w tym samym czasie co kurki. Dziś przedstawię przepis na marynowane muchomory rdzawobrazowe zwane "panienkami". Są pyszne i delikatne a do marynowania nadają się tylko te ze zwiniętymi kapeluszami bo te z rozwiniętymi są tak kruche że rozpadają się podczas

Moje Małe Czarowanie
Quinoa. Sałatka z komosy ryżowej z białą kiełbasą 181

używać ich w swojej kuchni. Z powodu swoich właściwości komosa nazywana jest "super ziarnami przyszłości". Lubię wszelkie sałatki z kaszami. Zobacz Sałatkę z kaszy jęczmiennej z marynowanymi kurkami . Ponieważ komosa zawiera w sobie sporo tłuszczu nie można jej zbyt długo przechowywać. W szczelnym pojemniku i chłodnym miejscu poleży najwyżej pół roku więc kupując sprawdzajcie na opakowaniu termin

Smaczna Pyza
Tagliatelle z kurkami w sosie śmietanowo - serowym 208

między czasie można przygotować sos. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną cebulę. Podsmażyć chwilę, aż cebulka się zeszkli. Dodać oczyszczone i osuszone kurki, dusić około 10 minut. Następnie dodać śmietanę, serki topione i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu przez jakieś 2-4 minut, ciągle mieszając, aż sos się zredukuje. Pietruszkę myjemy

MarciochaKucharzy
Dziś mija roczek :) 135

jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki z krewetkami Jesienny PAŹDZIERNIK Najlepsza szarlotka LISTOPADOWO   Aromatyczne flaki

MarciochaKucharzy
Maślano – Czekoladowe Ciasteczka 140

Pysznie kruche, maślane ciasteczka, z lekką nutką cytrynową, przełożone czekoladowym kremem, w kształcie wielkanocnych zajączków, jajeczek, kurek… Idealne jako pyszna ozdoba wielkanocnego stołu. Idealne to wspólnego pieczenia z dziećmi. Dziecinnie proste i dość szybkie w przygotowaniu. Robiłam je z moim 4-latkiem – czysta przyjemność dla nas dwojga. Bardzo Wam polecam… Są pyszne. Składniki na około

Made By Mom And Son
Tarta z grzybami leśnymi 159

powstrzymać się przed kolejnym kawałkiem. Kruche ciasto 250g mąki krupczatki 125g zimnego masła 3 łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki soli Farsz grzybowy 400g miesznych grzybów (u mnie borowik, kozaki, kurki) 2 łyżki masła 2 cebule 4 łyżki bulionu 1/2 pęczka natki pietruszki 4 jaja 1 szklanka śmietany 18% 1 łyżeczka posiekanego tymianku 2 szczypty soli 2 szczypty gałki muszkatołowej

Pełny talerz
Bitki z szynki wieprzowej, z leśnymi grzybami. 179

grzybami. Bardzo smaczne danie. Polecam SKŁADNIKI: 1/2 kg szynki wieprzowej papryka słodka suszony czosnek sól i pieprz 2 łyżki mąki 30 dag grzybów leśnych mrożonych lub świeżych np. podgrzybki, kurki 1 cebula olej do smażenia 2 łyżki masła klarowanego WYKONANIE Mięso pokroić  w plastry,lekko rozbić. Posypać z obu stron  papryką, solą, pieprzem, czosnkiem. Obtaczać

W kuchennym oknie Ewy
PASTA JAJECZNA Z KAPARAMI 273

Śniadanie mistrzów nie musi składać się z blinów z kawiorem, jajecznicy na bogato z kurkami czy omletów cesarskich. Wystarczy świeży, domowy chleb i odpowiedni do niego dodatek, najlepiej z domowej spiżarni. Tak niewiele, a zarazem tak wiele..      Do pewnego momentu nie przywiązywałam wagi do śniadań. Zjadłam - okej, nie zjadłam - jakoś się przeżyje. Szybka mocna

W kuchni Karmel-itki
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 140

stron, na klarowanym maśle. Podajemy z delikatnym sosem. Tak przygotowane mięso wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc Polędwiczki wieprzowe najlepiej podać z delikatnym sosem, np. ze świeżych kurek

W SMAK
Łosoś w cieście francuskim 135

wszystkich, którzy lubią CIASTO FRANCUSKIE - dziś proponuję je z dodatkiem łososia... CIASTO FRANCUSKIE Z PYSZNYM FARSZEM SKŁADNIKI: opakowanie ciasta francuskiego łosoś wędzony kilka usmażonych, doprawionych pieczarek, kurek lub innych grzybów kilka pomidorów suszonych, różyczki z brokułów, zblanszowane w osolonej wodzie, pieprz, vegeta, odrobina czosnku, WYKONANIE: Piekarnik nastawić na 200 stopni, góra i dół. Ciasto rozwinąć z rolki

Kuchnia Beaty
Gołąbki z mieszanki kasz i ryżu 157

nieco przypiekają, ale dzięki temu gołąbki pod nimi są upieczone a nie spieczone :).  Gotowe danie podajemy z dowolnym sosem, np. grzybowym, kurkowym, itp. Smacznego! u mnie gołąbki z kurkami w śmietanie :) pyyycha

KasiekGotuje
Gołąbki z wołowiną i grzybami leśnymi zapiekane w kapuście włoskiej z sosem śmietanowo - pomidorowym. 170

woreczka ugotowany -ryż brązowy; woreczek ugotowany -kasza perłowa woreczek ugotowana -cebula biała -cebula -por część biała -ocet z wina musującego -bulion wołowy -sól, pieprz -gałązka rozmarynu -świeży tymianek -kilka kurek; mam mrożone -suszone borowiki; namoczone przez noc, zalane odstawionym na kilka minut wrzątkiem Kapustę obieramy z największych liści, które zostawiamy na później. Oddzielamy głąb. Wkładamy do dużego garnka

BaRepas
Dietetyczna jajecznica 820

stole, będę ją urozmaicać dodając pomidory, szpinak, czy pieczarki. Ta jajecznica jest może mniej aromatyczna i ociupinkę gorsza w smaku niż jajecznica przygotowana na boczku, czy kiełbasie, czy z kurkami ( uwielbiam), ale za to jest zdrowa, lekka, bardzo puszysta i w dodatku dietetyczna, gdyż przygotowana bez tłuszczu. Gdy chcemy zgubić kilka kilogramów, trzeba wymyślać tworzyć takie połączenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczony Schab z Sosem Chrzanowym z Imbirem 234

koniec do sosu włożyłam plastry schabu, przykryłam patelnię i poddusiłam kilka minut w połowie czasu przekręciłam plastry na drugą stronę. Schab tak jak widać podałam z ziemniakami i marynowanymi kurkami. Dla mnie pysznie!SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)Tak wyglądał sos powstały podczas pieczenia mięsa, oczywiście po wyjęciu z lodówki:)/*post zawiera lokowanie produktu - Patelnia Ballarini linii Salento White Stone

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania