kurczaka - 7456 przepisów (strona:350/498)

Jajko faszerowane galaretką z dodatkiem szynki i koperku 211

jest uzależniona od ilości jajek. Na jedno jajko potrzeba około 1,5 łyżki płynu. Galaretka w jajkach Składniki: jajka szynka konserwowa kawałek marchewki z rosołu świeży koperek rosół z kurczaka żelatyna w ilości 2 łyżeczki na 1 szklankę płynu kiełki do przybrania – u mnie brokuła jogurt bałkański chrzan tarty ze słoiczka sól pieprz Galaretka w jajkach Wykonanie: Jajka ugotowałam

Kuchenne zapiski Edyty
Modra kapusta 195

Kiedy byłam dzieckiem patrzyłam jak babcia zakwasza czerwoną kapustę. Kiedy zmieniała kolor mówiłam, że to czary :) Swoją modrą kapustę podałam schłodzoną jako dodatek do  kurczaka w majeranku . Modra kapusta Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty – moja miała średnicę około 15 cm 1 duże kwaśnie jabłko 1-2 cebule ocet spirytusowy lub winny sól pieprz cukier olej Wykonanie: Kapustę obrałam

Kuchenne zapiski Edyty
Babeczki z jajkiem w galarecie 147

galarecie Ilość składni ków zależy od ilości zużytych jajek oraz pojemności naczyń, w których robimy galaretkę. Ja użyłam foremek na babeczki o pojemności 250 ml. rosół – najlepiej domowy z kurczaka jajka marchewka z rosołu koperek natka pietruszki żelatyna - stosuję proporcję 4-5 łyżeczek na 1/2 litra płynu sól pieprz sok z cytryny Wykonanie: Żelatynę namoczyłam w niewielkiej ilości zimnej wody

Kuchenne zapiski Edyty
Wieprzowe serca w warzywach 138

Świeży na pewno dałby lepszy smak i aromat, ale tak to już jest, że jak się nie ma co się lubi... Wieprzowe serca można z powodzeniem zastąpić serduszkami z kurczaka lub indyka, a także zaostrzyć smak gulaszu dodając czosnku. Smacznego :) Składniki: 50 dag serc wieprzowych 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki oleju 2 szklanki wrzącej wody + na dolewki 3 ziela

Kuchenne zapiski Edyty
Nominacja 179

film w telewizorze 8. Mięso pieczone czy gotowane? - pieczone 9. Kuchnia otwarta czy zamknięta? - zamknięta 10. Ulubiony owoc? - banan 11. Morze czy góry? - góry http://evita0007.blogspot.com/ 1. Ulubione mięsko? - kurczak 2. Gotujesz w fartuszku czy bez? - bez 3. Morze czy Góry? - góry 4. Jajecznica czy jajko na miękko? - jajko na miękko 5. Wolisz piwko czy winko? - winko 6. Jaki jest

Kuchenne zapiski Edyty
Zupa z kalarepy i soczewicy 161

często, ale jednak, bo nie zawsze mam czas na gotowanie wywaru mięsnego. Do tej zupy również użyłam kostki, ale jeśli ktoś zechce wypróbować przepis, proponuję jednak domowy wywar z kurczaka, będzie jeszcze smaczniej. Mąż spałaszował zupę z ryżem na sypko, a ja ze świeżą kajzerką, ale doskonale smakuje również bez dodatków. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Po rosołowy pasztet mieszany w trzech smakach 175

keksówki pasztetu, każdy o innym smaku. Do zdjęcia przekroił mi się akurat ten bez dodatków, ale najbardziej smakowała mi wersja z orzechami włoskimi. SKŁADNIKI: 1 kg ugotowanego mięsa z kurczaka z rosołu 45 dag ugotowanej wołowiny z rosołu 85 dag łopatki wieprzowej 50 dag podgardla wieprzowego 20 dag wątróbki z indyka liść laurowy kilka kulek ziela angielskiego 2 marchewki

Kuchenne zapiski Edyty
.676. lody na śniadanie? + Norwegia cz.1 163

danym kraju, a po niej najczęściej można było spróbować tradycyjnych słodyczy. Będę nieskromna, ale wszystkim najbardziej smakowała polska kolacja, na którą przygotowaliśmy żurek, głowne danie: ziemniaki młode, kotlet z kurczaka, mizera (w wersji wege jajko sadzone, w wersji wegan kiełbaska z tofu) i naleśniki z serem. Na prezentacji tańczyliśmy poloneza z osobami z innych krajów (i jak na pierwszy

breakfast of dreams
Ziołowe ślimaczki z boczkiem 150

Wspominałem o tych ślimaczkach w poprzednim wpisie, przy okazji wpisu o kurczaku curry. A pomysł to powstał już dawno temu. Ale jak to zawsze u mnie bywa - musiał poleżeć i nabrać mocy urzędowej :) A wziął się mianowicie stąd, że Karolina będąc kiedyś gdzieś-tam została poczęstowana takim ślimaczkiem przez ekipę "Kuchennych rewolucji". Wzięła więc i jednego dla mnie

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z makaronem 211

Madzią jeszcze następnego dnia, bo naprawdę pokaźną ilość zrobiliśmy. A na kolację tego właśnie następnego dnia zrobiłem kolejną sałatkę, tak żeby klimat utrzymać. Też makaronową, ale z grillowanym kurczakiem. Przepis wkrótce, w kolejnym poście :) I pamiętajcie o klikaniu w reklamy z prawej strony :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy

Marder&Marder Manufacture
Quesadilla z serem 186

trzeba robić. 5 minut i gotowe. Quesadilla występuje w miliardzie wersji. To znaczy jako nadzienia możemy użyć wszystkiego, co nam przyjdzie do głowy. Chili con carne, pomidory, oliwki, kurczaka, jakąś wędlinę... No po prostu wszystko co mamy pod ręką. Ale właśnie najbardziej klasyczną jest taka z żółtym serem. I ta ubogość dodatków wcale niczego jej nie odejmuje, jest pyszna

Marder&Marder Manufacture
Dewolaj 164

jakieś takie gigantyczne wyszły. Nie to żeby to złe było, wręcz przeciwnie. Zjadłem takiego jednego około godziny 15 i już do rana następnego dnia miałem dość. 2 piersi kurczaka pół dużej czerwonej cebuli 3 duże pieczarki ser zółty suszona cebula w płatkach suszony czosnek w płatkach sól, pieprz do panierki: mąka 2 jajka bułka tarta Cebulę i pieczarki kroimy drobno

Marder&Marder Manufacture
Czosnkowe skrzydełka w maśle 115

bardzo się staram, może kiedyś mi się uda :) Raz dwa do rzeczy, bo przede mną  dzień pełen wrażeń i nie mam zbyt wiele czasu do stracenia. skrzydełka kurczaka kostka masła 10 ząbków czosnku 2 łyżki oleju pęczek natki pietruszki sól, pieprz Grzegorz radzi, żeby skrzydełka zalać zimną wodą i zostawić na kilka godzin. Nie wiem jaki w tym sens

Marder&Marder Manufacture
Niedzielna piekarnia #1 116

porcję nowych przepisów. Ale dopiero za czas jakiś, bo teraz jeszcze inne przepisy w kolejce stoją. Ale bądźcie czujni :) A jutro w samo południe przepis na galaretę z piersi kurczaka. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Zupa szczawiowa 141

Polecam wam ten przepis do przetestowania. My zrobiliśmy garnek 5 litrowy, tak żeby na jakieś 3 dni było, zawsze tak robimy. I na ten garnek potrzebujemy: 2 podudzia z kurczaka pęczek młodej włoszczyzny 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 4 duże ziemniaki pęczek szczawiu (około 250 g) opcjonalnie dla zwiększenia smaku: 2 łyżki domowej bulionetki z naszego przepisu Ziemniaki

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania