ZUPA OGÓRKOWA Z JAJKIEM 196WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki: 4 duże ogórki kiszone +woda z ogórków, 2 pałeczki z kurczaka, 5 dużych ziemniaków, 2 pietruszki, 4 małe marchewki, kawałek selera, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz, 2 łyżki śmietany. Dodatkowo: jajka ugotowane na twardo (dobrze, jeśli żółtko pozostanie minimalnie miękkie). Przygotowanie: Mięso
JejKuchnia
Śledzie w sosie musztardowym 1618własnych preferencji smakowych Smacznego. Śledzie w sosie musztardowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Przepis na śledzie po kaszubsku Pasta z makreli i jajek – prosty przepis Zupa z kurczaka a’la flaczki Artykuł Śledzie w sosie musztardowym pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku
Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem 276przez około 7 minut. Dip: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Maczać w nim kabanosy i wcinać! Smacznego #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen To też może Cię zainteresować: Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan Skrzydełka miodowo-musztardowe Sakiewki z szynki serrano Orientalne paszteciki z ciasta francuskiego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smak
Kolorowa peruwiańska causa z tuńczykiem i czarną quinoą 241ziemniaki doprawiane sokiem z limonki, lub innych cytrusów i pikantną papryką Aji. Ciężko dostać ja w Polsce, więc ja używam innych dostępnych odmian. Peruwiańczycy najczęściej robią causę z kurczakiem, tuńczykiem, lub krewetkami, ja dziś wybrałam tuńczyka i dodatkowo czarną quinoę. Nie może zabraknąć plasterków smaczliwki, często dodaje się też jajko gotowane na twardo, a do ozdoby oliwki. Warstwy causy łączy
Quinoa Raz!
Filet z kurczaka na ostro z musem brzoskwiniowym i ryżem 276Filet tak przygotowany jest niesamowicie smaczny, a do tego można go przygotować w niecałe pół godziny. Składniki: podwójna pierś z kurczaka sól, suszone chilli i suszony czosnek- po 1 łyżeczce 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 woreczki ulubionego ryżu na mus: 6 brzoskwiń z puszki bez syropu 2 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżka masła Przygotowanie: mus: wszystkie składniki dokładnie zmiksować
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Klasyka – makaron z sosem pomidorowym 298Niestety w Polsce przyjęło się, że makaron z sosem pomidorowym musi być przygotowany koniecznie z dodatkiem mięsa mielonego. Jest to bardzo błędne podejście, bowiem klasyczny włoski
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czysty barszcz czerwony nie tylko na Wigilię 237opcjonalnie – ocet i cukier do smaku – jeśli nie używacie zakwasu, aby doprawić barszcz sól, pieprz opcjonalnie do barszczu wigilijnego – kilka suszonych grzybów opcjonalnie – niewielki kawałek kurczaka do wywaru, jeśli nie chcecie postnego Wykonanie: Włoszczyznę obrać i opłukać. Wrzucić do garnka, razem z obranym i przekrojonym porem oraz cebulą opaloną nad ogniem. Dodać czosnek (można zmiażdżyć albo
Pociąg Do Kuchni
Fasolka po bretońsku – prosty przepis 296wolnym ogniu. Fasolkę po bretońsku doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką i podajemy ze świeżym chlebem. Smacznego Fasolka po bretońsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zupa z kurczaka a’la flaczki Bigos tradycyjny łagodny Duszaki, Pieczonki – prosty przepis Artykuł Fasolka po bretońsku – prosty przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku
Warkocz drożdżowy z nadzieniem mięsnym i jarmużem 214rozwałkowane ciasta na kształt prostokąta ponacinać boki formując ukośne pasy. Tak jak na zdjęciu wyżej. Na środku rozsmarować dowolnym sosem pomidorowym, rozłożyć masę z jarmużem. Następnie ułożyć kawałki kurczaka i plasterki mozzarelli. Zawinąć ciasto formując warkocz. Delikatnie przenieść roladę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roladki wodą i obsypać czarnuszką lub makiem. Pieczenie – rozgrzać piekarnik
Kuchnia Pokoleń
Szwedzkie klopsiki we włoskim wydaniu 194musztardy francuskiej 2 żółtka 300 ml śmietanki 1¼ łyżki soli 50 g startego parmezanu masło klarowane lub olej do smażenia Sos 1 czerwona cebula, mała 250 ml wywaru z kurczaka 2 łyżki sojowego sosu 150 ml śmietanki 1 łyżka masła ½ łyżeczki pieprzu 3 łyżki dżemu z borówek Obierz cebulę i czosnek. Pokrój w kostkę i posiekaj w malakserze używając noża
codojedzenia
Czerwone pesto 185podstawie przepisu podstawowego można zrobić również czerwone pesto z suszonych pomidorów. Tak powstałą papkę można wykorzystać na bardzo wiele sposobów. Można przygotować z nim makaron albo zrobić roladki z kurczaka. W tej chwili mam dla was przepis na samą papkę, ale niedługo pojawią się również przepisy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na czerwone pesto: 1 słoiczek (250g) suszonych pomidorów w zalewie
Delusional Trine
Świąteczne sałatki 588Sałatka z pomarańczy z suszonymi figami i kokosem Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli
Moja smaczna kuchnia
Zupa pieczarkowa (bez zabielania) 318blaszek. Dzięki temu zupa nie nabierze szarej barwy, nie będzie też trzeba jej zabielać. Zupę pieczarkową możemy podać dziecku, które ukończyło 12. miesiąc życia. 500 g pieczarek 3 podudzia kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 selera 1 cebula 2 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy sól pieprz do smaku 1/3 pęczka natki pietruszki 2 łyżki masła klarowanego / oleju kokosowego Cebulę
Dieta bez mleka
Pierogi z KASZĄ JAGLANĄ I CZERWONĄ SOCZEWICĄ (wegańskie) 278ciepłej wody Farsz: 100 g kaszy jaglanej 100 g czerwonej soczewicy 400 ml wody 1 marchewka 1 cebula przyprawy i zioła (sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, majeranek) Sposób przygotowania: Na początek przygotuj farsz – do garnka daj kaszę jaglaną (wcześniej opłucz ją gorącą wodą), soczewicę oraz wodę. Całość gotuj bez przykrycia do czasu wsiąknięcia wody. Kiedy to nastąpi garnek
Via Gusto
Makaron z pieczarkami w sosie mascarpone 215Często podaję w domu makaron na obiad. Serwuję go w różnych wersjach, pomidorowych, serowych, warzywnych (tych jest najwięcej wersji do wyboru, do koloru!), z kurczakiem, wersji czosnkowej z parmezanem lub mięsem mielonym. Dziś wersja wege z warzywami. Dużo pieczarek, cukinia i lubczyk, który podkreśla smak grzybów. Wszystko aromatyczne, doprawione, podane z makaronem i świeżo posiekaną natką pietruszki. Makaron z pieczarkami
Zasmakuj Kuchni