teraz, jest fajny czas, bo warzywa są młode i świeże. Zupy tak naprawdę, sprawdzają się przez cały rok. Nie może ich zabraknąć w naszym jadłospisie. Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 2,5 litra wody 1 liść laurowy 3-4 kulki ziela angielskiego 1 mały kalafior 2 średnie marchewki 1 mała pietruszka kawałek selera 3-4 średnie ziemniaki 1 łyżka posiekanego
Agusiowe smakołykiProponowany przez nas kalafior może być wykorzystany do obiadu np. z kotletem mielonym, schabowym lub kurczakiem. Można też podać go jedynie z sosem czosnkowym i też smakuje rewelacyjnie. Składniki: -kalafior -2 łyżki płynnego masła -przyprawy harissa, do mięs l ub inne ulubione -sól Kalafiora kroimy. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Delikatnie i tylko z jednej strony
Maminek kulinarnysię w każdej kuchni. Wytrzymała, funkcjonalna i odporna na uszkodzenia. Idealna do przygotowywania najróżniejszych obiadów dla całej rodziny. Możecie w niej przygotować wspomniane pulpeciki z pieczarkami, gulasz, piersi z kurczaka w śmietanowym sosie, sos z kaszą, a nawet najróżniejsze warzywne placki i placuszki. Wiele inspiracji znajdziecie na moim blogu. Wystarczy wejść w zakładkę „Obiady”. Mam też
Słodkie okruszkiProsta i pyszna. Składniki: 2 udka wędzonego kurczaka 1 mały słoiczek groszku konserwowego 1 mały słoiczek kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 1 mała puszka krojonego ananasa 2 ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Mięso oddzielamy od kości, usuwamy skórę, kroimy w kostkę. Ananas, groszek i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Ziemniaki, marchew i jajka gotujemy, razem
R'n'G Kitchensuper gulasz, idealny jako danie jednogarnkowe na spotkania przy grillu czy w ogrodzie. Zawsze jednak smakuje wybornie czy to w domu czy w terenie. Polecam do wypróbowania. Gulasz z kurczakiem, okrą i soczewicą po indyjsku. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietutaj . Zostaje więc tylko zrobienie farszu i ulepienie kołdunów. Przepis na kołduny z mięsem z rosołu Zrób tak: mięso (do gotowania rosołu, jak w naszym przepisie, zawsze używamy całego kurczaka) oddziel od kości i razem ze skórą przełóż do miski. Dodaj posiekany ząbek czosnku oraz posiekaną natkę pietruszki i małe jajko. Wszytko zmiksuj blenderem. Składniki można też przepuścić przez maszynkę
Kulinarna Polskaplacki z kukurydzy, gruszkowa tarta z gorgonzolą, zupa ajo blanco, caldo verde i moje ulubione makarony: tagiatelle z cukiniowym pesto, pasta alla norma i wiele innych. Znajdziemy tu również kurczaka gong bao, syczuański hot pot, wiosenne klopsiki z sandacza, kokosowe curry z fasoli mung na dzikim ryżu, marchewka w pomarańczowej glazurze, czy domowy majonez w trzy minuty. Jest w czym
kruche babeczkiniezbyt apetyczny kształt tuszy .. ? Powiem Wam otwarcie , ja od dziecka kocham mięso królicze , mój Dziadek hodował ich zawsze dużo i. Mięso to jest zdrowsze i smaczniejsze od fermowego kurczaka .. Polecam na prawdę warto ! składniki na około 4 osoby : 1 królik o wadze około 1,5 kg 1 duży brokuł 1 opakowanie makaronu 9-10 pieczarek 2 łyżki masła 2 szklanki
Ogrodnik w podróżysmakuje z kluskami, makaronem lub ziemniakami. Takie danie kaszą i ryżem też nie pogardzi. Bierzcie, smakujcie. Delektujcie się soczystym mięsem w wyśmienitym sosie. Składniki: 500 g filetów z udka kurczaka 150 g wędzonego boczku 1 cebula 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 4 łyżki oleju rzepakowego (suszony pomidor i bazylia) 1 łyżeczka estragonu 4 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego
R'n'G KitchenBardzo lubię połączenie mięsa z owocami, a z dodatkiem smaku gorgonzoli-pyszności po prostu. Zachęcam do spróbowania tego połączenia. SKŁADNIKI: 0,40 dag. filetu z kurczaka 15 dag. gorgonzoli 2 gruszki konferencja makaron tagliatelle 200ml śmietany 30% 1 łyżka majeranku olej natka pietruszki przyprawy:sól,pieprz grubo mielony, gyros WYKONANIE: marynata do mięsa: 2 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy gyros
Kuchnia BeatyKiedy pojawia się młoda kapusta wpadam w trans. Pierwsza jest młoda kapusta na gęsto a zaraz poźniej ta zupa. Pachmie i smakuje wiosną. Potrzebujemy: 3 skrzydełka z kurczaka 1/4 główki młodej kapusty 4 młode marchewki 1mały młody por 1 mały młody seler z natką 2 gałązki natki pietruszki 1 mkoda c ebulka 1 ziemniak (stary) 1/2 pęczka koperku mały
Co w garnkach piszczyProsty do przygotowania. Nam smakuje najlepiej z ryżem ale makaron też będzie fajną opcją. Na 4/5 porcji Pulpety ok 500 gram mięsa mielonego z indyka lub z kurczaka 1 jajko M ok.4/5 łyżek wody sól,pieprz 1 plaska łyżka majeranku 1 łyżka bułki tartej mały ząbek czosnku Na sos 1 puszka pomidorów krojonych (400 g) 250 gram włoszczyzny
Andzia Pichcilekki obiad z dodatkiem mięsa.Pieczone w piekarniku co zdecydowanie zmniejsza ich kaloryczność, ale smażone na patelni wyjdą równie smaczne. Można również zamienić mięso z indyka na pierś z kurczaka. Do przygotowania tych placuszków świetnie sprawdzą się tzw. skrawki odcięte po przygotowaniu np. kotletów. 250 gram fileta z piersi indyka 150 gram świeżej papryki (użyłam czerwonej i żółtej
Andzia Pichci