Wątróbka jest stosunkowo mało popularnym produktem na naszych talerzach, choć niewątpliwie bogatym w niektóre ważne dla nas składniki odżywcze. Jeśli już sięgamy po wątróbkę drobiową to najczęściej z kurczaka lub indyka. Zdecydowanie rzadziej sięgamy po wątróbkę z gęsi, a ponoć to właśnie one są najsmaczniejsze. Sama co prawda wielkim smakoszem wątróbki jestem, ale postanowiłam zaufać zdaniu innych i spróbować
Z notatnika dietetykakuchni nic nie musi się marnować. Każdy przygotowany produkt możemy wykorzystać na kilka różnych sposobów Spróbuj także: sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem, sałatka z awokado i kurczakiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Sałatka z kaszą bulgur pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka Pietruszkikojarzyłam, ale zielone, słodko-cytrusowe kawałki? Pierwsze co pomyślałam, to że chyba jakaś przeterminowana partia się trafiła. Dziś dzieci znają mango, liczi i wrażenia na nich nie robi kurczak curry. My, wychowani w PRLu, odkrywamy nowe smaki powoli i nieśmiało. Widzę jak to u nas wygląda. Gdybym takie śniadanie podała teściom, to najpierw oglądaliby, wąchali, a na koniec powiedziałby
bistro mamafileta z kurczaka 17 g soli szczypta majeranku szczypta lubczyku szczypta ulubionych ziół 2 łyżki żelatyny Mięso myjemy i osuszamy na sicie. Kroimy w plastry lub na kawałki po czym te kawałki nakłuwamy lub lekko rozbijamy młotkiem do mięsa (w celu naruszenia powłoki by była bardziej podatna na sklejenie) zasypujemy solą , żelatyną i przyprawami i układamy ciasno
Gotowanie jest łatwekrokiety, jednak ich smak jest całkiem inny. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu z dodatkiem mięsa i warzyw. Najczęściej przygotowywane są z mięsa wołowego lub kurczaka. Sajgonki możemy usmażyć na głębokim oleju lub zapiec w piekarniku. Podawane są z sosem słodko – kwaśnym. My bardzo lubimy domowe sajgonki z sosem sojowym. Do przygotowania domowych sajgonek
Przepiski.ploliwkami, papryką, bazylią i curry. Wyszły pyszne, bardzo smakują dzieciom. Polecam i miłego dzionka Wam życzę :-) Składniki na około 14 kotlecików: około 400 g filetu z indyka (może być kurczak) 1/2 mniejszej czerwonej papryki kilkanaście zielonych oliwek kilkanaście listków świeżej bazylii 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 jajka M 2 łyżki majonezu 4 łyżki mąki 1/2 łyżeczki curry sól pieprz
kruche babeczkilitra umożliwia natomiast przygotowanie jednorazowo większych porcji lub bardzo dużych kawałków mięsa, które można np. zamrozić lub zjeść następnego dnia. W wolnowarach o tej pojemności zmieścisz też całego kurczaka czy kaczkę. W zależności od rozmiaru, wolnowary można podzielić na: małe - przeznaczone są dla 1-3 osób i mają pojemność od 2,4 do 3,5 litra średnie - dedykowane
Cztery Fajeryinne przepisy na paszteciki: Paszteciki z kapustą i grzybami Szybkie paszteciki z kapustą i pieczarkami Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Artykuł Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneczasie wierzch powinien się ładnie zezłocić. Po wyjęciu z piekarnika pozwól lasagne ostygnąć przez kilkanaście minut – dzięki temu będzie się lepiej kroić. Zobacz też inne przepisy na obiady : Kurczak w sosie mole Gulasz cebulowy Pasta alla norma Makaron z masłem szałwiowym Tarta z bobem Szwedzkie klopsiki Zobacz też najnowsze przepisy Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła
okolicepalnika.plroli sosu do pizzy lub makaronu. Możesz też go zawekować lub zamrozić, aby wykorzystać w przyszłości. Zobacz też inne przepisy na sosy : Sos boloński Siekany sos wielkanocny Kurczak w sosie mole Klopsiki w sosie musztardowym Sos czosnkowy Sos tzatziki Zobacz też najnow sze przepisy : Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła z piekarnika Sos marinara Lody malinowe
okolicepalnika.plDziś zapraszam Was na rosół. Tym razem nieco odchudzony bo kurczak zamieniamy na perliczkę. Pysznie, lekko i elegancko. Zapraszam. Składniki; pół perliczki ok 450g 2 marchewki 1 cebula 1 pietruszka mały kawałek selera 3 liście laurowe kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz do smaku suszona włoszczyzna do rosołu ( ekologiczna) 1 łyżka Makaron do podania Przygotowanie; Mięso
Radość kipiąca uśmiechem.ochotę. Tym razem w moim garnku znalazł się brokuł, kalafior, brukselka, ziemniaki, marchewka i zielona fasolka. Aromatyczna, pożywna, rozgrzewająca i pełna witamin :) Składniki: Na wywar: * woda * 1 udo z kurczaka * kawałek korzenia pietruszki i selera * kawałek pora * 3 listki laurowe * 3 ziela angielskie * sól do smaku Warzywa: * 3 marchewki * 4 średnie ziemniaki * 100 g fasolki szparagowej zielonej * 1 nieduży brokuł
Zrób to smacznielinkiem. Tym razem zmieniłam nieco składniki, wyszło równie pysznie. Zapraszam! Składniki; ok 850 ml marynowanych prawdziwków kilka łyżek majonezu kilka łyżek ketchupu 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 marchewki ugotowane 6 kiszonych ogórków sól, pieprz, curry, garam masala, zielony koperek kilka łyżek oleju do smażenia mięsa
Radość kipiąca uśmiechem.bylo cieplutko i przyjemnie. Były pyszne burgery. U mnie zawsze wołowe ale te wołowo -wieprzowe kupione na szybko na świeżym powietrzu też są mega. Była też pierś z kurczaka pysznie zamarynowana z papryką i tradycyjna szybka kiełba na dobry początek . Ech nie ma jak to mieć swój kawałek podłogi, a raczej tarasu, drzew i zieleni. Oby do następnego ...razu
Kuchnia po mojemuwolną niedzielę, to właśnie on gotuje. Ja mam wtedy wolne od garów :) To co? Zapraszam na rosół. Składniki: 2,5 l. wody 1- 1,3 kg. części kurczaka (u mnie ćwiartki i skrzydła) 200-250 g. wołowiny 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera kawałek pora 1 cebula 1 gałązka lubczyku 5 liści laurowych 6-7 kulek ziela angielskiego
Agusiowe smakołyki