kurczak - 40714 przepisów (strona:1797/2715)

Zapiekanka z warzywami i mięsem 124

Taki obiad będzie smakował wszystkim. Wszystko razem zapieczone i do tego pyszny sosik. Polecam. Przygotowanie mięsa – pierś z kurczaka pokroić na plasterki o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz ziołami. Wymieszać i odstawić. Przygotowanie warzyw – ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w plasterki o grubości 5 mm, kalafiora rozdrobnić, marchewki obrać i pokroić

Kuchnia Pokoleń
Zupa dyniowa 214

jadłam. Polecam na jesienny obiad. 850 g dyni po obraniu 450 g ziemniaków cebula 2 ząbki czosnku duża marchewka  korzeń pietruszki 1,5 l wywaru warzywnego lub z kurczaka łyżka curry łyżeczka kurkumy łyżka garam masala sól, pieprz do smaku 150 ml śmietany 30% natka pietruszki do posypania W większym rondlu  rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć posiekaną cebulę

Smakołyki Asi
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów podana z lanymi kluskami 185

Składniki na porcję dla 6 osób:  1 pęczek młodej włoszczyzny  1,5 l wody 1 mała cebula 1 mały pęczek natki pietruszki 2 duże ćwiartki z kurczaka (udka wraz z podudziami)  7 dużych pomidorów (użyłam malinowych; jeśli chcecie upiec limy to dodajcie ich co najmniej 10-12 sztuk) 2 ząbki czosnku  2 listki laurowe 4 kulki

Ugotować
Sałatka ziemniaczana z wędzonym kurczakiem 150

Rozpisywać nie zamierzam się. Po co? Spróbujecie, sami do takiego wniosku dojdziecie.             Składniki:     300 g ziemniaków 200 g wędzonego filetu z kurczaka 1 czerwona cebula 3 ogórki kiszone 2 łyżki sosu chrzanowego (Roleski)       Przygotowanie:     Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy

R'n'G Kitchen
Potrawka z gęsiej wątróbki 126

Wątróbka jest stosunkowo mało popularnym produktem na naszych talerzach, choć niewątpliwie bogatym w niektóre ważne dla nas składniki odżywcze. Jeśli już sięgamy po wątróbkę drobiową to najczęściej z kurczaka lub indyka. Zdecydowanie rzadziej sięgamy po wątróbkę z gęsi, a ponoć to właśnie one są najsmaczniejsze. Sama co prawda wielkim smakoszem wątróbki jestem, ale postanowiłam zaufać zdaniu innych i spróbować

Z notatnika dietetyka
Sałatka z kaszą bulgur 141

kuchni nic nie musi się marnować. Każdy przygotowany produkt możemy wykorzystać na kilka różnych sposobów Spróbuj także: sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem, sałatka z awokado i kurczakiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Sałatka z kaszą bulgur pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl

Natka Pietruszki
Mango sticky rice 214

kojarzyłam, ale zielone, słodko-cytrusowe kawałki? Pierwsze co pomyślałam, to że chyba jakaś przeterminowana partia się trafiła.  Dziś dzieci znają mango, liczi i wrażenia na nich nie robi kurczak curry. My, wychowani w PRLu, odkrywamy nowe smaki powoli i nieśmiało. Widzę jak to u nas wygląda. Gdybym takie śniadanie podała teściom, to najpierw oglądaliby, wąchali, a na koniec powiedziałby

bistro mama
Filet z kurczaka parzony w szynkowarze 146

fileta z kurczaka 17 g soli szczypta majeranku szczypta lubczyku szczypta ulubionych ziół  2 łyżki żelatyny Mięso myjemy i osuszamy na sicie. Kroimy w plastry lub na kawałki po czym te kawałki nakłuwamy lub lekko rozbijamy młotkiem do mięsa (w celu  naruszenia powłoki by była bardziej podatna na sklejenie) zasypujemy solą , żelatyną i przyprawami i układamy ciasno

Gotowanie jest łatwe
Przepis na Domowe Sajgonki 1688

krokiety, jednak ich smak jest całkiem inny. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu z dodatkiem mięsa i warzyw.  Najczęściej przygotowywane są z mięsa wołowego lub kurczaka. Sajgonki możemy usmażyć na głębokim oleju lub zapiec w piekarniku. Podawane są z sosem słodko – kwaśnym. My bardzo lubimy domowe sajgonki z sosem sojowym.  Do przygotowania domowych sajgonek

Przepiski.pl
Kotleciki siekane z indyka z oliwką, papryką, bazylią i curry 141

oliwkami, papryką, bazylią i curry. Wyszły pyszne, bardzo smakują dzieciom. Polecam i miłego dzionka Wam życzę :-) Składniki na około 14 kotlecików: około 400 g filetu z indyka (może być kurczak) 1/2 mniejszej czerwonej papryki kilkanaście zielonych oliwek kilkanaście listków świeżej bazylii 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 jajka M 2 łyżki majonezu 4 łyżki mąki 1/2 łyżeczki curry sól pieprz

kruche babeczki
Jaki wolnowar wybrać 181

litra umożliwia natomiast przygotowanie jednorazowo większych porcji lub bardzo dużych kawałków mięsa, które można np. zamrozić lub zjeść następnego dnia. W wolnowarach o tej pojemności zmieścisz też całego kurczaka czy kaczkę. W zależności od rozmiaru, wolnowary można podzielić na: małe - przeznaczone są dla 1-3 osób i mają pojemność od 2,4 do 3,5 litra średnie - dedykowane

Cztery Fajery
Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym 163

inne przepisy na paszteciki: Paszteciki z kapustą i grzybami Szybkie paszteciki z kapustą i pieczarkami Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Artykuł Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Lasagne z cukinii 146

czasie wierzch powinien się ładnie zezłocić. Po wyjęciu z piekarnika pozwól lasagne ostygnąć przez kilkanaście minut – dzięki temu będzie się lepiej kroić. Zobacz też inne przepisy na obiady : Kurczak w sosie mole Gulasz cebulowy Pasta alla norma Makaron z masłem szałwiowym Tarta z bobem Szwedzkie klopsiki Zobacz też najnowsze przepisy Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła

okolicepalnika.pl
Sos marinara 139

roli sosu do pizzy lub makaronu. Możesz też go zawekować lub zamrozić, aby wykorzystać w przyszłości.  Zobacz też inne przepisy na sosy : Sos boloński Siekany sos wielkanocny Kurczak w sosie mole Klopsiki w sosie musztardowym Sos czosnkowy Sos tzatziki Zobacz też najnow sze przepisy : Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła z piekarnika Sos marinara Lody malinowe

okolicepalnika.pl
Delikatny rosół z perliczki. 152

Dziś zapraszam Was na rosół. Tym razem nieco odchudzony bo kurczak zamieniamy na perliczkę. Pysznie, lekko i elegancko. Zapraszam. Składniki; pół perliczki ok 450g 2 marchewki 1 cebula 1 pietruszka mały kawałek selera 3 liście laurowe kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz do smaku suszona włoszczyzna do rosołu ( ekologiczna) 1 łyżka  Makaron do podania Przygotowanie; Mięso

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania