kurczak - 40714 przepisów (strona:1371/2715)

Dynia hokkaido faszerowana kaszą bulgur i kurczakiem 158

dynia hokkaido 1/3 szkl kaszy bulgur ( z domieszką makaronu vermicelli) 1 pierś z kurczaka (połówka) 50 g cebuli sól pieprz oregano hyzop tłuszcz do smażenia chili w płatkach 50 g żółtego sera Dynię hokkaido myjemy, odcinamy równo kółko od korzonka i wyrażamy łyżką gniazdo nasienne. Kaszę bulgur razem z makaronem gotujemy w osolonym wrzątku i pozostawiamy(...)przykryciem. Pierś z kurczaka kroimy w małe plasterki i razem z posiekaną cebulą smażymy przyprawiając solą i ziołami.  Kaszę wkładamy na dno dyni i uklepujemy, posypujemy 1/4 żółtego sera i wkładamy całe mięso razem z cebulką ciasno układając. Posypujemy resztą sera i szczyptą oregano, wkładamy do kamionkowej miski lub naczynia żaroodpornego i zapiekamy

Gotowanie jest łatwe
Kurczak z warzywami (danie jednogarnkowe) 152

zasadzie to danie jednogarnkowe, które lekko podkręciliśmy o pieczonego kurczaka w sosie kebab-gyros od Folwark . Dzięki tej metodzie chcieliśmy uzyskać aromatyczne mięso. Udało się, więc polecamy. Składniki 1 kg udek z kurczaka 4 łyżki sosu kebab-gyros od Folwark 200 g pieczarek 1 cebula 1 por (biała część) 1 łyżka masła 1 marchew 500 g ziemniaków 2 łyżki domowej

R'n'G Kitchen
ZUPA BROKUŁOWA 184

brokuły 1 marchewka 1 łyżka masła 1 cebula 1 pietruszka 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 3 ziemniak 2 litry wody 2 udka z kurczaka lub korpus 100g gęstej śmietanki 12 lub 18% 3 łyżki mąki pszennej pieprz, sól, sos sojowy do smaku Prażona cebukla: 1 duża cebula 1/2 łyżeczki soli mąka oliwa z oliwek(...)patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Podsmażyć ok 5 minut.  Do garnka wlać 2l wody, dodać marchewkę, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz udka z kurczaka. Ugotować bulion. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, brokuły oraz podsmażoną cebulkę. Gotować 15-20 minut, aż do momentu aż brokuły i ziemniaki zmiękną. Doprawić solą i pieprze. Całość zblendować na gładki

Słodki Zakątek
KORMA Z KOTLETAMI SOJOWYMI 170

kolendra ,  pieprz czarny ,  kardamon  oraz mikroskładniki, tj.  liść laurowy ,  goździki ,  cynamon ,  pieprz cayenne , gałka muszkatołowa).Przyrządzana jest z jagnięciną, kurczakiem, wołowiną lub w wersji wegetariańskiej z warzywami. Moja jest zupełnie zmieniona i tak naprawdę nie wiem czy jest jeszcze cormą :-) Zmajstrowałam ją z kotletami sojowymi zamiast mięsiwa i dodałam(...)przyprawy tajskiej. Także nie wiem jak mam ją nazwać.. Składniki:   100 g kotletów sojowych lub ok. 100 g filetów z kurczaka 10 dag półtłustego twarogu 6 łyżek jogurtu naturalnego typu  greckiego  6 łyżek mleczka kokosowego  2 łyżki koncentratu pomidorowego  1 ząbek czosnku  1 mała cukinia olej do smażenia sól, pieprz  łyżka zielonej

pieprzny smaczek
Jedzonko do pracy #67 160

około 21 jestem pełna energii i wtedy zabieram się do gotowania i szykowania jedzenia do pracy na następny dzień. Wczoraj zdecydowałam się na zrobienie frittaty z papryką i kurczaka na sposób indyjski z trzema sosami to jest to co lubię! :)  Śniadanie: Frittata z papryką (przepis na blogu już jutro) Lunch: Kurczak w marynacie z pasty curry i 3 sosy

Codzienne Gotowanie
Pałki śmietanowo-cytrynowe 259

Składniki: 1 kg pałek z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki posiekanego koperku marynata: 1 łyżeczka imbiru w proszku lub … Czytaj dalej Pałki śmietanowo-cytrynowe

czarrna od kuchni
Pałki z kurczaka smażone na głębokim oleju 594

Składniki: 800 g pałek z kurczaka (około 10 szt.) 2 łyżeczki suszonej kolendry 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa sól około 1 szklanki mąki pszennej do panierki  1 jajko olej do smażenia Sposób wykonania: Umyte mięso obtaczamy we wszystkich przyprawach i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Jajko roztrzepujemy z niewielką ilością

Qchnia po prostu
Pieczone udka z kurczaka w marynacie miodowo-cytrynowej z czosnkiem 276

soczyste. Delikatny posmak cytryny idealnie łączy się z delikatną słodkością miodu, czosnkiem i lekką pikantnością papryki. Całość jest tak zharmonizowana, że z pewnością posmakuje każdemu. Polecam! 8 podudzi z kurczaka Marynata:   1 łyżka oleju sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka papryki słodkiej  1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka(...)soli (lub według gustu)   Wszystkie składniki marynaty należy dokładnie wymieszać. (Czosnek pokroić w plasterki, posiekać lub przecisnąć przez praskę.) Powstałą mieszanką dokładnie pokryć uprzednio umyte i osuszone kawałki kurczaka. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą, w której przebywało i przykryć folią aluminiową. Udka

Di gotuje
Udko z kurczaka z grzybami 201

Udka z kurczaka faszerowane grzybami to doskonały pomysł na smakowity i aromatyczny obiad. Dzisiaj mięsko podane z gnocchi, czyli włoskimi kluskami w sosie serowym a do tego kolorowa i szybka w przygotowaniu sałatka. Składniki : 5 szt. ud z kurczaka bez skóry i kości (z Biedronki) ok. 1/3 szklanki grzybów leśnych (u mnie mrożone) 1 łyżka startego sera żółtego

Alutka-Gotuje
Pieczone skrzydełka z kurczaka w marynacie z colą 207

Witam Kochani Dziś chcę Was zaprosić na rewelacyjne skrzydełka z kurczaka pieczone w pysznej marynacie z dodatkiem coli, musztardy, miodu itp :) Takie skrzydełka są pokryte pyszną glazurą, są miękkie i każdemu bardzo smakują. Są idealne na obiad. Gorąco polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI -1,5 kg skrzydełek z kurczaka -2 ząbki czosnku -1 mała cebula -125ml coli -pół łyżeczki pieprzu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zapiekany kurczak w sosie do pizzy 135

się. Zawsze z pomocą przychodzą sosy od Folwark . Nie tylko pysznie smakują ale też pomagają na szybko coś przygotować. Jak widać, nie tylko pizzę ;) Składniki 600 g podudzi z kurczaka 400 g cebuli 4 ząbki czosnku 250 ml sosu do pizzy od Folwark sól, pieprz Przygotowanie Pałki z kurczaka oczyszczamy, myjemy, lekko oprószamy solą i pieprzem. Cebule obieramy, kroimy

R'n'G Kitchen
Potrawka z udek kurczaka z sosem pomidorowym 152

Jeśli szukacie pysznej oraz prostej propozycji na lekki i niezbyt skomplikowany obiad to doskonale trafiliście. Potrawka z udek kurczaka jest świetnie doprawiona, a mięso miękkie i soczyste - bardziej od piersi, czy filetów. Spróbujecie? Polecam! 500g mięsa z udek kurczaka Przyprawy: 5 łyżek sosu sojowego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej  1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki soli

Di gotuje
papryki faszerowane 155

schabowy ustąpił jej miejsca.  Najbardziej lubimy taką z pikantnym wypełnieniem i sosem czosnkowym. Takie danie choć jest sycące nie jest ciężkie.  Składniki: 4 papryki cebula filet z kurczaka 3/4 szklanki ryżu kilka różyczek kalafiora kilka pieczarek lub kurek łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju sól, pieprz słodka i ostra papryka łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku(...)mozzarelli Papryki umyć, odciąć czapeczki, środki wydrążyć.  Nasmarować papryki olejem w środku i z zewnątrz.  Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kalafiora również ugotować.  Cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać ryż, pokrojony kalafior, koncentrat, starty czosnek i przyprawić do smaku. Farszem nadziać papryki. Na wierzchu położyć mozzarellę i przykryć czapeczkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Filety z kurczaka faszerowane szynką parmeńską, gorgonzolą i gruszką 208

Zapraszam na filety z kurczaka z pysznym farszem. Słodki smak gruszki pasuje do intensywnej w smaku gorgonzoli.  2 duże filety z kurczaka  150g sera gorgonzola 100g tartej mozzarelli 1 nieduża gruszka  100g szynki parmeńskiej  sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej  1. Gruszkę kroimy w kostkę, gorgonzolę rozgniatamy

Szefowa kuchni
Kuskus z kurczakiem i fasolką szparagową 157

kaszy moim zdaniem wystarczyłoby ciut mniej (w oryginalnym przepisie 300g), ale i tak zjedliśmy wszystko;) 200-300 g kuskusu bulion (około 2,5-3 szklanki) 500 g piersi kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej 3 duże pomidory malinowe 1 duża cebula 1/2 szkl. śmietanki 30% wędzona papryka w proszku* czosnek granulowany* sól, pieprz Umytą fasolkę szparagową przycinamy na końcach

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania