kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:390/657)

Letnia surówka z młodej kapusty 247

Pokrój daktyle w cienkie paski. Pokrój cienko cebulkę lekko pod skosem. Umieść pokrojone warzywa i owoce w dużej misce. Do małego słoika wlej oliwę i ocet, zakręć i mocno wstrząśnij. Posól i popieprz sałatkę, następnie polen dressingiem i wymieszaj. Surówka z kapusty idealnie pasuje do grillowanego kurczaka i młodych ziemniaków z koperkiem. Sądzę, że tak pyszny letni obiad pojawia się

codojedzenia
Pieczone uszka ziemniaczane 225

szkl mąki pszennej  sól 2 łyżki oleju Farsz: 3 udka z kurczaka 300 g łopatki 5 cebul kilka ząbków czosnku ziele angielskie, sól, pieprz, 3-4 listki laurowe kilka kropel maggi  2 marchewki pietruszka ćwiartka selera Przygotowanie: Do gotującej się wody z cebulą, czosnkiem, warzywami i przyprawami, włożyć mięso i gotować do miękkości (łopatka będzie się dłużej gotować

Gaździnka warzy
Domowy rosół na chłodne dni 157

ryżem. Składniki: włoszczyzna (marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler) 2 udka z kurczaka pieprz i sól do smaku szczypta ziela angielskiego 2 liście laurowe Przygotowanie: Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę, natkę poszatkować. Zalać wodą i gotować, dodać liście laurowe i przyprawy. Gdy warzywa będą w pół miękkie, dodać udka. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie

KreatywnePiny
Zupa fasolowa 240

kawałek selera 2 ziela angielskie 1 liść laurowy pieprz sól majeranek skrzydełko z kurczaka woda Sposób przygotowania: Na noc fasolę zalewamy wodą, aby napęczniała. Następnego dnia przepłukujemy ją w zimnej wodzie. Wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Kolejno dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę warzywa i skrzydełko. Gotujemy ok. 10-15 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy i jeszcze

Truskawkowa Fiesta
Kąski z kurczaka 215

gnieciemy, kostkę rosołową rozpuszczamy w 1 łyżce wody (żeby była gęsta). Każdy pasek kurczaka maczamy w jajku a następnie w wybranej panierce: z kostki rosołowej, z przyprawy do mięsa, z płatków kukurydzianych, z panierki klasycznej. Wszystko smażymy na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane kąski idealnie smakują z warzywami (pomidor, ogórek, czerwona cebula, oliwki) oraz sosem czosnkowym (pół jogurtu naturalnego, kilka łyżek

VioletoweKucharzenie
Makaron z filetem kurczaka w sosie słodko-kwaśnym 187

oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 300 g makaronu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z kurczaka umyć, pokroić w cienkie paseczki, obtoczyć mąką i  lekko podsmażyć. Dodać pokrojoną w cieniutkie plasterki marchewkę, cebulę i wodę.Gdy woda odparuje, dorzucić paprykę, ananasa, pędy bambusa sok z pomarańczy i miód. Warzywa powinny pozostać lekko chrupkie, więc należy dania  doglądać przez około 5 minut.Na

Gosia gotuje
Słodko-kwaśny sos z cukinii do słoika 216

garnka. Z cukru i octu gotujemy zalewę, którą po zagotowaniu wlewamy do warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy i gotujemy 30 min. Gorący sos nakładamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Ps. Taki sos nadaje się do makaronu, kurczaka lub jako dodatek do spaghetti Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Kurczak z kapustą pekińską w mleku kokosowym i curry 584

minut w lodówce. Kroimy kapustę pekińską (niezbyt drobno) oraz marchew w słupki. Smażymy kurczaka, a pod koniec wrzucamy fasolkę szparagową i marchew, a po chwili kapustę, ponieważ mięknie szybciej. Po kilku minutach zalewamy wszystko mlekiem kokosowym, doprawiamy curry i solą, a potem dusimy do momentu, aż warzywa odrobinę zmiękną, ale nadal będą chrupkie. Podajemy z ryżem.   Selamat makan

Zofiana
Kurczak w sosie śmietanowo- kaparowym 237

minut (sos powinien zgęstnieć i przejść smakiem kaparów).  3. Pierś z kurczaka piersi grillujemy na specjalnej patelni lub smażymy na niewielkiej ilości masła klarowanego. Wykładamy na talerz, a gdy mięso "odetchnie" (2-3 minuty), polewamy naszym sosem. Podajemy z młodymi gotowanymi ziemniaczkami i świeżymi warzywami, polanymi odrobiną sosu balsamicznego. Smacznego! :) Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę pozostaw komentarz

My Culinary Art
Zupa warzywna 259

Pyszna , lekka I pożywna zupa warzywna. Młode warzywa, pozostawiają niezapomniany smak , oddając zupie wszystko co najlesze. Prosta w wykonaniu I przepyszna. Polecam :) Zaczynamy: Składniki: 3-4 ziemniaki 3-4 marchewki 1 pietruszka seler korzeń mały kalafior mała główka brokuł podudzia kurczaka sól, pieprz, pieprz ziarnka, 2 kostki rosołowe natka pietruszki Wykonanie: Gotujemy rosół na udkach- doprawiamy solą I pieprzem, dodajemy

Smaki Edyty
Cukinia - wartości odżywcze 175

warto jeść cukinię? Cukinia jest warzywem bardzo dobrym, bogatym w wartości odżywcze, a zarazem neutralnym, gdyż nadaje się do różnego rodzaju dań. Pomysły na dania z cukinią poniżej: 1. Przepis na cukinię faszerowaną . 2. Przepis na krem z cukinii . 3. Przepis na chleb gryczany z cukinią 4. Przepis na kaszę jaglaną z cukinią i kurczakiem. 5. Przepis na placuszki(...)neutralnemu smakowi nadaje się do różnego rodzaju dań - zarówno na słodko jak i na ostro; - jest lekkostrawna; - dzięki wspomnianemu potasowi wspomaga usuwanie zatrzymanie wody metabolicznej z organizmu; - jest warzywem o niskim indeksie glikemicznym, zatem mogą jeść ją osoby chore na cukrzycę; - cukinii nie trzeba obierać ze skórki w szczególności cukinie młode. Reasumując polecam zjadać cukinię jak najczęściej

MintTaste
Langosze 176

moja wersja składa się z piersi kurczaka duszonej w przyprawach, pomidorków koktajlowych, szczypiorku, sosu czosnkowego oraz sera. Langosze przepis na 6 placków 400 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 300 ml ciepłej wody płaska łyżeczka cukru pół łyżeczki soli + olej do smażenia + ser żółty + sos czosnkowy + ulubione dodatki, np. mięso, warzywa Do miseczki rozkrusz drożdże, dodaj cukier, łyżkę mąki(...)uformuj na kształt okręgu o wielkości talerzyka deserowego (tak mniej więcej). Langosze smaż na złoto z obu stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie była to podsmażona pierś z kurczaka, pomidorki, ser oraz sos czosnkowy. Langosze doskonale smakują również bez dodatków Smacznego Czytaj więcej – domowy fast food   Artykuł Langosze pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Pasztet drobiowy bez pieczenia – zdrowy i dietetyczny 152

charakterystycznego posmaku drobiowego mięsa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania pasztetu będziemy potrzebowali: z podanych proporcji wyjdzie około 1,5 L pasztetu ćwiartki z kurczaka około 800 g pierś z kurczaka około 600 g 3 marchewki około 350 g pietruszka kawałek pora ½ małej cebuli 3 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe sól, pieprz na pasztet: ugotowane mięso drobiowe 5 jajek ugotowanych(...)mięsa 15 g żelatyny sól, pieprz foremki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przygotowania pasztetu: Pasztet drobiowy Przygotowanie: Najpierw przygotuję mięso: Do garnka przekładam umyte mięso, dodaję oczyszczone warzywa (marchwi nie kroję), ziele angielskie, listki laurowe, doprawiam solą i pieprzem. Zalewam wodą tak aby mięso i warzywa były przykryte i gotuję do miękkości mięsa. Ja gotowałam około 45 minut

Uwaga Babcia Gotuje
Makaron penne z bobem i ricottą 319

polecam kurczaka ugotowanego na parze i pokrojonego w paski. Całość posypałam prażonymi płatkami migdałów, jednak można zastąpić je pestkami dyni czy nasionami słonecznika. Smacznego! Penne w kremowym sosie porcja dla 1 osoby Składniki: 100 g makaronu penne sos: 1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki jaglanej 30 g ricotty 1/2 łyżki natki pietruszki 1 mały ząbek czosnku sól, pieprz warzywa

Jaglusia
Wtorek: Drobiowe pulpeciki z serem 135

Drobiowe pulpeciki z serem parmezan są pyszne i chrupiące, choć nie są smażone a pieczone. Świetnie smakują z delikatnym makaronem i warzywami robionymi na orientalną nutę. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Drobiowe pulpeciki z serem doskonale smakują z drobnym makaronem orzo Bez jajka, bez panierki i bez smażenia, a mimo to drobiowe pulpeciki z serem(...)pulpeciki z serem Składniki: 500 g mielonego indyka lub kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki bułki tartej 1 łyżka włoska mieszanka ziół ( tu znajdziesz prosty przepi jak ją zrobić ), lub łyżka drobno posiekanego szczypiorku 1 szklanka makaronu orzo lub innego drobnego makaronu ½ szklanki sosu pomidorowego ½ opakowania mrożonki chińska zupa, lub chińskie warzywa na patelnię lub mrożonego groszki marchewki 1 ząbek czosnku

Niedzielny kucharz