kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:250/657)

Miseczki z tortilli nadziewane sałatką z kurczaka 160

olejem.Tortille skrapiamy woda i oprószamy sola. Układamy na kształt miseczek w foremkach. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach, odstawiamy do wystygnięcia Zimną pierś z kurczaka kroimy w kostkę ,to samo robimy z resztą warzyw, dodajemy kukurydzę, majonez i przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do miseczek

Gotowanie jest łatwe
Galareta drobiowa (przepis 2) 172

mamy lekko się różni od tej, którą ja robię. Mój przepis już się znajduje na blogu. Dziś pokażę sposób przygotowania mojej mamy. Składniki: kilka części kurczaka ( mogą to być skrzydełka, udka, korpus i inne ), warzywa na rosół - dwie lub trzy marchewki, korzeń pieruszki, kawałek pora i selera, zielona pietruszka, żelatyna, sól, pieprz. Przygotowanie: U gotować 1L rosołu (oczywiście można ugotować

W kuchni u Moniki
Kurczak w białym słodko-kwaśnym sosie z rodzynkami 144

rosołu 80 gram rodzynek 1 łyżeczka octu 10% 2 łyżeczki cukru pieprz 100 ml śmietany 18% słodkiej Ok 3 łyżeczki mąki Wykonanie: Kurczaka myjemy, ćwiartujemy i gotujemy w osolonej wodzie z warzywami ( gotujemy rosół ). Gdy rosół będzie trochę podgotowany, odbieramy z niego ok. 250 ml i zalewamy nim rodzynki. Po ugotowaniu rosołu odbieramy od niego kolejne 250 ml, wlewamy

Smaki Ewy
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 230

carte oraz codziennie nowe zestawy obiadowe i kolacyjne. Przygotowywane potrawy to ciekawe łączenie tradycyjnej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi. Przykłady z karty wzięte: Kurczak kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw korzennych z sosem Dijońskim Zupa z jagnięciny z młodymi warzywami i pęczakiem Filet z pstrąga z gospodarstwa rybnego z Feleczyna smażony z kurkami podany z puree

SzczyptaSmaQ
Gotowany kurczak z duszonymi warzywami i ziemniakami z sosem beszamelowym 177

rozgrzana Oliwę i pod przykryciem dusimy ok 5 minut. Doprawiamy koncentratem pomidorowym i przyprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze ok 10 minut na małym ogniu.  Kurczaka podajemy z sosem beszamelowym, posypanym świeżą pietruszką, uduszonymi warzywami i potłuczonymi, ugotowanymi ziemniakami :). PYCHOTA

ChilliJemy
Sałatka z kaszą kuskus II 181

łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotować wg przepisu z opakowania. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. 2. Kurczaka pokroić w sporą kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka i chilli. Usmażyć i odstawić do wystygnięcia. 3. Warzywa z puszki odsączyć. Dodać do kaszy. 4. Pomidory, ogórki i rzodkiewki pokroić w dowolny sposób. 5. Marchew ugotować tj. do sałatki jarzynowej. Obrać i pokroić

A Ty Smakuj Mnie
Sałatka z kurczakiem grillowanym i garanatem. 325

naturalny  łyżka ketchupu  sól, grubo mielony pieprz WYKONANIE: sałatę porwać na małe kawałki ogórki kroimy w półkrążki, pomidorki w ćwiartki, wkładamy na sałatę, kurczaka kroimy w dużą kostkę lub paski, układamy na warzywach następnie jajka kroimy na ćwiartki, dodajemy do sałatki, posypujemy szczypiorkiem, polewamy sosem, posypujemy granatem i gotowe

Kuchnia Beaty
157. Danie carry z patelni 108

pieczarek Mieszanka warzywna mrożona włoska lub inna curry, sól, pieprz, olej do smażenia Cebulę kroimy w kostkę i dusimy, dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, przyprawy i pieczarki, po ok. 15 minutach wrzucamy warzywa i suchy makaron, zalewamy 1 szklanką gorącej wody i dusimy aż makaron zrobi się miękki

Jadło i czytadło
Rosół 196

szponder wołowy, mostek, łata, przednia goleń lub drób to najlepsza podstawa dla rosołu. Mięsa musi być dużo, aby wywar miał intensywny smak. Rosół przygotowany na kurczaku będzie delikatniejszy i mniej wyrazisty niż rosół wołowy. Warzywa do rosołu to przede wszystkim: marchewka, por, seler, pietruszka, cebula i lubczyk. Warzywa kroimy w dość duże kawałki, tak aby łatwo można było je wyłowić

CoolinarniePL
Tortellini Gigantos w Zupos Grzybos :) 59

garści suszonych grzybów 1,5 łyżki mąki 4 łyżki śmietany 4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 2 łyżeczki wegety 1 porcja rosołowa z kurczaka 1 opakowanie Tortellini Gigantos z borowikami pieprz Przygotowanie: Warzywa dobrze myjemy i obieramy. Do garnka wypełnionego wodą wkładamy umyte uprzednio mięso  warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i 2 łyżeczki wegety. Gotujemy wywar

ClauditteMissCooking
ZUPA KURKOWA 104

kilka łyżek gęstej śmietany, marchewka kawałek kurczaka, ...............................................................WYKONANIE ..................... .......................... Grzyby umyj, oczyść, osusz i pokrój dowolnie,a małe zostaw w calości. Wodę zagotuj w garnku,dodaj kurczaka i gotuj przez 30minut.Wrzuć pokrojone w plasterki warzywa . Obierz i pokrój ziemniaki .Gotuj. Następnie wrzuć do garnka grzyby. Obierz cebulę, pokrój w kosteczkę i podsmaż na maśle na patelni,dorzuc do zupy.Wszystko razem

w mojej kuchni
Surówka z kiszonej kapusty 324

kiszonki są pełne bakterii odpowiedzialnych za dobrą pracę naszych jelit. Warto ją jeść szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy mamy do wyboru niewiele sezonowych warzyw i owoców, a sezon sprzyja przeziębieniom. podałam z kurczakiem duszonym z ziołami Składniki: kapusta kiszona marchew cebula pieprz olej lub oliwa Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, jeśli jest za kwaśna,można przepłukać, Cebulę siekamy drobno

chwile dla mnie
Bazyliowe pesto 169

jest uniwersalne, doskonale smakuje rozsmarowane  na grzance, idealne do każdego rodzaju makaronu, boskie z grillowanymi warzywami, rewelacyjne jako dodatek do kawałka usmażonej pierś z kurczaka czy kawałka łososia. Dla każdego, do koloru, do wyboru ! A jego przygotowanie zajmuje dosłownie 3 minuty ! Bazyliowe pesto Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Domowe tortille 239

części, uformować kulki i rozwałkować na cienkie placki. Do środka możecie dać wszystko na co tylko macie ochotę. W mojej tortilli znalazły się: mięso z kurczaka Filet kroimy w paski, podsmażamy na oleju. Przyprawiamy. Warzywa: sałata, pomidor, ogórek Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku - czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z majonezem i jogurtem

kolorowotorcikowo
Nieco inna POTRAWKA Z KURCZAKA. 269

seler, por, 3 marchewki, 3 pietruszki (korzeń) sól, pieprz garść suszonej mieszanki warzywnej  liść laurowy 2 łyżki mąki 3 łyżki masła szklanka mleka Z kurczaka gotuję wywar. Doprawiam. Kiedy już powstanie bulion, odcedzam warzywa od rosołu, mięso odkładam na bok. Masło roztapiam, dodaję  mąkę - robię zasmażkę, do której dolewam szklankę bulionu i zagotowuję. W tym czasie kroję marchew

W kuchni Karmel-itki