Pyszne pulpeciki z kurczaka w słodko kwaśnym sosie. Od niedawna bardzo polubiliśmy połączenie mięsa z owocami. Różnorodność warzyw sprawia, że danie jest bogate w witaminy i syte. Sos jest również pyszny na zimno! Pulpeciki: 400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 cebula 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Dodatkowo: 1 cebula 1 czerwona
VioletoweKucharzeniesmaku lubczyk suszony według uznania przyprawa ziołowa z chili według uznania suszona natka pietruszki według uznania 1 puszka mleczka kokosowego bulion warzywny według uznania Dodatkowo: 3 filety z kurczaka sól do smaku pieprz ziołowy według uznania papryka słodka mielona według uznania olej do smażenia Wykonanie pysznej zupy krem: 1. Zupa: Czosnek i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę(...)kroimy na małe kawałki. W garnku rozgrzewamy masło lub margarynę, wrzucamy czosnek i cebulę, chwilę przesmażamy uważając żeby za mocno nie przypiec, bo czosnek będzie gorzki. Następnie wrzucamy pozostałe warzywa i ponownie chwilę przesmażamy cały czas mieszając. Warzywa zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości. Ilość bulionu zależy od gęstości i ilości zupy jaką chcemy uzyskać. Gdy warzywa będą miękkie
Izabelawkuchnidodatkiem kukurydzy, pomidora, mozzarelli i świeżej bazylii. Uwierzcie mi na słowo - kotleciki były przepyszne w smaku 😊 Ponadto, poniższy przepis to pomysł na "przemycenie" warzyw dzieciom. Składniki na porcję dla 2 osób: 1 filet z piersi kurczaka (około 0,3 kg) 1 kulka mozzarelli (125 g) 1 mały pomidor 2 łyżki kukurydzy z puszki kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz
UgotowaćUdało się, wszystkim smakowało połączenie makaronu i zielonego groszku – a to wszystko przygotowałam w jednym garnku. Szybkie, jednogarnkowe danie obiadowe z mięsem, warzywami i energią! Polecam. Z poniżej podanych... Więcej The post Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zielonym groszkiem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekkolację i postanowiłam się z Wami podzielić przepisem. Powiem Wam w tajemnicy, że cały jej sekret tkwi w dużej ilości warzyw, dzięki nim zupa nabiera niepowtarzalnego smaku i aromatu. Składniki: ok 2 litrów wody żeberko wieprzowe (możecie zastąpić kurczakiem) 3-4 marchewki 1 pietruszka 1 średni lub pół dużego selera kawałek pora 2 łyżki suszonych warzyw (ja mam domowe
Cynamonowe szczęścieBardzo fajny pomysł na danie obiadowe z wykorzystaniem niezwykle popularnego na naszych stołach kurczaka. W moim wykonaniu prezentuję go w ciekawym połączeniu ze zdrowymi, bogatymi w witaminy i składniki mineralne warzywami oraz orzeszkami. Dzięki takim dodatkom całość tworzy potrawę o wyjątkowym i niezwykłym smaku. Składniki: 800g fileta z kurczaka sól pieprz jajka bułka tarta Farsz: 350g mrożonego zielonego groszku 100g
Szalona Kuchnia Ewelinybardzo nietypową pizzę, a mianowicie pizzę kebab. Ciasto przygotowuje się jak w tradycyjnej pizzy, ale farsz już nie koniecznie:). Stanowi go mięso z kurczaka w przyprawie kebab, sałata pekińska, ogórek, pomidor (lub inne ulubione warzywa) i ubóstwiany sosik np. czosnkowy. W piekarniku zapiekamy sam spód z sosem pomidorowym, a resztę składników układamy dopiero po upieczeniu. Efektem jest bardzo(...)drożdży w 1/4 szklance wody, szklanka mąki sól łyżka oliwy Sos pomidorowy: Łyżka koncentratu pomidorowego Łyżka wody 2 łyżki ketchupu Oregano, bazylia Farsz: Podwójna pierś z kurczaka Pomidor Ogórek Papryka Kapusta pekińska Cebula Oliwa Przyprawa kebab Śmietanowy , Koperkowy lub Czosnkowy sos do polania pizzy Przygotowanie ciasta: Drożdże rozpuszczam w szklance ciepłej wody. Uważamy
Kolizje SmakówGolonka z indyka pieczona z warzywami to mój pomysł na obiad zamiast tradycyjnych udek z kurczaka. Golonka z indyka to nic innego jak podudzie – bardzo niedoceniane w polskiej kuchni. Jest to tania część indora, za to znacznie smaczniejsza od piersi, które łatwo przesuszyć. Mięso z udek indyka jest ciemniejsze i znacznie wilgotniejsze. Ma tylko jedną wadę – jest dość(...)problematyczne w krojeniu na talerzu. Najłatwiej sobie pomagać rękami podczas jedzenia – dlatego serwujmy podudzia w swojskim gronie, gdzie możemy jeść bez skrępowania. Golonka z indyka pieczona z warzywami: 2-4 golonki z indyka (podudzia) 1/2 szklanki sosu sojowego 1/3 szklanki sake lub mirinu (można zastąpić 4 łyżkami wódki) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka tartego imbiru lub pół łyżeczki imbiru
Poezja smakuSzczerze przyznam, że ananasa jakoś unikałem, niby wiedziałem jak się go obiera, ale chyba z lenistwa wybierałem tego z puszki. Tak było np. przy sałatce z
Parowar Facetagarnka, zalewamy wodą (tak, aby pokryła całego kurczaka), doprowadzamy do wrzenia i wylewamy, gdy przestaną pojawiać się nowe szumowiny. 3. Kurczaka wkładamy z powrotem do garnka, zalewamy świeżą wodą (1/2 litra) i mlekiem. Dodajemy podsmażone warzywa, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem 40 minut. 4. Kukurydze kroimy na mniejsze kawałki. Wyławiamy z zupy kurczaka, wrzucamy kukurydzę
My Culinary ArtDodajemy kaszę, sól oraz pieprz, a następnie mieszamy. Tak przygotowaną kaszę podajemy udekorowaną plasterkami zielonej oraz żółtej cukinii z kotletami mielonymi, schabowymi, piersią z kurczaka czy jajkiem sadzonym. Smacznego! Przepis dodaję do akcji „Warzywa dyniowate 2018” na durszlak.pl
Życie ze smakiemniewielka marchewka -kawałek pora -1/3 czerwonej papryki -szczypiorek -przyprawa do kurczaka -słodka papryka -olej do smażenia Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, osuszamy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, skrapiamy olejem, mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania warzyw. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Wątróbkę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy warzywa i na niewielkim ogniu smażymy ok. 5 minut. Zdejmujemy wątróbkę
Maminek kulinarnyzupą, z dodatkiem ulubionych przypraw, bardzo aromatyczną i sycącą. Dzisiaj proponujemy naszą wersję z kolendrą, imbirem, gałką muszkatołową i koncentratem pomidorowym. 900 g. suchych flaków wołowych 1 udko z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 0,5 selera kawałek pora kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka papryka ostra majeranek(...)większe kawałki warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować, aż flaki będą miękkie. Następnie wyjąć udko i warzywa, udko obrać ze skóry i kości, warzywa pokroić w kostkę i wrzucić razem z mięsem z kurczaka do flaków. Doprawić koncentratem i przyprawami do smaku. Na koniec zrobić zasmażkę ze smalcu i mąki i zagęścić nią flaki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNastępstwo zwykłych kotletów mielonych. Warzywa nadają nowy smak i wygląd. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Witajcie. Dzisiaj mam dla Was propozycję przepysznego obiadu, który jest
Zdrowie i pysznie na talerzuNastępstwo zwykłych kotletów mielonych. Warzywa nadają nowy smak i wygląd. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Witajcie. Dzisiaj mam dla Was propozycję przepysznego obiadu, który jest
zdrowo i aktywnie