kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:187/657)

Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami 184

pieczemy w piekarniku są one dużo zdrowsze nie tradycyjne kotlety mielone i smakują fenomenalnie Ja przygotowałam je z wieprzowiny, ale będą równie smaczne z indyka lub kurczaka. Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka wieprzowa) 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka, papryka ostra, mielone

PatiGotuje
Barszcz z uszkami 240

buraków 2 pietruszki 3 marchewki kawałek selera 4 ząbki czosnku sok z jednej cytryny-4 łyżki soku sól, pieprz ziarnaka I mielony, 4 liście laurowe suszone warzywa mięso- kawałek wołowiny, wieprzowiny lub kurczaka do ugotowania wywaru Wykonanie: Gotujemy wywar na mięsie. Po ugotowaniu mięso wyciągamy. Dajemy liście laurowe, ząbki czosnku, około pół łyżki soli, pieprz ziarenka, marchew , pietruszke

Smaki Edyty
POTRAWKA Z KURCZAKA Z DYNIĄ + RECENZJA 254

Dziś mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis na jesienne pyszności ! Rozgrzewająca , niesamowicie aromatyczna , sycąca i baaardzo smaczna potrawka z kurczaka i dyni zagościła na moim stole

Ostra na Słodko
Stir-fry z kapustą i kurczakiem 255

szczypiorek – ½ pęczka limonka sok- 1 sztuka sos sojowy – 2 łyżki sos rybny – 1 łyżka cukier – ½ łyżeczki makaron sojowy – 100g olej do smażenia Przygotowanie: Pierś kurczaka umyj i pokrój małe kawałki. Przygotuj marynatę. Wymieszaj sos sojowy, rybny, sok z połowy limonki, cukier, pokrojony w plasterki imbir i połowę chili. Marynatą zalej mięso i pozostaw na minimum(...)cienkie paseczki i cukinię w małych kawałkach. Całość smaż kilka minut, aż warzywa będą ładnie zrumienione. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie dodaj do warzyw na patelni i wymieszaj. Zalej marynatą z kurczaka, dodaj pokrojony szczypiorek i sok z pozostałej części limonki. Wymieszaj jeszcze raz i nakładaj na talerz. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro

wiecejwarzyw.pl
Makoron z kurczakiem, warzywami i mozzarellą 160

patelni. Cebulę, paprykę, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę a następnie pozostałe warzywa. Smażyć do miękkości ok. 20 minut. Gdy warzywa zmiękną dodać podsmażony filet z kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę mozzarelle i chwilę smażymy do roztapiania sera. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Domowa tortilla z miodowym kurczakiem i warzywami 205

Pyszny domowy fast food, z domowymi plackami tortilli i rewelacyjnym kurczakiem z miodową powłoką. Z dodatkiem świeżych warzyw i sosu czosnkowego smakuje obłędnie! 6 porcji: 6 domowych placków tortillli  (przepis na domową tutaj) 500 g fileta z kurczaka Przyprawa do kebabu Suszona natka pietruszki Liść lubczyku 2 łyżki miodu Olej do smażenia 3 pomidory 1 główka kapusty pekińskiej

VioletoweKucharzenie
Warzywa z piekarnika z piersią kurczaka wolno gotowaną Lidl 198

pierś z kurczaka wolno gotowana Lidl  1/2 dyni Hokkaido 1 cebula 1 mały kalafior czerwona papryka sos sojowy papryczka chili w płatkach miód 1 łyżeczka szczypta cynamonu olej rzepakowy oliwa z pestek dyni (opcjonalnie) tymianek świeży parmezan tarty   Pierś z kruczka wolno gotowaną przyrządź według przepisu na opakowaniu.  Warzywa pokrój w grubą kostkę. Kalafiora obgotowałam 10 minut(...)dania.   Wsyp warzywa na brytfannę, dodaj przyprawy i rękoma rozprowadź po całości. Wstaw do piekarnika na 230 stopni na 30 minut wraz z piersią kurczaka.  Pod koniec na ostatnie 5 minut posyp warzywa parmezanem. A po upieczeniu dopraw świeżym tymiankiem

AZgotuj!
Ryż smażony z kurczakiem, jajkiem, marchewką i porem 181

ciekawa propozycja dla urozmaicenia codziennego menu. Ryż warto ugotować dużo wcześniej przed przygotowaniem dania, im wcześniej tym lepiej.Po ugotowaniu, wysypać go na tacę cienką warstwą i całkowicie ostudzić. Pierś kurczaka oczyścić z błonek i chrząstek. Pokroić w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem, łyżeczką soku z limonki lub cytryny i wymieszać z 1 łyżką oleju. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Pora(...)przez około 1 minutę, dodać czosnek i smażyć przez kolejną minutę. Dodać marchewkę i pora i smażyć co chwilę mieszając przez około 2 minuty. Przesunąć warzywa na bok patelni a w wolne miejsce włożyć kurczaka i papryczkę chili oraz sezam, smażyć przez około 2 minuty, następnie wymieszać z warzywami i smażyć przez około 1 minutę. Wsypać ryż i smażyć przez

Świat Domowej Kuchni
Kurczak z fetą i szparagami 142

Zielone szparagi są jednym z tych warzyw, które bardzo lubię używać w mojej kuchni. Kurczak z fetą i szparagami Lubię ich smak, lubię ich prostotę jeśli chodzi o ich gotowanie bądź pieczenie. Wydawać by się mogło, iż szparagi nie mają bardzo charakterystycznego smaku jednak połączone z odpowiednimi dodatkami lub odpowiednio przyprawione mogą być absolutnym hitem. Najczęściej sięgam po szparagi kiedy

mecooks
Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem 204

Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem to pomysł na szybki i pyszny wiosenny lub letni obiad. Danie jest niezwykle aromatyczne, a połączenie kapusty, pomidorów i koperku

e-PrzepisyKulinarne
Drobiowe szaszłyki z cukinią 157

Drobiowe szaszłyki z dietetyczną i zawierającą dużo wartości odżywczych cukinią to świetna propozycja dla fanów kurczaka z rusztu, który w połączeniu z grillowanymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na szybki, pełnowartościowy sezonowy obiad. Składniki: 600g fileta z kurczaka 2 cukinie 1/2 cytryny przyprawa do kurczaka sól pieprz Wykonanie: 1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki, skropić sokiem

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym 538

Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki. Panierkę panko przesypujemy do woreczka. Do zamarynowanego kurczaka dodajemy roztrzepane jajko i dokładnie mieszamy. Mięso przekładamy do worka z panierką i dokładnie obtaczamy każdy kawałek. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blachę smarujemy dokładnie warstwą oleju aby uniknąć przywierania(...)warzywa przekładamy na talerz. Ziarna sezamu prażymy na suchej patelni. Do woka wlewamy sos, gotujemy go do momentu aż zgęstnieje, kiedy będzie gotowy dodajemy do niego kurczaka, posiekaną zieloną część dymki, sezam oraz warzywa. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu z ryżem

Mania Gotowania
Kremowa zupa brokułowa 169

obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy klarowane masło, dodajemy warzywa i przesmażamy 5 minut, mieszając. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, dodajemy do podsmażonych warzyw, dodajemy pokrojonego na grubsze kawałki fileta z kurczaka, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Około 25 minut.  Na 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy suchy makaron, doprawiamy do smaku jarzynką, solą, pieprzem

Wanilia i Kardamon
Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową 387

W moim ogródku już pojawiły się pierwsze strąki fasolki szparagowej. Od razu postanowiłam je wykorzystać do przygotowania pysznej potrawy. Tym razem zrobiłam kotleciki z kurczakiem, cebulą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Meksykańska FAJITA 142

ząbki czosnku Sposób: Kurczaka myjemy i kroimy w grubsze paski przyprawiamy przyprawą FAJITA i na nie wielkiej ilości oliwy podsmażamy W tym czasie kroimy warzywa :cebule w krążki,paprykę w paski i dokładamy do naszego kurczaka. Przez chwilę razem podsmażamy i przekładamy do piekarnika na 20 min w 200C Ważne by pozostawić troszkę świerzyw warzyw pożniej do dekoracji smarujemy placek

Viola cooks with passion