kurczak z ryżem - 7081 przepisów (strona:298/473)

Risotto z boczkiem i groszkiem 156

Oczywiście risotto dopełnił świeżo starty parmezan oraz masło. Risotto z kurczakiem i pomidorkami Risotto z krewetkami i cukinią Risotto grzybowe Risotto bianco – Jamie Oliver – klasyczne risotto Przepis na risotto z boczkiem i groszkiem Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 40 minut Składniki cebula 3 ząbki czosnku szklanka ryżu do risotto 600 ml bulionu 200 g boczku puszka groszku konserwowego

Kuchnia Bazylii
TARTA / QUICHE Z KURCZAKIEM I CEBULĄ – 3,75 zł 389

rozgrzanym oleju na dużym ogniu przez ok. 4 min, co jakiś czas mieszając, aby usmażyły się z każdej strony. Mocny ogień jest tu podstawą, ponieważ chcemy szybko przesmażyć kurczaka, a nie go udusić. Nie martwcie się też, że się nie dosmaży – będziemy go jeszcze zapiekać, a jeśli go przesmażycie stanie się suchy i niesmaczny. 4. SOS/ZALEWA (5 min): do miski(...)lekko złoty kolor. Jeśli podpiekacie z obciążeniem, po 15 min wyciągnijcie fasolę czy ryż razem z papierem i podpieczcie jeszcze ok. 5 min na lekko złoty kolor. 8. NAKŁADANIE FARSZU (2 min): na podpieczone ciasto (nie trzeba go studzić bo farsz jest zwarty) wykładamy najpierw kurczaka, równo rozprowadzając go całej powierzchni ciasta, następnie podobnie postępujemy z cebulą (lub na odwrót

Nerds Kitchen
Filety z kurczaka w kapuście 208

Przeglądając kiedyś mój zbiór przepisów kulinarnych natrafiłam na mały wycinek ze starej gazety. Był to właśnie przepis na filety z kurczaka w kapuście. Miałam akurat w

kuchnia doski
Uzbekistan – przewodnik kulinarny 185

Miła stewardesa przy wyborze posiłku pyta nas mięso czy kurczak? W klasie biznes jest też “wege” ryba uznawana w tym kraju bez morza za wielki rarytas i rzadka. No właśnie. Wersja wegetariańska to nie jest najmocniejsza strona tego kraju. Oprócz podawanych do każdego posiłku warzywnych sałatek – przystawek, suchego ryżu, nadziewanych liści winogron, samosy z zieleniną i mant z dynią(...)najpopularniejsze danie. Nie da rady wyjechać z Uzbekistanu nie spróbowawszy go. To ryż długo gotowany z baraniną, z dodatkiem miejscowej żółtej marchewki, cebuli, ciecierzycy i przypraw, które barwią ryż na żółto. Typowa mieszanka do płowa składa się z kuminu, kurkumy, rodzynek, suszonego berberysu, który smakuje jak kwaśne rodzynki i czerwonej papryki. W każdym zakątku i każdym domu robi

Ugotowane pozamiatane
Ekspresowy kurczak masala z szybkowaru / Pressure cooker chicken masala 325

smaż przez około minutę. Dodaj cayenne, bulion, pomidory, połowę kolendry i kawałki kurczaka i wymieszaj. Zamknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem przez 20 minut. Wyrównaj ciśnienie, po czym zdejmij pokrywę i wmieszaj resztę kolendry wraz ze śmietanką. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne i podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego! English version Pressure cooker chicken masala (4 servings) Ingredients(...)timer for 20 minutes. Release the pressure, then open and stir in the remaining cilantro and heavy cream. Adjust seasoning to your taste and serve. Enjoy!   Artykuł Ekspresowy kurczak masala z szybkowaru / Pressure cooker chicken masala pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Zupa porowa z charakterem 168

topione typu bloczek o smaku śmietankowym 2 łyżeczki zielonej pasty curry 2 łyżki masła klarowanego Pęczek szczypiorku Biały pieprz, sól do smaku Dodatkowo na bulion: 1 podwójny filet z kurczaka z kością i skórą Włoszczyzna jak do rosołu Kilka kulek ziela angielskiego i liści laurowych Sól, pieprz Przygotowanie: Wcześniej ugotować bulion około 2 litry. Por przeciąć wzdłuż i dokładnie wypłukać(...)szczególnie do smaku ale bardzo ładnie prezentuje się w zupie.  Wcześniej ugotowany filet z kurczaka pokroić w kostkę i dodać do zupy, przyprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne oraz na koniec dodać śmietankę. Zupę można podać w towarzystwie makaronu ryżowego lub ryżu jaśminowego

W garach u Gosi
Bigos z suszonymi grzybami i śliwką przygotowany w wolnowarze 227

przygotować o wiele więcej. Od esencjonalnych bulionów, zup, sosów, po wyśmienite mięsa, a nawet całego kurczaka (wystarczy go tylko wcześniej zamarynować). Poza tym w wolnowarze można też przygotować najróżniejsze słodkie desery, a nawet ciasta. Tych ostatnich jeszcze nie robiłam, ale szczerze Wam polecam ryż na słodko z wolnowaru. Tu nie trzeba pilnować i mieszać ryżu. Wszystko robi się

Słodkie okruszki
Kurczak w sosie paprykowym 243

szpinak – chwilę pozwalamy mu się dusić na wierzchu, aż zwiotczeje, po czym mieszamy. Dorzucamy kurczaka i całość dusimy pod przykryciem jeszcze około 5 minut.   Na sam koniec próbujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym dodatkiem, dla mnie super z ryżem.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Dorsz cytrynowy z kaparami podany z surówką koperkową z kapusty 183

warzywne i rybne – wybaczcie więc, że mało ostatnio tu przepisów na wołowinę czy też kurczaka. Ryba kojarzy się z nudą, ale wcale tak nie musi być. Ten prosty patent na białą rybę w sosie cytrynowym jest tego przykładem. Można podać ją z ryżem czy kaszą, a jako dodatek – wybrać Waszą ulubioną surówkę. Ja skusiłam się na białą kapustę

Poezja smaku
Pappardelle z krewetkami 243

Pappardelle z krewetkami i chorizo to pyszna propozycja na romantyczną kolację. Ale możecie również przygotować to danie na szybki obiad. Najdłużej zejdzie się Wam z obraniem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa porowa z charakterem 192

szczególnie do smaku ale bardzo ładnie prezentuje się w zupie.  Wcześniej ugotowany filet z kurczaka pokroić w kostkę i dodać do zupy, przyprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne oraz na koniec dodać śmietankę. Zupę można podać w towarzystwie makaronu ryżowego lub ryżu jaśminowego

W garach u Gosi
Pieczone udźce kurczaka z warzywami 228

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy 1 godzinę pod przykryciem. Po godzinie do kurczaka dodajemy zamrożone warzywa i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Pieczemy pod przykryciem 45 minut również w 180°C. Tak upieczone mięso podajemy np. z kaszą orkiszową bądź ryżem

Qchnia po prostu
Kurczak w sosie teryiaki 174

końcówkę trawy lekko rozgnieść), a kiedy cebula się zeszkli wkładamy na patelnię zamarynowanego kurczakaKurczaka obsmażamy, a następnie polewamy sokiem z cytryny.  Pod koniec smażenia dodajemy na patelnię kukurydzę i kiełki soi, smażymy przez chwilę tak aby zachowały jeszcze sprężystość. Podajemy z ryżem lub makaronem

Bon appetit mon amie
Kurczak z salsą i mozzarellą 202

kawałki). Doprawić solą, pieprzem i oregano. Mozzarellę pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka usmażyć z jednej strony, następnie przekręcić, polać salsą i posypać kawałkami mozzarelli. Smażyć pod przykryciem jeszcze kilka minut. Posypać pokrojonymi listkami świeżej bazylii. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką

Bullio
Zielony kurczak z brokułami 193

Kolejny obiad z cyklu: na wynos i na szybko. Wraz z ryżem lub makaronem możemy zabrać go ze sobą do pracy i odgrzać w mikrofalówce. Poza tym jest zdrowo i kolorowo, czyli tak jak być powinno. :-) 2 filety z kurczaka 2 brokuły 100g żółtego sera długodojrzewającego olej sól, pieprz  1. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut

Szefowa kuchni
PIERŚ ZIOŁOWA POD ANANASEM I SEREM Z KOLOROWYM RYŻEM 243

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki szałwii 1/2 łyżeczki cząbru 3-4 plastry ananasa  200g sera żółtego startego na małych oczkach tarki sól kolorowy ryż: 200g ryżu (2 torebki po100g) ugotowanego 100g startego sera żółtego startego na małych oczkach tarki 3-4 kawałki szpinaku mrożonego 1 ząbek czosnku

Prosto i Smacznie z Anetą
Aromatyczna hinduska zupa z kurczakiem 313

cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy aż cebula zmięknie często mieszając. Do zeszklonej cebulki dodajemy posolonego kurczaka - chwilę smażymy. Gdy mięso będzie już miękkie zalewamy je sokiem pomidorowym i wszystko razem gotujemy kilka minut. przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Zupę można podawać z ryżem i/lub śmietaną jeśli lubimy łagodniejsze potrawy. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Lekki bulion cytrynowy z szafranem 210

zielononóżki , które zawierają mniej cholesterolu.    2 litry wody (3 skrzydełka kurczaka)    plaster selera  cebula szalotka por biała część 1 cytryna i skórka z niej 2 żółtka od zielononóżki  szczypiorek liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego szczypta szafranu pieprz ryż jaśminowy  sól i pieprz  W naczyniu na zupę umieść oczyszczone

AZgotuj!
Pieczone żeberka z ananasem 191

udziałem pojawiały się już wcześniej na blogu. Była wieprzowina z fasolką szparagową i ananasem oraz kurczak z mango i ananasem . I tym razem połączenie okazało się bardzo trafne. Żeberka są soczyste, aromatyczne i lekko pikantne. Doskonałym dodatkiem do nich jest ugotowany na sypko ryż z dodatkiem kukurydzy z puszki i czerwonej papryczki pepperoni. Polecam.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Curry z kurczakiem i nutką zielonej herbaty 192

Nestea green tea Citrus i mleko kokosowe i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty.  Kurczaka pokrój w paski. Panieruj  w jajku a następnie w sezamie wymieszanym z mielonymi orzechami. Dopraw do smaku solą i pieprzem i smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z ryżem i szklanką schłodzonej Nestea. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Kurczak z salsą i mozzarellą 325

kawałki). Doprawić solą, pieprzem i oregano. Mozzarellę pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka usmażyć z jednej strony, następnie przekręcić, polać salsą i posypać kawałkami mozzarelli. Smażyć pod przykryciem jeszcze kilka minut. Posypać pokrojonymi listkami świeżej bazylii. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką

Bullio
Kurczak z salsą i mozzarellą 493

kawałki). Doprawić solą, pieprzem i oregano. Mozzarellę pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka usmażyć z jednej strony, następnie przekręcić, polać salsą i posypać kawałkami mozzarelli. Smażyć pod przykryciem jeszcze kilka minut. Posypać pokrojonymi listkami świeżej bazylii. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką

Bullio
Miodowe Pałeczki z kurczaka 643

łyżki miody 1 łyżka musztardy sarepskiej lub rosyjskiej 1 kubek śmietany 30% Przygotowanie: podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, wkładamy do miski oliwę, ocet, kurkumę oraz paprykę słodką i ostrą mieszamy, marynatą smarujemy pałeczki wkładamy do lodówki na około 2 godziny w międzyczasie gotujemy ryż lub przygotowujemy ziemniaki oraz surówkę- pora kroimy w talarki, wrzucamy do miseczki doprawiamy solą i pieprzem

Luźna Kuchnia
duszony kurczak na pikantnie "chimichurri"... 207

podzielić na porcje, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym na gorącym oleju delikatnie zrumienić kurczaka, posypać wymieszanymi przyprawami, vegetą i z 5 minut podsmażać następnie wlać wodę, do smaku można dać maggi i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa można podać z ryżem, ziemniakami..............SMACZNEGO!!! argentyńska przyprawa "chimichurri" Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, zawiera liofilizaty, produkt naturalny - skład: papryczka jalapeno

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania