kurczak z ryżem - 7081 przepisów (strona:176/473)

Curry z orzechami nerkowca 146

podsmaży - zrobi się biały, następnie dodać pieczarki pokrojone na niewielkie kawałki. Podlać niewielką ilością wody do uzyskania pożądanej gęstości sosu i smażyć przez kilkanaście minut aż kurczak będzie usmażony. Podawać natychmiast z ryżem lub chlebkiem naan .  Smcznego

Codzienne Gotowanie
Kurczak dopiaza 182

przesmażone wcześniej duże kawałki cebuli, dokładnie wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut lub do czasu aż kurczak będzie ugotowany, nie gotuj jednak zbyt długo, aby kurczak się nie wysuszył.  Serwować z ryżem lub chlebkiem nan. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #27 172

pracy, należy coś jeść - najlepiej coś zdrowego i smacznego. Taki właśnie zestaw dziś przygotowałam. Sniadanie - Pieczona pierś z indyka, do tego żurawina i buraczek Lunch - Gotowany ryż z warzywami i mięsem z kurczaka z rosołu, doprawiony na sposób indyjski. Przekaska - Kiwi Smacznego

Codzienne Gotowanie
Sałatka z wędzonym kurczakiem 205

  Ludzie od wieków przypisywali pewnym daniom i pokarmom magiczne właściwości – część dań miała zapewniać wysoki poziom potencji, inne ułatwiać miały spłodzenie potomka. Dziś okazuje

Szybko Tanio Smacznie
Kurczak w sosie sojowo imbirowym 299

Pyszne, proste, szybkie i lekkie :) Takie właśnie jest to danie. Jeśli lubicie orientalne smaki to z pewnością jest to idealna propozycja na obiad :) Kawałki kurczaka i

DefinicjaSmaku
Pyszne obiady dla zapracowanych - Kurczak z ryżem i warzywami 422

Postanowiłam, że będę Wam pokazywała pomysły na szybkie oraz takie które robią się dosłownie same obiady dla zapracowanych, zabieganych. Bardzo lubię robić proste dania, które uwielbia

Ptasia Kuchnia
Vindaloo z kurczaka (Chicken Vindaloo) 288

  Normal 0 21 false false false DE X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak w pomidorowym sosie na białym winie 182

Kurczak duszony w aromatycznym sosie z białego wina i pomidorów. Sos lekko odchudziłam zdejmując z wierzchu łyżką tłuszcz, jaki wytopił się z kurczaka podczas duszenia. Zaserwowałam go z ryżem na sypko, ale równie dobrze smakowałby z makaronem lub ziemniakami. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Piersi kurczaka chop suey 206

Chop suey to pomysł na chińskie danie - połączenie piersi kurczaka, kiełków fasoli mung, kukurydzy i lekko zagęszczonego sojowego sosu. Poniższe danie najlepiej smakuje z ryżem basmati. Składniki na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 l wywaru warzywnego (lub rosołu)  1 cebul dymka (wraz z szczypiorkiem) 1 puszka kiełków fasoli mung 1/2 puszki kukurydzy 2 ząbki czosnku

Ugotować
Kurczak w kremowym sosie musztardowym z porem 478

zmniejszamy ogień do minimum,  następnie dodajemy śmietanę, pokrojoną pietruszkę sól i pieprz, wrzucamy usmażonego wcześniej kurczaka i dusimy jeszcze ok 10 minut, tak aby kurczak nabrał smaku. Podajemy z makaronem, ryżem czy kaszą. Tutaj wedle uznania, do dekoracji posypujemy szczypiorkiem. Smacznego

Niezły Młynek
Kurczak pieczony w glazurze 293

częścią glazury . Pozostałe 30 minut kurczaka piec bez przykrycia, żeby skóra się zarumieniła. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Ja piekłam kurczaka o wadze 1,5 kg. Kurczak doskonale smakuje na ciepło, z ziemniakami, frytkami czy ryżem i surówką, jak i na zimno - do kanapek. Majonez w warzywach można zastąpić oliwą lub olejem. Zamiast kurczaka, w glazurze można upiec np. same udka

Gospodyni Miejska
Kurczak w potrawce. 413

zagęści i wtedy dodać agrest, rodzynki i marchewkę. Dosmakować, dodać cukier, pieprz i w miarę potrzeby sok z cytryny. Na koniec do sosu wkładamy udziec z kurczaka. Całość podgrzewamy i podajemy z ryżem

Kulinarny karnet Christophera
Bakłażany w adżice 306

się w słoikach, więc kiedy zaczyna się sezon na te warzywa zawsze robię większą porcję i zamykam je w słoikach na zimę. Doskonale smakują z makaronem, ryżem, albo w daniach mięsnych z kurczakiem czy wieprzowiną. Bakłażany w adżice Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1500 g pomidorów 500 g czerwonej papryki 1 główka czosnku 1 ostra papryczka 50 g octu

Kulinarne przygody Gatity
Marokański kurczak z pomidorami i miodem - Djaj Matisha Mesla 281

łyżką oleju podpraż przez kilka sekund migdały, po czym dodaj do nich ziarna sezamu. Ogrzewaj na małym ogniu, aż uzyskają lekko złocisty kolor. Posyp nimi kurczaka.  Podawaj na gorąco, z kuskusem, ryżem, albo chlebem. Uwagi: Danie możesz przygotować w naczyniu do tażinu, ale równie dobrze sprawdzi się każde inne naczynie z grubym dnem i pokrywką. Ja przygotowałam

Chilli Czosnek i Oliwa