smakowite inspiracje Patak’s zajrzyjcie TU . Składniki /4 osoby/: 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 średniej dyni hokkaido 1 pudełeczko pikantnej pasty Madras marki Patak’s (70 g) 1 puszka pomidorów 1/2 czerwonej papryki 150 ml śmietanki 30% 1 cebula sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę i dynię (można wcześniej obrać) pokroić(...)minut. Następnie wlać pomidory z puszki i gotować, aż dynia trochę zmięknie. Na koniec dodać kurczak razem z pastą oraz śmietankę 30%. Lekko zagotować i trzymać na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Doprawić do smaku. Indyjski sos z kurczakiem i dynią podawać z ryżem oraz posiekaną kolendrą. Artykuł Indyjski sos z kurczakiem i dynią pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakuwysmarować lekko tłuszczem i włożyć do niego pałki kurczaka, Piec około 60 minut, z czego około 45 minut pod przykryciem, a ostatnie 15 minut bez przykrycia, aby kurczak się zarumienił, Podawać z ryżem lub frytkami i surówką. Artykuł Pałki z kurczaka pieczone w ketchupie pochodzi z serwisu tyfranbox
tyfranboxtaki sam sposób możecie przygotować różne rodzaje papryk, aby prezentowały się ciekawiej na talerzu. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem na pewno Wam posmakuje. Smacznego! Zobacz też: Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki
Kuchnia Bazyliiczasie, gdyż mięsa nie trzeba smażyć i czekać aż ostygnie. Pozostałe składniki – ogórki kiszone, zielonego ogórka i zioła kroimy w trakcie gotowania się ryżu. 200 g ryżu 2 małe wędzone piersi kurczaka 1 zielony ogórek 4 ogórki kiszone 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki 1 duża łyżka gęstej, kwaśnej śmietany(...)duże łyżki majonezu zioła prowansalskie (ja używam tylko tych w młynku) sól, pieprz Ryż gotujemy w osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy do przestudzenia. Wędzonego kurczaka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy w małą kostkę. Zielonego ogórka kroimy wzdłuż na pół, za pomocą łyżeczki usuwamy gniazda nasienne, każdą połówkę kroimy jeszcze
Smaki Na Talerzupiersi kurczaka w sosie z warzywami . Wiem, że lubicie przepisy z kurczakiem, gdyż najwięcej odsłon na blogu oprócz zrazów wołowych zawijanych, golonki z wody mają przepisy z kurczakiem, na pierwszym miejscu króluje Pierś kurczaka zapiekana z warzywami. Dzisiaj przyszła pora na kolejny hit obiadowy: tani i błyskawiczny gulasz z kurczaka z groszkiem i marchewką. Soczyste i delikatne kawałki kurczaka(...)drobiowego (może być z ½ kostki warzywnej) szczypta ostrej papryki w proszku 150 g śmietanki kremówki 30% 50 ml wrzącej wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej olej rzepakowy ryż do podania Przygotowanie gulaszu z kurczaka w sosie z warzywami. Z mięsa kurczaka ściągamy skórę, luzujemy z kości i kroimy w kostkę. (Na kościach i skórze można ugotować zupę np. krupnik, albo zupę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięogniu bez przykrycia dodać warzywa, ziele i liście - pod koniec gotowania wsypać vegetą do smaku przyprawić pieprzem i maggi szponder mielę do farszu na pierogi a z kurczaka robię potrawkę do ryżu makaron "zacierki" ugotowany odlać na sito rosołek podać z marchewką, makaronem i natka pietruszki........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj zapraszam na aromatycznego kurczaka z winogronami, duszonego w białym winie Celebro France www.facebook.com/KlubCelebro , które idealnie komponuje się z kurczakiem. Świetnie smakuje z dodatkiem ryżu, jest doskonałą propozycją na wykwintny obiad. składniki na 4 porcje 8 pałek z kurczaka ( dramstików ) 1 cebula 1 jabłko 1 por 15 dag winogron 1/4 litra białego francuskiego wina Celebro(...)koniec dodajemy połówki winogron i pora, wszystko dusimy jeszcze około 5 minut. Na wysmarowaną tłuszczem żaroodporną formę przekładamy porcje kurczaka oraz całą zawartość patelni i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 30 minut. Danie podajemy z ryżem i sałatką warzywną
Smakowite Daniakuchni. Zapiekankę podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, wtedy jest najsmaczniejsza, doskonale wpisze się w jednodaniowy obiad jak i ciepłą pożywną kolację. Składniki: 2 torebki ryżu 1 mała pierś kurczaka 2 małe cukinie 2 duże cebule 1 czerwona papryka 1 świeży brokuł 3 łodygi selera naciowego 3-4 ząbki czosnku (niekoniecznie) 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)jajko 50 g startego żółtego sera np. gouda Odrobina masła do natłuszczenia formy Sposób przygotowania: Ryż ugotować w osolonym wrzątku na sypko, uważać aby go nie przegotować, odcedzić z wody. Tak samo ugotować do miękkości różyczki brokułu. Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę, posolić. Cebulę i czosnek obrać pokroić w kostkę, wydrążoną z nasion paprykę
Wanilia i Kardamonpatelni. Do sosu dodajemy sezam i cukier brązowy, by poprawić nadać jeszcze większego słodkiego aromatu. Po chwili dodajemy nasze kurczaki. Obtaczamy je w sosie. Gotowe! Naszego kurczaka możecie podawać na trzy sposoby: z ryżem; z groszkiem cukrowym; ze szparagami. Koszt: 18 zł (porcje dla dwóch osób) Przygotowanie: 30 minut Kurczak teriyaki Kurczak teriyaki Kurczak teriyaki Szukasz dobrej patelni do smażenia
Kuchennyviral.plpolubią :) Składniki: Na pulpety: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki ugotowanego ryżu 1 nie duża marchewka sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany Dodatkowo: olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia pulpetów Na sos: 500 ml przecieru pomidorowego ( miałam swojski) 1 szklanka bulionu sól, pieprz, bazylia suszona Wykonanie: Piersi zmielić. Dodać ryż i utartą na drobnych oczkach marchewkę. Dodać przyprawy
Agusiowe smakołykiSkładniki: (na 2 porcje) - ryż basmati – 1 woreczek (100 g) -filet z piersi kurczaka – (270 g) - szpinak mrożony (200 g) -przyprawy wg. uznania Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kosteczkę, wyłożyć na suchą patelnię teflonową (bez dodatku tłuszczu), dodać ryż (nieugotowany), szpinak, podlać wodą (około 1 szklanka). Dusić pod przykryciem aż ryż wchłonie całą wodę, ok. 15 min. Przyprawić wedle
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasjest szaro, ponuro, czasami lekko coś sypnie się z nieba zasnutego grubą warstwą smogu. Dlatego posyłam dzisiaj dyniowe curry w kolorze zachodzącego słońca w towarzystwie mięciutkiego kurczaka, zielonej fasolki i śnieżnobiałej porcji ryżu :D Całość raduje nie tylko kolorami ale także mnóstwem aromatów ciepłych Indii i wspaniałym smakiem :) Wyraziście przyprawiona dynia i kurczak w słonecznym sosie rozjaśnią myśli i ogrzeją(...)garam masala 1/2 łyżeczki płatków chili sól i pieprz do smaku puszka mleczka kokosowego puszka krojonych pomidorów 2 pojedyncze piersi z kurczaka sok z 1/2 pomarańczy 200g ugotowanej fasolki szparagowej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ugotowany ryż Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę, czosnek i imbir posiekaj i wrzuć na głęboką patelnię z rozgrzanym olejem. 2. Dynię obierz ze skórki, pozbaw
Kuchnia w Słońcu Skąpanapiersi z kurczaka 1,5 łyżki kaszy manny 3/4 szklanki wody sól,pieprz 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki mąki 5 łyżek kwaśnej śmietany 18 % ryż z warzywami Piątnica Pierś z kurczaka grubo zmielić. Do zmielonego mięsa dodać kaszę mannę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować małe kulki. Następnie mięsne kuleczki obsmażyć na oleju aby zmieniły kolor
Monia miesza i gotujepozostałych, niewątpliwie jest dodatek suszonych śliwek. Całkiem fajnie komponują się one z całością. Mój mąż skomentował ją słowami: „fajna, bo taka inna” 200 g ryżu 1 wędzona pierś kurczaka 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 100-150 g suszonych śliwek 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Ryż gotujemy w osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy
Smaki Na TalerzuUwielbiam dania jednogarnkowe! Przygotowuje się je szybko i łatwo a smaki poszczególnych składników świetnie się przegryzają i uzupełniają. Miks sezonowych warzyw z kurczakiem i dodatkiem kaszy lub ryżu to zawsze dobry pomysł. Składniki : 500g piersi z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do obsmażenia 2 marchewki korzeń pietruszki 2 kalarepy 2 garście fasolki szparagowej 1/ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej(...)posiekaną cebulkę i roztarte ząbki czosnku. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, oregano i pieprzem oraz sosem sojowym. Przesmażamy aż mięso kurczaka się zetnie. Mięso podlewamy szklanką wody oraz dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory (lub pelatti). Dusimy pod przykryciem na małym ogniu prze 20 minut. W razie potrzeby
Pyry na Gazporcje: – 1 pierś z kurczaka – ser pleśniowy typu Cammembert – 4 suszone pomidory – przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, – ryż jaśminowy – przyprawa curry Przygotowanie: Pierś z kurczaka dzielimy na 4 części i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy. Na każdym kawałku kładziemy plaster sera pleśniowego oraz suszony pomidor. Piersi zwijamy w rulon i łączymy wykałaczką. Układamy(...)skrapiamy oliwą z oliwek. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 st. C) i pieczemy ok. 25 minut. Gotujemy ryż jaśminowy w osolonej wodzie ok. 15-20 minut dodając przy tym łyżeczkę przyprawy curry. Odcedzamy i wykładamy na talerze. Następnie układamy kurczaka. Danie serwujemy z ulubioną sałatką lub ogórkiem kiszonym Smacznego ! Artykuł Kurczak nadziewany serem pleśniowym pochodzi z serwisu I LOVE
I LOVE LIFE