kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:250/456)

BURGERY Z KURCZAKIEM, BAZYLIĄ, PESTO I WARZYWAMI 119

drobno posiekaj. F ilety z kurczaka pokrój w kostkę i zmiksuj ze śmietaną, pesto, drobno posiekaną bazylią, cebulą, solą, pieprzem z Espelette (lub pieprzem cayenne). Uformuj płaskie kotleciki. Rozgrzej kilka łyżek oleju na patelni, smaż burgery przez około 10 minut, przyrumieniając je z obu stron. Bułki do burgerów włóż na kilka minut do rozgrzanego piekarnika (180°C). Wypełnij je drobiowymi

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Udka z oliwkami 126

SKŁADNIKI: 3 ćwiartki z kurczaka garść czarnych oliwek 1/2 szklanki śmietanki 30% 3 rozgniecione ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, papryka wędzona i ostra, lubczyk wg uznania olej PRZYGOTOWANIE: Umyte mięso układam w naczyniu do pieczenia. Polewam niewielką ilością oleju, przyprawiam, nacieram czosnkiem, wlewam śmietankę. Odkładam na godzinę – dwie do lodówki przykryte folią. Piekarnik nagrzewam

Zasmakuj Kuchni
Piersi z bakaliowym nadzieniem i śliwkowym sosem 129

Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka nacinamy w ich najszerszej części tworząc tak zwaną kieszeń. Wypełniamy ją przygotowanym bakaliowo-pierniczkowym nadzieniem. Zewnętrzną część mięsa oprószamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Obsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju ze wszystkich stron do zrumienienia. Następnie przekładamy na kratkę i pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 20-25 minut

Smaki Na Talerzu
Wędrowny kurczak z Italii 652

cytryny, oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić na około 30 minut. 2. Mozzarellę pokroić na 4 plastry, suszone pomidory drobno pokroić, a słonecznik uprażyć na suchej patelni. 3. Do każdej kieszonki włożyć po jednym plastrze mozzarelli i połowę pokrojonych suszonych pomidorów, spiąć wykałaczką. 4. Każdą z piersi owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak a la caprese 3597

Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut. 2.  Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów. 3.  Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii. 4.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Faszerowane udka otulone boczusiem 166

Podudzia z kurczaka pozbawić kości, natrzeć marynatą  i odstawić na około 30 minut. 3.  Farsz Suszone pomidory drobno posiekać, wymieszać z serkiem, dodać sok z cytryny, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 4.  Każde podudzie nadziać przygotowanym farszem, owinąć plastrem boczku i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Szalona Kuchnia Eweliny
Sajgonki – dietetyczne bez smażenia 262

całość zmiękła. Dodajemy pokrojonego kurczaka i sos. Dokładnie mieszamy. Odstawimy do przestygnięcia. Do miski wlewamy letnią wodę i pojedynczo zanurzamy papier ryżowy ( kilka sekund )). Wykładamy papier na deskę aby stał się elastyczny. Nakładamy porcję przygotowanego farszu. Składamy podobnie jak gołąbki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej sajgonki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 o C przez

Smaki Ewy
LASAGNE Z BROKUŁAMI I KURCZAKIEM 168

kostkę, doprawiam i smażę. Do kurczaka dodaję obraną i pokrojoną szalotkę. Na koniec dodaję czosnek. Farsz dokładnie mieszam. W miseczce mieszam wszystkie składniki. Makaron maczam w gorącej wodzie ok 2 minut . Następnie w formie do zapiekania kładę warstwowo :makaron-sos-farsz i tak aż składniki się skończą ok 3 warstw. Lasagne wkładam do piekarnika na 180 stopni i piekę przez

Gotowanie Patki
Siekane jaglane kotleciki z suszonymi pomidorami 168

grubych oczkach, a kurczaka, cebulę, jajka oraz odsączone suszone pomidory drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce razem z przestudzoną kaszą jaglaną. Przyprawami doprawiamy całość i łączymy z surowym jajkiem, mąką oraz jogurtem naturalnym.  Formujemy z powstałej masy kotleciki i smażymy na niedużym ogniu lub wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut

ChilliJemy
Zapiekanka makaronowa z kurkami i kurczakiem 267

doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy na drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy kurkumę, paprykę, czosnek, sól oraz pieprz wedle uznania. Makaron mieszamy z mięsem i grzybami. Wkładamy to do naczynia żaroodpornego. Jogurt roztrzepujemy z jajkami i zalewamy makaron. Na koniec posypujemy żółtym serem. Całość zapiekamy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Mamy obiad

Emskie Smaki
Grzanki a'la caprese 133

zapiec przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Na gorącym pieczywie układać naprzemiennie pomidory i mozzarellę. Przyprawić solą i pieprzem oraz posiekanymi (lub w całości) listkami bazylii. Po wierzchu można dodatkowo skropić oliwą. Podawać od razu po przygotowaniu. Lubicie takie kanapki? Może spróbujecie także kanapki z grillowanym łososiem , grillowanej kanapki z pieczonym kurczakiem lub kanapki z łososiowym omletem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dieta CTZO, dzień trzeci 147

mięsa z piersi kurczaka bez skóry 85 g kaszy jęczmiennej perłowej 200 g buraka 15 g oleju kokosowego przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, czosnek Przepis: zioła wsypać do miseczki, dodać wiciśnięty czosnek. Dolać oliwę, następnie w całości obtoczyć pierś z kurczka. Włożyć da zżaroodpornego naczynia i wstawić na ok. 45 min do rozgrzanego piekarnika; kaszę ugotować wg instrukcji na opakowniu. Buraczki

Kucharzyca
Pieczeń Drobiowa z Piersi Kurczaka - Pyszna i Zdrowa 312

mielenia mięsa. Do zmielonej piersi kurczaka dodaję podsmażoną cebulę, jajka, kaszę manną, przyprawy, doprawiam solą (dwie duże szczypty), pieprzem (dwie duże szczypty) i całość dokładnie mieszam łyżką tak żeby powstała jednolita masa (możemy wymieszać dłonią). Tak przygotowaną masę przekładam do foremki aluminiowej, delikatnie ugniatając. Górę smaruję olejem. Pieczenie pieczeni drobiowej: Foremkę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową

Uwaga Babcia Gotuje
Włoska przyprawa do mięs – własnego wyrobu 487

kaloryferem , kominkiem , czy w piekarniku . Suszymy na tzw. pieprz , czyli aż po ściśnięciu palcami zaczną się kruszyć . Warzywa rozdrabniamy młynkiem do kawy , nie całkowicie , raczej na coś w rodzaju grysu . Zioła ocieramy rękami , odrzucając twarde , zdrewniałe łodygi . Wszystko łączymy razem i dodajemy sól , mieszamy , przekładamy do suchych , szczelnych słoików . Gotowe , teraz filecik z kurczaka , kilka kropli oliwy , nasza przyprawa

Ogrodnik w podróży
Wyniki konkursu 184

Pieczemy w piekarniku 20-30 minut. 8. Po upieczeniu wykładamy, odczekujemy chwilę i lekko podważając krawędzie nożem wyjmujemy krążki. 9. Montujemy burgery  Emotikon smile  placek ziemniaczany smarujemy cienko musztardą, na to kładziemy omlet, burgera, plasterek świeżego pomidora. Całość przykrywamy pomarowanym od spodu sosem madziaròw plackiem ziemniaczanym. Dla wzmocnienia konstrukcji przyszpilamy wykałaczką. Kurczak w porach z ananasem p.Barbary Składniki

Moje domowe kucharzenie
Kotlety zapiekane z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami 169

smażenia Olandia Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy i lekko rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony po 2 minutki. Na każdy kawałek kotleta układamy plasterek sera, kilka plasterków oliwki i kawałki suszonego pomidora. Zapiekamy w piekarniku ok. 10 minut

Aga w kuchni
Sałatka z makaronem ryżowym 220

brązowego cukru 4 udka z kurczaka 1 op makaronu ryżowego sos: 1 papryczka chili 0,5 kubka wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka miodu pieprz Przygotowanie: marchewkę obieramy, kroimy w piórka, brokuła myjemy i rozdzielamy na mniejsze różyczki, blanszujemy udka nacieramy solą i pieprzem, wrzucamy do rękawa i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Luźna Kuchnia
Domowa pizza 294

oregano, ketchup. 1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy w przyprawie gyros. Smażymy na patelni. 2. Spód pod pizze smarujemy cienką warstwą ketchupu. Doprawiamy ją odrobiną oregano. 3. Na ciasto wykładamy składniki pokrojone, np. w paseczki, tj. oliwki, papryka. Dokładamy kukurydzę oraz cebulkę. 4. Posypujemy żółtym serem i mozarellą 5. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 6. Pieczemy wg. przepisów ciast

Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekanka z makaronem i brokułem 374

złoty dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka opruszoną przyprawą gyros.Smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Do podsmażonych warzyw i mięsa dodajemy brokuł oraz mały jogurt naturalny oraz dwie łyżki śmietany. Doprawiamy ziołami oraz pieprzem. Aby sos był bardziej smaczny, możemy także roztopić kostkę rosołową w połowie szklanki wody oraz dodać do pozostałych składników. Włączamy piekarnik. Rozgrzewamy go do temperatury

Kuchnia Pełna Pasji
Pieczone skrzydełka z indyka 211

cytryna Sól, pieprz Skrzydełka z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Przygotowujemy marynatę; miód mieszamy z sosem sojowym, wyciskamy do tego sok z ¼ cytryny. Do marynaty wyciskamy czosnek, dodajemy sól, pieprz i ostrą paprykę. Skrzydełka mieszamy z marynatą i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni

Kolizje Smaków
Pieczone skrzydełka w pysznym sosie - smażone na oleju rzepakowym 215

Dawno nie jadłam tak pysznych skrzydełek...w sumie to bardziej smakował mi sos w którym skrzydełka się piekły..Sos ten podpatrzyłam gdzieś w necie , ale nie

Moje domowe kucharzenie
Tymiankowe udka w śmietanie 286

zabieg konieczny. Posypać przyprawą do kurczaka.Śmietanę, mleko, tymianek i olej wymieszać. Doprawić do smaku.Udka zalać śmietanową marynatą. Przykryć folią i wstawić na minimum 30 minut do lodówki.Udka piec w 180 stopniach C pod przykryciem przez 30 minut, po tym czasie odkryć brytfannę i piec jeszcze 30 minut.Pod koniec pieczenia ustawić piekarnik na opiekanie. Zarumienione udka wyjąć z piekarnika.Podawa

kolorowotorcikowo
Szaszłyki z kurczaka 139

Składniki : * filet z kurczaka * papryka czerwona * cukinia * pieczarki * cebula czerwona * przyprawa do grilla * łyżka oleju rzepakowego  Przygotowanie : Trzeba zamarynować fileta pokrojonego w kostkę w przyprawach i oleju. Najlepiej godzinę wcześniej. Ja robię wieczorem i zostawiam na całą noc. Kroimy wszystkie warzywa. Nabijamy na patyczki i smażymy na patelni teflonowej bądź pieczemy w piekarniku. Można szaszłyki podsypać jeszcze ulubionymi przyprawami

Magiczne Życie Marty
Diwali – święto świateł i pysznego jedzenia 166

Meal Kit Tikka Masala Patak’s – olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Dynie pokrój w kostkę, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piecz przez około 15 minut aż dynia zrobi się miękka i słodka. W tym czasie przygotuj sos. Na odrobinie oleju lub masła klarowanego podsmaż przyprawy(...)inne warzywa jeśli planujesz zmodyfikować przepis. Smaż kilka minut i dodaj sos pomidorowy z saszetki numer 3. Gotuj potrawę 5-7 minut, a następnie dodaj upieczoną dynię i podawaj. kurczak tikka masala PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI: – 5-6 podudzi z kurczaka – 1 łyżka pasty Patak’s Tikka Masala – olej do smażenia Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Piersi z kurczaka z sosem borowikowo-serowym z pieczonymi ziemniakami 372

kurczaka 1 łyżka masła 2-3 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy sól morska i świeżo mielony czarny pieprz   Sos borowikowo-serowy: 40 g suszonych borowików 1 cebula (dałam czerwoną) 1 ząbek czosnku 100 ml bulionu drobiowego 1 ser chaource 200 g śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku świeżo mielony czarny pieprz   Przygotowanie: Nagrzej piekarnik(...)odczekaj 2 minuty przed krojeniem. Pokrój, ułóż na talerzach razem z sosem i ziemniakami. Na podstawie przepisu Pascala z Kuchni Lidla z moimi zmianami The post Piersi z kurczaka z sosem borowikowo-serowym z pieczonymi ziemniakami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja