kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:233/456)

IDEALNE FRYTKI I TYLKO 1 ŁYŻKA OLEJU? TERAZ TO MOŻLIWE! – Test Frytkownicy beztłuszczowej Blaupunkt 409

Grube albo cienkie. Proste albo karbowane. Z frytkownicy albo piekarnika Z ketchupem albo majonezem. Kto z nas nie lubi frytek?! Moje ulubione to te grube ( a im grubsze-tym lepsze! ) Takie kojarzą mi się z dzieciństwem i babcią, która właśnie takie grube i chrupiące przygotowywała mi najczęściej w sobotę. Ale jak wiadomo – frytki smażone w oleju są bardzo kaloryczne(...)przetrzeć gąbką z odrobiną płynu, wypłukać i wszystko bez problemu znika bez śladu. Specjalnie zaprojektowany kosz z dodatkowym rusztem pozwala przygotować dwa dania jednocześnie np. frytki i kotlet z kurczaka lub warzywa i zapewnia poprawną obieg powietrza między smażonymi składnikami. Wielkim plusem jest również to, że przy minimalnym ( wręcz znikomym ) zużyciu oleju jest to olej jednokrotnego użytku

Ostra na Słodko
Roladki drobiowe ze szpinakiem. 133

podduszamy czas 3 min/100 stopni/obr.1 . Na pierś z kurczaka dajemy porcję szpinaki i posypujemy serem. Zwijamy roladki i umieszczamy na dolnej przystawce Varoma . Do naczynia Thermomix , wlewamy sos pomidorowy. Na pokrywę naczynia Thermomix dajemy przystawkę Varoma . Przykrywamy przystawkę i parujemy roladki czas 40 min/Varoma/obr.1 . Do naczynia, które można używać w piekarniku przekładamy roladki, zalewamy sosem pomidorowym. Na wierzch kładziemy pokrojona

Themo przepisy
Roladki z kurczaka z pesto, szparagi w posypce z bułki tartej, czarna soczewica z groszkiem i natką pietruszki oraz sos maślano- 137

rozpuść, wymieszaj, dopraw i odstaw.  Plastry piersi kurczaka należy robić, doprawić solą i pieprzem. Każdy z plastrów należy posmarować po jednej stronie pesto, ułożyć kawałek sera mozzarella oraz suszonego pomidorka i zawinąć w rulon. Następnie każdą roladkę owinąć szynką parmeńską. Gotowe roladki należy ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 30 minut.  Soczewicę

Mango Papaja
Paella z kurczakiem i kurkami 321

ptalni rozgrzać olej. Usmażyć na nim pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, dodać przyprawy i czosnek, następnie dodać ryż i smażyć 2-3 minuty. Wlać gorący bulion, wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować bez mieszania około 15 minut.   3. Dodać kurki, przykryć patelnie folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika na 6 minut. Gotowe danie posypać pietruszką

Jadło i czytadło
Pieczone skrzydełka z kurczaka 176

później wstawiamy do lodówki. Następnego dnia wstawiamy do piekarnika, wstawiamy ziemniaki, która nota bene można też obrać dzień wcześniej i…obiad gotowy ;) Serio, zajmuje to (z ziemniakami) nie więcej niż 6 min (dzień przed ofkors). Świetny pomysł nie tylko dla tych, którzy pracują na rano. Składniki 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% 1 czubata łyżka przyprawy

R'n'G Kitchen
Kurczak z rosołu z przyprawami i z pieczonymi ziemniakami 198

proszku, zioła prowansalskie, sól, pieprz Przygotowanie: Udka z kurczaka obieramy ze skóry i kości . Posypujemy mieszanką przypraw do drobiu - tak, aby przyprawa była wszędzie. Podsmażamy kilka chwil na maśle. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasy ok 0,5 cm. Posypujemy przyprawami, solą i pieprzem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 35-40 minut, do miękkości, w między

Lena Gotuje
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami. 227

sera żółtego 2 pojedyncze piersi z kurczaka (jeśli małe to 3) 500 g. pieczarek 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Jajka wbić do miski, roztrzepać. Dodać majonez, wymieszać żeby połączył się z jajkami. Na koniec dodać ser utarty na dużych oczkach. Wszystko ponownie wymieszać. Wylać na blachę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarować równomiernie i piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Pizza z polędwiczką z kurczaka i prażoną cebulką 317

ognia, składniki mieszamy z pokrojoną polędwiczką z kurczaka. Gdy ciasto wyrośnie wykładamy je na wysmarowaną margaryną (delikatnie) blaszkę. Ugniatamy ciasto w taki sposób, aby utworzyć kształt pizzy. Ciasto dziurkujemy widelcem i odstawiamy do wyrośnięcia (na około 15 minut). Następnie ciasto smarujemy ketchupem. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na środkowy poziom na 15 minut, potem wyciągamy podpieczone ciasto

Słodkie okruszki
Muszle makaronowe nadziane kurczakiem, grana padano i szpinakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 181

liście szpinaku i smaż do momentu aż zmięknie. Kurczaka wraz ze szpinakiem przełóż do miski, dodaj kremowy serek i drobno starty ser grana padano. Dokładnie wymieszaj. Muszle nadziej. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmaruj sos pomidorowy. Na wierzchu ułóż nadziane muszle. Posyp grana padano. Zapiekaj przez około 20 – 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Smacznego

Moja pasja smaku
filet z kurczaka faszerowany fetą 189

oliwą i smarujemy nią ser. Pierś kurczaka wyjmujemy z lodówki i ostrym nożem ( najlepiej do filetowania) wycinamy w niej wewnętrzna kieszeń  (uważając aby nie rozciąć mięsa). Teraz do wnętrza naszej kieszeni wkładamy kawałki fety obtoczone  bazylią. Tak przygotowane mięso układamy na blasze wysmarowanej oliwą  i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy

Miód i pieprz
Galantyna z kurczaka z suszonymi pomidorami 176

pieczenia. Papier wysmarować oliwą od pomidorów. Skórę z kurczaka ułożyć w formie wykładając dno i brzegi i wykładając nadmiar skóry poza formę. Ułożyć trochę masy mięsnej, na niej paski z piersi, przykryć masą mięsną i dokładnie przykryć skórą. Wierzch grubo posmarować oliwą z pomidorów. W środek włożyć termometr. Wstawić do piekarnika i piec aż temperatura wewnątrz osiągnie 66 stopni. Galantynę

królestwo garów
Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" 188

przykryciem dalsze 20-30 minut (długość pieczenia zależy od piekarnika oraz wielkości i "młodości" golonki). Po upieczeniu golonka powinna odchodzić od kości, a skóra powinna mieć ładny brązowo-czerwony kolor. Podawać z surówką lu sałatką o zdecydowanym smaku. ----- Podobne: Leszcz w pomarańczach Królik pieczony w winie Czosnkowo-miodowe pałki kurczaka Za oknem tak zimowo, że wzięło mnie na książkę Magdaleny

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak na kanapki 184

pieczeni jest przecież proste.   Potrzebujemy pierś z kurczaka (lub kilka sztuk w zależności od potrzeb). Mięso nacieramy olejem, posypujemy solą, pieprzem, majerankiem ale może być też kurkuma lub gotowe curry. Pieczemy 2 godziny w 150 st. Najlepiej zrobić to wieczorem  i zostawić mięso na noc aby powoli stygło w piekarniku. Dzięki temu środek będzie bardzo miękki. Smacznego

prawdziwe jedzenie
,,ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI” 143

szparagów sól pieprz Oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka kroimy wzdłuż na dwie części, każdą z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy i posypujemy pieprzem. Na każdym kawałku piersi układamy 5-6 szparagów .Filety zwijamy w rulony i spinamy z boku wykałaczką. Układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Podróż w kulinaria