kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:167/456)

Rolada serowo – drobiowa 146

tarce o małych oczkach. Ciasto powinno przypominać trochę surowe placki ziemniaczane Masę wyłożyć na płaską blachę piekarnika (z papierem do pieczenia) i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 15 – 20 min. Pieczarki zetrzeć na dużych oczkach, posolić i usmażyć na oleju. Kurczaka pokroić na cienkie plastry i rozbić. Na upieczony spód wyłożyć kotleciki tak, by przykryły całą powierzchnię

Za drzwiami kuchni
Rolada serowo – drobiowa 361

tarce o małych oczkach. Ciasto powinno przypominać trochę surowe placki ziemniaczane Masę wyłożyć na płaską blachę piekarnika (z papierem do pieczenia) i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 15 – 20 min. Pieczarki zetrzeć na dużych oczkach, posolić i usmażyć na oleju. Kurczaka pokroić na cienkie plastry i rozbić. Na upieczony spód wyłożyć kotleciki tak, by przykryły całą powierzchnię

Za drzwiami kuchni
Kurczak z farszem z kiszonej kapusty 160

kapusty SKŁADNIKI DO MARYNATY: - 5 łyżek oleju - 2 łyżki wody - 2 łyżeczki musztardy - 2 łyżeczki ostrej papryki - sól - kminek - majeranek Wszystkie składniki łączymy ze sobą i nacieramy dokładnie całego kurczaka. SKŁADNIKI DO FARSZU: - kapusta kiszona - 2 marchewki - 2 cebule - 1 suszona papryczka piri-piri - pieprz - kminek - 1 łyżka oleju Marchewkę ścieramy na tarce, cebulę kroimy w piórka i razem(...)doprawiamy do smaku. Farszem ubijamy środek kury, zawiązujemy nogi i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 50 minut (w połowie pieczenia obracając). Jeśli zostało nam trochę farszu, w pod koniec pieczenia, układamy go obok kurczaka. Czas przygotowania: około 2 godz. SMACZNEGO

Związek na patelni
Kalafior pieczony 310

liści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Przepis, Kalafior pieczony w piekarniku. Składniki : 1 kalafior 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki ½ łyżeczki czosnku granulowanego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kurczakiem i sosem z awokado z odchudzonym sosem 218

jogurtu naturalnego i awokado co okazało się bardzo przyjemne w smaku. Bardzo prosta w przygotowaniu a jak efektywna. Składniki na 4 porcje: 2 duże piersi z kurczaka marynata do kurczaka: ząbek czosnku, zielona pietruszka, sól, pieprz) sałata lodowa 4 małe kromki pieczywa pełnoziarnistego ogórek zielony sos: 400ml jogurtu greckiego, łyżka musztardy francuskiej, awokado 4 łyżki granatu do ozdoby rzeżucha Sposób(...)awokado, najlepiej jakby było bardzo dojrzałe. Następnie wymieszaj z jogurtem oraz musztardą francuską. Pieczywo podpiecz w tosterze lub piekarniku a następnie pokrój w kostkę. Pokrój sałatę i ogórka zielonego. Wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem. Podawaj na wierzchu z ułożoną piersią z kurczaka oraz grzankami

wysmienity
Kasza gryczana z cukinią i kurczakiem 255

Zapewnie wielu z Was uzna, że kasza gryczana z cukinią i kurczakiem to danie bardziej studenckie aniżeli posiłek dla całej rodziny. I tutaj Was zaskoczę to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w czekoladzie i chili 173

polej octem winnym. Na wierzchu ułóż gałązki tymianku i rozmarynu. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 50-60 minut.  W trakcie pieczenia dwukrotnie wyjmij naczynie i przewróć mięso na drugą stronę, aby czekolada i przyprawy dobrze "oblepiły" kurczaka. Podawaj na ciepło

Delicious Place
Filety ze szparagami zapiekane w bekonie 147

Filety ze szparagami zapiekane w bekonie Świetny pomysł na faszerowane roladki drobiowe z piekarnika. Pyszne danie do którego polecam podać pieczone ziemniaczki, które możemy upiec razem z filetami PRZEPIS TUTAJ     Składniki: 2 filety z kurczaka ok 10 zielonych szparagów 2 łyżki kremowego serka śmietankowego (użyłam Almette) 5 dkg żółtego sera ok. 10 cienkich plasterków wędzonego boczku sól(...)posypujemy startym żółtym serem *** *** Nadzienie zamykamy w mięsie i całość owijamy bekonem *** *** Z drugim filetem postępujemy dokładnie tak samo. Piersi owinięte w bekon układamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 35 minut (piekłam z termoobiegiem) *** *** Danie pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** Do mięsa polecam podać pieczone ziemniaczki, które

Blog z Apetytem
Kurczak w selerze i porach z młodą marchewką w miodzie. 179

pociętym porem. Wyłóżcie resztę kurczaka w przyprawach, zgniecione ząbki czosnku, rozcięty na pół korzeń selera i polejcie wszystko olejem. Kurczaki w naczyniu żaroodpornym przykrywamy folią aluminiową, zróbcie w niej dziury na parę wodną. Tak przygotowaną brytfankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę z funkcją termoobiegu i temperaturą 175 stopni. Na 10 min przed końcem zdejmijcie folię i pozwólcie mięsu(...)łyżki masła, dodajcie 1 łyżkę miodu i dokładnie wymieszajcie. Na gorące masło układamy marchewki i smażymy około 10-12 min. delikatnie obracając je co około 2 min. Serwujemy kurczaka na pieczonej porze i naci selera w towarzystwie marchewek. Możecie oczywiście podać do tego młode ziemniaczki z koprem lub kaszę kuskus. Wszystko będzie pasować.   Smacznego

Kuba Gotuje
Pikantne podudzia kurczaka 123

godziny. Po tym czasie podudzia wyjąć, przykryć folią aluminiową (błyszczącą stroną do dołu), wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C ( z termoobiegiem ), piec 30 minut . Temperaturę zmniejszyć do 180 o C , zdjąć folię, piec dalej około 60 minut . W trakcie pieczenia mięso kurczaka kilka razy odwrócić i polać wytworzonym sosem. Pikantne podudzia z kurczaka podawać na gorąco z ziemniakami

niecodziennikpary
Kurczak nadziewany serem pleśniowym 276

Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy oliwą z oliwek. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 st. C) i pieczemy ok. 25 minut. Gotujemy ryż jaśminowy w osolonej wodzie ok. 15-20 minut dodając przy tym łyżeczkę przyprawy curry. Odcedzamy i wykładamy na talerze. Następnie układamy kurczaka. Danie serwujemy z ulubioną sałatką lub ogórkiem kiszonym Smacznego ! Artykuł Kurczak nadziewany serem pleśniowym

I LOVE LIFE
TORTILLA Z KOTLETAMI DROBIOWYMI 139

kolację, więc wymyśliłam sobie, że zawinę je w tortilli i zapiekę w piekarniku z serem. Proste, szybkie i smaczne. Oczywiście taką tortille można również przygotować do obiadu albo pokroić na paski i podać jako przekąskę :) Składniki: * 1 placek tortilli * 2 mniejsze kotlety z piersi kurczaka * garść sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach * ulubione sosy (u mnie

Zrób to smacznie
Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym 217

odwrócić mięso. Wyjmujemy mięso i odkładamy na chwilę w ciepłe miejsce (np. do piekarnika nagrzanego do 50 stopni). Do cebuli dodajemy 1 łyżkę masła i mieszamy do jego roztopienia się. Dodajemy karczochy i podgrzewamy wszystko dość intensywnie przez kilka minut, aż sos stanie się gęsty. Kurczaka podajemy niezwłocznie z sosem cebulowo-karczochowym oraz ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i cytryną. Dekorujemy

Kulinarna Pokusa
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 417

mieszamy i odstawiamy *** *** Filety z kurczaka rozcinamy wzdłuż na połówki i rozbijamy. Przyprawiamy z każdej strony przyprawą do kurczaka i wkładamy do lodówki *** *** Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajko oraz majonez i dokładnie mieszamy *** *** Dużą blachę ( z wyposażenia piekarnika ) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy go z wierzchu olejem. Na papier wykładamy równomiernie i cieniutko ciasto serowe(...)filety wykładamy równomiernie farsz pieczarkowy *** *** Następnie delikatnie zwijamy całość w roladę *** *** Roladę zawijamy w papier do pieczenia (użyłam ten sam papier na którym piekłam ciasto serowe) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 35 minut *** *** Po tym czasie roladę wyjmujemy z pieca i odkładamy do wystudzenia. Następnie zdejmujemy papier i kroimy roladę *** *** Roladę można podawać zarówno

Blog z Apetytem
Pierś kurczaka ze szpinakiem i serem feta 166

równomiernie rozkruszyć ser feta. Piec bez przykrycia w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku (góra-dół) około 30 minut. Jeśli lubimy dania z sosami, to zagotować i odparować powstały po pieczeniu sok z kilkoma łyżkami dobrej śmietany. Przyprawić pieprzem i solą do smaku. Zobacz również: Kurczak imbirowy z miodem

Kuchcik gotuje