licznych książek o gotowaniu jakie posiadam. Zainteresowała mnie. Ciekawe połączenie fasoli z makaronem. Wyszło smacznie. Zresztą sami spróbujcie. Składniki: Porcja kości do zupy 2-3 skrzydełka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Liść laurowy, ziele angielskie 100 gram białej fasoli 2 cebule 100 gram cienkiego makaronu 200 gram kiełbasy ( najlepiej myśliwskiej, ja takiej nie miałam ) 100 gram
Smaki Ewyrosół 1,5 L · fasola perłowa 3/4 szkl · mięso z kurczaka 25dag · marchewka ugotowana 20 dag · pietruszka gotowana 20 dag · seler ugotowany 15 dag · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę
Camilla w kuchniSkładniki: 40 g mięsa z indyka (ewentualnie z kurczaka) 1 marchewka 1 nieduże jabłko 2-3 łyżki suchego ryżu 1 łyżeczka masła Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić w kostkę, zalać wodą, zagotować. 2. Do gotującego mięsa dodać marchewkę startą na tarce jarzynowej i ryż. Gotować do miękkości (ok 20 minut). Po tym czasie dodać jabłko pokrojone w kostkę. Gotować
Kuchnia domowa AniIlość składni ków zależy od ilości zużytych jajek oraz pojemności naczyń, w których robimy galaretkę. Ja użyłam foremek na babeczki o pojemności 250 ml. rosół – najlepiej domowy z kurczaka jajka marchewka z rosołu koperek natka pietruszki żelatyna - stosuję proporcję 4-5 łyżeczek na 1/2 litra płynu sól pieprz sok z cytryny Wykonanie: Żelatynę namoczyłam w niewielkiej ilości zimnej wody. Rosół
Kuchenne zapiski Edytychciała ją jakoś spożytkować. I powstała ta właśnie zupa. Delikatna w smaku, ale wyrazista. Idealna na obiad. Taka uniwersalna, powinna smakować każdemu. Baza: 0,5 kg udek z kurczaka 2 marchewki (ok. 200 g) 1 korzeń pietruszki (ok 100 g) 1 cebula (ok. 100 g) sól, pieprz Dodatki: ok. 700 g kapusty 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula
Marder&Marder Manufactureczasów podstawówki A TERAZ PRZEPIS: Składniki (dwie porcje): 2 piersi z kurczaka 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 4 łyżeczki przyprawy ziołowej do kurczaka firmy Prymat jako dodatek pieczona marchewka Sposób przygotowania: Kurczaka myjemy i wykrawamy tłuszcz oraz inne nieciekawe kawałki jogurt mieszamy z przyprawą kurczaka przekładamy do miski dodajemy jogurt z przyprawami i mieszamy tak żeby cały kurczak był
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSkładniki: 200 g kaszy jęczmiennej 2 suszone grzybki (opcjonalnie) 1 mała pojedyncza pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso ugotować w osolonym wrzątku, po ugotowaniu pokroić w kostkę. 2. Marchew i pietruszkę pokroić w słupki, ugotować w lekko osolonym wrzątku. 3. Kaszę ugotować w lekko osolonym wrzątku, ewentualnie z dodatkiem suszonych grzybków. 4. Kaszę
Kuchnia domowa Aniobiadu uwzględniającego sezonowe, letnie składniki. Jeżeli macie ochotę na coś klasycznego i niewymagającego a jednocześnie zdrowego i pełnego smaku - to jest dobra opcja. Żeby uprościć przygotowanie całego dania - kurczaka i marchewkę marynujemy tą samą marynatą i pieczemy razem w piekarniku. W czasie pieczenia przygotowujemy sos kurkowy. Podajemy mięso pokrojone w grube plastry udekorowane sosem z dodatkiem marchewki - pycha
Milion Smakówtrzy części .Każdą część rozwałkować na grubość około 6-8 milimetrów .Na gołe ciasto poukładać listki bazylii,mięty .Posmarować tłuszczem ,lub keczupem,dodac cebulę podduszoną ,kurczaka ,pokrojona marchewkę. Z rybą: rybkę umyta i wysuszona posolić ,popieprzyć i lekko podsmażyć na tluszczu.Kawałek ciasta rozwałkować ,ułożyc rybkę ,złożyć ciasto i piec jak pizze. Całość posypać serem .Pieczemy
w mojej kuchniśrodowe popołudnie prezentuję przepis na pyszną wiosenną zupę ze szczawiem. Z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 3 skrzydełka z kurczaka, 1 marchewka, 1/2 korzenia pietruszki, 4 ziemniaki, 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, 1 pęczek szczawiu, 100 ml śmietany 30%, 2 jajka, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Skrzydełka przekładam do garnka. Wlewam 2 litry wody. Dodaję pokrojoną marchewkę i pietruszkę
Tradycyjna kuchnia KasiBardzo smaczny gulasz z żołądków drobiowych. Składniki: -ok. 1 kg żołądków ( u nas z kurczaka ) -2 marchewki -3 ząbki czosnku -3 łyżki mąki kukurydzianej -2,5 l bulionu warzywnego -2-3 łyżki masła -olej -sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi -ciemny sos sojowy W dwóch litrach bulionu z dodatkiem ząbka czosnku i marchewki gotujemy do miękkości umyte żołądki. Marchewkę
Maminek kulinarnydomowego makaronu proponuje także domowy rosół. Składniki: 1 porcja rosołowa lub cały kurczak 2 marchewki 1 pietruszka 1 gałązka selera naciowego zielone części pora 1 cebula 1 łyżka czerwonej czubricy sól pieprz ziarnisty liść laurowy ziele angielskie natka pietruszki domowy makaron Wykonanie: Porcję rosołową myję, przekładam do garnka, zalewam wodą, wstawiam na mały gaz i gotuję około 30 minut
Bea(u)ty kitchenzupy. Dla odmiany dodałam do zupy kawałki pora i podałam z kąskami kurczaka. Całość idealnie się skomponowała. Krupnik z porem i kurczakiem SKŁADNIKI: 1 duże udko z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 2 ziemniaki 6 plastrów pora 6 gałązek natki 5 łyżek kaszy pęczak sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Udko myjemy, obieramy ze skóry, przekładamy do garnka, zalewamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikrólikiem. Nie może go zabraknąć na świątecznym stole. Doskonale smakuje za świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 5 nóg z królika, 1/2 kg boczku surowego wieprzowego, 30 dag wątróbki z kurczaka, 1 marchewka, 1 cebula, 4 jajka, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Nogi z królika, boczek, wątróbkę oraz marchewkę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram z kości. Mięso
Tradycyjna kuchnia Kasiniespodzianek, szczególnie tych których się nie spodziewamy, lub tam, gdzie się ich nie spodziewamy! 1 opakowanie Winiary pomysł na Zupę tajską z kurczakiem 200 g filetu z kurczaka 1 marchewka 1/2 pora kilka liści kapusty pekińskiej Produkty na niespodziankę: 4 duże liście kapusty pekińskiej 1 liść z pora 12 sztuk krewetek tygrysich lub królewskich
Jadło i czytadło