jajek - składniki: (około 11 sztuk) 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem z kurczaka) 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 cebula 2- 3 ząbki czosnku 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczka papryki słodkiej (u mnie wędzona ) sól , pieprz Ponadto: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Kotlety mielone
Di gotujemięsem wieprzowym. Można jeść solo, z pieczywem lub kaszami. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 małe cukinie (ok 700g) 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka cukru sól, pieprz woda Sposób wykonania: 1. Mięso pokroić w grubą
Kuchnia domowa AniPodaję z frytkami lub w podpieczonym chlebku pita albo w tortilli. 250 gram fileta z kurczaka 3 łyżki oleju 1 czubata łyżka jogurtu Opcjonalnie pół cebuli 2 łyżki przyprawy do gyrosa(prymat) lub mieszanka⬇ sól,pieprz,odrobina czosnku w granulkach,odrobina papryki wędzonej,zioła prowansalskie,szczypta kminu rzymskiego. Mięso pokroić w drobne paseczki lub kostkę ,dodać olej i przyprawę
Andzia Pichcigorącej wody 1 łyżka Polski Olej Rzepakowy szczypta soli FARSZ: 1/2 Kg Fileta z Kurczaka 2 Cebule 1 Jajko Natka Pietruszi Sól i Pieprz do smaku 1 Ząbek Czosnku 3 Łyżki Polski Olej Rzepakowy DO POLANIA: 2 Cebule 3 Paski Boczku Wędzonego sól i pieprz DODATKOWO: 3 l Wody 5 Łyżek Polski Olej Rzepakowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na samym
Gotowanie PatkiBardzo proste i bardzo smaczne. Do tego efektowne. Myślę, że w tym towarzystwie mile widziane byłyby również wędzone plastry boczku :) Szaszłyki idealne na obiad dla rodziny
bistro mamazamienniki „w stylu” feta Papryka wędzona Pieprz czarny mielony 1 mała główka czosnku (lub 4-5 ząbków „większego” czosnku) Odrobina oliwy Garść orzechów nerkowca Garść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek(...)gotowałam na wolnym ogniu przez 2,5 godziny. Bulion ma być lekko słony i mieć wyrazisty smak. Dynię obrałam i pokroiłam w kostkę. Ułożyłam na blasze, skropiłam oliwą, posypałam wędzoną papryką, odrobiną pieprzu i soli i upiekłam do miękkości (grzanie góra-dół, 200 stopni). Wraz z dynią upiekłam na złoto czosnek. Piecze się on znacznie krócej, więc należy pilnować
Kate's Kitchenktórym raz w miesiącu publikuję gotowe menu obiadowe na cały tydzień. Zobacz jadłospis z marca - 2 x ryba i 5 x wege , z kwietnia - 2 x kurczak, 2 x ryba, 3 x wege , z maja - przepisy do lunchboxa . Przepisy w wersji do druku oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter poniżej(...)resztę wykorzystamy w wtorek do zrobienia pysznego makaronu. Składniki / na 2 duże porcje: 1 ząbek czosnku 1 duża marchewka 1 cukinia (u mnie żółta) 1 cebula opcjonalnie - 2 plasterki wędzonego boczku łodyga brokuła (różyczki zostawcie do makaronu na wtorek) oliwa ev. 1 pomidor garść liści takich jak szpinak, botwinka czy jarmuż (u mnie liście botwinki, a buraczki dodałam do tych
Chilli Czosnek i OliwaŁosoś teriyaki z fasolką to propozycja dla osób, które lubią połączenie azjatyckich smaków ze zdrowymi produktami. Niewątpliwie łosoś uchodzi za niezwykle zdrową rybę. Wbrew pozorom jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zamienniki „w stylu” feta Papryka wędzona Pieprz czarny mielony 1 mała główka czosnku (lub 4-5 ząbków „większego” czosnku) Odrobina oliwy Garść orzechów nerkowca Garść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek(...)gotujemy na wolnym ogniu przez 2,5 godziny. Bulion ma być lekko słony i mieć wyrazisty smak. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Ukladamy na blasze, skrapiamy oliwą, posypujemy wędzoną papryką, odrobiną pieprzu i soli i pieczemy do miękkości (grzanie góra-dół, 200 stopni). Wraz z dynią pieczemy na złoto czosnek. Piecze się on znacznie krócej, więc należy pilnować
Kate's Kitchenzamienniki „w stylu” feta Papryka wędzona Pieprz czarny mielony 1 mała główka czosnku (lub 4-5 ząbków „większego” czosnku) Odrobina oliwy Garść orzechów nerkowca Garść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek(...)gotujemy na wolnym ogniu przez 2,5 godziny. Bulion ma być lekko słony i mieć wyrazisty smak. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Ukladamy na blasze, skrapiamy oliwą, posypujemy wędzoną papryką, odrobiną pieprzu i soli i pieczemy do miękkości (grzanie góra-dół, 200 stopni). Wraz z dynią pieczemy na złoto czosnek. Piecze się on znacznie krócej, więc należy pilnować
Kate's Kitchenzamienniki „w stylu” feta Papryka wędzona Pieprz czarny mielony 1 mała główka czosnku (lub 4-5 ząbków „większego” czosnku) Odrobina oliwy Garść orzechów nerkowca Garść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek(...)gotujemy na wolnym ogniu przez 2,5 godziny. Bulion ma być lekko słony i mieć wyrazisty smak. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Ukladamy na blasze, skrapiamy oliwą, posypujemy wędzoną papryką, odrobiną pieprzu i soli i pieczemy do miękkości (grzanie góra-dół, 200 stopni). Wraz z dynią pieczemy na złoto czosnek. Piecze się on znacznie krócej, więc należy pilnować
Kate's Kitchenzamienniki „w stylu” feta Papryka wędzona Pieprz czarny mielony 1 mała główka czosnku (lub 4-5 ząbków „większego” czosnku) Odrobina oliwy Garść orzechów nerkowca Garść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli (taka solidna) 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek(...)gotujemy na wolnym ogniu przez 2,5 godziny. Bulion ma być lekko słony i mieć wyrazisty smak. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Ukladamy na blasze, skrapiamy oliwą, posypujemy wędzoną papryką, odrobiną pieprzu i soli i pieczemy do miękkości (grzanie góra-dół, 200 stopni). Wraz z dynią pieczemy na złoto czosnek. Piecze się on znacznie krócej, więc należy pilnować
Kate's Kitchencharakteru. Wędzony, twardy ser, nasz polski parmezan jest kropką nad "i". I uwierzcie, warto mieć go w domu, wytrzymuje w lodówce długi czas i wcale nie musicie wybierać się w góry, żeby móc go nabyć. Wystarczy wejść na stronę http://wyrobynaturalne.com i złożyć zamówienie u przemiłego Kuby. :) Potrzebujemy: 1 cebula 1 ząbek czosnku podwójna pierś z kurczaka
MamaOskarkaMakaron z boczkiem to potrawa inspirowana kuchnią włoską i typowym ich makaronem – Carbonara. Do przygotowania tego dania potrzebujecie dosłownie kilku składników, a przygotowanie powinno zająć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rodzinną imprezę. Zapraszam do zapoznania się z przepisami, jest w czym wybierać! 1. Sałatka z kurczakiem i warzywami Przepis na: Przepiski.pl 2. Sałatka z fetą Przepis na: Alledobre.pl 3. Sałatka z rukolą i śliwkami Przepis na: KulinarneCuda.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Sałatka z wędzonym łososiem Przepis na: ProstaKuchnia.pl 5. Sałatka z serka wiejskiego Przepis na: Kulineo.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł
Damusia.pl