kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:449/1024)

,,Wiosenna sałatka w szklankach’’ 245

połówki, posypujemy po łyżce kukurydzy całość posypujemy ziołami. Filet z kurczaka oczyszczamy kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na złoty kolor. Gotowy kurczak nadziewamy po 3 kawałki na krótkie patyczki do szaszłyków. Wszystkie składniki na sos winegret mieszamy i polewamy przed podaniem sałatkę. Na koniec dekorujemy szklanki naszymi szaszłykami z kurczaka

Podróż w kulinaria
Makaron z owocami morza i suszonymi pomidorami 208

oraz pieprzem. Na koniec do sosu dorzuć ugotowany makaron i chwilę podsmaż całe danie. Spróbuj także: Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami pierś z kurczaka pomidory brokuły Penne z awokado awokado makaron pomidory Pene z sosem tuńczykowo-pomidorowym tuńczyk pomidory makaron

Fit&Fast Kitchen
Makaron z sosem śródziemnomorskim 188

suszoną bazylią, solą i pieprzem. Sos podawaj z makaronem, najlepiej tagliatelle, posypany świeżą bazylią. Spróbuj także: Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami pierś z kurczaka pomidory brokuły Penne z awokado awokado makaron pomidory Pene z sosem tuńczykowo-pomidorowym tuńczyk pomidory makaron

Fit&Fast Kitchen
Ziemniak w mundurku podany z rusztu - Jak ugotować ziemniaka w mundurku 251

gruboziarnistą solą i polać wybranym sosem, np. serowym lub na bazie śmietany czy jogurtu. Ziemniaka w mundurku z rusztu podałam w towarzystwie szaszłyczków z kurczaka ze słonecznikiem i podgrillowanymi liśćmi chińskiej kapusty- paksoi. Ziemniaka polałam sosem jogurtowo-śmietankowym z czosnkiem. Ziemniaki nadające się na pieczenie lub gotowanie w mundurkach i na grilla, to ziemniaki Typu A i Typu

Sztuka gotowania w/g Samiry
filet w sosie rozmarynowym i współpraca z Knorr 134

fileta z kurczaka, szef kuchni Knorra poleca go także do mięs z grilla i steków wołowych.  Składniki: 4 płaty z fileta z kurczaka ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka 2 łyżki oleju na sos: pęczek włoszczyzny 3 łyżki oleju łyżeczka cukru 400 ml czerwonego wytrawnego wina łyżka koncentratu pomidorowegp 400 ml wody 50 g suszonych pomidorów łyżeczka rozmarynu kubełek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce 125

Przepis na pikantne skrzydełka z kurczaka w pysznej, chrupiącej panierce i aromatycznej marynacie, to świetny pomysł na przekąski nie tylko karnawałowe! Te doskonałe, pikantne skrzydełka sprawdzą się na każdą imprezę jako pyszna i aromatyczna przekąska dla gości. Nasze skrzydełka imprezowe otoczone są panierką z płatków kukurydzianych i smażone w głębokim tłuszczu. Skrzydełka są pikantne i bardzo soczyste w środku oraz(...)zewnątrz. Chrupiące skrzydełka smażone to pomysł na dość proste w wykonaniu, niedrogie i wyjątkowo pyszne danie z kurczaka. Wystarczy pikantne skrzydełka zamarynować, następnie obtoczyć w panierce i usmażyć. Z czym podać pikantne skrzydełka z kurczaka? Tak przygotowane skrzydełka świetnie smakują z keczupem, sosem czosnkowym oraz sosem BBQ. Znakomitym dodatkiem do nich będą też z pewnością chrupiące frytki! Domowe skrzydełka

Kuchnia Na Wypasie
Top 12 przekąsek na Sylwestra 168

piersi kurczaka obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Całość upieczona w piekarniku. Nuggetsy są proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. 2. Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem. 3. Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. 4. Tatar z surowego łososia to świetna przekąska

Ugotować
SAJGONKI Z PIEKARNIKA 266

garść grzybów mun lub kilka pieczarek kawałek pora 300g mięsa mielonego (ja użyłam mięsa z piersi kaczki ale kurczak też się dobrze sprawdzi) 1 jajko świeża natka pietruszki papier ryżowy do zawijania przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, papryka chilli, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego. Zaczynamy od przygotowania naszego farszu. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Kurczak pieczony z mango 197

nacieram kurczaka. 3. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia kilkakrotnie polewam mięso wytworzonym sosem, a 15 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby kurczak się zarumienił. Jeżeli nie macie głębokiego naczynia żaroodpornego, kurczaka możecie upiec na blaszce w foliowym rękawie do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak kukurydziany w marynacie kąpany pomarańczami nadziany 137

m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -Kurczak kukurydziany - u mnie 1,5 kg Marynata: -2 łyżki miodu     -3 łyżki soku z cytryny -1 łyżka sosu sojowego -2 ząbki czosnku -mieszanka ziół:majeranek, papryka słodka i szczypta ostrej, kolendra, lubczyk imbir, tymianek,oregano, kminek -sól(...)Wstawiamy kurczaka do żaroodpornego rondla, polewamy pozostałą marynatą i podlewamy odrobiną gorącej wody ( ok. 1 szklanka ). Piekarnik rozgrzewamy do 180° i pieczemy kurczaka przez 1,5 do 2  godzin, w zależności od wielkości. Często polewamy wytworzonym sosem lub dorabiamy marynatę, tylko zamiast soku z cytryny dajemy sok z pomarańczy. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Kulinarne przemyslenia
Chrupiące krokiety z wędzonym kurczakiem i kapustą 147

Krokiety z wędzonym kurczakiem i kapustą Chrupiące i rumiane krokiety wypełnione przepysznym farszem z wędzonym kurczakiem, kapustą kiszoną, grzybkami i cebulką. Do krokietów polecam podać domowy sos czosnkowy. Palce lizać!     Składniki: Naleśniki – PRZEPIS TUTAJ + ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Składniki na farsz: 250g kapusty kiszonej 50g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych(...)sosem czosnkowym. Przepis na domowy sos czosnkowy znajdziecie TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Chrupiące krokiety z wędzonym kurczakiem i kapustą pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Sałatka z selera naciowego w wersji light 175

bardziej. Nie ma na pewno kukurydzy i majonezu. SKŁADNIKI:  4 łodygi selera naciowego 1 filet z kurczaka 1 łyżka miodu przyprawa do kurczaka mała paczka suszonej żurawiny 3 łyżki słonecznika uprażonego 1 łyżka oleju, Na sos 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka curry 2 ząbki czosnku szczypta  soli, pieprzu pół łyżeczki musztardy WYKONANIE Seler należy opłukać, odciąć liście(...)łyżce oliwy, na niedużym ogniu. Gdy odparuje woda, dodać łyżkę miodu, wymieszać. Smażyć,aż kurczak będzie szklisty. Podsmażone mięso dodać do sałatki wymieszać. Słonecznik uprażyć na patelni również połączyć ze składnikami sałatki. Z jogurtu soli pieprzu, curry , czosnku i musztardy przygotować sos dodać do sałatki. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej

W kuchennym oknie Ewy
Roladki z boczkiem w sosie cebulowo-śmietanowym 134

Pyszna propozycja obiadowa. Dodatek pysznego sosu dodatkowo podkręci smak. Co nam trzeba? Pierś z kurczaka – duża, ale dwie mniejsze. Plastry boczku (u mnie podwędzany) – cienkie! Do przyprawienia piersi: sól, pieprz czarny, słodka papryka, curry wszystkiego po 1/2 łyżeczki – wszystko mieszamy ze sobą woda 200ml Na sos: łyżka oleju, 3 średnie cebule, trochę soli i pieprzu do smaku

Latosiowydom
Kapsalon 169

został zaserwowany w Rotterdamie w 2003 roku. To tradycyjnie serwowane w aluminiowych jednorazowych foremkach danie z pewnością przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi frytek i sosu czosnkowego. Składniki (2 porcje) -1 podwójny filet kurczaka -1 czerwona cebula -2 pomidory -1/2 świeżego ogórka* -1 czerwona cebula -150 g tartego żółtego sera -4 ziemniaki -sałata lodowa -2 łyżki majonezu -150 g jogurtu(...)Filet z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą gyros. Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i usmażyć. Sałatę poszatkować, pomidory i ogórki pokroić w półplasterki lub kawałki. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.W foremkach aluminiowych ułożyć mięso, na nim frytki. Posypać żółtym serem. Podpiec do rozpuszczenia sera. W międzyczasie przygotować sos czosnkowy. czosnek

Zielona Kuchnia