Przy okazji mojego pichcenia postanowiłam wypróbować nowy przepis na pierogi. Skoro potrafię robić już pyszne ciasto to czemu by nie zaszaleć z farszem! Znane nam są dobrze pierogi z mięsem, te ruskie i te z twarogiem na słodko, z kapustą i grzybami oraz z przeróżnymi owocami. Przyzwyczajeni jesteśmy do takich smaków i rzadko zdarza się byśmy eksperymentowali z innymi farszami(...)ricottą i dymką jest świeży. Jest delikatny, lekko słodki lecz zdecydowany. Z pewnością pieczona papryka i dymka grają tu pierwsze skrzypce. Kurczak jest dopełnieniem a ricotta powoduje, iż całość jest spójna i kremowa. Składniki (25 pierogów): 1/2 ciasta na pierogi z tego przepisu 100 gram mielonego drobiu 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki ricotty 1 cebula dymka sól i pieprz
Mango Papajafasoli ( jak nie macie to može być czerwona ) 20 dag.serc wieprzowych lub z kurczaka ( wersja bardziej dietetyczna ) 2 łyżki oleju kokosowego 1 czerwona cebula 10 dag.startego żółtego sera 2 ząbki czosnku sól i pieprz przyprawa meksykańska Szczypiorek **************************************** 1 . Ciasto na naleśniki zmiksować i odstawić na 15 minut.Smażyć na złoty kolor z obu stron. 2 . Przygotować
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirzeczywistości spośród tych wszystkich ustaw i innych prawniczych cudów! Oj, mam ochotę poszaleć w kuchni – już dziś kusi mnie zrobienie ciasta, ale muszę pójść po rozum do głowy :P Składniki: 6-7 placków tortilli Duża podwójna pierś z kurczaka Pół puszki kukurydzy 2 małe pomidory 1 duży ogórek zielony Przyprawa kuchni meksykańskiej Kamis Mała sałata lodowa Mały majonez pół dużego
Fabryka pomysłówtruskawkowy w pełni, ogromna ilość gatunków, rozmiarów tego owocu zaspokaja najwybredniejszych klientów. Koktajle, ciasta, desery to norma, ale może tak warto się przełamać i sięgnąć po coś z truskawką w wersji wytrawnej? Jestem przekonana, że to czerwone maleństwo na pewno się sprawdzi. 300 g piersi z kurczaka garść sałaty 1/2 ogórka szklanka truskawek łyżka sezamu Marynata: 1/4 łyżeczki soli
Dieta moja pasjachilli oliwa z oliwek, sól...............................Dodatkowo: majonez szczypior suszone krewetki suszone rybki suszone algi sos sojowy u mnie z piersiami kurczaka pokrojonymi cieniutko i lekko zeszklonymi na oleju......................................WYKONANIE---Z jajek, mąki, mleka i sosów stwórz jednolite ciasto. Dodaj do niego posiekaną w drobne paseczki kapustę i dokładnie wymieszaj. Ciasto nakładaj porcjami na rozgrzaną patelnię z dodatkiem tłuszczu i smaż(...)piekarniku (180C do czasu, aż będą złociste i delikatnie chrupiące z zewnątrz - piecz z obu stron),lub na patelni po 2-3 minuty z każdej strony....Ja daje kurczaka algi szczypior i majonez ze świeżym ogórkiem..można bez dodatkow jesć albo z nimi i to co kto lubi.....SMACZNEGO
w mojej kuchniOstatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!najbardziej poleca się na obiad w przerwie między pieczeniem :-) My wczoraj upiekliśmy pierwsze ciasteczka, dzisiaj drugie, potem będzie przekładanie. Ciasta zostawiłam na piątek i sobotę. Teraz zapiekance. Pierożki tortellini (ja kupiłam świeże z bazylią i ricottą), do tego kurczak smażony w przyprawie kebab - gyros, szpinak, brokuł, trochę kukurydzy (sprzątałam przy okazji lodówkę) i starta mozzarella :-) Polecam i miłego dnia
kruche babeczkiczęści, usunąć 1 część, i w jego miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać usunięte ziemniaki. Całą masę ugnieść na ciasto. Formować kluseczki z dziurką. Gotować w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. Zeszklić cebulkę na oleju, następnie podsmażyć kurczaka podzielonego na porcje gulaszową. Dodać puszkę pieczarek i dusić jeszcze ok 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i pietruszką. Na koniec dodać
MarciochaKucharzystudzimy. 2. Ciasteczka: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy na około pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i za pomocą foremek w kształcie zajączka, kurczaka i koguta wykrawamy ciasteczka ( możemy użyć innych wielkanocnych foremek ). Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia w temperaturze
Izabelawkuchnisosu chrzanowego sól, pieprz Pierś z kurczaka , ser pokroić. Do miski wbić jajka, dodać mąki, sos. Wszystko wymieszać.Następnie dodać pierś z kurczaka i ser.Wymieszać i doprawić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać łyżką porcje ciasta, smażyć z dwóch stron na złoty kolor
Moje domowe kucharzeniemożliwością wyboru jakie i ile, okazał się przysłowiowym strzałem w dziesiątkę – nagle pokochały warzywa Składniki: dla 4 osób 2 rulony ciasta francuskiego farsz warzywny pozostały z dnia poprzedniego, z tego obiadu podwójna pierś z kurczaka przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka czerwona papryka, czubryca zielona opcjonalnie drobno starty ser żółty 1 roztrzepane jajko do posmarowania pierożków 1 mały jogurt
gutfutZapraszam na kilka propozycji dań Wielkanocnych. Może w natłoku świątecznych przygotowań znajdziemy propozycje dla siebie i dla naszej rodziny. CIASTO KRUCHE CIASTO PANI WALEWSKA GALARETA Z GOLONEK INDYCZYCH GALARETA JAJKA GALARETKA KOLOROWA- TERRINA JAJKA FASZEROWANE KURCZAK FASZEROWANY PASZTET Z KRÓLIKA PASZTET Z KACZKI ROLADKI Z SZYNKI ROLADKI Z SZYNKI PARMEŃSKIEJ SAŁATKA WIOSENNA SAŁATA LODOWA Z SERKIEM BAŁKAŃSKIM SERNIK KRÓLEWSKI
W kuchennym oknie Ewytrzy razy maszynką do mięsa razem z warzywami i bułką tartą. Do zmielonych składników dodajemy jajka, trzy łyżki wazowe wywaru z pod kurczaka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Formę do ciast smarujemy smalcem, posypujemy bułką tartą i układamy na niej masę na wysokość max 2/3 wysokości formy ( przy tej ilości składników ja użyłem dwóch
Miód i pieprzSkładniki: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka * 3 garście szpinaku * 2 ząbki czosnku * 20 dag fety * łyżka oliwy z oliwek * sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż
Pobite gary BarbaryPieczarki myjemy, kroimy i podsmażamy razem z cebulą. Odstawiamy do wystygnięcia. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy. Do kurczaka dodajemy wystudzone pieczarki i wszystkie przyprawy, jajko i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy. Jeżeli ciasto będzie bardzo rzadkie dodajemy jeszcze mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki. Jeżeli mamy czas to odstawiamy mięso do lodówki na kilka
Passion of Cookingtworzących mały kubeczek czy komin, który można wypełnić dowolnym nadzieniem. Nazwa dosłownie oznacza "lot z wiatrem" i bardzo trafnie opisuje lekkość ciasta po upieczeniu. Oryginalne vol-au-vent ma nadzienie z ragout z mięsem kurczaka, ale idealnie pasuje też bardzo smaczne połączenie serka Philadelphia z łososiem i odrobiną świeżego szczypiorku. Mimo, że tradycyjnie jest to przekąska lub część
Milion Smakówźródło: flickr.com: jeffreyww) Pot pie to amerykańska zapiekanka przyrządzona w jednym garnku. Bazą zapiekanki jest mięso: wołowina, jagnięcina, mięso z indyka lub kurczaka oraz warzywa (ziemniaki, marchewkę, groszek i fasolę). Mięso i warzywa zapieka się w cieście
WojnaNaSmaki.pljest proste i szybkie w wykonaniu. Polecam je każdemu, kto wcześniej miał problemy z twardym, rozklejającym się ciastem. Do farszu możemy użyć np. mięsa wołowo – wieprzowego lub z łopatki wieprzowej i kurczaka. Ja zmielone mięso smażę a następnie miksuję blenderem, co wg mnie jest szybsze w wykonaniu. Przepis znalazłam
Marta Gotujemakaronem, z ryżem czy z ziemniakami.Dzisiejsza wersja będzie jednak z kluseczkami lanymi, które pamiętam z dzieciństwa - gdy mama robiła przepyszne obiadki. Składniki : * kurczak* włoszczyzna* ziele angielskie, pieprz czarny w ziarenkach, liść laurowy, sól* natka pietruszkiLane ciasto :* szklanka mąki pszennej* jajko* ciepła woda* sól Przygotowanie :Nastawić rosół. Gdy się ugotuje, wyciągnąć mięso. Składniki na lane ciasto dokładnie wymieszać. Odstawić
Magiczne Życie Marty