kurczak po chińsku - 1368 przepisów (strona:72/92)

Ryż smażony po kantońsku 81

możemy wykorzystać mrożoną mieszankę do dań chińskich. Ryż smażony po kantońsku to danie sycące i bardzo smaczne pod warunkiem, że lubicie takie przyprawy jak kurkuma, imbir, chili, sos sojowy i olej sezamowy. Jest to danie na przygotowanie którego nie poświęcimy dużo czasu i pieniędzy. Ryż smażony po kantońsku możemy również przygotować z kurczakiem lub krewetkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Danka Pichci
Słodki sos chili 130

Bez tablicy Mendelejewa i bez wielu ceregieli. Z kilku łatwo dostępnych składników. Do domowych spring rolls i sajgonek . Do smażonych czy pieczonych ryb, żeberek, krewetek i

Karo in the Kitchen
Aromatyczny rosół wołowy 149

Aromatyczny rosół wołowy to jedno z tych dań, które się gotuje dość długo. Jednak smak, aromat tej zupy potrafi nam wszystko wynagrodzić. Rosół wołowy jest dość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z boczkiem i kapustą w sosie sojowym 115

Szybka wieprzowina z marchewką i dymką Kurczak w sosie curry Przepis na makaron z boczkiem i kapustą w sosie sojowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki pół główki średniej kapusty 150 g boczku średnia cebula 5 łyżek sosu sojowego szczypta chili pieprz do smaku szalotka łyżka oleju do smażenia makaron chiński do podania Przepis 1 Kapustę kroimy

Kuchnia Bazylii
Zupa na mieszance chińskich warzyw 92

Jest to zupa błyskawiczna. Czasami warto mieć w zanadrzu taki przepis na zupkę. Smak super. Do garnka wlać wodę, dodać mięso z kurczaka, zagotować. Zdjąć szumy

Kuchnia Pokoleń
NALEŠNIKI PO AZJATYCKU 182

warzywa i mięso z kurczaka , przyprawione imbirem i sosem sojowym.Niebo w buzi!!! Ciasto : *************** 25 dag. mąki pszennej 1 szkl.wody mineralnej 1 szkl.mleka 3 jajka olej  Sól ****************************** Farsz : ******************* 2 filety kurze  1 op. mrożonki chinskiej 2 -3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki imbir papryka ostra Olej do smażenia sól pieprz chiński przyprawa 5 smaków szczypta

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z ryżem po jemeńsku (Kabsa) 130

Kurczak z ryżem po jemeńsku (Kabsa)   www.kuchniasmakow.blogspot.com Smak tej potrawy chodził za mną dobre kilka lat. Chodził cierpliwie, wytrwale drażnił kubki smakowe. Nie odpuszczał. I dobrze. Moi znajomi z Jemenu i Jordanii wiedzieli, jak zaszczepić we mnie miłość do arabskiej kuchni ;) Codziennie po powrocie z uczelni zapachy gotowanych potraw unosiły się w kuchni akademikowej. Codziennie wieczorami zbieraliśmy się(...)niej. Codziennie były inne historie. Dania polskie przeplatały się z arabskimi, niemieckimi i chińskimi. Opowieści snute do nocy. Czasem barwne, czasem śmieszne, czasem smutne. I nie miało znaczenia to, jaki kto miał kolor skóry, jakiego był wyznania, jakim mówił językiem. Jedzenie i jego przygotowywanie posiada tą magiczną moc, że ludzie zawsze znajdą wspólny język. Kuchnia łączy ludzi. A wraz

Kuchnia smaków
Noodles z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 170

Noodles jest to chiński makaron, którego ugotowanie zajmuje nie całe 5 minut! Szukacie pomysłu na szybki i smaczny obiad??? Ten przepis jest właśnie dla Was! Danie jest aromatyczne i pełne kolorów... Oprócz warzyw dodałam również moje ukochane pieczarki oraz dla mojego skarba, który jak już wspominałam jest miłośnikiem mięcha, dodałam pierś z kurczaka. Kto się skusi? Zapraszam :-)   Składniki: makaron

kulinarne odsłony pati
Piątek: „Sławna chińska sałatka” Chloe Kardashian 187

powiedzieć, że zajmie się niczym, gdyż dużo ćwiczy i miała swój program telewizyjny „Odwet na własnym ciele”, z którego pochodzi przepis na „famous chinese salad”, czyli sławną chińską sałatkę. Trzeba jej oddać, że całkiem sprytnej zakomponowana składniki dania: chrupka kapusta czerwona, miękka kapusta rzymska, kremowe awokado i mięso. Do tego orientalny, lekko pikantny za sprawą imbiru, dresing. Danie(...)szklanki posiekanej kapusty rzymskiej lub włoskiej 1 duża lub dwie małe starte marchewki 1 awokado pokrojone w kostkę Garść posiekanej kolendry 12 surowych krewetek (lub 2 szklanki upieczonego, pokrojonego kurczaka) Kilka łyżek siekanego szczypiorku 1 łyżka masła 1 łyżeczka suszonego czosnku Garść posiekanych orzechów laskowych lub migdałów Sól i pieprz do smaku Dresing 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki octu

Niedzielny kucharz
Zupa z kurczakiem, mleczkiem kokosowym i kurkumą 140

Pyszna zupa zawierająca w sobie różnorodność azjatyckich i polskich smaków. Inna niż zwykłe, "codzienne" zupy, z mleczkiem kokosowym i mięsem z kurczaka. Najlepsze jest mięso z udek, bo jest bardziej soczyste i miękkie niż mięso z piersi, ale obojętnie jakiego użycie, na pewno będzie pyszne. Z posiekanym koperkiem i fasolką szparagową jestem pewna, że posmakuje każdemu. 4 udka pozbawione skóry(...)fasolki szparagowej żółtej 0,5 puszki kukurydzy 100 ml mleczka kokosowego light 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki (można pominąć) 1,5 litra rosołu/bulionu/wywaru mięsnego przyprawa chińska 5 smaków 0,5 łyżeczki kolendry ziarnistej 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki kurkumy pęczek koperku sól pieprz Udka pozbawić skóry i kości

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kurczak, który wrócił do garnka 110

można zrobić na bazie każdego mięsa, gotowanego i pieczonego, że wcale nie musi to być wieprzowina, bo równie dobrze nada się kurczak i kaczka. Danie może się więc nazywa „Kurczak, który wrócił do garnka”:) Dobrze przysmażone mięso w rondlu (albo w woku) w towarzystwie warzyw, słodko -kwaśnego sosu nabiera zupełnie nowego smaku. Czas: 15 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji(...)wykorzystaliśmy resztki glazurowanej, pieczonej szynki Składniki: Pieczone lub ugotowane mięso: drób, szynka Papryka czerwona Papryka żółta Brokuł Cebula Ząbek czosnku Łyżka startego imbiru Papryczka chili 200 g pszennego makaronu chińskiego lub tagliatelle 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru lub miodu 2 łyżki oleju 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka octu ryżowego lub soku z cytryny 1 łyżka nasion sezamu

Niedzielny kucharz
Pieczona kaczka z sosem marsala 166

sól do smaku Przyprawa chińska ok. 100 ml 2 łyżeczki całych goździków 6 gwiazdek anyżu 5 łyżeczek nasion białego pieprzu lub pieprzu szechuan 4 łyżeczki nasion fenkułu 4 łyżeczki zmielonego cynamonu Sos marsala 1 czosnek solo 4 marchewki 4 czerwone cebule 3 łyżki mąki 2 gwiazdki anyżu 100 ml marsala 500 ml bulionu z kurczaka lub wrzątku 1 pomarańcza

codojedzenia
Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 211

prostu kurczakiem. Niekiedy dodaje się też cienki makaron lub ryż. Z tego co zauważyłam, popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie, Sajgonki można podawać na ciepło bądź na zimno, a smaży się je na głębokim oleju i podaje z odpowiednim sosem. (12 sztuk)   1 opakowanie papieru ryżowego olej Farsz: 250-300g mieszanki chińskiej 300g mięsa mielonego (najlepiej wołowego, choć

Di gotuje
Japonia instant. Ramen 173

Studenckie czasy dawno już za mną. Z resztą- to właśnie w czasie studiów zaczęłam swoją przygodę z gotowaniem i dziwnym trafem sława i niesława „zupek chińskich” jakoś mnie ominęła. A dzisiaj chętnie po nie sięgam, przygotowując najszybsze wschodnie danie na świecie- japoński ramen. Do Kraju Kwitnącej Wiśni ramen przywędrował z Chin na początku XIX wieku. Podstawą tej zupy jest wywar(...)swój sposób przyrządzania wywaru zależny od najczęściej występujących tam produktów- można spotkać wywar na samym mięsie, na wieprzowych kościach, z dodatkiem ryb czy owoców morza, a także wywary na kurczaku czy na wołowinie. Zaprawiany jest pastą miso, sosem sojowym lub rybnym czy ostrygowym. Wariacjom regionalnym poddają się również dodatki, z którymi podawany jest ramen- od jajka przez szczypior, kolendrę, groszek

Karo in the Kitchen
Bakłażan po azjatycku 202

mnóstwo smaków. Chińska potrawka z bakłażana w towarzystwie szpinaku idealnie sprawdzi się na wegetariański obiad w chłodne dni. Można zajadać łyżką, pałeczkami lub siorbać z miseczki. Jeśli lubicie orientalne smaki – musicie wypróbować bakłażana w takim wydaniu. Bakłażan po azjatycku: 1 średni bakłażan ok. 50 g świeżego szpinaku „baby” 2 szklanki bulionu warzywnego lub z kurczaka

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania