kurczak pieczony - 10604 przepisów (strona:213/707)

Kurczak z sezamem 381

kurczaka podaną z sezamem, frytki  i   surówkę z dyni  . Obiadek pierwsza klasa.  Mięso nie jest smażone tylko pieczone przez co mamy troszkę mniej kaloryczne i lżejsze danie. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka bułka tarta do panierowania sól pieprz Sos 2 łyżki oleju 1/4  łyżeczki płatków chilli 1 ząbek czosnku 5 łyżek płynnego miodu(...)mąki kukurydzianej 50 g cukru brązowego 1/4 łyżeczki imbiru 4 łyżki octu sezam do posypania Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posypać solą i pieprzem, a następnie każdy kawałek obtoczyć w bułce tartej.  Mięso ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w 180 stopniach C około 30 minut.  Do rondela wlewamy olej i wkładamy przeciśnięty

O kuchni z uczuciem
Mega soczyste pałki z kurczaka w marynacie majonezowo - musztardowej 382

pałki z kurczaka w marynacie  majonezowo -musztardowej... Pałki z kurczaka w marynacie z majonezu i musztardy z czarnym sezamem. A do tego ziemniaczki pieczone w tym samym naczyniu jednocześnie. Potrzebne będą: pałki z kurczaka majonez musztarda sarepska (jak ktoś lubi ostrzejsze to rosyjska) ziemniaki  cebula czosnek tymianek papryka słodka sól, pieprz łyżka oliwy czarny sezam (opcjonalnie(...)każdą pałkę przypada łyżeczka majonezu i łyżeczka musztardy... Pałki z kurczaka myjemy i ewentualnie oczyszczamy z pozostałych piórek, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem (ja dałam granulowany, ale spokojnie można użyć świeżego, przeciśniętego przez praskę). Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy lekko oliwą, układamy do niego ziemniaki, posypujemy solą, pieprzem, tymiankiem, słodką papryką i opcjonalnie czarnym sezamem, cebulę

Pelusiowa Kuchnia
Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem 229

Wypełnimy ją jakże zdrowym i pysznym szpinakiem. Zainteresowani? Jeśli tak to zapraszam do przeczytania przepisu. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut + 20 minut pieczenia, 4 porcje. Produkty 1 x pierś z kurczaka, 350 dag mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 200 dag sera kolumb dojrzewający, 2 x łyżeczki masła, sól, pieprz, Przygotowanie Pierś z kurczaka umyj i podziel na cztery kotlety

Fit&Fast Kitchen
Chrupiący kurczak w aromatycznej panierce z pastą misą i imbirem 253

gotowania Shaoxing, łyżka octu ryżowego 3 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ryżowej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia sos: 5-6 łyżek jogurtu naturalnego, 1-2 łyżeczki słodkiej pasty chilli, sok z połowy limonki Filet z piersi kurczaka oczyść, umyć i osuszyć, pokroić na małe kawałki o wielkości 2 cm. W miseczce wymieszać pastę miso, starty imbir(...)włóż miseczkę do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie w miseczce wymieszaj składniki panierki mąkę pszenną, mąkę ryżową i proszek do pieczenia. Po 30 minutach wyciągnij miskę z lodówki i pozostaw za zewnątrz, aby kurczak uzyskał temperaturę pokojową. Kawałki kurczaka obtocz w panierce i smaż do zbrązowienia w głębokim tłuszczu (temperatura 180 stopni). Usmażone kawałki kurczaka odkładaj

Plate of Joy
Domowy gyros na talerzu z frytkami 164

domowy gyros na talerzu (3 porcje): Frytki z piekarnika: 5-6 średniej wielkości ziemniaków 2 łyżki oleju pieprz ziołowy, ostra papryka, rozmaryn, tymianek Kebab z kurczaka: 2 piersi z kurczaka przyprawa kebab-gyros, sól, pieprz, ostra papryka Sałatka: pół niewielkiej kapusty pekińskiej pół długiego ogórka lub jeden gruntowy pomidor pół puszki kukurydzy sól, pieprz Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu(...)Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, aby tworzyły jedną warstwę i nie leżały na sobie. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 45 minut z termoobiegiem. Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami i odstawiamy przynajmniej na pół godziny do lodówki. Po tym czasie smażymy na oleju na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z kurczakiem i fasolką szparagową 502

porcji: 4-6 ( biała forma do tarty z Ikea) Czas przygotowania: 20 minut + 25 minut pieczenia Składniki: Na ciasto: 110g mąki pszennej 110g mąki żytniej pełnoziarnistej 100g miękkiego masła 1 jajko 5 łyżek zimnej wody Szczypta soli Na farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka Garść zielonej fasolki szparagowej Garść żółtej fasolki szparagowej 330ml śmietany 18% (duże opakowanie) 50g żółtego sera(...)jajka, śmietanę, starty na małych oczkach ser oraz posiekaną pietruszkę. Doprawiamy obficie pieprzem, trochę mniej solą i mieszamy całość. Na ciasto wykładamy fasolkę, na to kurczaka, a na końcu wylewamy delikatnie jajeczną masę. Pieczemy kolejne 20 - 25 minut. Smacznego

Kolizje Smaków
Kurczak duszony z cebulką i majerankiem 242

Kawałki kurczaka czyli ćwiartki czy udka/pałki najczęściej piekę w piekarniku. Tym razem dla odmiany postanowiłam zrobić mięsko duszone. Dodałam dużo majeranku i cebulki, które nadały mięsku fajny aromat. składniki: 3 ćwiartki z kurczaka (ok 1 kg) 2 duże cebule 1 czubata łyżka majeranku sól 2 listki laurowe olej kokosowy 1 l gorącej wody 2 łyżki mąki pszennej Ćwiartki

Monia miesza i gotuje
Pieczone buraki - dodatek do koktajli, obiadu, sałatek jak i ciast 231

pieczonymi burakami, szpinakiem i serem kozim. Całość polana sosem musztardowo-miodowym   (przepis TUTAJ ) 4. Śledzie pod pierzynką, czyli niezawodne połączenie smaków - śledzi, pieczonych buraków i gotowanych jajek (przepis TUTAJ ) 5. Piersi kurczaka wraz z dodatkiem buraczków podane z białym ryżem  (przepis TUTAJ ) 6. Pasta z pieczonym burakiem, koperkiem i serkiem naturalnym  (przepis TUTAJ

Ugotować
KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 296

Mięso w miejscu przecięcia ( na grzbiecie) spinamy wykałaczkami, następnie całego kurczaka owijamy dratwą, aby nadać jemu ładny kształt. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 % C.  Upieczonego kurczaka wyjmujemy, studzimy, wyciągamy nici i kroimy w plastry. Tak przygotowanego kurczaka, po całkowitym ostudzeniu można podać z pieczywem jako zastępstwo wędliny. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Chrupiące krakersy 194

koniecznie - dzięki niej są tak chrupiące) 1/2 szklanki mąki żytniej  1/3 szklanki oliwy z oliwek 1/2 szklanki wody 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia  ulubione przyprawy: złocista przyprawa do kurczaka, przyprawa gyros, papryka ostra Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na tyle części, ile smaków chcemy otrzymać. Do każdej części ciasta(...)złocista i gyros). Zagniatamy ciasto razem z przyprawami. Przekładamy na blat oprószony mąką i bardzo cienko (ok. 2 mm) rozwałkowujemy. Przekładamy na blaszkę, posypujemy odrobinę solą i użytą przyprawą. Pieczemy w 180*C, ok. 15 minut, uważając, aby nie przypalić krakersów.  Chrupiemy z dipem lub solo :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Kurczak zapiekany w winie z winogronami i pieczarkami 197

Oczywiście nieco zmodyfikowany Dodałam nieco zielonych winogron , malutkich bo własnych , na zdjęciu wyglądają jak groszek ale są pyszne i słodkie Powolne pieczenie i wcześniejsza marynata ze słodkiego ,czerwonego, wina czereśniowego ( oczywiście domowej ,własnej roboty ) , sprawia ,że kurczak jest wyśmienity. Dodatkowo , ta potrawa , ma jeszcze tą zaletę ,że odgrzewana smakuje równie wybornie , jak nie lepiej . Uwielbiam takie jednogarnkowce , zresztą moje dzieciaki(...)garnka . Dorzucamy pokrojonego selera , winogrona , marchewkę , resztę wina z zalewy . Doprawiamy cukrem , solą do smaku , wkładamy listki laurowe , szczelnie zamykamy . Pieczemy w nagrzanym piekarniku 2 godziny, w temperaturze 170 C . Po tym czasie ,sos, powinien być, lekko gęsty, a kurczak i warzywa, mięciutkie i aromatyczne . Można serwować na gorąco , od razu lub odgrzać, następnego dnia . Proste i pyszne danie . Smacznego

Ogrodnik w podróży
Papryka zapiekana z kaszą 144

Ktoś, kto skosztował pieczoną paprykę, wiedział będzie jak połączyć z innymi smakami. Bardzo proste, bardzo smaczne połączenie smaku pieczonej papryki z niesamowicie aromatycznym, wędzonym kurczakiem. Do tego, czerwona cebula, kapary i…Skosztujcie sami <3 Składniki 2 żółte papryki 200 g kaszy pęczak 1 wędzone udko z kurczaka 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki kaparów starta(...)rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary. Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy i nadziewamy farszem. Pieczemy 45 min w naczyniu żaroodpornym, w 180°C , później posypujemy serem i zapiekamy przez

R'n'G Kitchen
Pasta ze słonecznika i pieczonej papryki 332

delikatesach. Pasta ze słonecznika i pieczonej papryki: Pestki słonecznika wsyupujemy na suchą patelnię i podprażamy, aż zaczną się złocić. Musimy często mieszać. Do malaksera lub blendera kielichowego wrzucamy pieczoną paprykę, dodajemy oliwę, sok z cytryny i ząbek czosnku. Miksujemy. Dodajemy jeszcze ciepłe ziarna słonecznika i przyprawy – paprykę, bazylię, sól, pieprz i cukier. Ponownie miksujemy na gładką pastę(...)moja ulubiona wersja makaronu po chińsku. Danie najlepiej... Quiche z kurkami Quiche z kurkami (czytaj: kisz) to sezonowa tarta - bardzo p... Ryż z kurczakiem po hiszpańsku Przepis na ryż z kurczakiem po hiszpańsku dostałam od Anny -... Pieczone kwiaty cukinii Pieczone kwiaty cukinii to alternatywa dla kwiatów smażonych... Post Pasta ze słonecznika i pieczonej papryki pochodzi z bloga

Poezja smaku
Tarta z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami 342

masła -1 jajko -szczypta soli -zimna woda Farsz: -opakowanie mrożonego szpinaku -200 g sera feta -100 ml śmietany 30% -1 jajko -1 łyżka masła -2 pojedyncze piersi z kurczaka -300 g pieczarek -100 g boczku wędzonego -1 cebula -2-3 ząbki czosnku -pieprz -125 g mozzarella -pomidor do dekoracji Posiekać mąkę z miękkim masłem, jajkiem i solą, dodać wody(...)ciasto, oblepić spód i boki blaszki. Nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec 25 minut. Wyjąć ciasto, posmarować  roztrzepanym jajkiem i piec jeszcze 7 minut.  Pierś z kurczaka, umyć i pokroić w kostkę, następnie usmażyć na patelni z przyprawą do kurczaka. Odstawić na bok. W oddzielnej patelni na masełku udusić szpinak, dodać przeciśnięty przez

Kulinarne przemyslenia
Kurczak w cieście kokosowym 599

bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ok. 40 sztuk: ok. 1,5 szklanki mleka 2 szklanki mąki 100g wiórków kokosowych 1 podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 opakowanie proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 750 ml oleju roślinnego do głębokiego smażenia sól Sposób przygotowania: W   misce mieszamy mąkę pszenną,   mleko,   jajka,   proszek(...)pieczenia, cukier oraz sól. Całość dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie   dodajemy   wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Pokrojonego w grubą kostkę kurczaka maczamy w przygotowanym cieście, po czym za pomocą łyżki lub cedzaka wrzucamy na głęboki tłuszcz. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Wyjmujemy na ręczniki papierowe, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Smacznego

Fabryka pomysłów