kurczak makaron - 949 przepisów (strona:23/64)

Curry z kurczakiem, mlekiem kokosowym i marchewką! 228

wody (opcjonalnie) - 2 łyżki płaskie mąki kukurydzianej W rozgrzanym woku smaż pokrojonego w kostkę kurczaka, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany imbir. Marchew kroimy na cieniutkie paseczki -makaron. Smażymy razem z kurczakiem około 10 minut. Dodajemy chili, curry, mleko kokosowe, dynię i dusimy około 12 minut. Możecie zagęścić mąką kukurydzianą jeżeli lubicie gęsty sos, po prostu mąkę wsyp do sosu

SMYKWKUCHNI
Penne z bakłażanem 134

Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne, 1 podwójna pierś kurczaka, 1/2 bakłażana, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 duże pomidory bez skórki, 5 listków świeżej bazylii, 2 łyżeczki tymianku, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie:       Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie hartujemy zimną wodą i odstawiamy do odcieknięcia wody. Na patelni podsmażamy cebulkę(...)przyprawionego tymiankiem, przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Bakłażana kroimy w kosteczkę i posypujemy solą, odstawiamy na kilka minut i dodajemy do kurczaka. Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy pod przykryciem. Na koniec dodajemy świeżą bazylię i makaron. Przyprawiamy solą i pieprzem

Aga w kuchni
Pieczone udka z pesto bazyliowo-pietruszkowym 244

Kochani, zapraszam na przepyszny obiad- kurczaka w marynacie czosnkowej I makaron z pesto bazyliowo pietruszkowym z grillowaną papryka. Jest trochę pracy przy obiedzie , ale smak wynagrodzi Wam wszystko. Jestem pewna że obiad zostanie na stałe w Waszym menu :) Zaczynamy:  Składniki: udka-ilość według potrzeby ok 50-70 ml oliwy z oliwek sól, pieprz, paprika, natka pietruszki, cayenne 5 ząbków(...)czasie wkładamy na 10 min do woreczka- by łatwiej zciągnąc skórkę. Gotujemy makaron- ja ugotowałam 250 gr spiralek. Kroimy w kostkę paprykę. Do makaronu dodajemy pesto I paprykę I mieszamy. Gotowe:) Podajemy z upieczonym kurczakiem I ulubioną sałatką. Smacznego

Smaki Edyty
Tagiatelle z kurczakiem i sosem serowo żurawinowym 213

talerzem pysznych, gorących klusek :). Bardzo polecam! Składniki na 4 porcje: 500 g mięsa z kurczaka (piersi lub udka bez skóry i kości) 150 g sera rokpol 50 g sera chedar 3-4 łyżki konfitury z żurawiny (ok. 100 g, niskosłodzonej lub bez cukru) 400 g makaronu tagiatelle 1 średnia cebula pieprz gałka muszkatołowa olej do smażenia Sposób przygotowania: Makaron ugotować(...)jest dość słony). Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, można dodać do niego jeszcze trochę wody. Sos wymieszać z ugotowanym makaronem, podawać natychmiast. Smacznego! Wyliczenia: makaron 4,20 zł kurczak 6 zł żurawina 2 zł rokpol  4,35 zł chedar 1,30 zł cebula 0,20 zł przyprawy, olej 0,30 zł Koszt całego dania: 18,35 zł Porcja

Obiad za dychę
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i mozzarellą 152

coś baaardzo dobrego, co miałam wczoraj na obiad :) szybkie i sycące danie :) Składniki: -opak. makaronu świderki (450 g) -500 g brokułów -500 g pieczarek -podwójny filet z piersi kurczaka -1 duża cebula -125 g mozzarelli (kulka) -200 g śmietany 18% -2 jajka -sól, pieprz,  -przyprawa do gyrosa, olej Wykonanie: Makaron gotujemy 'al dente' w osolonej wodzie. Cebulę kroimy, pieczarki(...)cebuli, doprawiamy. Następnie kroimy kurczaka w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i gyrosem i smażymy. Brokuły gotujemy na pół twardo. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy makaron, na to pieczarki z cebulą, różyczki brokuła i kawałki kurczaka. Śmietanę dokładnie mieszamy z jajkami i przyprawami, polewamy składniki zapiekanki. Na wierz układamy pokrojoną w plastry mozzarellę. Zapiekamy ok. 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

KasiekGotuje
Rureczki według Blondyneczki 127

znowu nie chciało mi się gotować. Dziś był makaron, w ogóle obiad zielony. Wersja prostsza od  Kokardeczki według Blondyneczki  . Na życzenie mojego syna z fasolką szparagową. Składniki: 450 g fasolki szparagowej 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka 3-4 ząbki czosnku 1 mała garstka lisków świeżego tymianku(...)połowy cytryny ok. 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% pieprz kostka warzywna 2 garście makaronu typu Rigatoni, czyli tzw rurki masło do smażenia Wykonanie: Fasolkę i makaron ugotować al dente.Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, kostkę warzywną, pieprz i sok z cytryny. Do usmażonego mięsa dorzucamy ugotowaną fasolę i makaron. Całość mieszamy w woku.Na

Blondynka Gotuje
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 146

Składniki: 1 opakowanie makaronu fettucionne Czaniecki, 1 podwójna pierś kurczaka, 3-4 suszone pomidory suszone w oleju, 1/2 sera feta, 500 g świeżego szpinaku, 300 ml kremówki, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis.  Przygotowanie:     Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną pierś kurczaka i przyprawioną. Następnie dodajemy

Aga w kuchni
Carbonara trochę inaczej- a'la Edyta 240

takiej profanacji ...ale co się nie robi by urozmaicić domownikom posiłku :) Dlatego carbonara jest a'l Edyta. Zaczynamy :  Składniki *: 2-3 piersi z kurczaka 100 gr boczku 1 łyżka masła 500 gr makaronu 5 jaj 200 ml śmietany 30 gr startego parmezanu 50 gr startego żółtego sera sól, pieprz, paprika, suchy czosnek, bazylia * na 100 gr makaronu przypada(...)jajko Podsmażamy boczek na maśle. Nacieramy piersi z kurczaka przyprawami( sól, pieprz, paprika, czosnek I bazylią ) I smażymy z obu stron na oleju. Podsmażone piersi kroimy w kostkę. Gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Rozbijamy jajko, dodajemy do niego stary parmesan. Ugotowany I odcedzony makaron przekładamy do garnka. Dodajemy podsmażony boczek , ser żółty I śmietanę. Kładziemy

Smaki Edyty
Razowe świderki w sosie mocno pomidorowym 354

dziś makaron. Razowe świderki, ale oczywiście kto co lubi i co ma pod ręką, zresztą wszelkie przepisy na sosy do makaronu należy traktować jako inspirację i punkt wyjścia dla naszych ulubionych smaków i upodobań. Składniki dodajemy na oko i na spróbowanie, tu nie ma miejsca na aptekarską dokładność. Jeśli chcemy możemy z mojego przepisu usunąć np. cukinię, lub dodać oprócz(...)garnku mieszamy przecier, koncentrrat, pokrojone w paseczki suszone pomidory, podsmażoną cebulkę, podsmażoną na złoto cukinię, podsmażoną pierś z kurczaka, dodajemy przyprawy, możemy dodatkowo złagodzić smak odrobiną śmietany. Gotujemy wszystko około kwadransa (tyle ile zajmie nam zagotowanie wody i ugotowanie makaronu) często mieszając. Makron gotujemy al dente w dużej ilości mocno osolonej wody. Odcedzamy. Wrzucamy do wielkiej michy, posypujemy startym serem

Z butelką mleczka w tle
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 171

fetą, podane z torillą, sałatką colesław i sosem tzatziki  makaron z sosem z cukinii i wędzonym łososiem   muffinki  sałatka z pieczonego kurczaka, fety i truskawek, grzanka  makaron ryżowy w sosie z masła orzechowego z łososiem i warzywami pełnoziarnista pizza ze szpinakiem, pomidorem, szynką i mozzarellą  tortilla z sałatą, ogórkiem, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym

More food, love and dreams
Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i brokułem 426

Składniki: 250g makaronu penne brokuł -1 sztuka czerwona papryka- 1 sztuka 1 udko wędzonego kurczaka czerwona cebula kukurydza konserwowa 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego typ grecki 2 łyżeczki musztardy sarepskiej pieprz ziołowy zioła prowansalskie około 2 łyżki czosnek granulowany 3 ząbki czosnku   Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuł dzielimy

Czerwona Porzeczka
Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 329

pomocą trzepaczki, Wsypujemy duszone kurki z cebulką, dodajemy pojedyncze listki tymianku, mieszamy i chwilkę całość dusimy. Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem podajemy z makaronem. Smacznego! The post Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiem 187

Składniki:  200 g pełnoziarnistego makaronu rigatoni  podwójny filet z kurczaka  opakowanie zielonych warzyw mrożonych FRoSTA  2 łyżki oleju  2 ząbki czosnku  2 szczypty cayenne  sól morska i pieprz kolorowy w młynku do smaku  Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w kostkę i dusimy najlepiej pod przykryciem razem z posiekanym czosnkiem i mrożonymi warzywami

Moja smaczna kuchnia
Zapiekanka z patelni 193

kremówki, 1 puszka kukurydzy Develey, 1 podwójna pierś kurczaka, 20 g startego żółtego sera, sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem. Przygotowanie:      Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i zalewamy kremówką. Przyprawiamy

Aga w kuchni
Tajska zupa Tom Kha Kai z kurczakiem i mlekiem kokosowym 310

świeżego imbiru 2 kawałki świeżej trawy cytrynowej cebula 2 ząbki czosnku kolendra filet z kurczaka 1,5 puszki mleka kokosowego kilka pieczarek (ok 6 - 8 sztuk) 4 papryczki chilli łyżka cukru trzcinowego sos rybny sok i skórka otarta z dwóch limonek sos sojowy makaron soba Wykonanie: Mięso na wywar gotujemy w 1,5 litra wody przez 20 minut, zbieramy szumowiny(...)łyżek, lub odpowiednio więcej gdy uznacie, że jest niewystarczająco słona. Nie używamy soli. Gotujemy kolejne 15 minut. Pod sam koniec dodajemy kurczaka oraz mleko kokosowe. Podajemy z wcześniej przygotowanym według instrukcji zawartej na opakowaniu makaronem soba, przyozdobioną liśćmi kolendry oraz papryczką chilli. Każdy może dodatkowo doprawić zupę, na swoim talerzu, sokiem z limonki oraz sosem sojowym, jeśli uzna że jest

Taste Of My Day