Mam nadzieję, ze wypoczęliście w Święta. Ja mimo długich przygotowań znalazłam czas także na odpoczynek. Poza tym jestem strasznie objedzona. Zawsze staram się trzymać jednej zasady - z reguły nie rezygnuje z jedzenia potraw, chcę spróbować każdego dania. Ale na próbowaniu się kończy. W ten sposób jestem zaspokojona kulinarnie ale też nie jestem przejedzona. W tym roku coś poszło nie tak, starałam się nie jeść dużo, a mimo wszystko byłam strasznie syta. Więc jest to najlepszy moment na powrót do zgrabnego gotowa... czytaj dalej...
Kurczak, brokuły i pyszny śmietanowy sos to danie zdecydowanie dla mnie!
To co piszesz jest profesjonalne, ale także w sposób bardzo interesujący i przyjemnie się go czyta.Dodam Twojego bloga do listy najlepszych blogówhttp://blogi-o-odchudzaniu.blogspot.com
Witam. A ja mam pytanie odnośnie śmietany - chodzi tu o słodką śmietankę tak?
Tak, chodzi o śmietankę (potocznie nazywa się ją słodką ;) ). Można też użyć śmietany 18%, tylko przed dodaniem do sosu trzeba będzie ją wymieszać z gorącą wodą, żeby się nie zwarzyła.Pozdrawiam
Nie wiem jaką dokładnie ma pani na myśli śmietanę pisząc śmietana 18% - owa :) Bo mnie konkretnie chodzi o to czy mogę użyć zwykłej kwaśnej śmietany. Właściwie kto mi broni prawda :) Ale nie mam pewności czy nie zepsułoby to smaku. Przepraszam, że tak drążę temat tej śmietany ale chcę na jutrzejszy obiad przyrządzić to spaghetti ( bardzo smakowicie się zapowiada ) i chcę wiedzieć co muszę w sklepie kupić :)
Śmietana 18% (tłuszczu) to jest właśnie zwykła, kwaśna śmietana. Ale ja mimo wszystko proponuję kupić śmietankę (słodką) 30%, gwarantuję, że nie zepsuje smaku a sos będzie delikatny i kremowy :)
Zgadza się, że zwykła kwaśna śmietana występuje jako 18% lub 12% ale nie tylko kwaśna, ponieważ w sklepach dostępne są również słodkie śmietanki o takiej samej zawartości tłuszczu - 18% i 12%. Stąd były moje wątpliwości. Co do "30-stki" ich nie miałam ale nie byłam pewna o jaką śmietaną chodzi - kwaśną czy słodką - w przypadku tej "18-stki" i "12-stki". No ale już teraz wszystko wiem :) Dziekuję za udzielenie odpowiedzi. Pozdrawiam
Te wszystkie nazwy "kwaśna" czy "słodka" są i tak chyba tylko umowne, ważna jest zawartość tłuszczu, przecież żadna śmietana nie jest tak naprawdę słodka w smaku :) Mam nadzieję, że obiad się uda! :)Pozdrawiam
Zrobiłam i było pyszne. Dodałam tylko trochę więcej czosnku, a śmietanę wymieszałam pół na pół z jogurtem naturalnym. Następnym razem jak będę robić, na koniec całość posypię pokruszonym serem typu feta.W każdym razie dziękuje za pyszny pomysł na obiad.Pozdrawiam,Gosia