kurczak grillowany - 1366 przepisów (strona:63/92)

Mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim 159

Drób może być gotowany, pieczony, smażony, duszony, grillowany, wędzony… i nie tylko. Wspaniałe są domowe wędliny przygotowane właśnie na bazie tego mięsa. Przypomnę, że na blogu już są – najlepsza szynka drobiowa i szynka drobiowa . Kolejną propozycją będzie mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim. Składniki: - 2 duże filety bez skóry (wykroiłam z kurczaka o wadze 1,9kg) – ok. 600g - mięso

mojewypiekiinietylko
Bułki czosnkowe - idealne na grilla 234

Siostry C. Tam również grill - burgery, piersi z kurczaka i kiełbaski w ilości wystarczającej na wyżywienie pułku wojska. Uff... Najadłam się. Bardzo. Ale jakie to było dobre! Uwielbiam mięsko z grilla. Z przyjemnością również zauważyłam, że obyło się bez kłopotów żołądkowych, które mnie nękały w zeszłym roku. Niech żyje wiosna i grillowanie! Najlepszym dodatkiem do mięs z grilla, poza jakąś

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szparagi w boczku z żółtym serem 240

Szparagi w boczku z żółtym serem to świetne danie na romantyczną kolację. Nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych i co ważne przygotujemy je maksymalnie w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w klasycznej, włoskiej marynacie (z octem balsamicznym i czosnkiem)... 122

składniki wymieszaj dokładnie w sporej misce. Wrzuć kurczaka - można całego, lub pokrojonego na kawałki; ja miałam akurat opakowanie kurczaczych 'filecików' do zużycia. Przechowuj w lodówce, jeśli planujesz zużyć do 24 godzin. Można zamrażać - całość wystarczy wrzucić do plastikowej torby, a przed użyciem (na 24 godziny) rozmrozić w lodówce. Zamarynowane mięso można grillować, smażyć na patelni, lub upiec w piekarniku (180stC

Lejdi of the house
Soupe a la creme z zielonych smażonych pomidorów i grillowanej papryki z chipsem z szynki. 180

Bardzo lubię zupy. Najczęściej to właśnie one w codziennym dniu pracy goszczą na naszym stole. Dziś zupa - krem z zielonych pomidorów i grillowanej papryki. Danie jest idealne na chłodne dni. Każda zupa powinna być robiona na aromatycznym bulionie. Eksperymenty w kuchni to dla mnie chleb powszedni. Używam wielu rodzajów mięs jako bazy do bulionu. Często u rzeźnika kupuję różne mięso(...)porcjuje je i zamrażam, a potem wykorzystuje do przygotowania bulionu. Jakich składników używam dziś: -mięso: korpus kaczki, szyja indycza, kawałek szpondru wołowego i skrzydełko z kurczaka -5 zielonych pomidorów -4 czerwone papryki -cebula -kapusta włoska -por -liść laurowy -ziele angielskie -pieprz ziarnisty -sól morska -cukinia -4 marchewki -2 pietruszki -seler -dwa ząbki czosnku Jak przygotować bulion? Opłukane mięso zalewamy

BaRepas
21 pomysłów na kasze! 481

ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Krupnik Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Kuskus z lazurem i winogronami Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami

Moja smaczna kuchnia
SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA 164

WYKONANIE: Marynatę mieszamy. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą przykrywamy i chowamy do lodówki na ok. 2 godziny (lub całą noc) Patyczki moczymy w wodzie, nabijamy nasze mięso. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. C od  15 - 20 minut.  Ustawiłam na funkcję opiekanie z grillowaniem . Wszystko zależy od grubości mięsa. Podajemy

Pani na deser
Zupy kremy - zestawienie najlepszych 204

fioletowej marchwi Zupa dyniowa z grillowaną gruszką Zupa z pietruszki i selera,z  dodatkiem jabłek i smażonych listków szałwii Zupa z batatów z grzankami Zupa z pieczonych buraków z jabłkiem Zupa marchewkowa z sokiem z grejpfruta Zupa ziemniaczana z chrupiącym boczkiem Zupa z kalafiora z orzechami Zupa z pietruszki Zupa brokułowa z kurczakiem i czarnuszką Zupa z kalarepki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szaszłyki wieprzowe po tajsku - moo ping 170

schabu, można zastąpić piersią z kurczaka) pokrojonej w cienkie paski (około 0,5cm) Przygotowanie :  W misce połączyć wszystkie składniki marynaty, następnie dodać mięso i dokładnie wymieszać, aby mięso pokryło się sosem. Przykryć i odstawić na co najmniej 30 minut. Przygotować patyczki do szaszłyków i nadziewać na nie mięso (po dwa kawałki), następnie grillować po kilka minut

Codzienne Gotowanie
Słodka sałatka z kurczakiem 255

Sposób przygotowania:  Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, a następnie wymieszać z curry, 1 łyżką miodu, kurkumą, pieprzem oraz ziołami. Odstawić na 30 min do lodówki. Ryż ugotować w wodzie. Ananasa oraz pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jogurt naturalny wymieszać z pieprzem, posiekaną pietruszką oraz bazylią, dokładnie wymieszać. Pierś grillować na patelni. Do ryżu dodać mięso, pokrojone

Fit-amina
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 180

WYKONANIE Filet kurczaka opłukać , osuszyc  i usuąć  błonki.Przelożyc  do miski, dodajac miód, oliwę, sól, świeżo mielony pieprz, słodką czerwoną paprykę,kurkumę i czosnek. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przykryć i odstawic w zimne miejsce na około 20 minut.Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć  filety, wcześniej smarując je dodatkową oliwą. Grillować przez około 3-4 minuty, następnie

w mojej kuchni
Co jeść w podróży? 161

czarnuszką, majerankiem i oregano Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta

Moja smaczna kuchnia
52. Placek ryżowy z awokado i mango 215

życiu jadłam) Kikkoman , grillowanego rostbefu z rukolą, balsamico i truflą  White Marlin , smażonego łososia na purée z topinamburu z salsą z ogórka kiszonego w solance z truskawkami i lubczykiem Aquarius , pieczoną ikrę z turbota w kisielu z rabarbaru z imbirem i chipsem z podpłomyka z paloną czarnuszką Dym na wodzie , quesadillas z kurczakiem Tako , domowego śledzika i schabu, carpaccio

Be Fit Be Strong
Szaszłyki 118

oliwy) Piersi z kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej ostrej papryki, majeranku i oliwy z oliwek) Krewetki gotowane bądź surowe ( ewentualnie namaczamy w cytrynie) Papryka ok 3 sztuk ( ćwiartki) Cebula ok 3-4 sztuki ( ćwiartki) Mięso kroimy na kawałki w kształcie kwadratów. Kolejność nabijana i mieszania składników jest dowolna. Grillujemy według uznania

ClauditteMissCooking
Spaghetti aglio olio z kurczakiem grillowanym w nowej odsłonie 257

pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka -oliwa 4 łyżki -sok z połowy tangelo -ząbek czosnku zgnieciony -sól, pieprz -papryka czerwona słodka -pełnoziarnisty makaron spaghetti Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy na ząb. Mięso wyrabiamy w marynacie z łyżki oliwy z pieprzem, solą, papryką i grillujemy. Pomidorki kroimy na połówki zalewamy

BaRepas