pudełka śniadaniowego i zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Sprawdzi się również jako lekko obiad czy kolacja. Potrzebujemy: 2 woreczki mixu Lunch od Kupiec pół puszki kukurydzy kilka rzodkiewek 1 brokuł sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 2 łyżki oleju sok z cytryny według uznania Wykonanie pysznej sałatki: 1. Ziarna gotujemy według przepisu(...)opakowaniu. Wysypujemy z woreczków do miski i studzimy. 2. Brokuła dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Miękki odcedzamy i studzimy. 3. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 4. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze części. 5. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z olejem i sokiem z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 6. Sałatkę
Izabelawkuchnilunch boxa i weźcie ją ze sobą do pracy czy szkoły. Składniki : torebka ugotowanego ryżu 1 pierś kurczaka (ugotowana w lekko osolonej wodzie) 1 jabłko puszka kukurydzy 3 małe ogórki gruntowe pęczek świeżego kopru sól i pieprz do smaku 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżki majonezu Przygotowanie: na patelni małej wlewamy ocet żeby odparował i dodajemy majonez(...)energicznymi ruchami podgrzewamy, aż sos będzie kremowy. Do miski wrzucamy pokrojone w drobną kostkę jabłko, ogórka. Dodajemy pokrojonego w większą kostkę kurczaka i posiekany koper. Dorzucamy kukurydzę i ryż, następnie wszystko delikatnie mieszamy dodając sos i doprawiamy do smaku. Smacznego
Niezły MłynekSkładniki: 4-5 sztuk placków tortilli 500 g mięsa mielonego z łopatki lub karczku 1 cebula 1 czerwona papryka mała puszka czerwonej fasoli ok.120 g mała puszka kukurydzy ok.120 g mała puszka pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka chili sól i pieprz do smaku Na sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)szczypta soli Mięso mielone podsmażamy,dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę,solimy.Następnie dodajemy fasolę ,kukurydzę i pomidory z puszki.Chwilę dusimy.Na koniec łączymy z przecierem,doprawiamy solą ,pieprzem i chili.Jeśli lubimy doprawiamy na ostro. Czosnek przeciskamy przez praskę,oprószamy solą.Po 5 minutach dodajemy majonez, jogurt i dokładnie mieszamy. Na tortille nakładamy gorący farsz,zwijamy, polewamy sosem
Przepisy mojej mamyBardzo lubimy sałatki ze śledziami. Oto kolejna tego typu sałatka na blogu. Składniki: 5-6 płatów śledziowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka zielonego groszku 4 jajka kilka ogórków konserwowych 1/2 jabłka 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Śledzie pokroić w kostkę. 2. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać do śledzi. 3. Jabłko i ogórki konserwowe pokroić
Kuchnia domowa Anijuż czasu na przygotowanie poczęstunku polecam tę sałatkę. Potrzebujesz dosłownie 5 min aby ją przygotować. Ja ją uwielbiam ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 6 jaj ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy 1 kostka sera feta (270 g) 2 puszki łososia w sosie pomidorowym ( 2 x 150 g) WYKONANIE: ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM. 1. Jajka pokrój w kostkę; 2. Fetę pokrój(...)kostkę; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i łososia oraz sos pomidorowy z puszki. Wszystko razem wymieszaj. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO
Prosty przepis nasałatkę również możemy podać na Wigilię, szybko się robi a jest bardzo smaczna. Składniki: · 1 por · ½ puszki kukurydzy konserwowej · 4 jajka · ½ kg płatów śledziowych solonych · 3 ogórki kiszone(...)łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na twardo, płaty śledziowe moczymy około godziny w wodzie. 2. Pora kroimy w krążki, dodajemy odlaną z zalewy kukurydzę, posiekane ugotowane jajka, pokrojonego w kostkę śledzie oraz pokrojone również w kostkę ogórki kiszone. 3. Doprawiamy solą oraz pieprzem, łączymy wszystkie składniki z majonezem. 4. Przekładamy
Kulinarna Chwilakapustą stożkową. Dziś zapraszam na pyszną, szybką surówkę raptem z 3 składników. Jest bardzo smaczna i pasuje do dań z grilla jak i do mięsnego obiadu 😃 Składniki: pekinka kukurydza świeży ogórek sól pieprz majonez zielenina Wykonanie: Kapustę pekińką i ogórki kroimy, kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i posiekaną zieleniną. Odstawiamy
Walijskie PichcenieOlej do smażenia · 4 ogórki konserwowe · 1 papryka czerwona · ½ puszki kukurydzy · 200 ml przecieru pomidorowego · Szczypta Chili · Mała główka kapusty(...)Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe, kukurydzę bez zalewy, pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili. 3. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry. 4. Panierujemy w roztrzepanym jajku
Kulinarna Chwilazabrać do pracy. 500 g bobu 300 g fileta z indyka 1 duży pomidor malinowy 2 małe ogórki gruntowe 1/2 czerwonej papryki 1 garść dowolnej mieszanki sałat 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 gałązka świeżego tymianku 1 łyżka siekanej natki pietruszki Na marynatę do indyka 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka ketchupu 1 łyżka sosu słodko-kwaśnego chilli pieprz(...)kawałki. Bób ugotować w posolonej wodzie, po wyjęciu z wrzątku zahartować w zimnej wodzie, a następnie go obrać. Do bobu dodać pokrojone i obrane ogórki, pokrojony pomidor i paprykę, kukurydzę i listki tymianku, natki oraz sałaty. Składniki na sos wymieszać razem. Do sałaty dodać pokrojonego indyka oraz sos, wszystko razem wymieszać. Podawać od razu. Jeżeli chcemy zabrać sałatkę ze sobą
Krylowa KuchniaDziś proponuję smaczną sałatkę z kilku prostych składników. Składniki : puszka kukurydzy konserwowej słoiczek selera konserwowego puszka ananasa w puszce udko kurczaka wędzonego majonez, sól, pieprz czarny mielony Przygotowanie : Seler osączyć, podobnie ananasa, ananasa po osączeniu pokroić Obrane ze skóry udko pokroić w kostkę, kukurydzę osączyć dokładnie na sicie Składniki wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez
Proste Potrawypieczenia 3/4 łyżeczki sody 3/4 łyżeczki soli 1,25 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju 3 jajka 1/2 szklanki maślanki 1,5c szklanki kukurydzy Przygotowanie: Wymieszałem obie mąki, cukier, uprażone orzeszki, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszałem mleko, olej, jajka i maślankę. Dodałem do suchych składników, wymieszałem , aż ciasto(...)było gładkie. Na koniec dodałem kukurydzę i ponownie wymieszałem. Rozgrzałem piekarnik do 175 stopni , w nim wstawiłem nasmarowaną formę masłem o wymiarach 30x20x5 cm. Formę napełniłem ciastem, piekłem 40 minut. Chlebek podany na ciepło, pokrojony na kromki smakuje najlepiej
R'n'G Kitchenpora na szybką tuńczykową propozycję. Z dodatkiem fasoli i chilli z pewnością posmakuje osobom lubiącym kuchnię w stylu meksykańskim. Składniki -1 puszka tuńczyka w sosie własnym -1 puszka kukurydzy -1 cebula -1 papryczka chili -1 papryka czerwona -3 ogórki konserwowe -3 jajka -1 puszka fasoli pinto lub czerwonej -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu greckiego -1 łyżka musztardy -słodka(...)ostra papryka -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić. Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Papryki, cebulę, ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce. Przygotować sos - majonez, jogurt i musztardę wymieszać, doprawić paprykami, solą i przeprzem. Dodać do sałatki. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce. Smacznego
Zielona Kuchniaugotowane na twardo · 20 dag szynki konserwowej · 5 ogórków konserwowych · Puszka kukurydzy · Cebula czerwona · Pieprz · Sól · 3 łyżki(...)skorupek i siekamy. 2. Szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę. 3. Dodajemy kukurydzę i drobno posiekaną cebulę. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z majonezem. 5. Dokładnie
Kulinarna Chwilamarchew 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 ziemniaki 50 g ryżu 1 litr bulionu lub rosołu 2 puszki krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej lub czarnej fasoli 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1-2 papryczki chili (opcjonalnie) 2 puszki krojonych pomidorów olej do smażenia starty ser żółty i posiekana zielona pietruszka – do posypania zupy na talerzu Przyprawy: sól, pieprz, papryka(...)wlewamy bulion, zagotowujemy *** *** Dodajemy pomidory z puszki, mieszamy, przykrywamy i całość dusimy na niewielkim ogniu przez około 15 minut *** *** Po tym czasie dodajemy ryż, mieszamy *** *** Dokładamy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz fasolę i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 15 minut *** *** Na końcu gotowania zupę doprawiamy solą, pieprzem, papryką, kminem i cukrem – do smaku *** *** Podajemy posypaną startym
Blog z Apetytem