przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:728/1100)

Tarta z porem, szynką i serem pleśniowym 111

Krucha, chrupiąca tarta z delikatnie ostrym porem, szynką i wyrazistym serem to propozycja sycącego obiadu na każdą porę roku. Składniki: Ciasto: 125g masła extra 230g mąki pszennej 1 jajko 1/2  łyżeczka soli 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Farsz: 1 por 200g sera naturalnego pleśniowego 6 plasterków szynki konserwowej 1 jajko 3 łyżki śmietany

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka serowe z jabłkiem 159

  Szybkie… łatwe… smaczne… Proste ciasteczka z twarogowego ciasta półfrancuskiego. Przepis podejrzałam w „Kuchnia cerkiew” ( filmik ) z tą różnicą, że dodałam

Kulinarne S.O.S.
rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku 168

mogłoby być łatwiejsze do przygotowania Rogaliki są tak proste, ,że nie trzeba miksera używać i nie ma ugniatania ciasta. Proszek do pieczenia pomaga w szybszym wzroście , niż same drożdży. Także powoduje ,że rogaliki są lekkie i puszyste i kruche

mojej kuchni
Pieczone pierożki 173

Pieczone pierożki Złociste, kruche i bardzo smaczne drożdżowe pierożki z kapustą i grzybami. Coś pysznego! Farsz można wedle gustu dowolnie zmieniać. Polecam!     Składniki: Ciasto: 250g mąki 15g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli pół szklanki mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz –np. kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 jajko – do posmarowania pierożków       *** Przygotowujemy

Blog z Apetytem
Paszteciki z kapustą i grzybami 211

kapustą i grzybami[/caption] Zobacz inne przepisy na paszteciki i pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym (346 Kcal) Calzoncini Z Salsą Pomidorową Artykuł Paszteciki z kapustą i grzybami pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Trufle orzechowe w czekoladzie – całkiem zdrowe! 160

mniejsze kawałki orzechy warto podprażyć przez kilka minut na patelni o grubym dnie, bez tłuszczu – orzechy zrobią się bardziej kruche i nabiorą mocniejszego aromatu. Ostudzone orzeszki wsypujemy do foliowego woreczka i miażdżymy na drobne kawałki, rolując je wałkiem do ciasta. To samo robimy z krakersami – potrzebne nam krakersowe okruszki które zagęszczą masę serowo-orzechową. Twarożek Mój Ulubiony, odważoną porcję masła

Karo in the Kitchen
Trufle orzechowe w czekoladzie – całkiem zdrowe! 154

mniejsze kawałki orzechy warto podprażyć przez kilka minut na patelni o grubym dnie, bez tłuszczu – orzechy zrobią się bardziej kruche i nabiorą mocniejszego aromatu. Ostudzone orzeszki wsypujemy do foliowego woreczka i miażdżymy na drobne kawałki, rolując je wałkiem do ciasta. To samo robimy z krakersami – potrzebne nam krakersowe okruszki które zagęszczą masę serowo-orzechową. Twarożek Mój Ulubiony, odważoną porcję masła

Karo in the Kitchen
rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku 160

mogłoby być łatwiejsze do przygotowania Rogaliki są tak proste, ,że nie trzeba miksera używać i nie ma ugniatania ciasta. Proszek do pieczenia pomaga w szybszym wzroście , niż same drożdży. Także powoduje ,że rogaliki są lekkie i puszyste i kruche

w mojej kuchni
Mazurek z wiśniami i galaretką 239

waniliowego 1 żółtko Nadzienie: 1 litrowy słoik wiśni bez pestek 1 galaretka wiśniowa wiórki kokosowe czekoladowe jajeczka  Przygotowanie: Kruchy spód: Do misy miksera przełożyć wszystkie składniki i miksować na wolnych obrotach do momentu aż składniki zaczną się łączyć. Ciasto przełożyć na blat zagnieść i uformować kulkę. Formę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Ciastem

Ala piecze i gotuje
Mazurek kajmakowy z bezami 244

Pyszny i piękny mazurek wielkanocny kajmakowy z bezami. Mazurek jest bardzo tradycyjnym ciastem, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Maślany spód, pyszny krem kajmakowy oraz mini beziki. Cudownie! Taki mazurek na kruchym spodzie najlepiej upiec w kształcie jajka. Jeśli nie macie foremki do wycięcia jajka o długości 22 cm, możecie śmiało wydrukować wzór jajka na drukarce i odrysować

AniaGotuje.pl
Ciasteczka Klawisze 279

Ciasteczka jak klawisze fortepianu, idealnie prostokątne, idealnie maślane, o idealnie kruchej i słodkiej glazurze bezowej. Dosłownie rozpływają się w ustach. Prawdziwy rarytas do popołudniowej kawy. Składniki na ok. 40 sztuk Ciasto: – 350 g mąki pszennej – 200 g masła – 50 g cukru pudru – 1 cukier wanilinowy – 2 żółtka Lukier

To co kocham
Orzechowe ciastka, pyszne :) 194

Święta już niedługo, bardzo lubię jak w domu rozchodzi się zapach pieczonych ciastek. Ciastka są kruche i pyszne. Wykonanie – masło, cukier, jajka, mąkę, szczyptę soli utrzeć na jednolitą masę. Dodać zmielone orzechy i wymieszać. Zawinąć ciasto w folię i włożyć do zamrażarki na 30 minut. Po wyjęciu z zamrażarki rozwałkować ciasto na grubość 5 mm i wycinać ciastka

Kuchnia Pokoleń
"Oczka" - ciasteczka z kremem nutella 191

oczka doczekały się publikacji. Mama upiekła je na święta wielkanocne, więc już dawno pozostało po nich wspomnienie. Delikatne i kruche z kremem przygotowanym z nutelli.  Nie wiem jak Wy, ale ja zdecydowanie bardziej wolę wszelkie ciasteczka "na raz" niż ciasta. Nie trzeba kroić, nic się nie kruszy... Tylko takie podbieranie jednego za drugim, w końcu może okazać się zgubne

Kuchnia w czekoladzie
Tarta rabarbarowa 191

opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo cukier puder do posypania gotowej tarty WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli, dodać żółtka, posiekane nożem zimne masło i zimną wodę. Zagnieść jednolite ciasto, zawinąć je w przejrzystą folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ° C. Ciasto rozwałkować

Passions hobbies life
Chlebek naan bez drożdży 225

odpoczęło. Dodaj oliwę lub olej i ponownie wyrób ciasto, aby cały tłuszcz połączył się dobrze z ciastem. Odrywaj kawałki ciasta wielkości łyżki i rozpłaszcz ręcznie, rozciągnij w nieregularny kształt koła. Możesz też je rozwałkować. Będą cieńsze i prawdopodobnie bardziej kruche. Następnym razem spróbuję. Dziś formowałam ręcznie, więc były różnych kształtów i nieregularnej grubości. Mimo to super się wypiekały. Na górę

Anioszek w kuchni