Zbliżają się Święta, a co za tym idzie pora na świąteczna ciasteczka Dziś zapraszam Was na migdałowe, bezglutenowe półksiężyce To jedne z moich ulubionych – idealnie kruche, pięknie pachnące migdałami – ciastka, których zapach przywołuje Boże Narodzenie. Ta wersja jest idealna dla osób na diecie bezglutenowej (dla miłośników orzechowych smaków polecam waniliowo – orzechowe księżyce ), choć tak naprawdę posmakują
365 dni dookoła kuchniCiasteczka cynamonowe moje dzieci mogłyby jeść na okrągło. Jednak warto urozmaicić je czasami innymi dodatkami, np. otrębami pszennymi. W smaku nadal dominujący jest cynamon, aczkolwiek
Wielopokoleniowosłońca trudno dostrzec za kłębiastych chmur. Dlatego też postanowiłam sernik na zimno zastąpić tym pieczonym wzbogacając go soczystymi kwaskowatymi wiśniami . Wyszło naprawdę smacznie. Składniki : Spód : 200 g ciastek ( herbatniki , biszkopty , maślane , kruche ) 100 g rozpuszczonego masła. Masa serowa : 1 kg sera na sernik (użyłam wiaderkowego) 330 ml śmietany 30% 1 szklanka cukru 4 jajka 2,5 opakowania budyniu waniliowego
Malinowa Kawiarenkawymaga pieczenia, roboty przy niej też jest niewiele a efekt jest fantastyczny! SKŁADNIKI: (forma na tartę ok 26 cm - u mnie silikonowa) 30-35 dag ciastek - w zasadzie dowolnych: kruchych, herbatników, owsianych* 15 dag masła Masa śmietankowa: 50 dag mascarpone (2 op.) 200 g śmietanki 30% 1 śmietan-fix 1 czubata łyżeczka żelatyny** 6 łyżek cukru pudru
Kto ugości moich gości?Pierniczki w zimie to rzecz niezbędna. W tym roku postanowiłam zrobić miękką wersje pierników. Składniki:4 szklanki mąki2 jajka1 1/2 szklanki cukru2 łyżki miodu3 łyżeczki
ciastkarnia na kruchym spodzieim bliżej świąt tym coraz intensywniejsze stają się ataki zdjęć i przepisów na piernik. Oczywiście nie chcąc zostać daleko w tyle również i ja
ciastkarnia na kruchym spodzieWszystkich i wszędzie zaczyna ogarniać świąteczna gorączka, nie wiem jak w Polsce ale tutaj mamy już pełen asortyment rzeczy niezbędnych lub zbędnych na święta:) Jednym
ciastkarnia na kruchym spodzieCiastka ORZESZKI pieczone w piekarniku z kremem orzechowym – Zapraszam na pyszne ciastka orzeszki z budyniowo – maślanym kremem. Orzeszki apetycznie wyglądają, ładnie pachną i są bardzo smaczne. Ciastka są delikatne i kruche, pieczone w piekarniku, trochę inaczej smakują niż pieczone w specjalnej patelni do orzeszków. Z przepisu uzyskamy sporą ilość kremu, dlatego go nie oszczędzamy i już(...)książki „100 nowych ciast przepisy siostry Anastazji”. Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciastka ORZESZKI pieczone w piekarniku z kremem orzechowym Składniki na około 45 orzeszków: Ciasto: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 75g masła 75g margaryny 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru
Mała CukierenkaKruche rurki z konfiturą oprószone cukrem pudrem to świetna przekąska dla dzieci i dorosłych, prosty pomysł na deser lub podwieczorek. Pełne słodyczy ciasteczka osłodzą nam zimne, jesienne dni a podane z pyszną poranną kawą, dodadzą energii i humoru. Do przełożenia rurek możemy również użyć ulubionej marmolady lub dżemu. składniki na około 10 sztuk 200 g masła szklanka śmietany(...)szklanki mąki pszennej 200 g ulubionej konfitury cukier puder do posypania ciastek przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy pokrojone miękkie masło, wlewamy śmietanę i dłonią wyrabiamy gładkie ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek i kroimy go na małe prostokąty. Na każdym placku, wzdłuż dłuższego brzegu ciasta kładziemy niewielką porcję konfitury a następnie placki zawijamy w rurki
Smakowite DaniaKruche, wilgotne ciasteczka do kawy czy herbaty. Idealne też będą na śniadanie do szkoły czy pracy. Są sycące i bardzo smakowite, polecam upieczcie sobie. Ciastka z twarogu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszeleszczących pakuneczków ze słodkościami były one: pyszne, kruche i naszpikowane czekoladowymi dropsami ciacha… Tak dobre, że pamiętam po dziś , a przepis na ciastka które widzicie, to moim zdaniem, udana próba odtworzenia belgijskich pyszności. Kruche, ale nie twarde, czekoladowo-waniliowe. Szybkie łakocie 😊 Składniki : 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ kostki prawdziwego masła ½ szklanki cukru pudru cukier(...)stopni piekarnika. Smacznego! A na moim Facebooku Znowcosupieklam mini rozdanie wystarczy, że napiszecie jakie są wasze ulubione domowe ciastka( może dodacie także przepis?:) Wybrana losowo osoba zgarnie mały zestaw bakalii i mieszankę "Kruche" od Młynów Szymanowskich . Zapraszam
Domowe ciastatrójkąty:) Może nie wszystkie są całkiem trójkątne, ale liczą się również chęci.Dla mnie zostało wałkowanie ciasta oraz układanie i zdejmowanie gorących z blachy, oczywiście i polewa:) Ciastka wyszły bardzo, bardzo kruche, że trudno było je zdjąć z blaszki i niesamowicie pachnące. Powiem krótko; obłędne, rewelacyjne, smaczne i delikatne. Składniki: 2 szklanki mąki 15 dag masła 10 dag cukru
Ciasteczkowy Potwórbudyń i będzie się gotować, zestaw z palinka, dopraw cukrem. Energicznie wymieszaj i ostrożnie najpierw łyżką robiąc kleksy rozprowadź po ciastkach, a następnie delikatnie wylej masę i wyrównaj. Jeśli wylejesz zbyt szybko masę, powstanie ciśnienie, które wypchnie ciastka ku górze. Na serniku rozłóż górną warstwę herbatników. Nie przykrywaj, zostaw na 20 - 30 minut aby największa para(...)spodu. Sernik na zimno, z owocami, na ciastkach, na biszkopcie. I nasz dzisiejszy deser, sernik gotowany. Sernik gotowany możemy zrobić na herbatnikach, na kruchym spodzie, na spodzie z ciastek i masła. Jeśli chcemy sernik gotowany zrobić na biszkopcie lub biszkoptach, nie może być zbyt gorący, ponieważ z biszkoptów czy blatu biszkoptowego zrobi się przysłowiowe błoto
Dieta moja pasjalepiej. Vanilice to zdrobnienie i oznacza małe ciasteczka waniliowe. Chociaż mi bardziej pasowała by tu nazwa wanilki, bo wanilice brzmi jakoś tak potężnie. I niezbyt pasuje do takich kruchych maleństw. Ale to pewnie już w innym języku :) Vanilice- serbskie ciasteczka waniliowe: Składniki: 250 g margaryny lub masła o temperaturze pokojowej 150 g cukru 3 łyżki cukru waniliowego 1 jajko(...)resztą ciasta. 3. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Dwie foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Vanilice piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10- 12 minut. Brzegi ciastek mają się lekko zezłocić, ale ciastka nie powinny być za ciemne. 4. Ciasteczka wyjąć z pieca. Dżem wymieszać z siekanymi orzechami. Ciastka przełożyć dżemem i dobrze docisnąć
dolcevitainmykitchen