krówka - 1351 przepisów (strona:36/91)

Naleśniki z jabłkami z sosem waniliowo karmelowym 172

dodatkowo karmelizuje jabłka. Pod koniec laskę wyjąć, przekroić, wyciągnąć z niej całą zawartość i dodać do jabłek. SOS: 1/2 opakowania Vanilla Fudge ( dostałam kiedyś od kolegi ) lub kilka krówek :) 1 mała łyżeczka masła  1/2 szklanki mleka sok z ćwiartki cytryny Krówki lub Vanilla Fudge rozpuścić na odrobinie masła, jak się roztopi i zacznie bomblować dodać ostrożnie i stopniowo mleko

Jemy Pijemy
Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 157

szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki pasty waniliowej (można zamienić na ekstrakt) 4 jajka 1 szklanka kremowego masła orzechowego Polewa: 125 g gorzkiej czekolady 1 łyżka niesolonego masła garść posiekanych krówek Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 180C (z termoobiegiem). Przygotuj tortownicę. W malakserze zmiksuj precelki z masłem i cukrem na gładką masę. Przełóż do tortownicy, wyrównaj wierzch i piecz 10 minut. Wyjmij(...)Potem sernik powinien dostać swoje w lodówce, najlepiej zostawić go na noc żeby stężał. Czekoladę rozpuść z masłem nad garnkiem z gotującą wodą i polej nią sernik. Wierzch posyp krówkami. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Szyszki z ryżu preparowanego 164

Zdecydowanie smak dzieciństwa :)   Składniki: 1/2kg cukierków krówek ( miękkie i ciągnące), 125g margaryny ( pół kostki), 2 łyżki kakao, 80g ryżu preparowanego (można dać więcej, wtedy będą mniej słodkie), Przygotowanie: Na małym ogniu roztopić krówki z margaryną i z kakao. Gdy nie będzie grudek wsypać ryż preparowany, wymieszać i ukształtować szyszki. Odstawić na kilka godzin. Smacznego

W kuchni u Moniki
Proziaki 158

osób zmarszczy czoło i poczyta o nich do końca. Są to bieszczadzkie placki na sodzie i kwaśnym (zsiadłym) mleku.  Jako że dawniej dużo osób miało gospodarstwa, to i krówek było więcej. A jak krówki, to i wyroby z mleka. Gdy w lodówce zostało więc tylko światło, a samego chleba nie było kiedy upiec, gospodynie przygotowywały jedzenie z tego

Kuchnia w czekoladzie
Grillowany melon z imbirowym mascarpone 171

połączenie smakowe uzyskamy.  Składniki: na 2 porcje ½ melona malaga, 150 g serka mascarpone, 5 łyżeczek syropu z agawy, 1 łyżeczka startego świeżego imbiru, 1/3 laski wanilii, 2 kruche krówki, oliwa do wysmarowania rusztu. Przygotowanie: Imbir obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach. W misce mieszamy mascarpone z 3 łyżeczkami syropu, startym imbirem i ziarenkami z wanilii. Odstawiamy(...)można grillować dłużej na górnym ruszcie). Pod koniec melona smarujemy  syropem z agawy. Na talerzu układamy po dwa kawałki melona, dodajemy serek mascarpone i całość posypujemy skruszoną krówką.  Rada: Należy zwrócić uwagę na to, żeby melon nie był przejrzały, świadczy o tym  zbyt duża miękkość i intensywny zapach. Smacznego

Moniki Smakołyki
Teksańskie czekoladowe krowy 162

formułujemy rogi. Niestety biała czekolada ciężko mi się topiła i nie zrobiłam takich rogów jak chciałam ale i tak wyszło nie najgorzej. Jak mamy gotowe części czekolady to tworzymy krówki. Dwie połówki kulek łączymy razem wkładając do środka wykałaczkę. Rogi przytwierdzamy za pomocą pisaków. Pisakami robi też pyszczki i oczy i gotowe. Z podanych wyżej składników robimy dwie głowy krówek

Kuchenne Wariacje
mojemusli.pl - współpraca 121

Jest ich całe mnóstwo i na prawdę trudno się zdecydować...Mamy do wyboru aż 64 pysznych i zdrowych dodatków! Orzechy, pestki, suszone/liofilizowane*/kandyzowane owoce, różne słodkości typu czekolada belgijska, krówki, herbatniki, żelki itp., płatki zbożowe, płatki kukurydziane, crunchy naturalne lub czekoladowe, a nawet przyprawa korzenna! W każdej tubie otrzymujemy musli o wadze ok. 555g. No ale...na co zdecydowałam się(...)których skład wchodzą: płatki owsiane, płatki żytnie, płatki pszenne, płatki jęczmienne, siemię lniane, amarantus ekspandowany. A jako  dodatki ... crunchy czekoladowe,  orzechy nerkowca, gorzka czekolada z Belgii, krówki, figi suszone, migdały (płatki migdałowe), nasiona chia i liofilizowane *  jeżyny. *liofilizacja owoców polega na suszeniu owoców ze stanu zamrożonego, dzięki czemu w niskich temperaturach nie ulegają degradacji ich najcenniejsze wartości

chili & sugar
Szyszki 187

ciasteczka wyglądem przypominające prawdziwe szyszki. Są bardzo słodkie i podzielne, gdyż sporo tego wychodzi. A dzieciaki wprost je uwielbiają. A teraz podaję przepis; Składniki: 2 kostki masła 1 kg krówek 1 łyżka kakao 5 opakowań ryżu preparowanego Wykonanie: 2 kostki masła rozpuścić, dodać krówki i mieszać do całkowitego połaczenia się składników. Dodać kakao, wymieszać i trochę przestudzić. Następnie wsypać ryż

Ciasteczkowy Potwór
Muffiny kawowe z krówką 147

cukru (dałam cukier kryształ); 2 jajka; 200 g mąki pszennej; 100 g zmielonych migdałów; 125 ml mleka; 3 łyżki kawy rozpuszczalnej; 1/2 opakow. suszonych drożdży; szczypta soli; 12 cukierków "krówek" lub innych karmelowych (miękkich);     Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając dodawać jaja-jedno po drugim. Następnie dodać kawę (rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody), mąkę, drożdże, zmielone(...)Muffiny piec w 180 o C przez 20-25 minut. Po upieczeniu odstawić je na minimum 10 minut, żeby przestygły. Muffinki wyłożyć z formy i ozdobić. Ja roztopiłam kilka krówek i polałam muffinki, posypałam posiekanymi migdałami. Składniki na krem: 1 puszka masy krówkowej (około 560g); 500 g serka mascarpone; Wykonanie: Masę krówkową (o temperaturze pokojowej) zmiksować z serkiem mascarpone

In my kitchen
Polewa toffi do dekoracji ciast. 151

Składniki : 15 dkg cukierków ''krówek'' 3/4 szklanki śmietany kremówki Sposób wykonania :  Śmietanę wlej do małego rondelka. Krówki połam na kawałki, wsyp do śmietany. Rozpuść na małym ogniu, ciągle powoli mieszając. Letnią polewą oblej ciasto i pozostaw do wystygnięcia.   Polewa ta doskonale nadaje się do dekoracji wielkanocnych babek, babeczek i mazurków.  Do polewy możemy dodać 3-4 łyżki

Przepisy i porady kulinarne
Baranki z preparowanego ryżu 228

Jeśli lubicie smak szyszek z preparowanego ryżu, propozycja wielkanocnych baranków powinna Wam się spodobać:) Baranki z preparowanego ryżu Składniki: ok 1 kg  krówek (tych ciągnących się - ilość można zmniejszyć do 70 dkg 160 g ryżu preparowanego (2 opakowania) 150 g masła 4 łyżki kakao  biszkopty białe draże pudrowe (idealne byłyby jadalne cukrowe oczy) czekoladowy pisak (zastąpiłam go rozpuszczoną(...)masą krówkową) wafle/opcjonalnie/ Krówki rozpakować, wrzucić do rondla, dodać masło i rozpuścić na małym ogniu, mieszając i uważając, by nie przypalić rondla. Po uzyskaniu jednolitej masy odstawić z ognia, przelać połowę do innego naczynia, dołożyć do niej kakao i dokładnie wymieszać. Do każdej porcji wsypać połowę porcji preparowanego ryżu (u mnie po jednym opakowaniu), dokładnie połączyć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasto bezowe, czyli sto lat! 211

łyżeczka octu winnego 1/2 łyżeczka soku z cytryny Krem: 300 g śmietany kremówki (30 lub 36%)  4 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone Dodatkowo: ulubione owoce 10 krówek 2 łyżki śmietany kremówki Piekarnik rozgrzać do 120 stopni, bez termoobiegu. Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem i narysować na nich 3 okręgi o średnicy 20 - 22 stopni. Białka wbić(...)ulubionymi owocami. Ja swoją bezę podlałam na koniec masą krówkową. Jako, że gotowanie puszki mleka skondensowanego dla paru łyżek wydało mi się bez sensu - do kuchenki mikrofalowej włożyłam parę krówek z 2 łyżkami kremówki i włączyłam promienie na 3 minuty. Po wyjęciu dokładnie wymieszałam i zostawiłam do przestygnięcia. Polewa powstała więc szybko i sprawnie :) Smacznego :) Koniecznie zajrzyjcie na Ewa Kuchennie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Bananowy sernik Nigelli 176

herbatników 70 g masła Masa serowa: 700g śmietankowego serka - ja użyłam Presidenta 6 całych jaj 4 bardzo dojrzałe banany Soku z 1 dużej cytryny 150g cukru Dodatkowo: Krówki - na masę karmelową (uwielbiam ją robić w ten sposób), około 12 sztuk łyżka śmietany kremówki 1 litr wrzątku Spód Herbatniki bardzo dokładnie mielimy. Masło topimy i mieszamy je z rozdrobnionymi herbatnikami(...)stawiamy naczynie żaroodporne i wypełniamy je wrzątkiem, który po prostu gotujemy w czajniku. Całość pieczemy 70 minut. Po upieczeniu studzimy i chłodzimy parę godzin w lodówce. Przed podaniem topimy krówki z łyżką śmietany kremówki w kuchence mikrofalowej lub na gazie i polewamy tym ciasto. Smacznego :)   Kochani, mam do Was pytanie: czy interesowało by Was czytanie o tym gdzie mieliśmy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Szyszki z ryżu preparowanego z prażonymi bakaliami 210

powstały karmelkowe szyszki z ryżem preparowanym i prażonymi bakaliami :) Ps. Zachęcam również do obejrzenia przepisu na tradycyjne szyszki , czekoladowe szyszki i szyszki z białą czekoladą. Składniki: ½ kg krówek (ciągnących) 70g masła 60g ryżu preparowanego 160g bakalii np. orzechów włoskich, orzechów laskowych, słonecznika, migdałów etc. Bakalie kroimy, a następnie prażymy na gorącej patelni (bez dodatku tłuszczu), stale mieszając. Najlepiej podzielić(...)dwie tury. Po uprażeniu bakalie przesypujemy na talerz, by lekko przestygły. Masło rozpuszczamy razem z krówkami. Stale mieszając zagotowujemy, odstawiamy na chwilę, by lekko przestygły. Masa ma być ciepła, ale gorąca. Następnie wsypujemy uprażone bakalie i stopniowo ryż preparowany. Z gotowej, dobrze wymieszanej masy formujemy (ręcznie lub łyżeczką) szyszki, które układamy odstępach (by się nie zlepiły) na pergaminie lub talerzu

Smakowy Raj
9. Bananowe pychotki w krówkowym sosie 150

Przygotujmy kakaowy biszkopt o wysokości ok. 2 cm ze średniej blaszki 5 bananów Kremówka 30% ½ litra Fix do kremówki – 2 sztuki 2 łyżki cukru pudru Krówki ok. 15 cukierków 2 łyżki kremówki Do przygotowania tego deseru potrzebujemy specjalnych foremek. Nie wiem czy takie można kupić w sklepie, ja zrobiłam je z płaskich plastikowych butelek, które pocięłam na wysokość(...)Przy pomocy każdej foremki wycięłam podstawę z biszkoptu, który wcześniej zwilżyłam. Do foremki z biszkoptem na dnie, wyłożyłam kremówkę ubitą z fixem. Na każde ciastko nałożyłam kawałek banana. Krówki roztopiłam z kremówką i polałam banany. Po ok. 3 godzinach w lodówce, można je wyjąć z foremek. Ciastka wyglądają bardzo efektownie, no i są  pyszne

Jadło i czytadło