królik - 923 przepisów (strona:53/62)

Serce na talerzu... czyli orzechowe pęczotto z grzybami 150

Oj pyszne, słodkie o pięknej barwie piwo Książęce. Burgundowe. Trzy słody....w mojej potrawie....Potrawa ta została specjalnie skomponowana pod nowe piwo Książęce. Oby więcej takich

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z Surimi 330

Jedna z moich ulubionych sałatek a prawie każda darzę ogromna miłością ;) od zawsze w domu rodzinnym mówili że żywię się jak królik, bo warzywa i ja to jedność...;* Moją propozycją na dziś jest szybka sałatka z paluszkami surimi Składniki: opakowanie paluszków surimi 3 jajka 1 puszka mieszanki meksykańskiej konserwowa tj. kukurydza, groszek i czerwona fasolka 1/2 pora 6 liści kapusty

NaKońcuJęzyka
Rostbef marynowany w winiaku z grillowanym halloumi i prawdziwkami 321

się kawałkami słoniny, a następnie dusi w białym winie, cytrynie, musztardzie i estragonie. Brzmi niezwykle ciekawie. W książce są przepisy na różne rodzaje mięsa – cielęcinę, wołowinę, wieprzowinę, baraninę, królika. Każdy mięsożerca znajdzie coś dla siebie. Książkę można kupić tutaj . Rostbef marynowany w winiaku z grillowanym halloumi i prawdziwkami SKŁADNIKI (porcja dla jednej osoby) Rostbef – kawałek 250 gram

OstryKęs
Smaki Południowej Italii. Wspaniałe przepisy i włoskie opowieści. 215

Mentuccia - omlet na zimno z dzikimi szparagami i miętą)   Basilicata (np. Cialledd'alla Contadina - zupa chlebowa gospodyni, Lepre al Miele con Costagne Speziate alla Nicola Taurino - dziki królik w miodzie z przyprawionymi kasztanami a la Nicola Taurino) Kalabria (np. Minestra di Cipolle di Fropea - zupa z cebulami z Tropei, Pasta Brasata con le Quaglie di San Giovanni da Fiore

Brzuszki Łakomczuszki
Cupcake meksykańskie z jabłkiem 154

przepastny segregator w nadziei że coś jednak u da  mi się znaleźć.  Niestety nic konkretnego nie znalazłam więc postanowiłam zmieszać kilka przepisów i zrobić z siebie królika doświadczalnego. Podstawą mojej kombinacji było tradycyjne ciasto meksykańskie które robiła mi  moja babcia, z tą też nazwa mojego tworu. Może i wy się skusicie na taki eksperyment, ja polecam

ciastkarnia na kruchym spodzie
Dzika zielenina (Horta) – nieznany skarb diety śródziemnomorskiej 204

nacie warzyw wyrzucamy. Oto, co do zaoferowania ma nasza polska ziemia. Na zdjęciu szpinak, botwinka, liście rzodkiewki, rukola, roszponka oraz natka pietruszki Zielenina to nie tylko pożywienie dla królika. Liściaste warzywa to prawdziwa kopalnia składników odżywczych . Nie brakuje w nich witamin z grupy B, C, E oraz minerałów takich jak wapń, potas czy żelazo . Zielone liście są doskonałym źródłem kwasu

Chilli Czosnek i Oliwa
Sos z sercem cielęcym, kurkami i białym winem 135

szkodzi poświęcić kilka minut, aby się przejechać rowerem do centrum na zakupy. Mięso kupuję na jednym, sprawdzonym przeze mnie stoisku czyli u Gugulskiego. Można tam znaleźć świeżą wołowinę, wieprzowinę, królika, mięso mielone, a także podroby - płucka, wątróbki i między innymi serca cielęce. Wcześniej miałam okazję jadać jedynie serduszka drobiowe, malutkie, w gulaszach lub jako nadzienie do krokietów, polubiłam smak takiego

Pora coś zjeść
Kurczak. Warzywa. Kąski kurczaka duszone z kalafiorem i groszkiem cukrowym, w sosie jogurtowym 510

być nudno czy niesmacznie. Jestem mięsożerna, ale warzywa też bardzo lubię. Mogą być same, ale najchętniej zjadam je właśnie w towarzystwie czegoś konkretniejszego. Zobacz przepis na smakowitego Królika duszonego z białym winem i warzywami Dzisiaj pomysł/przepis na coś bardziej prostego. Ot takie szybkie danie mięsno-warzywne, ale naprawdę smaczne i sycące. Ważne, żeby nie dusić zbyt długo i żeby

Smaczna Pyza
Sezon na... #1 Botwinka. Ni w pięć, ni w dziewięć 177

wszystko. Nawet śledzia z nutellą! Mnie daleko do takich smaków, bo śledziowa nie jestem. Nie powiem, bo i mi zdarzyło się zboczyć ze standardowego, kulinarnego szlaku (Miś świadkiem i królikiem doświadczalnym był). Podobnie było tym razem. Nie wiem czy ktoś wcześniej próbował już takiego zestawu, ale skoro jestem w ciąży, to chyba mogę fantazjować do woli. pęczek botwinki 1 marchew

bastalena
Sweet like chocolate 193

tylko tę prawdziwą, gorzką o min. 60% zawartości kakao można używać nie tylko do przygotowywania deserów. Świetnie sprawdza się jako dodatek do wykwintnych dań takich,  jak kaczka czy królik. Słodki sos możemy przełamać nutką pikantnego chili bądź dodatkiem ziaren soli morskiej. Zapewniam Was, że tak szalone połączenie smakowe jest naprawdę doskonałe!  Dziś jednak proponuję Wam na weekend mega

Sajkofanka smaku
Ser smażony z kminkiem 238

Babcia bardzo często go robiła, właściwie zawsze gdy byłam u niej to ten ser był. Wspominając kuchnię babci Tosi to właściwie zawsze mam na myśli ser smażony, ruskie pierogi, królika w sosie słodko-kwaśnym i najpyszniejsze gołąbki z ryżem i boczkiem, których do tej pory nie potrafię odtworzyć. W innych rejonach Polski ser smażony również jest znany, ale jednak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
32.Coś na rozgrzanie: czyli pomidorowo-paprykowa zupa krem! 179

świetną alternatywą dla tych, których zdrowie ta oszukana zima nieco załatwiła. (; Spróbujcie, bo naprawdę warto!  Składniki:  750ml  wywaru mięsnego lub warzywnego ( u mnie gotowany na korpusie królika) ok 400g. zmielonego mięsa wieprzowego ( u mnie łopatki) 2 puszki krojonych pomidorów 2 puszki kukurydzy 2 duże papryki czerwone, przepołowione, pozbawione gniazd nasiennych 2 cebulki szalotki lub 1 zwykła, średnia

Symfonia Smaków
Zielono mi 192

kolorowo. To tak jakby kuchnia nadal była na wakacjach ;-) Gdy zaserwowałam to danie mój Szanowny Małżonek stwierdził, że jest bardzo trawiaste. Viki zaś stwierdziła, że Ona nie jest królikiem żeby jeść takie coś. A jednak wszyscy tartę zjedli i w rezultacie pochwalili jej groszkowy smak. Tarta z zielonego groszku składniki ciasto składniki i sposób wykonania farsz: 450g mrożonego groszku

Przysmaki Karolki
Ciasto Cytrynowe z Lukrem Mandarynkowym 173

razem i zmiksowałam na gładką masę, lekko ziarnistą. Dno formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Ja jak widać użyłam silikonowej formy w kształcie królika wielkanocnego. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, przez około 40 minut do zezłocenia i tzw.suchego patyczka. Wystudzone ciasto wyłożyłam na tacę. Polałam lukrem mandarynkowym. Lukier mandarynkowy: sok i skórka

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania