krem - 19817 przepisów (strona:108/1322)

Ciastka/babeczki "grzybki" 213

dużą pomocą, by miała przy okazji fajną zabawę, bo nie ma nic gorszego dla dziecka niż nuuudaaaaa...! Składniki: Ciasto: 4 szkl. mąki pszennej 1 margaryna 200g śmietany 18% Krem budyniowy: 1/2 litra mleka 1/2 szkl. cukru 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 2 pełne łyżki mąki pszennej 1 cukier wanilinowy Delecta 1 margaryna Dodatkowo: 1 białko mak niebieski kolorowe posypki (użyłam(...)studzimy. Kapelusze smarujemy polewą o smaku mlecznej czekolady (przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu). Posmarowałam nie wszystkie, bo czekoladowe miały wyglądać jak podgrzybki, a te bez polewy jak prawdziwki :D KREM: Z mleka odlewamy pół szklanki i mieszamy w nim obie mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami i wlewamy zawartość szklanki cały czas mieszając, aby powstał gładki budyń. Studzimy. Margarynę

Kolorowy Przepisownik
Ciasto kokosowy cytrusek z kremem mascarpone 180

Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto – kokosowy cytrusek z kremem mascarpone. Idealna słodkość do kawy lub herbaty. To ciasto kryje w sobie tyle smaków, które odkrywa się z każdym kęsem – słodycz przełamana delikatną cytrynową nutą i kokos, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i długo zachowuje swoją świeżość, a wszystko uzupełnia pyszny cytrynowy krem z mascarpone. Spróbujcie. Ciasto kokosowy(...)cytrusek z kremem mascarpone 2016-04-13 09:39:38 Write a review Save Recipe Print 855 calories 10 g 275 g 86 g 15 g 48 g 250 g 803 g 8 g 0 g 26 g Nutrition Facts Serving Size 250g Amount Per Serving Calories 855 Calories from Fat 752 % Daily Value * Total Fat 86 g 132 % Saturated

Słodkie okruszki
Tort kokosowy (Torta al cocco) 171

jest kokos, powinien spróbować tego tortu.  Tort jest przepełniony wi ó rkami kokosowymi, które s ą  obecne w cieście, kremie i w dekoracji.  W cieście m ą ka pszenna została zastąpiona wiórkami kokosowymi. Ciasto zyskało na tej zamianie(...)kokosowych  100 gr m ą ki ziemniaczanej 16 gr proszku do pieczenia 200 gr masła (w temperaturze pokojowej) 1 cytryna 6 jaj 2 laski wanilii Krem 4 żółtka 170 gr cukru 40 gr m ą ki pszennej 500 ml mleka 1 cytryna 100 gr wiórków kokosowych Dekoracja 100 gr wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE

La grande e la piccola cuoca
Na Dzień Kobiet - Tort Mimosa (La torta mimosa) 184

wstydliwości .  8 marca Włoszki dostają mimozę w postaci kwiatów, ale również w postaci przepysznego tortu. Tort przygotowany z biszkoptu i kremu pasticcera z dekoracj ą  przypominającą mimozę . Prosty w przygotowaniu, smaczny a przy tym bardzo efektowny. SKŁADNIKI Ciasto 100 gr m ą ki pszennej    100 gr cukru(...)laska wanilii 4 jaja s ó l      Krem 2 żółtka 25 gr cukru 25 gr  m ą ki pszennej    500 ml mleka 1 cytryna PRZYGOTOWANIE Ciasto 1. Zmiksować jaja z cukrem, miąższem z laski wanilii i szczypt ą  soli ok. 3-4 minut. Pod koniec stopniowo dodawać

La grande e la piccola cuoca
TORT KORA ORZECHOWA 219

moje urodziny postanowiłam zrobić tort w moich ulubionych smakach: orzechowy biszkopt, krem kawowy, wierzch ozdobiony liśćmi czekoladowymi, a całość przełamana smakiem różanej konfitury, pychotka!!!   SKŁADNIKI Biszkopt orzechowy: tortownica średnica 18 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich, 2 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kawowy: 1 szkl. mleka(...)kolei: orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem i bułkę tartą, mieszamy delikatnie. Przekładamy do formy, pieczemy ok. 20-25 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku, studzimy. Mleko zagotowujemy z cukrem (1/3 szkl. mleka odlewamy). Odlane mleko rozrabiamy z budyniem, dodajemy do gotującego mleka, zagotowujemy, studzimy. Miękkie masło

słodki bratek
Babeczki Monte z kremem orzechowo-śmietankowym 127

Cudowne! Kremowe i delikatne! — Właśnie takie słowa usłyszałem, rozdając te babeczki znajomym. Wszyscy byli zachwyceni. Do końca nie wiem, czy to zasługa dodatku popularnego deseru do ciasta, dużej ilości kremu, czy czekolady, ale jedno wiem na pewno — te babeczki są rewelacyjne! Pomysł na ich upieczenie podsunęła mi pewnego lutowego dnia Kasia — właścicielka uroczego psa Bohuna (koniecznie wpadnijcie(...)cukru pudru 100 g masła w temperaturze pokojowej 2 jajka 6 Monte (po 100 g każde) 1 tabliczka białej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady Dodatkowo: 24 orzechy laskowe Krem orzechowy: 100 g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka cukru pudru 200 g Nutelli 1 łyżeczka kakao Krem śmietankowy: 150 ml śmietany kremówki 36% 150 g mascarpone 2 łyżki cukru

Food Square
Tort ryżowy z kremem jaglanym 213

Dziś proponuję coś zupełnie innego. Pyszny i zaskakujący tort z blatami pieczonymi na bazie gotowanego, brązowego ryżu, bez dodatku cukru, o delikatnym, cynamonowym zapachu i z nutką pomarańczy. Krem jest równie lekki, na ugotowanej jaglance. Gdyby nie mały dodatek kajmaku pozostałego z innego wypieku, można by rzec, że to tort iście dietetyczny. Słodkość wspaniale przełamały moje domowe powidła z różowych(...)mnie owsiane 3 łyżki miodu płynnego 3 jajka 80g czekolady gorzkiej ze skórką pomarańczową 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki sody oczyszczonej KREM: 1 szklanka suchej jaglanki 2 szklanki  mleka 3 łyżki miodu 1/2 szklanki jogurtu greckiego lekkiego ziarenka z 1 laski wanilii DODATKOWO: 2 łyżki kajmaku 3 łyżki  Przygotowanie: CIASTO: Brązowy

Cakes By Kejt
Rolada makowa z bakaliowym kremem 253

cukru 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią 110 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g suchego maku zmielonego 2 łyżki oleju rzepakowego  Krem bakaliowy: 250 ml kremówki 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g mieszanki studenckiej koktajlowej ale-raj  Dekoracja: orzechy włoskie rodzynki wiśnie kandyzowane pałeczki czekoladowe Przygotowanie: Białka ubić z cukrami(...)minut w 180 stopniach. Blacha 39*31 cm. Po upieczeniu gorący biszkopt wyjmujemy z blachy i ciasno zwijamy w roladę. Roladę zawijamy w ściereczkę i zostawiamy do ostudzenia. Krem bakaliowy: Zimną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z serkiem homogenizowanym. Odłożyć trochę kremu do dekoracji. Do reszty kremu dodać mieszankę bakali i wymieszać. Odłożyć na godzinę do lodówki

Ala piecze i gotuje
Tort ajerkoniakowo -kokosowy 215

jajka - 5 szt mąka pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 450 g ajerkoniak wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić(...)następnie dodać, połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć na dużej formy natłuszczonej i wyłożonej papierem, piec ok 30 minut KREM: Ugotować budyń i wystudzić. Masło zmiksować i dodawać po łyżce budyniu i cukru, by składniki dobrze sie połączyły,m wiec dajemy w małych porcjach, następnie z kremu odkładamy

Camilla w kuchni
Muffinki owieczki 1227

roku miałam o wiele silniejsze postanowienie. Po prostu zabrałam się za nie wcześniej :) I są! Mam swoje wymarzone stadko! Podstawę stanowią delikatne waniliowe babeczki, wypełnione w środku kremem śmietanowym, a otacza je puszysty krem z serka mascarpone i śmietany kremówki oraz waniliowe pianki mini-marshmallows. Podsumowując śliczne i smaczne :) Składniki na babeczki: 1½ szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku(...)pieczenia ¾ szklanki cukru 120 g miękkiego masła 2 jajka ½ szklanki mleka ½ łyżeczki pasty waniliowej lub ¾ łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 150 g marcepanu 150 g waniliowych pianek mini-marshmallows czarny barwnik spożywczy w płynie białe cukiereczki perełki Zaczynamy od upieczenia babeczek

Świat Ciasta
Tort limonkowy 387

łyżki cukru 1/2 łyżeczki herbaty matcha +zielony barwnik spożywczy (opcjonalnie), najjaśniejszy ze spodów, który widzicie na zdjęciach swój kolor zawdzięcza jedynie herbacie 2 limonki (sok+otarta skórka) Składniki na krem śmietankowy: 600 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 3-4 opakowania utrwalacza do bitej śmietany (np. śmietanfix) Zaczynamy od przygotowania spodów biszkoptowych jak to zrobić można zobaczyć(...)łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i ŚmietanFixem. Pod koniec ubijania dodajemy skórkę z limonki. Jeśli chcemy, żeby krem był bardzo stabilny albo nie chcemy używać utrwalaczy do bitej śmietany możemy wykorzystać serek mascarpone, który też bardzo dobrze utrzyma konsystencję kremu. Spód biszkoptowy nasączamy ponczem z limonki i nakładamy

Ciastkozercy
Tort kokosowy ala Raffaello 409

Raffaello Lubicie smak rozpływających się w ustach, delikatnych,kokosowych kuleczek Raffaello? Jeżeli tak-to ten tort jest zdecydowanie dla Was! Pulchniutki, migdałowy biszkopt- przełożony konfiturą wiśniową i pysznym kokosowym kremem-na bazie z białej czekolady. Wszystko w delikatnej, kokosowo-migdałowej oprawie- a w elemencie ozdoby kuleczki Raffaello i bita śmietana. Tort jest pyszny, podzielny i smakuje nie tylko wielbicielom Raffaello(...)BISZKOPT MIGDAŁOWY: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru zapach migdałowy (10 ml.) lub 2 łyżki likieru amaretto łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM KOKOSOWY: 500 ml. śmietany kremówki 36 % 160 g. białej czekolady 5 łyżek wiórek kokosowych DODATKOWO: konfitura wiśniowa 480 g. 2 łyżki wiórek kokosowych 8 łyżek płatków migdałowych 200 ml. śmietany

Domowe Torty
Tiramisu ze słomką ptysiową 239

chyba słyszał każdy. Podobno we Włoszech, w zależności od regionu - istnieje nawet kilkadziesiąt jego odmian! Z reguły składa się z biszkoptu nasączonego mocną kawą espresso i likierem oraz warstwy kremu z serka mascarpone, jajek i cukru. Całość posypana jest obficie kakao i wiórkami gorzkiej czekolady. Poniżej przedstawiam własną wersję ze słomką ptysiową. (Słomka z Brześcia idealnie się nadaje.) Tiramisu(...)resztą składników. Musicie sami spróbować, a przekonacie się że deser jest magiczny - znika jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.   1 opakowanie (125g) słomki ptysiowej (polecam firmy Brześć )   Krem: (*) 500g serka mascarpone 5 żółtek 2 białka 100g cukru pudru kilka kropel aromatu migdałowego (opcjonalnie) Nasączenie: 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (wg smaku) 2 łyżki rumu/czystego alkoholu Dodatkowo: gorzka

Di gotuje
Ciasto Marysieńka 207

Ciasto Marysieńka- czekoladowy biszkopt, pyszny placek orzechowy, a do tego smaczny kremem budyniowym. Kto nie jadł, ten koniecznie musi spróbować :) Przepis zaczerpnęłam z książki ciasta Siostry Anastazji. W oryginalnym przepisie z żółtek jaj (które zostaną z placka orzechowego) robi się budyń, ja jednak poszłam trochę na łatwiznę i użyłam gotowego budyniu w proszku,a 4 żółtka  które mi zostały(...)kruchych ciasteczek .  Przepis na blaszkę 20x25 cm. Składniki: biszkopt: 5 jajek, 90 g cukru, 2-3 łyżki kakao, 80 g mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. krem: 500 ml mleka, 2 budynie waniliowe b/c, 200 g masła, 5 łyżek cukru.  placek orzechowy: 180 g startych orzechów włoskich, 4 białka jaj, 150 g cukru, 1 łyżka miodu

Aga w kuchni
BABECZKI TIRAMISU 404

Wspaniałe babeczki tiramisu, które mogą być naprawdę niezłą konkurencją dla klasycznego deseru :) Puszyste biszkoptowe ciasto w dwóch wersjach: jasnej i z kakao, nasączone kawą z alkoholem, do tego pyszny krem z kremówki i mascarpone, a całość oprószona ciemnym kakao. Babeczki rozpływają się w ustach, świetnie przechowują się w lodówce, a następnego dnia smakują równie dobrze.  Aby krem był sztywny(...)dodałam do niego żółtek, ale Wy jeśli chcecie możecie dodać ubite na parze z cukrem pudrem żółtko. Musicie się wtedy jednak liczyć się z tym, ze krem będzie się na babeczce rozlewał,  ale smak na pewno będzie wspaniały. Jakby nie było babeczki są pyszne, nie za słodkie, delikatne i wciągające. Jestem przekonana, że pokochacie je od pierwszego kęsa :) SKŁADNIKI

Słodko-Słony Świat Ilony