mąki pszennej 1 / 2 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g wiórek kokosowych 1 szczypta soli Krem czekoladowo-kawowy: 150 ml mleka 45 g kakao 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru np. kawowego 3 łyżeczki żelatyny 2 jajka 100 g cukru 500 g mascarpone 1 szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto z kokosem: Żółtka oddzielić od białek, białka ubić(...)piana będzie gęsta i lśniąca. Do masy czekoladowej wmieszać żelatynę, przelać do misy miksera, dodać mascarpone, połączyć, miksując na niskich obrotach. Na koniec delikatnie wmieszać pianę z białek. Wykonanie Ciasto z kokosem przekroić na dwa blaty, na dolny wyłożyć 2 / 3 kremu czekoladowo-kawowego, przykryć drugim blatem. Wierzch i boki ciasta pokryć i ozdobić pozostałym kremem. Tort kokosowy z kremem
niecodziennikparyprzedłużam i poniżej znajdziecie przepis na to pyszne ciasto :) Polecam… Składniki na spód sernika (tortownica 24cm) 20 ciasteczek oreo ok. 50 g masła (4 łyżki) Składniki na krem 500g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% wanilia (aromat, cukier waniliowy) 10 ciasteczek oreo 200g białej czekolady 1 opakowanie śmietan fixu Składniki na polewę czekoladową 100ml mleka 100g czekolady mlecznej(...)ciasteczek oreo Przepis na spód Ciasteczka Oreo rozdrabniamy przy pomocy blendera. W rondelku roztapiamy masło. Rozdrobnione ciasteczka mieszamy z masłem i wykładamy na spodzie od tortownicy. Przepis na krem mascarpone Śmietanę miksujemy przez 1 minutę, dodajemy śmietan fix i miksujemy aż będzie gęsta. Dodajemy mascarpone, wanilię i mieszamy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i jak delikatnie ostygnie mieszamy z masą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Krem truskawkowy: 250 g truskawek 1,5 łyżki żelatyny 5 łyżek wody 130 g cukru pudru 500 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone Krem śmietanowy: 700 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 3 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Świeże truskawki do dekoracji 100 g białej czekolady 50 ml śmietany(...)ognia. Dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z serkiem mascarpone. Stopniowo wlewamy mus truskawkowy. Mieszamy łyżką do połączenia się owoców ze śmietanką. Krem śmietanowy: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem fixów oraz cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach, aż połączy się ze śmietanką
VioletoweKucharzenieKrem budyniowo-migdałowy: 1,5 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 1 budyń waniliowy/śmietankowy 100g masła 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki masła migdałowego Krem z serkiem mascarpone: 200g serka mascarpone 200g śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła migdałowego Polewa czekoladowa: 60g czekolady (u mnie mleczna i odrobina gorzkiej) 2 łyżki masła migdałowego Dodatkowo(...)ognia, przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości i stopniowo zmiksować z zimnym budyniem oraz na końcu z masłem migdałowym. Przygotować krem z serkiem mascarpone. Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno, a następnie partiami połączyć z serkiem mascarpone. Na końcu nie przerywając miksowania dodać masło migdałowe. Całość. Na dnie formy wysłanej papierem
Di gotujezmian, ale równie pyszny i tradycyjny :) Składniki: (na tortownicę 18cm) BISZKOPT: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru różanego 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 500ml kremówki 250g mascarpone (u mnie od Mlekomy) 3 łyżki cukru pudru skórka starta z 1 limonki PONCZ: 1/2 szklanki ciepłej wody sok z 1 limonki 3 łyżki cukru ewentualnie rum DODATKOWO(...)Gotowy biszkopt upuścić w blaszce z wysokości kolan, wystudzić w piekarniku. Zimny przeciąć na 3 blaty. KREM: Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier, skórkę i mascarpone. Krem ma być sztywny. PONCZ: Połączyć wodę z sokiem i cukrem, wymieszać do rozpuszczenia cukru. SKŁADANIE: Na paterze ułożyć pierwszy blat, naponczować, posmarować konfiturą oraz częścią kremu. Przykryć drugim plackiem, powtórzyć
Cakes By Kejtwszystkie owoce. Przy okazji muszę się przyznać, że w dzieciństwie uwielbiałam ten zwrot, bo zwiastował mnóstwo pyszności. Mogę zapewnić, że tym razem też będzie pysznie :) Tarta tutti frutti z kremem mascarpone Składniki: Ciasto 200 g mąki 150g masła 40 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Mąkę przesiać z cukrem pudrem i szczyptą soli, posiekać z zimnym masłem (można pulsacyjnie(...)kulkami ceramicznymi lub grochem, ryżem, fasolą, itp. Piec ok.10-12 minut. Usunąć papier z obciążeniem i piec jeszcze ok. 10 minut, aż tarta będzie miała złoty kolor. Wystudzić. Krem Ważne: mleko i mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone - min. 24 godziny w lodówce 350 g mascarpone 240 g skondensowanego słodzonego mleka Dodatkowo duuużo rożnych owoców np. miks truskawek, malin, jagód, borówek
Pełny talerzszklanka cukru trzcinowego 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 5 średnich jajek skórka otarta z całej cytryny sok wyciśnięty z połowy cytryny Krem: 100 g mascarpone 100 g kremowego serka (np. Milandia, Almette, Bieluch, Philadelphia) ok. 1/3 szklanki cukru pudru (lub ciut więcej) świeże borówki opcjonalnie: skórka cytrynowa, mięta, jadalne kwiaty listonic_type='fooddrink(...)końcu dodajemy sok i skórkę z cytryny (wyszorowanej w ciepłej wodzie i przelanej wrzątkiem). Przelewamy do przygotowanej wcześniej do formy. Pieczemy ok. 35-40 minut w 170°C. Przygotowujemy krem. Mascarpone ucieramy mikserem z kremowym serkiem dodając cukier puder. Miksujemy do czasu, aż cukier się rozpuści. Próbujemy czy masa jest odpowiednio słodka (serki w zależności od firmy różnią się rodzajem
Poezja smakuwiele sposobów i z różnymi dodatkami. Dziś w towarzystwie kremu oraz truskawek i migdałów. Wierzcie mi, jest warta grzechu . Drukuj Tort bezowy z truskawkami Przygotowanie: 4 hrs Wielkość: 8 porcji Kalorie (porcja/sztuka): 294 kcal Składniki beza 6 białek (wielkości L) 200 g drobnego cukru szczypta soli krem 250 g mascarpone 100 g kajmaku owoce 200 g truskawek dodatkowo(...)drzwiczkami (najlepiej zostawić ją na całą noc). Następnego dnia wyjmij oba blaty, a w międzyczasie przygotuj krem. Nakładaj ¾ kremu na dolny blat, pokrój kilka truskawek i przykryj drugim blatem. Pozostały krem połóż na górny blat i poukładaj na nim truskawki. Posyp migdałami. krem Mascarpone zmiksuj z kajmakiem. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 porcja): Kcal: 294 | Białko: 6,3 | Węglowodany
Przepisy na widelculodówki. Drugi płat smarujemy równie cieniutko masą mascarpone i przykładamy kremem do dołu- czyli masy truskawkowej. Wierzch drugiego płatu również nasączamy sokiem z cytryny po czym smarujemy cieniutko kremem mascarpone. Na to wykładamy tężejącą masę pomarańczową. Trzeci płat podobnie jak wcześniejszy smarujemy i odwrócony przykładamy do masy pomarańczowej. Wierzch oraz boki smarujemy pozostałą masą mascarpone, pozostawiając odrobinę na dekoracyjne "gwiazdki
Kuchnia w czekoladziewłożeniem w krem zawińcie ich końcówki w folię spożywczą . Drukuj Tarta z masą kajmakową i malinami Przygotowanie: 1 h. 15 min. Wielkość: 12 porcji Kalorie (porcja/sztuka): 429 kcal Składniki ciasto kruche 200 g mąki pszennej (użyłam typ 405) 120 g masła (zimnego) 10 g cukru pudru (1 łyżka) 1 jajko 1 łyżka zimnej wody krem 500 g mascarpone(...)góra dół, bez temoobiegu). Gotową tartę ostudź i w tym czasie przygotuj krem. Wyłóż krem na ostudzone ciasto i wyrównaj za pomocą łyżki. Na wierzch dodaj maliny lub inne owoce i posyp migdałami. Gotową tartę włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. krem Mascarpone włóż do miski i dodaj do niego kajmak. Całość miksuj na najwyższych obrotach
Przepisy na widelcupierniczki – 50 g * kokos – 50 g * kakao – 1 łyżka * marmolada np. truskawkowa – 2 łyżki * ciepłe mleko – ok. 0,5 szkl KREM KOKOSOWY: * mascarpone – 200 g * cukier puder – ok.4 łyżki * kokos – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie ciastka bardzo drobno siekamy albo mielimy w malakserze.Dodajemy marmoladę, ciepłe mleko, łyżkę kakao i wiórki kokosowe. Wszystko(...)folię aluminiową tworząc prostokąt o wym. 25×30 ( wymiary aboslutnie nie muszą być dokładnie takie ). * By ułatwić wałkowanie możemy zrobić to przez drugi kawałek folii aluminiowej. KREM KOKOSOWY: Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. CAŁOŚĆ: Przygotowanym kremem smarujemy ciasto i bardzo delikatnie, ale ciasno zwijamy roladę. Całość zawijamy w folię i wkładamy
Ostra na SłodkoIdealne ciasto na specjalne okazje. Możecie zrobić z różnymi owocami, ja zrobiłam z truskawkami i gruszkami, które bardzo lubię. Biszkopt- białka ubić na sztywną pianę. Następnie
Kuchnia PokoleńJeszcze jedna propozycja na Halloweenową imprezę:) Aromatyczne babeczki korzenne z dekoracją z mascarpone i czekoladowych pająków, zrobionych z pralinek Ferrero Rocher. Nogi to zwykła gorzka czekolada roztopiona, a następnie zamrożona w postaci liter "V". Babeczki zrobiłam na bazie Obrzydliwe Pysznych Babeczek z Glistami, jednak dodałam do nich jogurt, by były bardziej wilgotne. Babeczki są pyszne i pięknie pachną przyprawą(...)łyżeczki cynamonu0,5 kostki miękkiego masła0,5 szklanki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18 %2 jajka1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego/śmietankowego1 słoiczek powideł śliwkowychSKŁADNIK NA KREM:250-300 g mascarpone3-4 łyżeczki cukru pudrufioletowy barwnik spożywczyDO DEKORACJI:10 pralinek Ferrero Rocher100 g gorzkiej czekoladylukier plastyczny + żółty barwnik lub drobniutkie cukiereczkiWYKONANIE:Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Piekarnik
Słodko-Słony Świat Ilony