krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:10/372)

Croissant z miodowym mascarpone i owocami 128

słodkim nicnierobieniu ;) Z pewnością przyda się też jakaś słodkość, dlatego pędzę podzielić się z Wami prostym pomysłem na deser lub słodką przekąskę. Złocisty croissant wypełniony po brzegi miodowym kremem mascarpone i owocami to przyjemność w każdym kęsie! Ubite żółtka napowietrzają krem, a sok z cytryny rozświetla miodowe nuty, dodając charekteru i łącząc płynnie kremowe nadzienie z soczystymi plasterkami truskawek (hiszpańskich(...)jednolity krem. 3. Wmieszaj sok z cytryny. Całość: 1. Owoce umyj i większe pokrój w plasterki. 2. Przekrój croissanty na pół w poprzek i posmarój dolną część miodowym mascarpone. 3. Na kremie ułóż owoce i przykryj górną częścią rogala. 4. Na wierzch croissanta wyłóż 1/2 łyżeczki kremowego nadzienia, rozsmaruj lekko i posyp płatkami migdałów. Smacznego! Croissant with honey mascarpone

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym 127

dopiec je jeszcze przez 10 minut. Ciasto po całkowitym wystudzeniu przekroić na dwa blaty, dolną część ciasta posmarować kremem około 3/4, przykryć drugą częścią ciasta, a jego wierzch posmarować pozostałym kremem, krem posypać siekanymi orzechami. Przygotowanie kremu Do miski włożyć serek mascarpone dodać 50 g masła i krem czekoladowy, całość miksować przez około 3 minuty, krem powinien dokładnie połączyć się(...)dopiec je jeszcze przez 10 minut. Ciasto po całkowitym wystudzeniu przekroić na dwa blaty, dolną część ciasta posmarować kremem około 3/4, przykryć drugą częścią ciasta, a jego wierzch posmarować pozostałym kremem, krem posypać siekanymi orzechami. Przygotowanie kremu Do miski włożyć serek mascarpone dodać 50 g masła i krem czekoladowy, całość miksować przez około 3 minuty, krem powinien dokładnie połączyć się

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik z waniliowym kremem mascarpone i owocami lata 181

Torcik z waniliowym kremem mascarpone i owocami lata to fenomenalny w smaku deser, który podbije serca każdego wielbiciela słodkości. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jego smak zachywci każdego – bo przecież siła tkwi w prostocie! Mimo, że w ostatnim czasie staram się ograniczać słodkości, to niewątpliwie jestem ich ogromnym fanem i to dosłownie pod [...] Artykuł Torcik z waniliowym kremem

Pogotujmy.pl
Biała Pavlova – torcik bezowy 671

dekoracyjne. Polecam spróbować! Składniki: 5 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka octu (zwykłego lub winnego) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli 500 ml śmietanki 30% 500g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru aromat waniliowy owoce: maliny, borówki amerykańskie, jeżyny Przygotowanie (20 min +2h pieczenia): Beza Białka oddzielamy od żółtek i wrzucamy do miski. Dodajemy szczyptę soli(...)rozgrzanego piekarnika. Pieczemy, a dokładniej suszymy bezę 2 godziny w 150ºC. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy wysuszoną bezę do ostygnięcia. Zimną wyciągamy i dekorujemy kremem i owocami. Krem mascarpone Śmietanką 30% ubijamy z dodatkiem łyżeczki cukru pudru na sztywną masę. Dodajemy serek mascarpone oraz kilka kropel aromatu waniliowego i miksujemy do wymieszania składników. Masę nakładamy na wystudzoną bezę

PastelFood
Biała Pavlova – torcik bezowy 596

dekoracyjne. Polecam spróbować! Składniki: 5 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka octu (zwykłego lub winnego) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli 500 ml śmietanki 30% 500g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru aromat waniliowy owoce: maliny, borówki amerykańskie, jeżyny Przygotowanie (20 min +2h pieczenia): Beza Białka oddzielamy od żółtek i wrzucamy do miski. Dodajemy szczyptę soli(...)rozgrzanego piekarnika. Pieczemy, a dokładniej suszymy bezę 2 godziny w 150ºC. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy wysuszoną bezę do ostygnięcia. Zimną wyciągamy i dekorujemy kremem i owocami. Krem mascarpone Śmietanką 30% ubijamy z dodatkiem łyżeczki cukru pudru na sztywną masę. Dodajemy serek mascarpone oraz kilka kropel aromatu waniliowego i miksujemy do wymieszania składników. Masę nakładamy na wystudzoną bezę

PastelFood
30 sprawdzonych przepisów na pyszne ciasta do kawy 134

ucieszą! 30 sprawdzonych propozycji na pyszne ciasta do kawy: Brownie migdałowe   Słonecznikowiec Cytrynowy całusek Koska bananowo-kakaowa z galaretką Pianka Oreo bez pieczenia Migdałowe kruche ciasto z jabłkami, kremem mascarpone i bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków     Łabędzi puch Cytrynowy sernik(...)pieczenia Szybki piernik z powidłami śliwkowymi Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym Ekspresowe ciasto z nadzieniem bez miksera Bounty z kremem z kaszy manny Kinder Country Ekspresowa kremówka bez pieczenia Cytrynowa babka Gogo Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone Dotrwaliście do końca wpisu, więc pora na niespodziankę! Jeśli tak jak ja lubicie dobrą kawę to skorzystajcie z oferty

Di gotuje
Tort Rocher 288

orzechów laskowych Czekolady topimy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia, uważając przy tym, aby masa czekoladowa nie zgęstniała za bardzo. W misce umieszczamy serek mascarpone, krem czekoladowy i przy pomocy miksera chwilę miksujemy (wolne obroty). Dodajemy wystudzoną czekoladę i mieszamy, aż otrzymamy gęsty i gładki krem. Wsypujemy orzechy i krótko mieszamy(...)się schłodzi nakładamy polewę czekoladową i dekorujemy posypką/ orzechami laskowymi. Gotowy tort Rocher przechowujemy w lodówce. Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, oprócz serka mascarpone do kremu. Użyłam maki pszennej tortowej, typ 450. Biszkopt kakaowo-orzechowy można zastąpić biszkoptem kakaowym. Czekoladę gorzką w przepisie można zastąpić czekoladą mleczną. Krem będzie słodszy. Nie przesadzajmy

Słodki Pomysł
Zbiorowy błogostan w szczelinie dnia i stół. A na nim brzoskwinie. Poached peaches with raspberries. 184

pieprzem, dopieszczone malinami, muśnięte chmurką lekkiego kremu. Doskonałe. Rozkosz, której trzeba się poddać.  Najlepiej zaraz po wyjściu ze szczeliny dnia. BRZOSKIWNIE W SYROPIE MALINOWYM Z WANILIĄ, PIEPRZEM I KREMEM MASCARPONE POACHED PEACHES WITH RASPBERRIES AND MASCARPONE 2 szklanki wody 1 1/4szklani cukru 3/4 szklanki białego wytrawnego szczypta soli laska cynamonu  laska wanilii skórki z limonki 1/4 łyżeczki ziaren(...)przez sito ugniatając, aby maliny puściły jak najwięcej soku.  Mascrapone utrzeć z cukrem waniliowym (najlepiej domowym) i sokiem z limonki.  Brzoskwinie podawać polane malinowym syropem z chmurką kremu mascarpone. Posypać świeżymi malinami. Świetnie smakują też z lodami! * fragment pochodzi z książki Frances Mayes "Pod słońcem Toskanii" ** deser inspirowany przepisem z tej strony - klik Z wielką przyjemnością dodaję przepis

KUCHARNIA
Tort z masą kawową 182

mleka   80g masła   100g cukru trzcinowego   100g cukru białego drobnego   80ml oleju   3 jajka   1 łyżeczka sody   180g mąki pszennej tortowej Krem kawowy: 250g mascarpone 150ml śmietanki 30% 40g cukru pudru 2 pełne łyżki kawy rozpuszczalnej 1½ łyżki gorącej wody 1 łyżka zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny Krem malinowy: 100g serka mascarpone 100ml(...)krążki. Pierwszy i trzeci krążek przed nałożeniem kremu kawowego smarujemy odrobiną dżemu malinowego . Krem kawowy: Kawę rozpuszczalną zalewamy 1½ łyżki gorącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Żelatynę zalewamy łyżką zimnej wody, a następnie rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej. Łączymy z kawą, ale tuż przed dodaniem do kremu. Mascarpone ubijamy ze śmietanką i cukrem pudrem. Do kremu dodajemy kawę i krótko

Kuchnia w czekoladzie
KREM MAŚLANY Z MASCARPONE – do dekorowania babeczek 315

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Krem maślany z mascarpone to najpyszniejszy krem maślany jaki do tej pory miałam okazję zrobić. Jest wręcz idealny do dekorowania babeczek z okazji Chrztu lub I Komunii Św.. Masło sprawi, że dekoracje dłużej utrzymają swój idealny kształt, a dzięki mascarpone nikt nie będzie grymasił na maślany smak kremu :). Do kremu(...)turach. Miksujemy całość, aż uzyskamy gładki krem. Dodajemy aromat, barwniki i mieszamy. Pod koniec miksowania zmniejszamy obroty, aby odpowietrzyć krem. Krem nie będzie wtedy taki […] Artykuł KREM MAŚLANY Z MASCARPONE – do dekorowania babeczek pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Krem mandarynkowy. 189

Ilość dodanej mąki jest mała na tyle, że nie jest niewyczuwalna w kremie. Krem należy cały czas mieszać energicznie, podczas dodawania żółtek i mąki. Reakcja zagęszczenia jest niemal natychmiastowa (krem musi być gorący). Teraz, zagęszczony krem ma konsystencję budyniu i musi być dobrze schłodzony przed dodaniem serka mascarpone, najlepiej chłodzić go w lodówce przez całą(...)tortów , ciast , ciasteczek , makaroników . Krem ma stabilną konsystencję i nie psuje się tak szybko jak kremy śmietanowe. Stanowi idealne dopełnienie deserów na cieście parzonym . Zobacz przepis tutaj . Print Krem Mandarynkowy. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem. Course Deser, Dodatki Cuisine worldwide Keyword krem maślany, krem z mascarpone, mandarynki Prep Time 20 minutes

SmartBake.pl
Kruche babeczki z kremem i owocami. Dwa rodzaje waniliowego kremu. 159

laski wanilii skórka starta z 0,5 cytryny lub pomarańczy (można pominąć, ale nadaje ciekawego smaku) Na krem – do wyboru 1 z 2 poniższych przepisów: Krem śmietankowy z mascarpone: 250 g serka mascarpone (z lodówki) 250 ml śmietanki kremówki 36% (zimnej!) około 0,5 szklanki cukru pudru 1-2 łyżeczki pasty waniliowej (można pominąć lub zastąpić ziarenkami(...)piekarnika i wielkości foremek, babeczki należy obserwować). Babeczki wyjmujemy z piekarnika, studzimy, wyjmujemy spody i zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Przygotowujemy krem – do wyboru są dwa rodzaje. Najłatwiejszy krem z mascarpone oraz krem patissiere. Jak przygotować krem śmietankowy z mascarpone? W dużej misce zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna gęstnieć przerywamy miksowanie i dodajemy cukier puder, ziarenka wanilii lub pastę waniliową

Słodkie okruszki
Malinowy tort urodzinowy 138

śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 szklanka malin (mogą być mrożone) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny  Przygotowanie: Maliny podgrzewamy w garnuszku, żeby puściły sok. Następnie przecieramy maliny przez sito, aby został nam sam przecier bez pestek.  Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder i mascarpone. Do kremu dodajemy przecier malinowy.  Żelatynę moczymy w jednej(...)szklanki wody sok z 1/2 cytryny  Krem do obłożenia tortu: Składniki: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ew. barwniki spożywcze  Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder i mascarponeKrem możemy podzielić na części i dodać barwniki spożywcze. Jeśli używamy naturalnych barwników (np. sok z owoców), należy pamiętać

bistro mama
Domowe tiramisu – prosty przepis 221

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki sposób możecie zrobić domowe tiramisu . Jedynym minusem tego ciasta jest to, że musi być schłodzone, wiec po przygotowaniu trzeba wstawić je na conajmniej 5-6 godzin do lodówki. Składniki biszkopty (ok. 30 sztuk) 500g

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser bezowy z granatem i mascarpone 145

Najlepsze zasłużyły na uwiecznienie na zdjęciu, choć wszystkie smakowały wyśmienicie. Składniki Beza: 3 białka 180 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli Krem: 250 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki cukier do smaku Dodatkowo: 1 granat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli – pod koniec stopniowo dosypywać cukier(...)atrakcyjniej, kółka można zrobić przy pomocy rękawa cukierniczego z gwiaździstą tylką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 90 o C (z termoobiegiem), suszyć ok. godziny. Wystudzić. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Stopniowo dodawać mascarpone, cały czas miksując na niskich obrotach. Dosłodzić do smaku. Wykonanie Na połowę bez wyłożyć krem, posypać nasionami granatu i przykryć drugą bezą. Deser bezowy dodatkowo

niecodziennikpary