Składniki: spód: 1 kubek orzechów- ja użyłam laskowych, migdałów, nerkowca i brazylijskich 1 kubek trzcinowego cukru pudru 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka mielonych goździków 2 łyżeczki
Luźna KuchniaJak byłam małą dziewczynką to moja babcia robiła tę zupę w zimowe dni. Zupa była pyszna, kremowa i sycąca. Z łazankami domowej roboty :) Nawet moje koleżanki
Bea(u)ty kitchenTa zupa to przepyszna alternatywa dla ciężkich zup. Jest leciutka, pachnąca i zdrowa. Do podania czipsy z chorizo, pożywne i pachnące i obiad gotowy. Zupa dyniowa
Moje Małe Czarowanie1 kg dyni pokrojonej w kostkę 2 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 cebula 4 ząbki czosnku kawałek
kuchcikownia1. Wszystkie składniki obieramy i kroimy w kostkę 2. Podsmażamy na oliwie kilka minut 3. Zalewamy bulionem 4. Gotujemy pod przykryciem do miękkości 5. Miksujemy
DiteczLekka, pyszna i sycąca zupa krem z pomidorami i dynią. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, bo jej przygotowanie zajmuje zaledwie 30 min. Zupa jest bardzo intensywna w smaku i aromacie, podczas jej przygotowania na całą kuchnię będzie pachniało dynią i kwaskowatymi pomidorami, a więc bardzo serdecznie was zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: 500 g dyni
Kuchnia Łukaszaponure dni. Każdy pewnie pamięta z dzieciństwa zupę dyniową jako bezsmakową i mdłą papkę. My złamiemy dzisiaj ten stereotyp i zrobimy pełną intensywnego smaku i aromatu potrawę. Zupa- krem z dyni SKŁADNIKI: - 1.5 kg dyni piżmowej - 1 litr bulionu drobiowego - 1 cebula - 4 ząbki czosnku - pół jabłka - kawałek świeżego korzenia imbiru (wielkości kciuka) - pęczek świeżego
Zainspiruj się kuchniąMoja Mamusia mnie rozpieszcza :) Wczoraj przygotowała PATE Z WĄTRÓBEK , TATAR Z ŁOSOSIA i KREM ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW , a dziś uraczyła mnie przepysznym kremem z dyni. Obawiałam się, że będzie mdły, jednak moje obawy były całkowicie bezpodstawne. Wyszedł pyszny, wyrazisty i kremowy. Niebo w gębie! Składniki (6 porcji): 1 cebula 2 ząbki czosnku 2,5 kg dyni (średniej wielkości) 2 szklanki
My Culinary Artrodzaje ogromnych hamburgerów, które zaspokoją każdego faceta! Próbowałam kuchni niecodziennej: domowe sushi, szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej, pad thai po tym jak trafiłam do thai baru, krem z dyni, pesto ze świeżych pistacji i spaghetti ladacznicy, gdzie odebrałam lekcję od prostytutek o tym jak ostre są papryczki piri-piri. A na deser trochę piekłam. Ciasteczka chałwowe, tak cudownie słodkie
Brzuszki Łakomczuszkiwięcej czasu i dzięki temu więcej spróbowaliśmy. Na początek zdecydowaliśmy się zamówić zupy: Mąż wybrał gulaszową zupę węgierską z wieprzowiną (8 zł), a ja zdecydowałam się na zupę-krem z dyni z kluseczkami szpinakowymi (7 zł). Gulaszowa była bardzo dobrze doprawiona, treściwa i wyjątkowo smaczna. Za tą cenę zdecydowanie warto. Moja zupa dyniowa była kremowa, z bardzo dobrymi kluseczkami
Pasja SmakuCamembert z pieca. Camembert panierowany. Pakieciki ze szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty
W kuchni Karmel-itkigotowanej dyni zawiera 11 mg tej witaminy czyli ok. 20% zapotrzebowania kobiet. Dlatego warto skorzystać z darów jakie niesie ze sobą jesień i przygotować tę zupę-krem. Składniki 5 szklanek pokrojonej w kostkę dyni,może być więcej czerwona duża cebula 4 żabki czosnku , duże 2 jabłka łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka startego imbiru łyżeczka curry szczypta gałki muszkatołowej płaska(...)dodajemy dynię, jabłko pokrojone na kawałki razem ze skórką .To wszystko posypujemy rozmarynem i curry. Dolewamy filtrowanej wody tak by nie przykryła dyni i jabłka. Gotujemy około 15 minut pod przykryciem. Solimy do smaku i miksujemy na krem. Przed podaniem dokładamy ryżu i danie gotowe! Pyszne i aromatyczne. Po prostu zdrowe
Z Kuchni Do Kuchniniesamowicie rzadko. Jak już zjem to albo to jakieś wielkie święto, albo jestem chora. Są jednak zupy, które zjem zawsze... kremy! Nie wiem czemu ale czy to krem z pomidorów, czy z dyni, czy z grzybów... zawsze zjem i to jeszcze nie raz z dokładką ;) Dzisiaj zaś chciałabym was zaprosić na kolejną odsłonę kremu - Krem z buraków! Żeby nie było
Jedzeniomania