krem orzechowy - 3576 przepisów (strona:33/239)

Mój tort urodzinowy (orzechowo-jagodowy). 194

rozpuszczalnej 2 łyżki rumu III. Masa orzechowa: 75 g mleka 3,2% 20 g żółtka 30 g cukru 3 g płatków żelatyny 125 g drobno zmielonych orzechów włoskich 4 łyżki rumu 2 łyżki domowej przyprawy "karmel wanilia" 275 g śmietanki 36% IV. Konfitura jagodowa: 400 g mrożonych jagód cukier do smaku V. Krem maślany pod lukier plastyczny: 50 g białka(...)środkowe biszkopty go nie żałujemy i dokładnie pokrywamy. Pamiętamy, aby każde piętro wyrównać i lekko docisnąć. Gdy dojdziemy do wierzchniego blatu, lekko go nasączamy i smarujemy resztką kremu orzechowego. Wyrównujemy. Tort odstawiamy w chłodne miejsce. Masło ubijamy, aż powstanie krem.  2 łyżki z podanej ilości cukru wsypujemy do białek, a resztę umieszczamy w rondelku, zakrywamy wodą

DominikaDolci
Ciasto Orzeszek Wiewióra bez pieczenia – prosty przepis na pyszny deser 94

Ciasto Orzeszek Wiewióra bez pieczenia to bardzo pyszny i słodki deser z orzechową nutą. Ciasto składa się z masy budyniowej, kremu typu Nutella, orzeszków ziemnych w karmelu i krakersów. Wyobrażacie sobie taką pyszną kompozycję? Nie jest skomplikowane i szybko się je robi, ale jak to z ciastami bez pieczenia bywa, trzeba się uzbroić w cierpliwość, gdyż kilka godzin musi odstać(...)pieczenia: Masa budyniowa: 1 litr mleka 150 g masła 3 łyżki cukru 2 żółtka 60 g mąki pszennej (pół szklanki) 60 g mąki ziemniaczanej (pół szklanki) 3 łyżki kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Orzechy w karmelu: 100 g orzeszków ziemnych bez łupin, niesolonych 180 g cukru łyżka wody łyżeczka masła   Dodatkowo: około 100 g kremu orzechowo-czekoladowego typu

e-PrzepisyKulinarne
Tort bezowy z malinami (bez glutenu) 64

misie miksera i ubijamy na krem stopniowo zwiększając obroty miksera. Następnie krem śmietankowy rozkładamy na powierzchni blatu bezowego (opcjonalnie pozostawcie 2-3 łyżki kremu), polewamy frużeliną malinową i przykrywamy drugim blatem . Opcjonalnie wierzch przyozdabiamy 2-3 łyżkami kremu , malinami i świeżymi listkami mięty . Tort przechowywać w lodówce maksymalnie 2-3 dni . Dodatkowo Możecie do kremu dodać kilka zmiksowanych malin. Wyciekająca(...)cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! A może coś na słono? Fritatta

WegePrzepis
Muffiny TOFFIFEE 194

obiecałam muffinki będą dominowały w najbliższym czasieJTym razem do zrobienia nadzienia zainspirowały mnie ulubione czekoladki Mojego M. – Toffifee. Moje eksperymenty się powiodły, babeczki wyszły przepyszne, w połączeniu z maślanym kremem orzechowym… niebo w gębie. Jako podstawy użyłam ciasta z coca-colą. Oczywiście nadzienie możecie wykorzystać korzystając z innej bazy na ciasto, ale ta jest naprawdę smaczna i wilgotna. Babeczki przechowywane(...)Monini lub Victoria’s) ·        2 łyżki likieru orzechowego lub wódki Dodatkowo: ·        Nutella ·        Masa kajmakowa ·        Orzechy laskowe Krem: ·        200 g bardzo miękkiego masła

Mania Gotowania
Torcik herbaciany Richmont z orzechowym kremem z batatów (bez glutenu, cukru i laktozy) 118

Czekaliście niecierpliwie na kolejny wypiek po dwóch tygodniach tak samo jak my? Jeśli tak to mamy nadzieję, że dziś to Wam wynagrodzimy propozycją na herbaciany torcik 🍰 Owsiane ciacho przełożone orzechowym kremem z batatów, z polewą morelowo-czekoladową a do tego nasączone bardzo dobrej jakości herbatą sprawia, że popołudniowa herbatka nabiera zupełnie innego klimatu 💛 Herbaty Richmont cechują się nie tylko wysoką(...)kawałki i ugotować na parze. W tym morele namoczyć na kilak minut do napęcznienia w gorącej wodzie. Przestygniętego batata, morele i masło orzechowe zmiksować blenderem na gładką masę. Pierwszy blat biszkoptu nasączyć ulubioną herbatką Richmont, posmarować go kremem z batata i przykryć kolejnym blatem. Powtórzyć te czynności jeszcze 4 razy, górnego ostatniego biszkoptu nie nasączać. POLEWA MORELOWO- CZEKOLADOWA Morele namoczyć

Candy Pandas
Biszkopt orzechowy 241

Przepis na puszysty, mocno orzechowy biszkopt, który możecie wykorzystać do ciast i tortów. Wychodzi niezwykle delikatny, miękki i puszysty. Podczas pieczenia zapach orzechów cudownie unosi się po całym domu. Biszkopt orzechowy można przełożyć różnymi kremami i robić różne, pyszne desery na jego podstawie. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA BISZKOPT ORZECHOWY Składniki (na blaszkę 24×24 cm) 100 g mąki(...)wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 30 minut, do tzw suchego patyczka. Co pasuje do biszkoptu orzechowego? PONCZ Nawilży ciasto i nada mu niepowtarzalnego smaku. Biszkopt orzechowy możesz nasączyć zaparzoną herbatą z cytryną, kawą, likierem lub rumem. KREM Do biszkoptu orzechowego doskonale sprawdzi się krem czekoladowy, śmietankowy, kawowy, kokosowy, solony karmel. OWOCE, MUSY, FRUŻELINY Mus jabłkowy, malinowy

Alle Dobre!
Torcik orzechowo - czekoladowy 160

Składniki: Ciasto orzechowo - czekoladowe 5 jajek 6 łyżek cukru 20 dag zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki kakao 2 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 20 dag zmielonych orzechów włoskich pół tabliczki gorzkiej czekolady kostka masła 200 ml  mleka 15 dag cukru 50 ml wódki Dodatkowo: kawałki orzechów starta gorzka czekolada(...)mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko ostudzamy. Masło ucieramy na puch. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Następnie dodajemy partiami wystudzoną masę orzechową. Na końcu wlewamy wódkę i wszystko mieszamy. Krem może się wydawać nieco rzadki ale po odpowiednim czasie leżakowania w lodówce staje się zwarty. Gdy ciasto wystygnie wyjmujemy je z formy i kroimy

My simple kitchen
Pączki orzechowe – kruche ciasteczka z kremem orzechowym 63

Pączki orzechowe, a może bardziej kruche ciasteczka z kremem orzechowym. Dlaczego pączki, nie wiem, może ktoś wie... Przepis z książki Walburgi Fójcikowej, długoletniej kierowniczki polskiej szkoły gospodarstwa domowego w Orłowej, „Nasza kuchnia” wydanej w 1937 roku w Czeskim Cieszynie nakładem Zjednoczenia Związków Niewiast Katolickich w Czechosłowacji. Ciasto : z mąki, masła, cukru i żółtka zagnieść ciasto. Podsypując lekko mąką ciasto wywałkować(...)Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować lekko rozbełtanym białkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 10 – 15 minut. Odstawić do ostudzenia. Przygotować krem : zagotować mleko z cynamonem, cukrem i wanilią. Wsypać orzechy i czekoladę, zagotować. Zestawić z ognia, dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Na upieczone ciasteczka nakładać krem, przykrywać drugim ciastkiem. Polewa

królestwo garów
Biszkopt z polewą z batoników Daim 66

pełna łyżka masła orzechowego lub kremu o smaku ciastek korzennych 2 łyżeczki przyprawy piernikowej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Wykonanie: Mieszamy obie mąki, przesiewamy z proszkiem do pieczenia i przyprawą piernikową. Jajka ubijamy z cukrem na biały,  gęsty krem - około 5 minut, na wysokich obrotach. Spowalniamy mikser, dodajemy masło orzechowe i cienkim strumieniem wlewamy olej(...)ciasteczek korzennych ( koniec z podjadaniem ze słoika ) Proponuję zamiast tego smarowidła użyć masy ze zmiksowanych:  serka mascarpone - 250 gram,  kajmaku z puszki - 120 gram i masła orzechowego lub kremu z ciasteczek korzennych -70 gram. Ja działałam w pośpiechu i nie posiadałam wspomnianych tych składników. Proponowana masa będzie idealna do zastosowania w tym miejscu. Na masę wykładamy jeden przy

Kronika Piekarnika
Czekoladowy tort urodzinowy 133

Tort przygotowałam na urodziny swojej przyjaciółki. Ma niesamowite nadzienie, albo raczej kilka jego rodzajów. Całość jest idealnie wyważona – słodycz masła orzechowego, kremu z orzechów laskowych i czekolady jest przełamana kwaśnymi powidłami domowej roboty. Całość polana polewą nugatową. Na wierzchu ułożyłam motylki z masy marcepanowej. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – kostkę masła – niepełne 2 szklanki cukru (ja daję(...)stopniach z termoobiegiem – 40 minut minimum. * Pokroić ciasto na cztery równe warstwy. Jeden blat (górę dolnego) posmarować masłem orzechowym (dodałam dodatkowo kilka batoników karmelowo-orzechowych) i drugi blat ciasta posmarować grubo kremem z orzechów laskowych i czekolady. Skleić ze sobą (patrz zdjęcia). Górę drugiego blatu posmarować grubo powidłami. Z pozostałymi dwoma blatami ciasta postąpić jak w przypadku dwóch pierwszych

Szybko Tanio Smacznie
Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym 214

stopni. Na ciasto kładziemy kuleczki ceramiczne i wkładamy do piekarnika na około 30 minut do zrumienienia. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. 3 W międzyczasie przygotowujemy krem - mascarpone rozcieramy mikserem, a następnie dodajemy do niego masło orzechowe i cukier puder. Delikatnie miksujemy do połączenia się składników. 4 Na ostudzony spód ciasta wykładamy powidła śliwkowe, a następnie masę orzechową(...)Całość ozdabiamy jajeczkami i bukszpanem. 6 Ostawiamy na jakiś czas, aby powidła wsiąknęły w ciasto. *wpis powstał we współpracy ze sklepem online Bazylia.pl Artykuł Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Ciasto Ferrero Rocher – tort czekoladowo-orzechowy 194

wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru opcjonalnie 1 łyżeczka alkoholu Wszystkie składniki wymieszaj. Każdą warstwę ciasta zwilż ponczem. Krem: 200 g masła 250 g kremu czekoladowego (np. Nutelli) 80 g masła orzechowego 12 szt. (150 g) czekoladek Ferrero Rocher Miękkie masło utrzyj na puszystą, jasną masę. Następnie dodawaj po łyżce kremu czekoladowego i masła orzechowego, cały(...)bitej śmietany 50 g czekolady (użyłam gorzkiej) 4 szt. (50 g) czekoladek Ferrero Rocher Wykończenie ciasta: Krem podziel na 3 części. Na spodnią warstwę ciasta wyłóż ⅓ kremu. Rozsmaruj, przyłóż drugą częścią ciasta, następnie ponownie wyłóż krem i ciasto. Ostatnią część kremu rozsmaruj na wierzchu i na bokach ciasta. Boki możesz obsypać startą czekoladą. Śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania

Via Gusto
Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą 788

Morze Czarne to ciasto, którego powinni spróbować wielbiciele czekolady, szczególnie gorzkiej. Kakaowy biszkopt przełożony jest masą czekoladową na bazie mascarpone z kremem orzechowym i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Od delikatnego kremu śmietankowego i bezy oddziela go, a właściwie łączy, warstwa wiśni w żelu i starta gorzka czekolada. Słodycz bezy i kremu śmietankowego przełamana jest goryczką kakao, dzięki czemu ciasto staje się

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania